Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά επειδή ήμουν στρατό είχε πάει άλλος κι από όλα αυτά που μου είπε εγώ συγκράτησα ότι σφραγίδα Χάγης = 10 ευρώ, άρα δεν την έβαλα. Good to know όμως :)

Όπως είπα, μέχρι πριν 2 χρόνια δεν την χρέωναν. Αν την χρεώνουν τώρα, πάω πάσο και δεν έχω ιδέα.

Πάντως πρόπερσυ τον Ιούλιο σφράγισα 5 έγγραφα με apostile, δεν μπορεί θα με έτσουζε το 50άρικο και θα το θυμόμουν. Και πιο παλιά που είχα σφραγίσει κάτι άλλο, το 2005, πάλι δεν είχα πληρώσει τίποτα.

Δημοσ.

Μήπως αναλάμβανε το μεταφραστικό γραφείο να πάει στη Νομαρχία για την σφραγίδα της Χάγης (Apostille);

Μόνο έτσι δικαιολογείται η χρέωση.

Δημοσ.

Μήπως αναλάμβανε το μεταφραστικό γραφείο να πάει στη Νομαρχία για την σφραγίδα της Χάγης (Apostille);

Μόνο έτσι δικαιολογείται η χρέωση.

Και πάλι δικαιολογείται παραπάνω χρέωση, ακόμα και αν πας εσύ προσωπικά να την βάλεις, γιατί βασικά η σφραγίδα μεταφράζεται. Και αφού μεταφράζεται, σημαίνει παραπάνω λέξεις, οπότε παραπάνω χρέωση από τον μεταφραστή.

Δημοσ.

Και πάλι δικαιολογείται παραπάνω χρέωση, ακόμα και αν πας εσύ προσωπικά να την βάλεις, γιατί βασικά η σφραγίδα μεταφράζεται. Και αφού μεταφράζεται, σημαίνει παραπάνω λέξεις, οπότε παραπάνω χρέωση από τον μεταφραστή.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Νομαρχία δεν χρεώνει για την σφραγίδα.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

ρε παιδιά ξέρεις κανείς σίγουρα;

τη σφραγίδα της χάγης στο πιστοποιητικό γέννησης ή στο μεταφρασμένο βάζουμε το αποστιλ;

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς αν η κατάσταση της αναλυτικής βαθμολογίας χρειάζεται να έχει την σφραγίδα της Χάγης πάνω της

πρωτού το μεταφράσω για να το στείλω σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού (Αγγλία); Θέλω να τα στείλω για αίτηση για μεταπτυχιακό εκεί.

Sent from my iPhone using Insomnia

Τί είναι "σφραγίδα Χάγης" ?

Έχω στείλει αρκετές φορές αναλυτική κανονική χωρίς χάγες κλπ με μετάφραση Δικηγόρου ... ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα.

Δημοσ.

ρε παιδιά ξέρεις κανείς σίγουρα;

τη σφραγίδα της χάγης στο πιστοποιητικό γέννησης ή στο μεταφρασμένο βάζουμε το αποστιλ;

Η σφραγίδα της Χάγης, ή apostile, μπαίνει στο γνήσιο.

Και μετά μεταφράζεται και το έγγραφο και η σφραγίδα.

Δεν μπορεί να μπει σφραγίδα επίσημη σε έγγραφο που δεν είναι στην ελληνική γλώσσα. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά μη μπλέκεστε. Η Σφραγίδα της Χάγης δε χρειάζεται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας π.χ. χρειαζόταν πάντα και για τα πάντα. Μεταξύ Ελλάδας και Η.Β. απ΄όσο γνωρίζω, όχι. 

Η Σφραγίδα της Χάγης μπαίνει πάντα στο πρωτότυπο έγγραφο και από κει και μετά είναι ένα σώμα μαζί του (με συρραπτικό) και η κάθε μετάφραση, επικύρωση ή ό,τι άλλο από κει και μετά γίνεται για το έγγραφο ΜΑΖΙ με τη Σφραγίδα! Εννοείται ότι η μετάφραση της Σφραγίδας πρέπει να γίνεται από άτομο που μπορεί να μεταφράσει τη γλώσσα του εγγράφου ΚΑΙ της σφραγίδας.

Στην Ιταλία η Σφραγίδα αυτή επίσης δε χρεώνεται, έχουν όμως όριο στο πόσα έγγραφα μπορείς να ζητήσεις να σου σφραγίσουν κάθε μέρα! Δλδ, εγώ που πήγα σ΄ένα μου ταξίδι και πήγα να μεταφράσω μερικά έγγραφα για να δω πού και πώς γίνεται τώρα η διαδικασία, κρατούσα 10 αντίγραφα του πτυχίου μου αλλά μετά από ώρες αναμονής μου σφράγισαν μόνο λίγα απ΄αυτά. Καλύτερα να τα πλήρωνα και να έπαιρνα όσα χρειαζόμουν δλδ.

Τέλος, δώστε προσοχή σε παλαιότερα έγγραφα, επειδή οι υπογραφές των υπαλλήλων πάνω τους είναι αυτές που στην ουσία πιστοποιεί η διαδικασία, αν έχετε πιστοποιητικά κάποιων ετών (πχ >5 χρόνια), μπορεί να δυσκολευτείτε.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
'' Για τη χορήγηση της Σφραγίδας της Χάγης απαραίτητη είναι η ύπαρξη του δείγματος υπογραφής του υπογράφοντος το δημόσιο έγγραφο...''

Το βλεπω στα δικαιολογητικα για στην σφραγιδα. Τι σημαινει αυτο, οτι πρεπει να ειναι ο ιδιος εκει ωστε να υπογραψει?

Θελω να σφραγισω το πτυχιο της ξαδερφης μου που ειναι στο εξωτερικο ομως.
Δημοσ.

'' Για τη χορήγηση της Σφραγίδας της Χάγης απαραίτητη είναι η ύπαρξη του δείγματος υπογραφής του υπογράφοντος το δημόσιο έγγραφο...''

Το βλεπω στα δικαιολογητικα για στην σφραγιδα. Τι σημαινει αυτο, οτι πρεπει να ειναι ο ιδιος εκει ωστε να υπογραψει?

Θελω να σφραγισω το πτυχιο της ξαδερφης μου που ειναι στο εξωτερικο ομως.

Ή να υπάρχει βεβαίωση γνησιότητας της υπογραφής αυτουνού που υπογράφει το δημόσιο έγγραφο.

Πχ, όταν χρειάστηκα το απολυτήριο λυκείου για να κάνω την εγγραφή μου στο βέλγικο πανεπιστήμιο, έπρεπε να πάω το απολυτήριό μου στα κεντρικά της δευτεροβάθμιας να βεβαιώσουν την γνησιότητα της υπογραφής του διευθυντή του λυκείου μου. Έβαλε δηλαδή η δευτεροβάθμια ακόμα μία σφραγίδα πάνω και τζίφρα που βεβαίωνε ότι ο λεγόμενος διευθυντής που μου έδωσε το απολυτήριο δεν ήταν μαιμού.

• Like 1
Δημοσ.

Η σφραγίδα χαγης ειναι απαραίτητη για ολα τα έγγραφα που θα πανε στο εξωτερικό η θα έρθουν απο το εξωτερικό.

Στην Ελλάδα ειναι δωρεάν, στο εξωτερικό και ανάλογα τη χωρα υπάρχει χρέωση.

Π.χ: θελω να παω στο εξωτερικό να δουλέψω τότε το πτυχίο, μεταπτυχιακούς τίτλος και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος,πριν τα καταθέσω στην αλλη χωρα, θα πρεπει προηγούμενος να εχουν σφραγίδα χαγης απο τη χωρα που εκδόθηκαν.

Πχ2: γιατρός εκανε μέρος ειδικότητας η όλη την ειδικότητα στο εξωτερικό και θελει να την αναγνώριση εδω.τα χαρτιά που θα φέρει η ο τίτλος ειδικότητας θα πρεπει να φέρει σφραγίδα χαγης απο τη χωρα απο την οποία εκδόθηκαν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

Όσοι πανε στο εξωτερικό, πριν έρθουν, οτι χαρτιά θα φέρουν πίσω προσοχή να εχουν σφραγίδα χαγης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...