status Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Όχι επειδή έχουν μικρότερες βάσεις. Επειδή έχουν ειδική κατηγορία. Αν μια χρονιά για τον Χ,Ψ λόγο τύχει να έχουν μγαλύτερη βάση πάλι το ίδιο θα μου κάθεται εμένα (δεν χρησιμοποίησα την λέξη "ρατσιστικό"). Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει τέτοια διαφοροποίηση. Δε το βρίσκεις υποκριτικό να υποστήριξαν τόσοι άνθρωποι κάποτε την απόφαση να μη δηλώνετε το θρήσκευμα στη ταυτότητα πχ αλλά τώρα να μπορούν να το δηλώσουν σε ένα μηχανογραφικό για να περάσουν σε ένα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Αν είμαι μουσουλμάνος αλλά δε θέλω να ξέρει κάνεις τι είμαι θα συμμετάσχω στη Γενική κατηγορία. Άρα ο δίπλα μου που δεν έχει θέμα με το να κάνει χρήση συτού του προνομίου έχει καλύτερη διαφορετική μεταχείρηση από μένα. Το βρίσκεις λογικό αυτό ? edit [το μένα δεν αναφέρεται σε εμένα τον Γιώργο, αλλά στον άλλο μουσουλμάνο που δεν θέλει να δηλώσει θρήσκευμα] Δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με εσένα, εσύ και εγώ έχουμε θρέψει κώλους από τους γονείς μας. Ρε MJ, έχεις ιδέα πώς βγαίνουν οι βάσεις; Με κάλυψες. Όπως σου αναλύω ποιο πάνω δε σκέφτομαι τη "πάρτη" μου. Υπάρχει κατά τη γνώμη μου μεγαλύτερο θέμα για τους ίδιους τους μουσουλμάνους που δεν θέλουν να δηλώσουν το θρήσκευμά τους. Καλώς ή κακώς όταν έδωσα εγώ πανελλήνιες δεν υπήρχε αυτό το θέμα οπότε δε με απασχόλησε ποτέ και ειλικρινά χέστηκα αν θα περάσει ο Νίκος ή ο Μεχμέτ. εδιτ [το μένα στο προηγούμενο post δεν αναφέρεται σε εμένα τον Γιώργο, αλλά στον άλλο μουσουλμάνο που δεν θέλει να δηλώσει θρήσκευμα] Το παραπάνω κουότε μου η απάντηση. Προφανως! Ειναι και καταφορα αδικο! Κοινωνικη αδικια στο μεγιστο. Ο μουσουλμανος να πρεπει να μπει με υπο-υπο-πολλαπλασιο οριο βαθμολογιας απο οτι καποιος που δεν ειναι μουσουλμανος. Τελειως αδικιο και ανισονομο! Αλλά μεσα στην ξενολατρεια σας για λογους επιδειξης υπερτατου αντιρατσισμου, ουτε αυτο ειστε σε θεση να δειτε ή να παραδεχτειτε. Αν εβγαινε νόμος οτι οι μουσουλμανοι θα ειχαν βασεις +5000 απο τους μη μουσουλμανους θα σκιζατε τα ρουχα σας για την μεγαλη αδικια και τον ρατσισμο που υπαρχει. Και η σοβαρή ασθένεια, άδικη είναι για αυτόν που την έχει. Και ορφανός να ήσουν άδικο θα ήταν να μην μπεις σε μια σχολή, υποτίθεται ότι σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος η εκπαίδευση, όσο σαθρό και να είναι το σύστημα.
DrLo Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Το παραπάνω κουότε μου η απάντηση. Ξαναλέω ... δε μιλάω για μένα τον Γιώργο Εστω εγώ ο Μεχμετ που δε θέλω να ξέρει κανείς τι είμαι (μουσουλμάνος/χριστιανός/βουδιστής/κλίγκον κλπ κλπ) και ο Μωχάμετ θελει. Κανείς από τους δύο μας δεν έχει θρέψει κώλους όπως ο DrLo και ο Status, και είμαστε και οι δύο από το ΧΨ πομακοχώρι. Γιατί εγώ να έχω άλλη αντιμετώπιση, άλλη διαδικασία (ευκολότερη/δυσκολότερη δε με ενδιαφέρει) από τον Μωχάμετ? Πιο λιανά, σόρυ, δε μπορώ να το κάνω.
lary7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Οι μουσουλμανοι μεγαλωνουν σε ενα εκπαιδευτικο συστημα που ειναι χαλια ενω λογω των συνθηκων η Ελληνικη ειναι 2η ή 3η γλωσσα που μιλουν. Επειδη αποτελουν και ενα ευαισθητο εθνικα θεμα ηρθε αυτος ο νομος και τους βοηθαει ωστε να κρινονται μεταξυ τους και οχι με τους υπολοιπους Ελληνες που εχουν σε μεγαλυτερο βαθμο καλυτερες συνθηκες. Δεν ειπαρχει κανενα ρατσιστικο θεμα, ενας απλος αλλα πρακτικος νομος ειναι ωστε η "αφροκρεμμα" των μουσουλμανων να εχουν την ευκαιρια να σπουδασουν Ελλαδα και να αποκτησουν ακομα καλυτερη εθνικη συνειδηση. Γιατι οι καλυτεροι απο αυτους περνουν την 1 θεση πχ στο πολυτεχνειο, και αυτοι αυριο θα ειναι οι "ηγετες" της μειονοτητας. Η ενναλακτικη ειναι να φυγουν στα 18 τουρκια, με ολα τα εξοδα πληρωμενα και να ζησουν εκει 4-5 χρονια οπου οι τουρκοι φιλοι-καθηγητες κτλ θα τους λενε ποσο τους αγαπανε σαν αδερφια τους + μετα να εχουν και "γραμματεια" προς το προξενειο για την υποτροφια. Ξεκολατε μερικοι, πολλες φορες ειναι καλυτερα οι μειονοτητες να εχουν λιγα παραπανω προνομια. Εδω ειναι γεματα τα πανεπιστημια απο μαιμου "δυσλεκτικους" φοιτητες(συνηθως παιδια καθηγητων) ή Ελληνες που μπαινουν σαν ομογενεις ενω εζησαν εξω λιγα χρονια και σας πειραξαν οι μουσουλμανοι, που στο κατω κατω αυτο εχει και μια διασταση εθνικου συμφεροντος. 1
status Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Ξαναλέω ... δε μιλάω για μένα τον Γιώργο Εστω εγώ ο Μεχμετ που δε θέλω να ξέρει κανείς τι είμαι (μουσουλμάνος/χριστιανός/βουδιστής/κλίγκον κλπ κλπ) και ο Μωχάμετ θελει. Κανείς από τους δύο μας δεν έχει θρέψει κώλους όπως ο DrLo και ο Status, και είμαστε και οι δύο από το ΧΨ πομακοχώρι. Γιατί εγώ να έχω άλλη αντιμετώπιση, άλλη διαδικασία (ευκολότερη/δυσκολότερη δε με ενδιαφέρει) από τον Μωχάμετ? Πιο λιανά, σόρυ, δε μπορώ να το κάνω. Γιατί είναι ο άσος στο μανίκι που τον τραβάς την τελευταία στιγμή, λές «θα γράψω όσο γράψω και μετά αν δω ότι δεν την παλεύω I pull a muslim και μπαίνω στην σχολή που θέλω.» Ε. δεν είναι θέμα θρησκεύματος, αν μπορεί ο Μehμετ να τα καταφέρει χωρίς την ομάδα μαγκιά του, ξέρεις πόσοι, την τελευταία στιγμή έσπρωξαν την πολυτεκνία για να μπουν σε σχολή που ήθελαν; Περισσότεροι από ότι οι θέσεις των μουσουλμάνων. Είναι πιο επίκαιρο ένας της μειονότητας να «««««τρώει»»»»» θέση από κάποιον «ελληνά»ρα. 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Γιατί εγώ να έχω άλλη αντιμετώπιση, άλλη διαδικασία (ευκολότερη/δυσκολότερη δε με ενδιαφέρει) από τον Μωχάμετ? Μα έτσι δε λειτουργεί και οποιαδήποτε άλλη (ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους) ευνοϊκή ρύθμιση για συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων; Αν πχ εγώ είμαι άπορος, θα έρθει κάποιος να με βρει να μου δώσει χρήματα αυτόματα; Είτε θα πάω να το δηλώσω και θα ενταχθώ σε αυτή τη κατηγορία και ρύθμιση, ή θα το κρύψω και θα ψοφίσω στη μιζέρια, ενώ ο άλλος που θα κάνει τη σχετική αίτηση θα έχει τα αντίστοιχα οφέλη. (βασικά δεν καταλαβαίνω πώς είναι πρόβλημα το ότι κάποιος δεν θέλει να δηλώσει ότι είναι μουσουλμάνος. Αν ΔΕΝ είναι, τότε δεν τον πιάνει η ρύθμιση, αν πάλι ΕΙΝΑΙ και δεν το δηλώνει, τότε δεν είναι χαζός;; -γιατί αυτή τη ρύθμιση την ξέρουν/ξέρουμε όλοι στη Θράκη για περισσότερο από δεκαετία, δεν είναι κάποιο παραθυράκι που το γνωρίζουν κάποιοι στενοί κύκλοι. )
geowizard Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 /κλίγκον Μονο και μονο γι αυτη την λεξη σου δινω οσα μορια θελεις. Γαματοι οι κλιγκον.
slipknot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Αυτο το "μια" δεν θα επρεπε καν να υπαρχει. Θα επρεπε ολοι, ΟΛΟΙ, πολυτεκνοι, τριτεκνοι, εικοσατεκνοι, μουσουλμανοι, κλπ κλπ να διαγωνιζονται υπο εντελως ισους ορους, στην ιδια υλη, στις ιδιες ερωτησεις και με τις ιδιες βασεις. Όλες αυτές οι ειδικές κατηγορίες που αναφέρεις δίνουνε εξετάσεις σε ξεχωριστά θέματα με διαφορετική ύλη ή μήπως ο τίτλος της "ειδικής κατηγορίας" έχει να κάνει με τον αριθμό των θέσεων που προσφέρονται από το εκάστοτε τμήμα; Ακόμα και οι μαθητές ΕΠΑΛ για τους οποίους γράφτηκαν διάφορα σε προηγούμενες σελίδες, μπορεί μεν να έχουν μειωμένη ύλη στις εξετάσεις, αλλά δεν μπαίνουν όπου γουστάρουν όπως υπονοείται. Υπάρχουν κατηγορίες και επιλέγουν ανάμεσα σε συγκεκριμένες σχολές. Άσε δε που διδάσκονται και κάποια μαθήματα που δεν υπάρχουν στα γενικά λύκεια, μαθήματα που πολλές φορές τους φαίνονται χρήσιμα. Γενικότερα όμως αυτή η επιθυμία σου δε στέκει. Το ότι υπάρχουν πολύτεκνοι που μια χαρά τα βολεύουν δε σημαίνει πως πρέπει να κλάσουμε τις οικογένειες που έχουν πρόβλημα. Η διαφορά στις βασεις υπαρχει γιατι ειναι πολυ πιο "αμορφωτοι"/ανικανοι στο να απαντουν τα θεματα, απο τους υπολοιπους. Οποτε οι βασεις για αυτους(που αναγκαστηκαν να βγαλουν για αυτους με βαση τις βαθμολογιες τους και μόνο) ειναι πολυυυυυ μικροτερες. Εδω μιλαμε για μόνο ΜΙΑ θεση οπως λες και οι βασεις που ακουσα ειναι γυρω στα 7000 μορια! Φαντασου δηλαδη οτι αυτη η μια θεση ειναι και αυτος που εγραψε ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Το επιπεδο τους δηλαδη ειναι πιο αισχος απο το αισχος. Και αυτους τους βαζουν στα πανεπιστημια και στα ΤΕΙ επειδη πιστευουν στον Αλαχ και το λενε. Αναξιοκρατικα κριτηρια στο Ζενιθ!! Πιο τραγικα πραγματα δεν μπορουν να συμβουν. Αναθεμα με αν καποιος που εγραψε 6000-7000 μορια που αντιστοιχουν σε σχολη 16000-17000 πχ, θα μπορεσει καν να κατανοησει τι διδασκουν εστω και σε ενα ΤΕΙ πόσο μαλλον σε ΑΕΙ. Επρεπε να μην υπαρχει διαφοροποιηση και οι βασεις να ειναι ιδιες για ολους. Γιατι να υπαρξει διαφοροποιηση και κατηγοριοποιηση? Επειδη οι βαθμολογιες τους ειναι εντελως χάλια? Ε τοτε απλουστατα δεν θα επρεπε να περασουν στην σχολη. Γράφεις λες και οι βάσεις είναι φιξ. Τι πάει να πει "οι βασεις να ειναι ιδιες για ολους"; Εξαρτώνται μεν από τη βαθμολογία του υποψηφίου όπως λες, αλλά εξαρτώνται και από τις επιλογές του στο μηχανογραφικό. Μεταβλητά είναι όλα αυτά, γι' αυτό κάθε χρόνο μετά το πανηγύρι των πανελλαδικών βγαίνουν ειδικοί στα κανάλια και καταθέτουν απόψεις και προβλέψεις για το που θα κυμανθούν οι βάσεις. Απλά σε τμήματα με σταθερή ζήτηση δεν θα δεις τρελές πτώσεις για ευνόητους λόγους. Αντιλαμβάνεσαι ότι μια σχολή 16.000 μορίων που λες, την επόμενη χρονιά μπορεί θεωρητικά να έχει βάση 12.000; Το ίδιο γινόταν με την ειδική κατηγορία 10%, ειδικά πριν λίγα χρόνια οι βάσεις ήταν χώμα ακόμα και σε παραδοσιακά υψηλόβαθμες σχολές.
geowizard Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Όλες αυτές οι ειδικές κατηγορίες που αναφέρεις δίνουνε εξετάσεις σε ξεχωριστά θέματα με διαφορετική ύλη ή μήπως ο τίτλος της "ειδικής κατηγορίας" έχει να κάνει με τον αριθμό των θέσεων που προσφέρονται από το εκάστοτε τμήμα; Ακόμα και οι μαθητές ΕΠΑΛ για τους οποίους γράφτηκαν διάφορα σε προηγούμενες σελίδες, μπορεί μεν να έχουν μειωμένη ύλη στις εξετάσεις, αλλά δεν μπαίνουν όπου γουστάρουν όπως υπονοείται. Υπάρχουν κατηγορίες και επιλέγουν ανάμεσα σε συγκεκριμένες σχολές. Άσε δε που διδάσκονται και κάποια μαθήματα που δεν υπάρχουν στα γενικά λύκεια, μαθήματα που πολλές φορές τους φαίνονται χρήσιμα. Γενικότερα όμως αυτή η επιθυμία σου δε στέκει. Το ότι υπάρχουν πολύτεκνοι που μια χαρά τα βολεύουν δε σημαίνει πως πρέπει να κλάσουμε τις οικογένειες που έχουν πρόβλημα. Γράφεις λες και οι βάσεις είναι φιξ. Τι πάει να πει "οι βασεις να ειναι ιδιες για ολους"; Εξαρτώνται μεν από τη βαθμολογία του υποψηφίου όπως λες, αλλά εξαρτώνται και από τις επιλογές του στο μηχανογραφικό. Μεταβλητά είναι όλα αυτά, γι' αυτό κάθε χρόνο μετά το πανηγύρι των πανελλαδικών βγαίνουν ειδικοί στα κανάλια και καταθέτουν απόψεις και προβλέψεις για το που θα κυμανθούν οι βάσεις. Απλά σε τμήματα με σταθερή ζήτηση δεν θα δεις τρελές πτώσεις για ευνόητους λόγους. Αντιλαμβάνεσαι ότι μια σχολή 16.000 μορίων που λες, την επόμενη χρονιά μπορεί θεωρητικά να έχει βάση 12.000; Το ίδιο γινόταν με την ειδική κατηγορία 10%, ειδικά πριν λίγα χρόνια οι βάσεις ήταν χώμα ακόμα και σε παραδοσιακά υψηλόβαθμες σχολές. Εννοει να μην μπαινουν με διαφορετικα μορια οι πολυτεκνοι, οι μουσουλμανοι κτλ.
isay Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 ... Ε. δεν είναι θέμα θρησκεύματος, αν μπορεί ο Μehμετ να τα καταφέρει χωρίς την ομάδα μαγκιά του, ξέρεις πόσοι, την τελευταία στιγμή έσπρωξαν την πολυτεκνία για να μπουν σε σχολή που ήθελαν; Περισσότεροι από ότι οι θέσεις των μουσουλμάνων. Είναι πιο επίκαιρο ένας της μειονότητας να «««««τρώει»»»»» θέση από κάποιον «ελληνά»ρα. Όπως επισης τη μουφα δυσλεξία ή τη μεταγραφή στο νυχτερινό της περιοχής, Εκεί που ο χριστιανος τρωει τον χριστιανο, δεν γκρινιαξε κανενας 1
slipknot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Εννοει να μην μπαινουν με διαφορετικα μορια οι πολυτεκνοι, οι μουσουλμανοι κτλ. Μα το θέμα είναι πως δεν υπάρχει ειδική κατηγορία μορίων. Δε λένε στον δικαιούχο ειδικής κατηγορίας πολύτεκνων "Εσύ θα γράψεις λιγότερα, αλλά θα χωθείς στο τμήμα που γουστάρεις". Ανακοινώνουν ξεχωριστές θέσεις για την κάθε κατηγορία και λένε "Θέλετε να καταθέσετε μηχανογραφικό με ειδική κατηγορία; Υπάρχουν τόσες θέσεις, σε αυτά τα τμήματα και τόσοι υποψήφιοι κατηγορίας πολύτεκνων. Καταθέστε". Οι βαθμολογίες τους και οι προτιμήσεις τους είναι ξεχωριστό θέμα.
geowizard Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Μα το θέμα είναι πως δεν υπάρχει ειδική κατηγορία μορίων. Δε λένε στον δικαιούχο ειδικής κατηγορίας πολύτεκνων "Εσύ θα γράψεις λιγότερα, αλλά θα χωθείς στο τμήμα που γουστάρεις". Ανακοινώνουν ξεχωριστές θέσεις για την κάθε κατηγορία και λένε "Θέλετε να καταθέσετε μηχανογραφικό με ειδική κατηγορία; Υπάρχουν τόσες θέσεις, σε αυτά τα τμήματα και τόσοι υποψήφιοι κατηγορίας πολύτεκνων. Καταθέστε". Οι βαθμολογίες τους και οι προτιμήσεις τους είναι ξεχωριστό θέμα. Μα αυτο εγινε. Σου λεει βαση για χ σχολη 17.500 μορια και πιο διπλα βαση για μουσουλμανους 6.000 μορια
Cossutius. Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Θα σταθώ μόνο εδώ. Οι μουσουλμανοι μεγαλωνουν σε ενα εκπαιδευτικο συστημα που ειναι χαλια ενω λογω των συνθηκων η Ελληνικη ειναι 2η ή 3η γλωσσα που μιλουν. Δε καταλαβαίνω γιατι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στην Ελλάδα, μεγαλώνει στην Ελλάδα και κάνει οικογένεια στην Ελλάδα, επειδή ο Παππούς του ήταν Τούρκος και ο ίδιος δεν ειναι Χριστιανός, πρέπει να εχει την Ελληνική ως δευτερη ή 3η γλωσσα. Εγω νόμιζα οτι στην Ελλάδα η Ελληνική είναι η γλώσσα όλων. Αυτοί που δεν υποχρεούντε να έχουν την Ελληνική ως πρώτη γλώσσα, ειναι τα παιδιά εργαζόμενων στην Ελλάδα που πάνε σε Ευρωπαικά σχολεία. Προσπαθω λοιπόν, έχοντας διαβάσει όλο το νήμα, να αντιληφθώ το λόγο της διάκρισης. Ο Μουσουλμάνος, αν δεν είναι ΑΜΕΑ, αν δεν ειναι τρίτεκνος ή αν δεν ειναι εν πάση περιπτώση σε κάποια ειδική κοινωνική κατηγορία, γιατί αποτελεί κοινωνική κατηγορία από μόνος του? Αν οι Πομάκοι επιθυμούν να διδάσκουν τα παιδιά τους πρώτα τη Τουρκική γλώσσα και τον Τουρκικό πολιτισμό, ενώ ζούνε στην Ελλάδα και ζητάνε να μπουνε σε ειδική κατηγορία τα παιδιά τους, εξαιτίας ακριβως αυτης τους της επιλογής, γιατι δε τα στέλνουν κατευθείαν στη Τουρκία που τους χρηματοδοτουν κιόλας.. Ειλικρινά και χωρίς κανένα ιχνος διάκρισης, το θεωρώ αρκετά περίεργο να υπάρχει τέτοια διάκριση.. 2
slipknot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Μα αυτο εγινε. Σου λεει βαση για χ σχολη 17.500 μορια και πιο διπλα βαση για μουσουλμανους 6.000 μορια Αυτός που έτυχε να καλύψει τη μία και μοναδική θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία έβγαλε τόσα, τι να κάνουμε;
geowizard Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Αυτός που έτυχε να καλύψει τη μία και μοναδική θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία έβγαλε τόσα, τι να κάνουμε; Ναι αλλα μπορει να ειχε 5 θεσεις για τους μουσουλμανους οποτε ειναι λες και εχουν "δικη τους βαση"
slipknot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Ναι αλλα μπορει να ειχε 5 θεσεις για τους μουσουλμανους οποτε ειναι λες και εχουν "δικη τους βαση" Εγώ στους πίνακες βλέπω πως όλα τα τμήματα είτε προσφέρουν 1 θέση αποκλειστικά, είτε καμία. Σε μερικά τμήματα μάλιστα ενώ υπάρχει η θέση, δεν υπάρχουν επιτυχόντες. Τα έγραψα και σε προηγούμενο post.
Προτεινόμενες αναρτήσεις