ANHLIKOS Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Τα βιβλια πρέπει (σύμφωνα με τη νομοθεσία) να εχουν εναρμονισμένη τιμή για τα πρωτα δυο χρόνια. Από κει και περα ο καθένας βάζει τις προσφορές που θελει. Λ.χ ο Καστανιώτης εχει βγάλει απίστευτα βιβλια για ξεπούλημα σε τιμες 2-3-4 Ε. Και μιλάμε για βιβλία με νομπελ και πουλιτζερ. Ο Παπασωτηριου σαφέστατα εχει μειώσει τις δαπάνες του (απέλυσε εργαζόμενους και έκλεισε καποια μαγαζιά), αλλα ανοίγει ενα καινούριο τωρα, το οποιο αν θυμάμαι καλα το πηρε απο τον Ελευθερουδάκη. Αυτος που εχει κανει τη μεγάλη ζημιά στον κλαδο ειναι ο Ελευθερουδάκης που εχει φεσώσει ολον τον κοσμο. Ειχε κανει κατι απίστευτα ανοίγματα, σπατάλες με τη σέσουλα και απο ρευστο τιποτα. Με αερα κοπανιστό κινούταν.
leecherman Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Bδελάνθρωπε (έτσι δε μεταφράζεται το nick σου?), δε πολυκατάλαβα τι εννοείς. Αν θες δώσε μια επεξήγηση. Αν ένα καλό βιβλίο, (ας δώσουμε για παράδειγμα το Κοιμητηριο της Πράγας του Έκο, που βρέθηκε ακόμα και στα ράφια των ψιλικατζηδικων -ωραίο βιβλίο παρεπιπόντος), κοστίζει 20 ευρω, ειναι λογικό να μην πουλήσει πολλά κομμάτια και σύντομα. Το θέμα ειναι να ρίξουν τις τιμές. Εδώ βλέπεις να πουλάνε την Ασκητική του Καζαντζάκη με 13 ευρώ και λες, οκ...ελεος. Βιβλίο που θα πρεπε πλέον, να το δίνουν σε μια συμβολική τιμή κατά την άποψή μου, προς τιμή του τεράστιου συγγραφέα. Έτσι ακριβώς μεταφράζεται.Παλιά δίναμε πολλά λεφτά για βιβλία και δεν μας φαινότανε,γιατι περισσεύανε.Άσχετα αν ακόμη και τότε ήταν ακριβά. Τώρα δεν περισεύουν και συνεχιζουν να είναι το ιδιο ακριβά.Απλό. Με το βιβλίο ψωμίζομαι.
DrLo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Βιβλίο που θα πρεπε πλέον, να το δίνουν σε μια συμβολική τιμή κατά την άποψή μου, προς τιμή του τεράστιου συγγραφέα. Πως το φαντάζεσαι αυτό ? Να πληρώνει πχ το ΥΠΕΠΘ τα βιβλία και να τα μοιράζει ?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Μιλατε για τιμες και λετε ακριβα τα βιβλια των 20 ευρω. Τι να πω κι εγω που θελω οπωσδηποτε να αγορασω αυτο και μαλιστα αμεσα: http://www.amazon.co...llings wireless Θα πρεπει να κανω ερανο:/
Cossutius. Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Πως το φαντάζεσαι αυτό ? Να πληρώνει πχ το ΥΠΕΠΘ τα βιβλία και να τα μοιράζει ? Το ΥΠΕΠΘ δε μπορει να πληρωσει τα μαθητικά, θα πληρώσει τα άλλα? Οχι βέβαια. Απλά να πέσει η τιμή. Ενα βιβλίο του 1960, πολυδιαβασμένο, ακόμα και σε "πολυτελή έκδοση", δε μπορεις να το δίνεις 15-20 ευρω. Είναι πολλά. Πως να το κάνουμε?
REDODIN7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δεν βγαινουν μονο τα μυθιστορηματα και τα διηγηματα σε βιβλια... Aς πουμε, βιβλια σαν τα παρακατω ειναι λιγο δυσκολο να στα βγαλουν σε ταινιες: Ελαχιστοι ειναι πλεον που αγοραζουν βιβλια πλεον υπαρχει το ιντερνετ και βρισκεις οτι θες εγω την πτυχιακη μου ετσι την εκανα. Κατεβασα 5 βιβλια απο τορρεντς, αν τα ειχα αγορασει θα ηθελα 200+ ευρω.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Ελαχιστοι ειναι πλεον που αγοραζουν βιβλια πλεον υπαρχει το ιντερνετ και βρισκεις οτι θες εγω την πτυχιακη μου ετσι την εκανα. Κατεβασα 5 βιβλια απο τορρεντς, αν τα ειχα αγορασει θα ηθελα 200+ ευρω. Καποια στιγμη θα καταλαβεις οτι αλλο βιβλιο και αλλο pdf. Και φυσικα αλλο ο σκοπος σου να ειναι η εκπονηση πτυχιακης/project/διαβασμα για σχολη και αλλο να ΘΕΣ να διαβασεις για παρτη σου. Στην πρωτη περιπτωση το pdf ειναι ταμαμ και λυση, στην δευτερη περιπτωση απλα δεν κανει. Ακομα και το συστημα pdf-->εκτυπωση δεν... Δοκιμασα και εκτυπωσεις, δοκιμασα και βιβλιοδεσιες, δοκιμασα και tablets, δοκιμασα και pdf readers, δεν ξερω αν ειναι ψυχολογικο το θεμα, αλλα σαν τον βιβλιο δεν υπαρχει. imho για ενα καλο βιβλιο αξιζει και τα 100 ευρω παραπανω. 2
Chrisxxx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Οντως ισχυει αυτο που λεει ο Μιδι και γω οταν θελω να διαβάσω κατι και οχι απλα να το τσεκαρω που και που το αγοραζω και ας το εχω σε ηλεκτρονικη μορφη.
REDODIN7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Καποια στιγμη θα καταλαβεις οτι αλλο βιβλιο και αλλο pdf. Και φυσικα αλλο ο σκοπος σου να ειναι η εκπονηση πτυχιακης/project/διαβασμα για σχολη και αλλο να ΘΕΣ να διαβασεις για παρτη σου. Στην πρωτη περιπτωση το pdf ειναι ταμαμ και λυση, στην δευτερη περιπτωση απλα δεν κανει. Ακομα και το συστημα pdf-->εκτυπωση δεν... Δοκιμασα και εκτυπωσεις, δοκιμασα και βιβλιοδεσιες, δοκιμασα και tablets, δοκιμασα και pdf readers, δεν ξερω αν ειναι ψυχολογικο το θεμα, αλλα σαν τον βιβλιο δεν υπαρχει. imho για ενα καλο βιβλιο αξιζει και τα 100 ευρω παραπανω. Μπα εγώ δεν έχω πρόβλημα άλλωστε και στη σχολη μου ελάχιστα βιβλία είχαμε τα πιο πολλά ήταν χειρόγραφες σημειώσεις και τις έβγαζαν φωτοτυπία και μετά τις έκαναν βιβλιοδεσία.Αυτό το κόλλημα που λες το έχω μονο με περιοδικά. Εκατό ευρώ δεν θα έδινα ποτε ίσος σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως ένα βιβλίο για ηλεκτρολόγους μηχανικούς που θα έλεγε τα πάντα βήμα βήμα για το πως βγάζω άδειες, κάνω σχέδια, συμπληρώνω αιτήσεις κλπ. Δηλαδή κάτι σαν βίβλος των ηλεκτρολόγων.
DrLo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Οχι βέβαια. Απλά να πέσει η τιμή. Πως? και γιατί? Ενα βιβλίο του 1960, πολυδιαβασμένο, ακόμα και σε "πολυτελή έκδοση", δε μπορεις να το δίνεις 15-20 ευρω. Δηλαδή όσο η τιμή του βιβλίου πάει με τα χρόνια ? Κάτι σαν τα χιλιόμετρα στο αμάξι ?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μπα εγώ δεν έχω πρόβλημα άλλωστε και στη σχολη μου ελάχιστα βιβλία είχαμε τα πιο πολλά ήταν χειρόγραφες σημειώσεις και τις έβγαζαν φωτοτυπία και μετά τις έκαναν βιβλιοδεσία. Αυτό το κόλλημα που λες το έχω μονο με περιοδικά. Εκατό ευρώ δεν θα έδινα ποτε ίσος σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως ένα βιβλίο για ηλεκτρολόγους μηχανικούς που θα έλεγε τα πάντα βήμα βήμα για το πως βγάζω άδειες, κάνω σχέδια, συμπληρώνω αιτήσεις κλπ. Δηλαδή κάτι σαν βίβλος των ηλεκτρολόγων. Μα συνεχιζεις να μου λες για τη σχολη σου και σου λεω οτι το διαβασμα για υποχρεωση δεν εχει ουδεμια σχεση με το διαβασμα για παρτη σου ή το διαβασμα για κατι που θεωρεις οτι θες να μαθεις. Ειπες και μονος σου οτι θα αγοραζες κατι το οποιο θεωρεις "βιβλο" στο αντικειμενο που σ'ενδιαφερει. Ε και σου λεω, οτι σε καποια φαση θα διαπιστωσεις οτι υπαρχουν τοσοι βιβλοι εκει εξω που οταν θα θες να μελετησεις για παρτη σου δε θα σε βολευουν τα pdf. Tα pdf ειναι καλα για ενα γρηγορο περασμα των 30 SOS σελιδων απο τις 900. Ως εκει ομως! ΥΓ. Να στο πω αλλιως. Αν δεν τσακισεις σελιδα, αν δεν υπογραμισεις, αν δεν μουτζουρωσεις και αν δεν κανεις πραξεις ή σημειωσεις στις γωνιες ορισμενων σελιδων, ε δεν μπορεις να υποστηριξεις οτι διαβασες βιβλιο που εμβαθυνει σε καποιο αντικειμενο. Αλλα δεν ειναι μονο αυτα το προβλημα οταν θες να διαβασεις... 1
Cossutius. Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Πως? και γιατί? Με τον ιδιο τρόπο που άλλοι πουλάνε το ιδιο βιβλίο με 5 ευρώ και επειδή στα 20 ευρω απλά δε θα πουληθεί ή θα έχει πολύ μικρές πωλήσεις. Δηλαδή όσο η τιμή του βιβλίου πάει με τα χρόνια ? Κάτι σαν τα χιλιόμετρα στο αμάξι ? Καμία σχέση. Οσο παλαιότερο είναι ένα βιβλίο, τόσο και βρίσκεται σε περισσότερα σπίτια. Το βιβλίο δεν ειναι τρόφιμο. Ουτε αμάξι. Ειναι κάτι που μένει. Το διαβάζεις μια φορά και αν ειναι τόσο καλό και 2 και 3. Δεν μειώνεται η αξία ενός βιβλίου, αν μειωθεί η τιμή. Εν πάση περιπτώση εγώ είμαι της άποψης οτι μια τέτοια αγορά πρέπει να προσαρμόζεται στο μισθολογικό επίπεδο του αγοραστικού κοινού. Εκτός και αν θεωρήσουμε το βιβλίο είδος πολυτελείας, οπότε να δεχτώ οτι απευθήνεται καθαρά σε "έχοντες". Ασχετο. Στο ΜΟΛ στον Παπασωτηρίου μεσα έχει ένα αμφιθεατράκι, εκεί μπορεί κανεις να πάρει οποιο βιβλίο θέλει για διάβασμα ή πληρώνει κάτι?Λειτουργει δηλαδη σα βιβλιοθήκη?
REDODIN7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Εκτός και αν θεωρήσουμε το βιβλίο είδος πολυτελείας, οπότε να δεχτώ οτι απευθήνεται καθαρά σε "έχοντες". Δυστυχώς έτσι πάει να γίνει να γυρίσουμε σε άλλες εποχές. Άσχετο μόλις τελείωσα το Spartacus: Vengeance πολύ μου άρεσε ο τρόπος που πέθανες γιατί δεν σε χώνευα καθόλου no offence
NickTG Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Εγω παιρνω βιβλια απλα και μονο ως διακοσμητικά.... Ποτε δεν διαβασα και ουτε πρόκειται να διαβασω βιβλιο. Ας το βγαλουν σε ταινια.... Περιμένω πως και πως σε ταινία το "Βιομηχανικά κράματα". 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα