Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

περισσότερο οτι θα είναι η θέση που πάντα θα ήθελε τον τραβάει.

Πόσο μάλλον όταν ισχύει αυτό! «Η θέση που πάντα θα ήθελε» + «απο χρήματα και παροχές είναι αρχοντικά τα πράγματα / είναι απίστευτα τα χρήματα που δίνουν.»

Κοίταξε, υπάρχουν θυσίες και θυσίες. Εφόσον όπως έχει η κατάσταση τα βγάζουν μια χαρά πέρα, γιατί να ρισκάρει και να χάσει και αυτά που έχει;

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να τα ρίχνουμε στο φίλο, που ο πατέρας του δουλεύει έξω.

Διότι μπορεί η επιθυμία του ανθρώπου αυτού (του πατέρα), να υπερβαίνει το αρκετό και σεβαστό για πολλούς «τα βγάζω πέρα». Μπορεί να θέλει το κάτι παραπάνω και αυτή να είναι η ευκαιρία του να το αποκτήσει. Άσε που δεν έχει αναφερθεί κανένα «ρίσκο να χάσει κι αυτά που έχει». Μόνο επιφυλάξεις για τον τρόπο ζωής έχουν αναφερθεί, με τον οποίο όμως φαίνεται αποφασισμένος να συμβιβαστεί.

Δε νομίζω ότι «τα ρίχνουμε» στο φίλο. Τη γνώμη μας ζήτησε, αυτή του λέμε. Μάλλον το κάνουμε με αρκετά έντονο ύφος ορισμένοι (εγώ π.χ.), αλλά σε καμία περίπτωση δεν του «τα ρίχνουμε». Το ύφος έχει να κάνει με τη σύγκριση μεγεθών που παρουσιάζεται εδώ. Από τη μία μας λέει κατά λέξη :«Από χρήματα και παροχές είναι αρχοντικά τα πράγματα / Είναι απίστευτα τα χρήματα που δίνουν.» και από την άλλη «Προτιμώ να παρατήσω την σχολή μου και να βρω δουλειά σε καμια ταβέρνα, παρά να πάει ο πατέρας μου εκεί.»

Έχουν θέση αυτά τα δύο στην ίδια συζήτηση; Αν ήθελε ο πατέρας του να πάει για δουλειά στη Σ. Αραβία, με αποδοχές εργαζόμενου σε ταβέρνα, θα ήμουν ο πρώτος που θα του έλεγα να καλέσει ψυχίατρο...

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω που κολλάς. Ναι στην Σαουδική Αραβία δίνουν τρελά λεφτά, ναι προτιμώ να μην πάει και να δουλέψω και να είμαστε μια η άλλη παρα να είναι εεί και να βγάζει τρελά λεφτά.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω που κολλάς. Ναι στην Σαουδική Αραβία δίνουν τρελά λεφτά, ναι προτιμώ να μην πάει και να δουλέψω και να είμαστε μια η άλλη παρα να είναι εεί και να βγάζει τρελά λεφτά.

«Κολλάω» στο ότι δεν το προτιμά εκείνος! Εσένα σου φαίνεται περίεργο, ενώ θεωρείς φυσιολογικό να κάνει αυτό που προτιμάς εσύ... πάσο!

Δημοσ.
Άσε που δεν έχει αναφερθεί κανένα «ρίσκο να χάσει κι αυτά που έχει». Μόνο επιφυλάξεις για τον τρόπο ζωής έχουν αναφερθεί, με τον οποίο όμως φαίνεται αποφασισμένος να συμβιβαστεί.

To ρίσκο είναι να τα βρει δύσκολα, να βαρεθεί τους συμβιβασμούς και να τα διαολοστείλει όλα για να γυρίσει στην Ελλάδα. Τότε τα χάνει όλα.

Και μη νομίζεις. Το ότι βλέπει που και που τους δικούς του ανθρώπους , είναι μεγάλη ανακούφιση.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ε γιαυτό άνοιξα το thread να βρώ τρόπο να τον κάνω να το προτιμήσει και εκείνος :devil:

Ξεκίνα να δουλεύεις τότε από σήμερα.

Δημοσ.

Αν είσαι τόσο αδύναμος να σε κάνει "σμπαράλια" μια έστω αντικειμενική δύσκολη περίοδος στη ζωή σου, μη κάνεις παιδιά καλύτερα, είναι πολύ πιο δύσκολη υπόθεση από κάθε άποψη από το να δουλεύεις οπουδήποτε.

Ξαναλέω εχει μεγάλη διαφορά σε ποιά εταιρεία και σε ποιές συνθήκες θα δουλέψει.

Περνά ο χρόνος με τη δουλειά, αν τα πράγματα είναι οργανομένα στη δουλειά, δεν είσαι μαλωμένος με όλους.

Μιλάω εκ πείρας, 2,5+ χρόνια Πακιστάν, όλοι μου λέγαν "πως άντεχεις κλπ" ... υπερβολές.

Όντως αυτό που λές είναι το πιο σημαντικό, ιδιαίτερο όταν αυτός που εργάζεται δεν είναι νέος. Μιλούσα τις προάλλες με έναν κύριο που είναι στην ίδια εταιρεία και τον ρωτούσα πως περνάει τον χρόνο του στο καμπ και τέτοια. Και μου είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και αυτό που κάνει του αρκεί. Ο κύριος είναι από την Αγγλία και είναι ο μόνος Ευρωπαίος μαζί με έναν άλλον και εμένα στο εργοτάξιο. Θέλω να πω δηλαδή ότι καλά καλά ο άνθρωπος δεν έχει με κάποιο να μιλήσει, να πει μια κουβέντα αλλά τον βλέπω μια χαρά. Ίσως έτσι θα είναι και ο πατέρας σου!

Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για τον πατέρα σου είναι να ψάξεις όσο το δυνατόν περισσότερο να δείς τι συνθήκες επικρατούν εκεί διότι ο πατέρας σου μπορεί να μην είναι αρκετά ενημερωμένος και για αυτό μέχρι στιγμής να επιμένει να πάει, Από εκεί και μετά όταν μάθει και αυτός όσο περισσότερα πράγματα γίνεται θα τον αφήσεις να σκεφτεί και θα αποφασίσει μόνος του τι θα κάνει.

Πάντως σε περίπτωση που δεν πάει εύχομαι να μην το μετανοιώσετε ποτέ.

Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για τον πατέρα σου είναι να ψάξεις όσο το δυνατόν περισσότερο να δείς τι συνθήκες επικρατούν εκεί διότι ο πατέρας σου μπορεί να μην είναι αρκετά ενημερωμένος και για αυτό μέχρι στιγμής να επιμένει να πάει, Από εκεί και μετά όταν μάθει και αυτός όσο περισσότερα πράγματα γίνεται θα τον αφήσεις να σκεφτεί και θα αποφασίσει μόνος του τι θα κάνει.

Πάντως σε περίπτωση που δεν πάει εύχομαι να μην το μετανοιώσετε ποτέ.

Είναι αρκετά δύσκολο πάντως να βρώ πληροφορίες στο νετ κυρίως απο άτομα που εργάστηκαν ή εργάζονται εκεί.....

Δημοσ.

Ψάξε να βρείς ιστοσελίδα μηχανικών που έχει φόρουμ και μπορείς να ρωτήσεις, σίγουρα θα βρείς άτομα. Κυρίως μηχανικούς ξέρω που φεύγουν για Ντουμπαϊ και προς εκείνα τα μέρη.

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι να παει....ζούμε σε δύσκολες εποχές όπου το να έχεις δουλειά είναι πολυτέλεια.

Εγω ξέρω άτομα (κυρίως πολιτικούς μηχανικούς) όπου με 15χρονια πείρας και δουλεύοντας σαν senior engineers στη σουηδική αραβια βγάζουν 300Κ + εξοδα διαμονής + φαγητό + 3 εισητηρια για ελλαδα το χρόνο.

Στη ζωη είναι κάποιες ευκαιρίες που δεν πρέπει να τις χάσεις και αυτο είναι που σκέφτεται ο πατέρας σου και δεν μπορείς να το σκεφτείς εσυ.....αφου όπως λες το εχει πάρει σαν μια ευκαιρια για να πάρει σύνταξη.

Τώρα άμα τα λεφτα είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με την Κύπρο (και στην Κύπρο πέφτει τρελό χρήμα) είμαι σίγουρος πως θα το σκεφτεί και ο πατέρας σου.....

Γενικά ασε τον πατέρας σου να αποφασίσει.... Και μην κανείς τα πάντα για να τον απογοητεύσεις.....στο κάτω κάτω αν είναι μηχανικός με 20+ έτη δουλειας τότε πίστεψε με όσο και να φαίνεται τρελο θα παει μόνο και μόνο για να κάνει κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει ποτε σε χωρες οπως είναι η ελλαδιτσα......πίστεψε με γίνονται τρελά έργα εκει κάτω που ένας μηχανικός που θέλει να κάνει καριέρα και θέλει να δημιουργήσει εδω δεν μπορει να τα δει ούτε με κιαλια.

Αυτα απο εμένα

Δημοσ.

και επισης σκεψου πως το οτι προς το παρον τα βγαζετε δεν σημαινει οτι εχουμε πιασει πατο και τα πραγματα θα πανε μονο προς το καλυτερο

η δουλεια εκει προσφερει μεγαλυτερη σιγουρια ενω τωρα αμα γινει καμια στραβη(ηδη και η κυπρος εχει ζορια) και συνεχισει αυτη η κατασταση θα χτυπας το κεφαλι σου που δεν εφυγε ωστε να σας στελνει λεφτα.... τετοιες αποφασεις παιρνονται παντα ωστε να εξασφαλιστεις σε βαθος χρονου , το οτι προς το παρον η κατασταση ελεγχεται δεν ειναι δυστυχως επιχειρημα..

Δημοσ.

όπου με 15χρονια πείρας και δουλεύοντας σαν senior engineers στη σαουηδική αραβια βγάζουν 300Κ + εξοδα διαμονής + φαγητό + 3 εισητηρια για ελλαδα το χρόνο.

μου φαινετε αυτα τα συμβολαια ηταν last years...

Δημοσ.

μου φαινετε αυτα τα συμβολαια ηταν last years...

Το τρελο είναι ότι στη Σαουδικη αραβια υπάρχουν ακόμα....δεν τους εχει αγγίξει η κρίση σχεδόν καθόλου.....είναι πολυ καλύτερη η κατάσταση απο τα άλλα αραβικά κρατοι.... Μόνο Σαουδικη αραβια, καταρ ( λόγω Μουντιάλ) και κουβειτ είναι καλα.... Τα υπόλοιπα τους εχει αγγίξει η κρίση γιατι έχουν επένδυσει σε αμερικάνικα κεφάλαια στο εξωτερικό

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδες ο συνεργατης μου ειναι εργοδηγος-μηχανολογος αψογος στην δουλεια του και πανω απο 17 χορνια εμπειριας σε ναυπηγεια παλευουμε εδω και καιρο να φυγει στιν Αραβια για δουλεια δεν τον ενδιαφερουν οι συνθηκες μονο να παει ο τροπος με τον οποιο κανουμε αποπειρες ειναι σε μεγαλες εταιρειες κανουμε aplication -upload cvs -register προς το παρον stand by eimaste kapoios exei na rpoteini mia poio drastiki lysi thanx

!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...