MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μουσουλμανικό κράτος με μουσουλμανικό κράτος έχει μεγάλη διαφορά. Όσον αφορά στο Ραμαζάνι τα είπαν οι παραπάνω, θεωρητικά φαγητό, νερό, τσιγάρο και σεξ πριν την δύση του ηλίου απαγορέυεται. Μετά ξεσκίζονται στο φαί (iftar). Στο Πακιστάν που ήμουν μια χαρά έτρωγες και έπινες δημόσια χωρίς πρόβλημα (ΟΚ, δε πήγα και έξω από κανα τζαμί με τα pringles ή την Pizza Hut στο χέρι) αλλά τουλάχιστον στη περιοχή μου όλα ΟΚ. Για τουρκία που είμαι τώρα δε το συζητώ ... δεν έχω καταλάβει ότι είμαστε μέσα στο Ραμαζάνι. Η Σαουδική Αραβία είναι άλλη υπόθεση. Εκεί υπάρχει πραγματική σαρία. πχ ξέρω περιπτώσεις που έχουν βάλει στο κρατητίριο ξένη γυναίκα γιατί δε φωρούσε μαντίλα. Αυτό δε παίζει ούτε στο Πακιστάν και φυσικά καμία σχέση με Τουρκία. Η έννοια της θρησκευτικής αστυνομίας δεν υπάρχει στον Πακιστάν και πολύ περισσότερο στη Τουρκία. Τώρα όσον αφορά στο θέμα .... Α. Είσαι γιος του και είναι πατέρας σου => Αυτού του πέφτει λόγος τι μπορείς να κάνεις εσύ και όχι εσένα του τι θα κάνει αυτός Β. Καλά λεφτά (όχι καμιά τρελλή ευκαιρία) για Σ. Αραβία θα θεωρούσα x3-x4 αυτά που πέρνω στην Ελλάδα. Αν ο πατέρας σου είναι χρόνια επαγγελματίας (μηχανικός είναι?) τότε τα 100k είναι μάλλον λίγα (δε ξέρω βέβαια αν μπορεί να τα πάρει μαυρα). Γ. Ο πατέρας σου είναι μεγάλος άνθρωπος. Αν θα πάει θα πάει συνειδητά για να δουλεψει οπότε αυτά που σκέφτεσαι εσύ δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που κατά πάσα πιθανότητα σκέφτεται ο πατέρας σου. Σκέψου το σαν να πάει ναυτικός σε καράβι. Είναι πείπουτο ίδιο αν όχι καλύτερα αφού θα μπορεί να έρχεται αρκετά συχνά. ΑΠο καποιον μεσα σε αυτο το φορουμ ειχα διαβασει οτι σε μια απο αυτες τις χωρες τον πηγανε κρατητηριο επειδη φοραγε μπλουζα με το λογοτυπο του θαντερκατς και τους φανηκε προκλητικο. Αλκοολ ειναι παρανομο, μονο στη ζουλα αν πιεις. Τανες παρανομες (τωρα αν βγαλετε γκομενα εκει κατω, μεγεια σας με χαρα σας, αλλα κι αυτο με προσοχη...). Χοιρινο παρανομο. Και οτι του κα**λωσει του πριγκηπα το πρωι που θα ξυπνησει και βγαλει ενα Χ νομο, ειναι υποχρεωμενοι να τον τηρουν ολοι επι τοπου. Επισης τα της θρησκειας αφορουν και τους ξενους. Δηλαδη δεν επιτρεπεται στον ξενο να κανει πραγματα που θεωρουνται "απρεπη" για τους μουσουλμανους, πραγμα που ΦΥΣΙΚΑ και επηρεαζει τον τροπο ζωης του ξενου. Α και τελευταια φορα που ημουν Ντουμπαι ολοι οι ISP της χωρας ειχαν κλεισει την προσβαση στις περισσοτερες σελιδες κοινωνικης δικτυωσης, τυπου facebook, το ιδιο συνεβαινε και με εφαρμογες τυπου viber κι οταν παραπονεθηκα στο ξενοδοχειο για το οτι "το ιντερνετ που προσφερουν, δεν ειναι ιντερνετ" απαντησαν πως ηταν διαταγη πριγκιπα να αποκλειστουν οι εν λογω εφαρμογες και ειναι αποκλεισμενες απο τον ISP κι οχι απο αυτους. Στο Ντουμπαι οι γυναικες ειτε ξενες, ειτε ντοπιες ηταν υποχρεωμενες να φορανε αυτο το πραγμα στο κεφαλι, πριν μερικα χρονια εγινε εξαιρεση για τις ξενες. Στη Σαουδικη Αραβια δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο. Αυτα τα λεω για αυτους που νομιζουν οτι επειδη εμεις ειμαστε χριστιανοι "δεν μας πιανουν" τα περιεργα της θρησκειας τους. Γενικα, μιλαμε για καταστασεις που ο καλομαθημενος νεοελληνας θα δυσκολευτει ΠΟΛΥ να προσαρμοστει, ΑΝ προσαρμοστει.
Moderators stormrain Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Τraganeus απλα δεν ειναι δικη σου η αποφαση και κατα τη γνωμη μου ειναι απειρως καλυτερο να αφησεις τον πατερα σου να την παρει μονος του, ζυγιζοντας τα υπερ και τα κατα που εκεινος κρινει, παρα να προσπαθησεις να τον επηρεασεις (ειτε θετικα ειτε αρνητικα). Ετσι δε θα μπορεσει να πει ποτε what if. Του ειπες φανταζομαι τις ενστασεις σου και ειναι απολυτως θεμιτο, τελειωσε το εκει ομως, για τον παραπανω λογο
DrLo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 ΑΠο καποιον μεσα σε αυτο το φορουμ ειχα διαβασει οτι σε μια απο αυτες τις χωρες τον πηγανε κρατητηριο επειδη φοραγε μπλουζα με το λογοτυπο του θαντερκατς και τους φανηκε προκλητικο. Αλκοολ ειναι παρανομο, μονο στη ζουλα αν πιεις. Τανες παρανομες (τωρα αν βγαλετε γκομενα εκει κατω, μεγεια σας με χαρα σας, αλλα κι αυτο με προσοχη...). Χοιρινο παρανομο. Και οτι του κα**λωσει του πριγκηπα το πρωι που θα ξυπνησει και βγαλει ενα Χ νομο, ειναι υποχρεωμενοι να τον τηρουν ολοι επι τοπου. Επισης τα της θρησκειας αφορουν και τους ξενους. Δηλαδη δεν επιτρεπεται στον ξενο να κανει πραγματα που θεωρουνται "απρεπη" για τους μουσουλμανους, πραγμα που ΦΥΣΙΚΑ και επηρεαζει τον τροπο ζωης του ξενου. Α και τελευταια φορα που ημουν Ντουμπαι ολοι οι ISP της χωρας ειχαν κλεισει την προσβαση στις περισσοτερες σελιδες κοινωνικης δικτυωσης, τυπου facebook, το ιδιο συνεβαινε και με εφαρμογες τυπου viber κι οταν παραπονεθηκα στο ξενοδοχειο για το οτι "το ιντερνετ που προσφερουν, δεν ειναι ιντερνετ" απαντησαν πως ηταν διαταγη πριγκιπα να αποκλειστουν οι εν λογω εφαρμογες και ειναι αποκλεισμενες απο τον ISP κι οχι απο αυτους. Στο Ντουμπαι οι γυναικες ειτε ξενες, ειτε ντοπιες ηταν υποχρεωμενες να φορανε αυτο το πραγμα στο κεφαλι, πριν μερικα χρονια εγινε εξαιρεση για τις ξενες. Στη Σαουδικη Αραβια δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο. Αυτα τα λεω για αυτους που νομιζουν οτι επειδη εμεις ειμαστε χριστιανοι "δεν μας πιανουν" τα περιεργα της θρησκειας τους. Γενικα, μιλαμε για καταστασεις που ο καλομαθημενος νεοελληνας θα δυσκολευτει ΠΟΛΥ να προσαρμοστει, ΑΝ προσαρμοστει. Από τα παραπάνω, σχεδόν τίποτα δεν επηρεάζει πολύ την ζωή ενός παντρεμένου άντρα ο οποίος ... α. δεν έχει ανάγκη να βρει γκόμενα β. μπορεί να ζήσει και χωρίς αλκοόλ και χοιρινό (δεν είναι και το τέλος του κόσμου) γ. δεν παθαίνει σύνδρομο στέρησης αν δεν μπει μια μέρα στο FB Το σημαντικό είναι να πάει με σοβαρή εταιρεία εκεί που θα έχει και άλλο κόσμο. Αν είναι πάλι σε κανα εργοτάξιο στη μέση της ερήμου τότε στην ουσία δεν θα είναι στη Σαουδική Αραβία οπότε όλα τα παραπάνω είναι άσχετα. Δεν έχει διαφορά αν είσαι στη μέση της Αραβικής Ερήμου ή της Νεβάδα ξέρωγω. Στην ουσία ζεις στην κλειστή κοινωνία.
traganeus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Στη Ριάντ θα είναι η δουλειά. Αυτό που λέω εγώ είναι οτι σε ένα χρόνο εγώ τελειώνω την σχολή οπότε θα μειωθούν αρκετά τα έξοδα. Θα πάω τον στρατό μου που με το 1/4 απο αυτά που ξοδεύω τώρα θα έιναι υπεραρκετά. Και μετά θα πιάσω δουλειά. Με την προοπτική οτι στην Κύπρο το εργοστάσιο θα έχει 10 χρόνια λειτουργία τουλάχιστον ακόμα, θεωρώ οτι δεν είναι επιτακτική ανάγκη να την κλάσει για Αραβία....
xpapias Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Πολλοί μιλουν λαμβάνοντας υπόψη μόνο τον οικονομικό παράγοντα. Καλώς ή κακώς, το τελευταίο 6 μηνο μένω στο εξωτερικό - ευτυχώς σε Ευρωπαϊκή χώρα. Η ζωή έξω δεν παλεύεται εύκολα. Οι καθημερικές δυσκολίες και κυρίως η μοναξιά. Ωρες ώρες, νιώθω ότι θα πεθάνω και δε θα το πάρει κανείς είδηση. Η μόνη ευχαρίστηση είναι να επιστρέφω κάθε 3-4 εβδομάδες Ελλάδα, για κανένα ΣΚ. Ευτυχώς εχω την πολιτέλεια να είμαι 2.30 ώρες ταξίδι. Γνώμη μου είναι ότι η Κύπρος είναι κλάσεις ανώτερη. Ο άνθρωπος μιλά τη γλώσσα του. Εχει δύο γείτονες με τους οποίους μπορεί να συνεννοηθεί. Εχει τη δυνατότητα να βλέπει τη γυναίκα του και το παιδί του όποτε γουστάρει. Και στο κάτω κάτω ζει αξιοπρεπώς. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, να τα χέσω τα λεφτά! 2
traganeus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Πολλοί μιλουν λαμβάνοντας υπόψη μόνο τον οικονομικό παράγοντα. Καλώς ή κακώς, το τελευταίο 6 μηνο μένω στο εξωτερικό - ευτυχώς σε Ευρωπαϊκή χώρα. Η ζωή έξω δεν παλεύεται εύκολα. Οι καθημερικές δυσκολίες και κυρίως η μοναξιά. Ωρες ώρες, νιώθω ότι θα πεθάνω και δε θα το πάρει κανείς είδηση. Η μόνη ευχαρίστηση είναι να επιστρέφω κάθε 3-4 εβδομάδες Ελλάδα, για κανένα ΣΚ. Ευτυχώς εχω την πολιτέλεια να είμαι 2.30 ώρες ταξίδι. Γνώμη μου είναι ότι η Κύπρος είναι κλάσεις ανώτερη. Ο άνθρωπος μιλά τη γλώσσα του. Εχει δύο γείτονες με τους οποίους μπορεί να συνεννοηθεί. Εχει τη δυνατότητα να βλέπει τη γυναίκα του και το παιδί του όποτε γουστάρει. Και στο κάτω κάτω ζει αξιοπρεπώς. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, να τα χέσω τα λεφτά! Αυτό ακριβώς λέω και εγώ!!! Να τα χέσω 10 φορές τα λεφτά.... Μπορεί και στην Κύπρο να είναι ζόρι η δουλειά και να του έκοψαν πριν ενα χρόνο αρκετά χρήματα και παροχές πιστεύω οτι είναι αρκετά καλά!
deesnider Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Λίγο μπερδεμένα μου ακούγονται κάποια πράγματα... ...κάποιος θέλει να πάει να εργαστεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες - έστω δύσκολες - επειδή αξιολογεί ως ισχυρό κίνητρο τις πολύ καλές αποδοχές (κοινώς, δεν τα «χέζει» τα λεφτά). Αυτός ο κάποιος λοιπόν, πρέπει να τα «χέσει» με το ζόρι, επειδή συμβαίνει να τα «χέζει» κάποιο μέλος της οικογένειάς του... ...ίσως βέβαια να ακούγονται μπερδεμένα μόνο στα δικά μου αυτιά, οπότε πάω πάσο. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Από τα παραπάνω, σχεδόν τίποτα δεν επηρεάζει πολύ την ζωή ενός παντρεμένου άντρα ο οποίος ... α. δεν έχει ανάγκη να βρει γκόμενα β. μπορεί να ζήσει και χωρίς αλκοόλ και χοιρινό (δεν είναι και το τέλος του κόσμου) γ. δεν παθαίνει σύνδρομο στέρησης αν δεν μπει μια μέρα στο FB Το σημαντικό είναι να πάει με σοβαρή εταιρεία εκεί που θα έχει και άλλο κόσμο. Αν είναι πάλι σε κανα εργοτάξιο στη μέση της ερήμου τότε στην ουσία δεν θα είναι στη Σαουδική Αραβία οπότε όλα τα παραπάνω είναι άσχετα. Δεν έχει διαφορά αν είσαι στη μέση της Αραβικής Ερήμου ή της Νεβάδα ξέρωγω. Στην ουσία ζεις στην κλειστή κοινωνία. Για τον παντρεμενο ειναι χ2 δυσκολοτερη η αποφαση να παει εκει, ενω αν εχει και παιδια ειναι απο ΠΟΛΥ δυσκολη εως αδυνατη η μετακινηση. Φανταζομαι οτι περα απτην περιπτωση του traganeus συζηταμε το τι γινεται στη νεολαια που ψαχνει λυσεις στο θεμα της εργασιας, οποτε εστιασα σε αυτους. Το fb και το viber δεν ειναι προβληματα σαφως, ομως οταν ζεις σε μια κοινωνια σαν της Σαουδικης Αραβιας ολα τα αρνητικα που μοιαζουν ασημαντα μονα τους, συσσωρευονται και ειναι ικανα να σε κανουν σμπαραλια αν δεν εισαι ικανος να προσαρμοζεσαι σε τελειως διαφορετικες καταστασεις απο αυτες που συνηθισες 20-25-30 χρονια.
DrLo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Για τον παντρεμενο ειναι χ2 δυσκολοτερη η αποφαση να παει εκει, ενω αν εχει και παιδια ειναι απο ΠΟΛΥ δυσκολη εως αδυνατη η μετακινηση. Εξαρτάται πως το σκέφτεται κανείς. Για τον παντρεμένο που είναι στα μέλια με τη γυναίκα του ίσως, για τον παντεμένο με παιδιά, με υποχρεώσεις, που ξέρει ότι πρέπει να κάνει συγκεκριμένα βήματα στη καρίερα του (ακριβώς επειδή έχει συνειδητοποιήσει τις υποχρεώσεις του) ίσως όχι.
traganeus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Λίγο μπερδεμένα μου ακούγονται κάποια πράγματα... ...κάποιος θέλει να πάει να εργαστεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες - έστω δύσκολες - επειδή αξιολογεί ως ισχυρό κίνητρο τις πολύ καλές αποδοχές (κοινώς, δεν τα «χέζει» τα λεφτά). Αυτός ο κάποιος λοιπόν, πρέπει να τα «χέσει» με το ζόρι, επειδή συμβαίνει να τα «χέζει» κάποιο μέλος της οικογένειάς του... ...ίσως βέβαια να ακούγονται μπερδεμένα μόνο στα δικά μου αυτιά, οπότε πάω πάσο. Να σου πω την αλήθεια και ο πατέρας μου δεν είναι κανας φιλοχρήματος, περισσότερο οτι θα είναι η θέση που πάντα θα ήθελε τον τραβάει. Τελευταία μου είχε πει οτι κουράστηκε στην Κύπρο και σκεφτόταν να γυρίσει στην Ελλάδα και ας έβρισκε μια δουλειά με λιγότερα λεφτά....
DrLo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Το fb και το viber δεν ειναι προβληματα σαφως, ομως οταν ζεις σε μια κοινωνια σαν της Σαουδικης Αραβιας ολα τα αρνητικα που μοιαζουν ασημαντα μονα τους, συσσωρευονται και ειναι ικανα να σε κανουν σμπαραλια αν δεν εισαι ικανος να προσαρμοζεσαι σε τελειως διαφορετικες καταστασεις απο αυτες που συνηθισες 20-25-30 χρονια. Αν είσαι τόσο αδύναμος να σε κάνει "σμπαράλια" μια έστω αντικειμενική δύσκολη περίοδος στη ζωή σου, μη κάνεις παιδιά καλύτερα, είναι πολύ πιο δύσκολη υπόθεση από κάθε άποψη από το να δουλεύεις οπουδήποτε. Ξαναλέω εχει μεγάλη διαφορά σε ποιά εταιρεία και σε ποιές συνθήκες θα δουλέψει. Περνά ο χρόνος με τη δουλειά, αν τα πράγματα είναι οργανομένα στη δουλειά, δεν είσαι μαλωμένος με όλους. Μιλάω εκ πείρας, 2,5+ χρόνια Πακιστάν, όλοι μου λέγαν "πως άντεχεις κλπ" ... υπερβολές.
xpapias Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Λίγο μπερδεμένα μου ακούγονται κάποια πράγματα... ...κάποιος θέλει να πάει να εργαστεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες - έστω δύσκολες - επειδή αξιολογεί ως ισχυρό κίνητρο τις πολύ καλές αποδοχές (κοινώς, δεν τα «χέζει» τα λεφτά). Αυτός ο κάποιος λοιπόν, πρέπει να τα «χέσει» με το ζόρι, επειδή συμβαίνει να τα «χέζει» κάποιο μέλος της οικογένειάς του... ...ίσως βέβαια να ακούγονται μπερδεμένα μόνο στα δικά μου αυτιά, οπότε πάω πάσο. Κοίταξε, υπάρχουν θυσίες και θυσίες. Εφόσον όπως έχει η κατάσταση τα βγάζουν μια χαρά πέρα, γιατί να ρισκάρει και να χάσει και αυτά που έχει; Επίσης δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να τα ρίχνουμε στο φίλο, που ο πατέρας του δουλεύει έξω.
isay Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Να σου πω την αλήθεια και ο πατέρας μου δεν είναι κανας φιλοχρήματος, περισσότερο οτι θα είναι η θέση που πάντα θα ήθελε τον τραβάει. Τελευταία μου είχε πει οτι κουράστηκε στην Κύπρο και σκεφτόταν να γυρίσει στην Ελλάδα και ας έβρισκε μια δουλειά με λιγότερα λεφτά.... traganeus μην το παίρνεις τόσο σοβαρά. Το πολύ-πολύ να αλλαξοπιστήσει, να γίνει πολυγαμικός, να παντρευτεί καμία αραβίνα ( σχήμα λόγου ) και να αποκτήσεις αδερφάκι με το όνομα Αχμέτ. Άμα εχει προίκα καμία πετρελαιοπηγή θα την βγάζετε τζάμπα ολη η οικογένεια. Ποτέ ξανά επισκεψη στο πρατήριο βενζίνης.
traganeus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 traganeus μην το παίρνεις τόσο σοβαρά. Το πολύ-πολύ να αλλαξοπιστήσει, να γίνει πολυγαμικός, να παντρευτεί καμία αραβίνα ( σχήμα λόγου ) και να αποκτήσεις αδερφάκι με το όνομα Αχμέτ. Άμα εχει προίκα καμία πετρελαιοπηγή θα την βγάζετε τζάμπα ολη η οικογένεια. Ποτέ ξανά επισκεψη στο πρατήριο βενζίνης. αχαχαχαχα αμα καταφέρει και βρεί εκεί γκόμενα ντάξει δέχομαι να κάτσει! χαχαχαχα Άσε που θα λιποθυμήσει όταν μάθει οτι δεν κυκλοφορεί χοιρινό.... κοιλιόδουλος γαρ!
isay Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 αχαχαχαχα αμα καταφέρει και βρεί εκεί γκόμενα ντάξει δέχομαι να κάτσει! χαχαχαχα Άσε που θα λιποθυμήσει όταν μάθει οτι δεν κυκλοφορεί χοιρινό.... κοιλιόδουλος γαρ! αυτά θα είναι και τα επιχειρήματα που θα βαρέσουν συναίσθημα (και οχι λογική). ΠΑΤΕΡΑ! Έμαθα οτι εκει δεν εχουν χοιρινό ουτε για δείγμα και αμα σε πιάσουν να κατέχεις/τρως σε αντιμετωπίζουν σαν να εχεις ναρκωτικα! Επίσης το ουζάκι σου αρέσει πολύ, έτσι; Ξεχνα το! Νερό, χυμοί και λίγο γάλα καμήλας. Οινόπνευμα ουτε για δείγμα. Με τα παραπάνω οχι μόνο δεν θα πάει, αλλά τον βλέπω να γίνεται χρυσαυγίτης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα