Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας,πριν 2 εβδομαδες εβαλα wind καρτοκινητο και μου χαρισαν 50 sms την επομενη μερα ομως μου ειχαν τελειωσει αφου ειχα στειλει μονο 20! δεν ξερω πως γινεται αυτο...τα αλλα 30? μηπως χρεωνει διαφορετικα η wind πχ.γραφω μηνυμα και λεει αριθμος μηνυματων 4 sms ομως ειναι σε 1 μηνυμα...(αναλογως με τις λεξεις)μηπως φταιει αυτο και τελειωσαν γρηγορα? αναλογως ποσο μεγαλο ειναι το μηνυμα χρεωνει? εστειλα 1 μηνυμα σε μια φιλη μου ηταν μεγαλο ειχε πολλες λεξεις ελεγε 5 sms αρα απο τα 50(παραδειγματικα λεω) μου εμειναν 45? απαντηστε μου αν μπορειτε...ευχαριστω!

Δημοσ.

Απ' όσο ξέρω, σε όλες τις εταιρείες, υπάρχει περιορισμός χαρακτήρων μέχρι τον οποίο το μήνυμα που στέλνεις υπολογίζεται σαν ένα. Αν ξεπεράσεις αυτό τον αριθμό, συνεχίζεις να γράφεις κανονικά το μήνυμά σου, αλλά χρεώνεσαι και δεύτερο, τρίτο κ.τ.λ. Ποιος είναι ακριβώς ο περιορισμός δεν το γνωρίζω.

Δημοσ.

σωστα.Επισης αν εχεις smartphone κ γραφει με μικρους χαρακτηρες χωρις να εχεις καποια αλλη εφαρμογη για sms τους πιανει ως διεθνης χαρακτηρες και σε αφηνει να γραψεις μεχρι 60 και μετα σε χρεωνει δευτερο μηνυμα.

ως στανταρ ισχυει 1 μηνυμα=160 χαρακτηρες.Απο και πανω αν ξεπερασεις τους χαρακτηρες αυτους σε χρεωνει δευτερο μηνυμα ακομα κ για 1 χαρακτηρα παραπανω.

Δημοσ.

Όπως σωστά είπε ο Xristaras12 κάθε sms είναι 160 χαρακτήρες. Αν γράψεις από 161 έως και 320 χαρακτήρες χρεώνεσαι για 2 sms και ούτω καθεξής. Αυτό αν το κινητό σου χρησιμοποιεί ΑΠΛΗ κωδικοποίηση χαρακτήρων. Αν χρησιμοποιείς unicode χαρακτήρες (φαίνεται από τις ρυθμίσεις-συνήθως όταν έχεις unicode μπορείς να γράψεις με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες και να βάλεις τόνους) κάθε sms είναι 70 χαρακτήρες. Άρα από 71 έως 140 χαρακτήρες είναι δεύτερο sms και παέι λέγοντας.

Δημοσ.

σωστα.Επισης αν εχεις smartphone κ γραφει με μικρους χαρακτηρες χωρις να εχεις καποια αλλη εφαρμογη για sms τους πιανει ως διεθνης χαρακτηρες και σε αφηνει να γραψεις μεχρι 60 και μετα σε χρεωνει δευτερο μηνυμα.

ως στανταρ ισχυει 1 μηνυμα=160 χαρακτηρες.Απο και πανω αν ξεπερασεις τους χαρακτηρες αυτους σε χρεωνει δευτερο μηνυμα ακομα κ για 1 χαρακτηρα παραπανω.

ααα ενταξει!!! μου λυθηκε η απορια..ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!μαλλον εγω εχω αυτο με τους 70 χαρακτηρες..εχω smartphone μπορω να το αλλαξω?? η εστω με καποια εφαρμογη
Δημοσ.

ευχαριστω για την απαντηση..εχω smartphone το xperia mini pro και γραφει με μικρα γραμματα και τονους...μολις βρηκα το handcent sms και νομιζω με αυτο γραφεις 160 με κεφαλαια σε χρεωνει λιγοτερο σωστα?
Δημοσ.

η πιο ευκολη λυση ειναι να γραφεις με κεφαλαια γραμματα.Τα μικρα τα πιανει ως διεθνη απ οσο γνωριζω.

α ενταξει ευχαριστω πολυ! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...