Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@ gigisoni:

Εχει να κανει με το οτι ειναι Ρουμανα. Η Ρουμανια μπηκε το 2007 στην ΕΕ. Επισης μπηκε με περιορισμενα δικαιωματα για τους πολιτες της (αδειες παραμονης σε αλλα κρατη, κλπ)

Ναι το φαντάστηκα, αλλά δεν απαντάει στην ερώτηση γιατί το ίδιο ισχύει και για Κύπρο και χρειάζεται άδεια παραμονής κι εκεί για πάνω από 3 μήνες. Εκτός κι αν και η Κύπρος μπήκε με περιορισμένα δικαιώματα.

Δημοσ.

Ναι το φαντάστηκα, αλλά δεν απαντάει στην ερώτηση γιατί το ίδιο ισχύει και για Κύπρο και χρειάζεται άδεια παραμονής κι εκεί για πάνω από 3 μήνες. Εκτός κι αν και η Κύπρος μπήκε με περιορισμένα δικαιώματα.

Στην Κυπρο πηγα ως Ελληνας πολιτης. Ως Ελληνας δεν εχω αυτα τα "περιορισμενα" δικαιωματα. Εσεις χρησιμοποιειτε την αναποδη περιπτωση του πολιτη ΕΕ "με περιορισμενα δικαιωματα", κατι που δεν ισχυει στην περιπτωση μου.

Παρεμπιπτοντως στο pdf που ποσταρα παραπανω λεει το ιδιο πραγμα που λεω κι εγω, στo αρθρo 5 (εκτος αν παρερμηνευω, δεν ειμαι και ο τοπ στο να διαβαζω και να ερμηνευω νομους) συνεπως το 3μηνο by default για καθε πολιτη της ΕΕ οπως καταλαβαινω ισχυει για ολες τις περιπτωσεις (εκτος αν απαιτειται θεωρηση για την εισοδο, οποτε υπερισχυει η θεωρηση), μετα πρεπει να δικαιολογησεις την παραμονη σου. Τωρα για εκει που μενεις εσυ που δεν εκανες ποτε χαρτια παραμονης δεν εχω ιδεα αλλα μου φαινεται περιεργο. Μηπως παρακαμπτεται η διαδικασια (ελεω γραφειοκρατικης διευκολυνσης) απτη στιγμη που φαινεσαι ως εργαζομενος?

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος τα περιοριζόμενα δικαιώματα ήταν για ένα χρονικό διάστημα από την ήμερα που έγιναν μέλη στην ΕΕ.

Δημοσ.

Κοίτα, όταν πρωτοήρθα στο Βέλγιο μας είχαν πει να πάμε στον δήμο να δηλωθούμε, και ξέρω ότι όποιος μένει στο Βέλγιο πρέπει να πάει στον δήμο να δηλώσει κατοικία, οπότε ίσως να έχεις και δίκιο. Αλλά για να δηλωθείς στον δήμο δεν χρειάζεται να έχεις εργασία, απλά να μένεις στην χώρα. Αλλά στο Βέλγιο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν δεν είσαι δηλωμένος στον δήμο, να έχεις διεύθυνση κατοικίας και να πάρεις ένα είδους βέλγικης ταυτότητας. Ούτε λογαριασμό σε βίντεο κλαμπ για να νοικιάσεις ταινίες δεν μπορείς ν'ανοίξεις.

Δεν το ψάχνουν, γιατί είναι ανοιχτά τα σύνορα και μπορείς να πας και να γυρίσεις πανεύκολα από χώρα σε χώρα. Ξέρω ας πούμε γαλλίδα που μένει εδώ με το αγόρι της, αλλά δεν έχει δηλωθεί ως κάτοικος στον δήμο.

• Like 1
Δημοσ.

Πιθανόν να χρειαστεί και συνέντευξη στην εκεί πρεσβεία (ή σε κάποιο προξενείο αν υπάρχει πιο κοντά στην κατοικία του ενδιαφερόμενου).

Πολύ χλωμό το βλέπω όμως για βίζα πάνω από 30 μέρες..

Και παίζει ρόλο και σε τι κατηγοριοποίηση είναι η κάθε χώρα (δηλαδή αν είναι χώρα από την οποία έρχονται μετανάστες προς την Ελλάδα) οπότε είναι πολύ πιο "σφιχτά" τα πράγματα για χώρες πχ. τύπου Αλβανίας-Ουκρανίας σε σχέση με άλλες (πχ. Αυστραλίας).

Δεν ξέρω η Αρμενία που κατηγοριοποιείται σε σχέση με αυτό..

Δημοσ.

Πιθανόν να χρειαστεί και συνέντευξη στην εκεί πρεσβεία (ή σε κάποιο προξενείο αν υπάρχει πιο κοντά στην κατοικία του ενδιαφερόμενου).

Πολύ χλωμό το βλέπω όμως για βίζα πάνω από 30 μέρες..

Και παίζει ρόλο και σε τι κατηγοριοποίηση είναι η κάθε χώρα (δηλαδή αν είναι χώρα από την οποία έρχονται μετανάστες προς την Ελλάδα) οπότε είναι πολύ πιο "σφιχτά" τα πράγματα για χώρες πχ. τύπου Αλβανίας-Ουκρανίας σε σχέση με άλλες (πχ. Αυστραλίας).

Δεν ξέρω η Αρμενία που κατηγοριοποιείται σε σχέση με αυτό..

για συγγενη πρωτου βαθμου (γονεις, αδερφια κτλ) ξερω απο πρωτο χερι οτι η βιζα ειναι ανετη και μεγαλης διαρκειας. το θεμα ειναι για πρωτους ξαδεφους τι γινεται.

Δημοσ.

η αρχικη ερωτηση απαντηθηκε τελικα απο αλλου.

αλλαζει το ερωτημα, υπαρχει κανεις που εχει επιχειρησει κατι τετοιο? ας μας πει συγκεκριμενα. μιλαω για

συγγενη αλλα ΟΧΙ πρωτου βαθμου (οποτε και να μην ειναι συγγενης με ενδιαφερει το το εγινε με εσας, αλλα γονεις, παιδια κι αδερφια δεν με ενδιαφερουν)

Πολιτη χωρας ΕΚΤΟΣ Ευρωπαικης Ενωσης

• Moderators
Δημοσ.

αλλαζει το ερωτημα, υπαρχει κανεις που εχει επιχειρησει κατι τετοιο? ας μας πει συγκεκριμενα. μιλαω για

συγγενη αλλα ΟΧΙ πρωτου βαθμου (οποτε και να μην ειναι συγγενης με ενδιαφερει το το εγινε με εσας, αλλα γονεις, παιδια κι αδερφια δεν με ενδιαφερουν)

Αφού λες ότι απαντήθηκε η αρχική σου ερώτηση (και μάλιστα από αλλού, λες και δεν σου παρατέθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις, τέσπα) τι σε ενδιαφέρει αν το έχει κάνει κάποιος άλλος;

Δεν ήταν σαφής η απάντηση που πήρες από αλλού; Είναι κάτι που ισχύει μερικές φορές έτσι και μερικές αλλιώς;

Δημοσ.

όχι πως με ενδιαφέρει ιδαίτερα η απάντηση που έλαβες αλλά δεν θα "έπρεπε", στα πλαίσια της συζήτησης και μιας και ζητάς την βοήθεια άλλων για την περίπτωσή σου, να έλεγες και τι απάντηση έλαβες εσύ μήπως ενδιαφέρει και κάποιον άλλο???

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι πως με ενδιαφέρει ιδαίτερα η απάντηση που έλαβες αλλά δεν θα "έπρεπε"' date=' στα πλαίσια της συζήτησης και μιας και ζητάς την βοήθεια άλλων για την περίπτωσή σου, να έλεγες και τι απάντηση έλαβες εσύ μήπως ενδιαφέρει και κάποιον άλλο???[/quote']

Καλό θα ήταν...

Δημοσ.

Δωσε λεπτομερειες ομως, εδω εχεις βοηθηθει με links, pdfs, νομους κλπ. Πες λοιπον τι ισχυει για να βοηθησεις κι εσυ με τη σειρα σου αυτους που δεν ξερουν, που πιθανως να ειναι ακομα κι αυτοι που προσπαθησαν να σε βοηθησουν. Φυσικα ενημερωσε μας και για την πηγη πληροφορησης σου, γιατι αλλο να πηγες προξενειο και να στα ειπαν και αλλο να στο ειπανε στο offtopic section φιλοζωικου φορουμ

Οι "αλλου" δεν μπορουν να απαντησουν σε αυτα? :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...