traganeus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Έκαναν πρόταση στον πατέρα μου να πάει στην Σαουδική Αραβία για δουλειά, απο χρήματα και παροχές είναι αρχοντικά τα πράγματα, αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο όμως είναι η ζωή εκεί πέρα. Έχω ακούσει και διαβάσει οτι δεν υπάρχει αλκοόλ ας πούμε και οτι όλες οι γυναίκες θα πρέπει να φοράνε αυτό το περίεργο μαντήλι όταν είναι έξω ακόμα και οι ξένοι που είναι εκεί. Ο καιρός παλεύεται? Γενικά ότι γνωρίζει ή έχει εμπειρία κάποιος ας πεί....
tsakonas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) για τον πατέρα σου δεν ξέρω.. πάντως για νέους, μακριά, είναι η χειρότερη χωρα του αραβικού κόσμου...για γούστα... βεβαια αν πέφτει το χρήμα...ξεχνιούνται όλα... ναι ότι άκουσες ισχύει και χειρότερα....ο καιρός ...στην αθηνα θα σου φαίνεται σαν το oslo...το αλκοόλ είναι όπως τα ναρκωτικά... το βρίσκεις εύκολα... αλλα παίζει να πεθάνεις για αυτό Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από tsakonas 1
traganeus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Εγώ δεν παίζει να πάω εκεί με τπτ, και προσπαθώ να πείσω και τον πατέρα μου να μην πάει και ας είναι απίστευτα τα χρήματα που δίνουν. Θέλω όμως περισσότερες πληροφορίες
tsakonas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) άμα παίζουν απίστευτα χρήματα, που όντως παίζουν εκεί...μη το σκέφτεσαι καν...βγαίνουν εύκολα τα γούστα όταν υπάρχει χρήμα... Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από tsakonas
maestros134 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Εάν είναι τόσα πολλά τα λεφτά μείνε εδώ.εσύ σε καπιο συγγενικό πρόσωπο και ας στέλνει λεφτά για σένα από εκεί 1
traganeus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Αν ήταν μόνο τα λεφτά το θέμα δεν θα το συζητούσα, αλλα είναι και η ζωή... Τι να λέει να δουλεύεις όλη μέρα στου διαόλου τη μάνα και να μην έχεις να κάνεις κάτι άλλο εκτός απο το να δουλεύεις? Και τώρα εξωτερικό δουλεύει στην Κύπρο, αλλα είναι πιο καλά τα πράγματα έρχεται και κάθε μήνα φτηνά με την ryanair και όλα μια χαρά. Εάν είναι τόσα πολλά τα λεφτά μείνε εδώ.εσύ σε καπιο συγγενικό πρόσωπο και ας στέλνει λεφτά για σένα από εκεί Εγώ ούτως ή άλλος μένω στην Χίο που σπουδάζω...
tsakonas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 μισό λεπτό... από τη μια μιλάμε για λεφτά και μετά μας λες για ryanair! από κει και πέρα, απλά είναι τα πράματα, αν θέλει καφεδάκι ουζάκι k ελληνικά, μένει κύπρο αν θέλει πετροδόλαρα και αλλα γούστα...πάει εκεί... έχει και εκεί γούστα...λίγο εχεμύθεια θέλει...
traganeus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Ο father γουστάρει να πάει, εγώ δεν θέλω να πάει. Στην Κύπρο δεν βγάζει άπειρα λεφτά, βγάζει τόσα ωστέ να καλύψουμε τις ανάγκες μας (σπίτι εγώ στην χίο, σπίτι ο πατέρας και το σπίτι μας που μένει η μάνα μου + δάνεια και προσωπικά έξοδα). Με την ryanair που έβαλε τώρα πτήσεις για άραξο που είναι δίπλα μας έρχεται αρκετά συχνά και πάει και η μάνα μου αρκετά συχνά κάτω, οπότε δεν κάνουμε μαύρα μάτια να τον δούμε. Εγώ προτιμώ να μην έχω να πάω διακοπές και να έιναι εδώ κοντά, παρά να αποκτήσουμε ξαφνικά πολλά αλλα να κάνω 6 μήνες να τον δώ. Και γιαυτό ψάχνω πληροφορίες για να το συζητήσουμε το θέμα. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από traganeus
dragonver Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Είμαι Σ.Αραβία εδώ και ένα μήνα και θα σου δώσω μια άποψη. 1) Κλίμα: Το κλίμα είναι πολύ ζεστό. Δηλαδή, το μεσημέρι κάθε μέρα 45C+ και αρκετές μέρες ~50C. Αλλά αντέχεται όταν δεν έχει υγρασία. Όταν όμως δουλεύουμε βραδινή βάρδια που η υγρασία είναι πολύ υψηλή η κατάσταση είναι αφόρητη. 2) Χρήματα: Η Σ.Αραβία είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να βάλεις λεφτά στην άκρη. Είμαι 29 μέρες εδώ και έχω φάει ~60€. (φαγητά & διαμονή καλυμμένα). Υπολόγιζε σχεδόν σε όλα από 30 έως 60% φθηνότερα από την Ελλάδα. Η βενζίνη είναι στα 0,10€ το λίτρο. 3) Ελεύθερος χρόνος: Εδώ δεν υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για έναν νέο. Π.χ. εγώ μένω σε ένα camp σε ένα εργοτάξιο 130χμ. από την κοντινότερη πόλη, οπότε είναι περιορισμένες οι επιλογές μου. (μόνη αργία η Παρασκευή) Στις πόλεις η κύρια διασκέδαση είναι τα εμπορικά κέντρα. Στη δυτική Σ.Αραβία έχω ακούσει ότι πηγαίνουν πολύ για καταδύσεις. Ο πατέρας σου βέβαια ίσως αρκείται σε αυτό! Άλλα σημαντικά: Η γλώσσα είναι ένα πρόβλημα αφού οι περισσότεροι δεν μιλάνε αγγλικά, βεβαία εξαρτάται και από το που θα δουλεύει ο πατέρας σου. Όσον αφορά την θρησκεία, όπως φαντάζομαι ξέρεις είναι πολύ θρησκόληπτοι και όλα στρέφονται γύρω από τις ώρες προσευχής, ώρες στις οποίες τα μαγαζιά κλείνουν. Επίσης μέχρι 18 Αυγούστου είναι το Ραμαζάνι οπότε υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα όταν θες να πιεις νερό και έχει κόσμο δίπλα και τα μαγαζιά ειναι κλειστά μέχρι τις 9 το βράδυ. Είναι ανοικτά μέχρι τις 10 το πρωί και μετά κλείνουν νομίζω. Αυτά είναι τα βασικά, ότι άλλο θέλεις ρώτα με. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από dragonver
HERTHAN Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Η βενζίνη είναι στα 0,10€ το λίτρο. Εχεις paypal?
kostas_dr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Sorry αλλά δεν κατάλαβα την αναφορά στο ότι δεν μπορείς να πιεις νερό αν έχει κόσμο (ντόπιους; ) δίπλα. Δηλαδή στο απογορεύουν; Και αυτό στα κρυφά γίνεται; Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από kostas_dr
isay Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Traganeus σκέψου πρακτικά και με όραμα. Η ΣΑ ειναι απο τους τελευταίους εργασιακούς παραδείσους. Ένας χρόνος δουλειας στη ΣΑ είναι σαν τρεις χρόνους δουλειάς σε δυτικοευρωπαικη χωρα. Με 3 χρόνια δουλειά εχεις μαζέψει χρήματα που στην ευρώπη θα τα έβγαζες σε 10. Η οικογένεια είναι κάτι ιερό και αναγκαίο αλλά εσυ σπουδάζεις στην Χίο, φαντάζομαι εχεις και το στρατιωτικό σου άρα θα είσαι για αρκετό διάστημα μακριά απο τους γονείς σου. Αν το συμβόλαιο του πατέρα σου είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας (π.χ 3 χρόνια) ... σκέψου πρακτικά. Αν είναι για μόνιμη μετοίκηση είναι διαφορετικά ταπράγματα Sorry αλλά δεν κατάλαβα την αναφορά στο ότι δεν μπορείς να πιεις νερό αν έχει κόσμο (ντόπιους; ) δίπλα. Δηλαδή στο απογορεύουν; Και αυτό στα κρυφά δηλαδή γίνεται; Ραμαζάνι. Δεν πίνουν και δεν τρώνε τίποτα (θεωρητικά)
dragonver Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Ναι έτσι είναι δυστυχώς για το νερό. Εδώ στο αμάξι που πηγαίνουμε στη δουλεία επειδή ο οδηγός είναι μουσουλμάνος μου ζήτησε να μην πίνω νερό μπροστά του, δηλαδή μέσα στο αμάξι!
gigisoni Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Sorry αλλά δεν κατάλαβα την αναφορά στο ότι δεν μπορείς να πιεις νερό αν έχει κόσμο (ντόπιους; ) δίπλα. Δηλαδή στο απογορεύουν; Και αυτό στα κρυφά γίνεται; Από την ανατολή του ηλίου μέχρι τη δύση του δεν τρώνε και δεν πίνουν τίποτα. Βγήκα χτες με μία συμφοιτήτρια Τουρκάλα και έτυχε να την ρωτήσω τι κάνουν στο ραμαζάνι. Αν και δεν ήξερε ακριβώς τι γιορτάζουν (όχι και τόσο της θρησκείας) το είχε κάνει μία φορά και μου εξηγούσε πόσο δύσκολο είναι να μην μπορείς ούτε να φας ούτε να πιεις τίποτα μέχρι να δύσει τελείως ο ήλιος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα