Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα πήγαμε για φαγητό έξω με την κοπέλα μου, και ως συνήθως, εδώ και god knows when, με το που έφερε το ψωμί το γυρίσαμε, αφού δεν το ζητήσαμε, επειδή πολύ απλά δεν το τρώμε. Στο λογαριασμό ήταν χρεωμένο 2 ευρώ. Ζήτησα να το αφαιρέσουν επειδή το είχαμε ήδη επιστρέψει. Το γκαρσόνι μου είπε ότι, μαζί με το νερό χρεώνονται ως "κουβέρ". Του απάντησα ότι, από όσο ξέρω, το κουβέρ έχει καταργηθεί έδώ και χρόνια, και για το λόγο αυτό δεν πληρώνω ποτέ ψωμί που δεν έχω ζητήσει (ή δεν έχω φάει, έστω). Φάνηκε να ξαφνιάζεται, πήγε μέσα να ρωτήσει, και επιστρέφοντας μου έφερε ρέστα από τα οποία είχε αφαιρεθεί κανονικά το ψωμί χωρίς άλλα σχόλια ή άλλη συζήτηση.

Θυμάμαι σίγουρα ότι το κουβέρ είχε καταργηθεί κάποια στιγμή. Το ερώτημα είναι, μήπως επανήλθε και δεν το πήρα χαμπάρι; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε μιά πασίγνωστη ταβέρνα της Θεσσαλονίκης, με χρόνια στην αγορά και σε ιδιαίτερα πολυσύχναστο μέρος, το προσωπικό δεν θα ήξερε ότι δεν χρεώνεται κουβέρ. Η ηλικία του σερβιτόρου ήταν τέτοια, που πολύ αμφιβάλλω αν είχε προλάβει να δουλέψει σε εποχές κουβέρ, δηλαδή κανονικά δεν θα έπρεπε καν να ξέρει τί είναι. Εκτός αν το κουβέρ επέστρεψε και δεν το πήρα χαμπάρι. (Αλλά και έτσι να είναι, είναι ο μόνος που αποπειράθηκε να μου το χρεώσει εδώ και ΠΟΛΛΕΣ ταβέρνες).

(Για την ιστορία, ούτε το εμφιαλωμένο νερό ζητήσαμε όταν καθήσαμε, αλλά ήξερα ότι θα το πιούμε και δεν θα μας φτάσουν τα σκέτα ποτήρια αν ζητούσαμε, οπότε δεν έκανα λόγο για αυτό.)

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω εχω δει κατι καλυτερο

σε σουβλατζιδικο αν παρεις σουβλακι στο χερι 2 ευρω

αν κατσεις να το φας εκει 2.30

Δημοσ.

Οχι, ποτέ δέν επέστρεψε το κουβέρ. Απλά βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους να στο χρεώσουν (πανέρι με ψωμί-σκορδοβούτηρο-κανάτα με νερό).

Η πλάκα είναι οτι χρεώνουν /άτομο ακόμα και αν παίζει η ίδια ποσότητα πάνω στο τραπέζει. Πχ 2 άτομα ένα πανέρι με 6 φέτες ψωμι+σκορδοβούτηρο=4 ευρώ ---- 4 άτομα με την ίδια ποσότητα=8 ευρώ.

Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλο...

Δημοσ.

εγω εχω δει κατι καλυτερο

σε σουβλατζιδικο αν παρεις σουβλακι στο χερι 2 ευρω

αν κατσεις να το φας εκει 2.30

Αυτό γιατί σε παραξενεύει ?

Πού είναι το περίεργο ?

• Like 5
Δημοσ.

Ενα αλλο κουλο ειναι οτι εξω απο τις ταβερνες δεν εχουν τιμοκαταλογο αναρτημενο...ωστε πριν μπεις να ξερεις ποσο θα σου τον πιασουν...

Χωριατικη 7 ευρω...η πιο φθηνη σαλατα...Σε μερος εδω χαλκιδικη...

Νερο 1 λιτρο 2 ευρω και στην αποδειξη λεει αναψυκτικο....Που το νερο δεν ειναι εμπορευσιμο ειδος...

Δημοσ.
Νερο 1 λιτρο 2 ευρω και στην αποδειξη λεει αναψυκτικο....Που το νερο δεν ειναι εμπορευσιμο ειδος...

εννοεις εμφιαλωμενο νερο;

Δημοσ.

Που το νερο δεν ειναι εμπορευσιμο ειδος...

Από πότε? (για το εμφιαλωμένο πάντα)

• Like 1
Δημοσ.

Ναι. Δεν λεω να σου το χρεωσουν αλλα 1 ευρω το 1,5 λιτρο λογικο το βλεπω αλλα οχι το 1 λιτρο 2 ευρω...που ημαστε σε ξενοδοχειο 5 αστερων με θεα δεν ξερω γω τι...

Αυτα τα πλαστικα οχι τα γυαλινα...

Δημοσ.

Rewind λοιπόν.

1) Μας ενοχλεί η τιμή των 7€ στη χωριάτικη.

2) Ομοίως ενοχλεί η τιμή των 2€ στο εμφιαλωμένο νερομπούκαλο.

3) Ενοχλεί ο μη αναρτημένος τιμοκατάλογος.

Χέζω τα 2 πρώτα, χέζω και το 3ο, παρά το γεγονός ότι είναι παπαριά του μαγαζάτορα.

Εσύ, άνθρωπε, γιατί δεν ζήτησες καταλογάκι να δεις τι έχει το μενιού, πριν κάτσεις;

Δημοσ.

Θυμάμαι σίγουρα ότι το κουβέρ είχε καταργηθεί κάποια στιγμή. Το ερώτημα είναι, μήπως επανήλθε και δεν το πήρα χαμπάρι; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε μιά πασίγνωστη ταβέρνα της Θεσσαλονίκης, με χρόνια στην αγορά και σε ιδιαίτερα πολυσύχναστο μέρος, το προσωπικό δεν θα ήξερε ότι δεν χρεώνεται κουβέρ.

Όντως έχει καταργηθεί και κανονικά πρέπει να σε ρωτάνε αν θέλεις ψωμί όχι να το φέρνουν από μόνοι τους. Πολλοί σκέφτονται "Έλληνες είναι σίγουρα θέλουν ψωμί". Δεν είναι έτσι όμως. Πολλοί συνεχίζουν να χρεώνουν κουβέρ ενώ ξέρουν πως απαγορεύεται, και.. ότι πιάσει ο κώλος μας. Πολλοί (ειδικά Έλληνες) πληρώνουν χωρίς καν να κοιτάξουν αναλυτικά το λογαριασμό, άλλοι το πληρώνουν γιατί δεν έχουν όρεξη να μπλέκουν, άλλοι επειδή δεν το ξέρουν κτλ.

Δημοσ.

Rewind λοιπόν.

1) Μας ενοχλεί η τιμή των 7€ στη χωριάτικη.

2) Ομοίως ενοχλεί η τιμή των 2€ στο εμφιαλωμένο νερομπούκαλο.

3) Ενοχλεί ο μη αναρτημένος τιμοκατάλογος.

Χέζω τα 2 πρώτα, χέζω και το 3ο, παρά το γεγονός ότι είναι παπαριά του μαγαζάτορα.

Εσύ, άνθρωπε, γιατί δεν ζήτησες καταλογάκι να δεις τι έχει το μενιού, πριν κάτσεις;

Εσυ το κανεις αυτο, ειδικα αμα εισαι με γυναικα....?

Εγω δεν λεω οτι θα κατσω και ετσι απλα θα παραγγειλω...αλλα θα παω μια φορα και δεν θα ξαναπατησω το ποδι μου εκει...πολλες φορες πηγα σε μαγαζι και μολις ειδα τις τιμες σηκωθηκα και εφυγα...

Αλλα οταν εισαι σε διακοπες ή πας μια μικρη εκδρομη μονοημερη...δεμ πιστευω να εχεις και πολλες επιλογες...

Δημοσ.

Απλά την επόμενη φορά, εφόσον δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά, μην μπαίνεις καν σε μαγαζί που δεν έχει κατάλογο απέξω ξερωγω. Δες το σαν δικό σου λάθος καταρχάς.

Δημοσ.

Εγω να πω οτι θα επρεπε να εχει το καθε μαγαζι τιμοκαταλογο ημερας στην εισοδο? Οπως και οτι δεν θα επρεπε να εχει καθε ταβερνα τα ιδια φαγητα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...