Cossutius. Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Άσχετο μόλις τελείωσα το Spartacus: Vengeance πολύ μου άρεσε ο τρόπος που πέθανες γιατί δεν σε χώνευα καθόλου no offence Nαι αλλά δε θα σου λείψει αυτή η φιλήδονη, μπουρδελιάρικη φάτσα?;P 1
andreapaog328 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 και στην πατρα εχει κλεισει, όχι το βιβλιοπωλειο αυτο καθεαυτο αλλα εχουνε ξυλωσει το ονομα.
fylatos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Το αρχικο κοστος ενος βιβλιου περιλαμβανει, Διορθωτη, μορφοποιηση, κοστος εκτυπωσης, κοστος χαρτιου και κοστος φωτογραφιων κλπ. Αυτα ειναι αναλογα με τις σελιδες και αν μιλαμε για εκδοση σε καλο χαρτι 1000 αντιτυπα και πανω (μινιμουμ για πολλα τυπογραφεια) ειναι 5-8000 ευρω. Αν τυπωσεις παραπανω /το βιβλιο ειναι μικρο μπορει να βγαινει λιγοτερο ανα τεμαχιο. Βαλε σε αυτο το ποσοστο του διακινητη, του βιβλιοπωλη και των μεταφορικων και μετα πουλα το βιβλιο 5 ευρω αν θες. Αυτα που βλεπετε να πουλαν 5/6 ευρω τα δινουν στο κοστος γιατι αν δεν φυγουν θα τα δωσουν με το κιλο για χαρτοπολτο. Ειμαι στον χωρο, πεφτει πολυ δραμα τελευταια. Ο ελευδερουδακης μας χρωσταει (οχι σε εμας, αλλα σαν κλαδο) δυο χρονια, ο ιανος το ιδιο. Τα public δουλευουν λιγοτερο βιβλιο και περισσοτερο σαν ηλεκτρονικα/τηλεορασεις κλπ. Πολλοι εκδοτικοι ειναι μαυρισμενοι λογω ακαλυπτων επιταγων, δανειο για νεες εκδοσεις δεν μπορεις να βρεις... αστεια κατασταση. Παντως αξιοπρεπες βιβλιο με 5 ευρω μονο στο κοστος και αν βρισκεις. Αν ενα βιβλιο εχει τετραχρωμια και ιδιαιτερη μορφοποιηση/φωτογραφιες/εξωφυλλο τοτε το παιρνεις στο μισο του κοστους.
REDODIN7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Nαι αλλά δε θα σου λείψει αυτή η φιλήδονη, μπουρδελιάρικη φάτσα?;P Ο τι θα μου λείψει θα μου λείψει, οπού όργιο και παρτούζα ήσουν πρώτη μούρη 1
skiabox Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Αυτό το καπέλο των 10 ευρώ και το χρονικό καπέλο του ενός μήνα το θυμάμαι ανέκαθεν στον Παπασωτηρίου.Αλλά έτσι κι αλλιώς καμία επιχείρηση δεν μπορεί να κάνει σοβαρό προγραμματισμό στην Ελλάδα γιατί δεν ξέρει κάθε μέρα τι έξοδα θα έχει.Τι να λέμε τώρα... Midi_Miliz : Αυτόν τον O'Reilly δεν τον χώνεψα ποτέ.Προτιμώ wrox, prentice hall.Για τα ελληνικά βιβλία της πληροφορικής δε σχολιάζω καν.Ο καθένας μεταφράζει από τα αγγλικά όπως γουστάρει.
haris_216 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 όπως και σε πολλά πράγματα (αν όχι σε όλα) δεν μπορεί να συγκριθεί η ελληνική αγορά με την αγγλική. σκεφτείτε μόνο ένα ελληνικό βιβλίο πόσα αντίτυπα μπορεί να πουλήσει και πόσα το αντίσοιχο αγγλικό. η σύγκριση είναι τρομακτική. και φυσικά όσο μεγαλώνει ο αριθμός της έκδοσης μικραίνουν και τα αντίστοιχα έξοδα σχετικά με το αν διαβάζουμε σαν λαός εγώ είμαι της άποψης ότι όχι. σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που διαβάζουν πολύ αλλά οιν περισσότεροι, όπως είπε και συνφορουμίτης, περιμένουν να γυριστεί ταινία. και εκεί, στην ταινία θα δώσουν 7-8 ευρώ ο ένας εισιτήριο (μαζί με parking και ποπκορν ίσως να του φτάσει και κάνα 15άρι) αλλά μετά θα συνεχίσουμε να λέμε πόσο ακριβά είναι τα βιβλία σίγουρα όλοι θα τα προτιμουσαμε φθηνότερα. αλλά στα clubάκια που δεν πάμε ( ) πόσο ακριβώς έχουν δύο ποτάκια;;;
ApSiMan Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Έχοντας διαβάσει on the fly το thread..... Πριν 4-5 χρόνια είχα χρειαστεί ένα βιβλίο για την πτυχιακή μου (κάτι για MVC μεθοδολογίες κλπ). Όντας fan του Παπασωτηρίου πήγα να κοιτάξω αν το είχε. Το είχε κατόπιν παραγγελίας σε 5-7 εργάσιμες στην τιμή των 38euro. Την αγγλική έκδοση εννοείται! Στο amazon καινούργιο είχε 13 λίρες... Πήραμε 2 copies και με τα μεταφορικά μας βγήκε φτηνότερο από ότι το ένα στον Παπασωτηρίου. (Και ήρθε σε 5 εργάσιμες...) Από την μύγα ξίγκι... Ναι όσο είχε το μονοπώλιο το τράβαγε...τώρα ας πάρει πανηγυρικά τα ευκόλως εννοούμενα. Υπάρχει ακόμα ο Ιωνάς (ή Ιονάς? όπως γράφεται) και ο Ελευθερουδάκης για όσους θέλουν μεγάλα βιβλιοπωλεία.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Midi_Miliz : Αυτόν τον O'Reilly δεν τον χώνεψα ποτέ.Προτιμώ wrox, prentice hall.Για τα ελληνικά βιβλία της πληροφορικής δε σχολιάζω καν.Ο καθένας μεταφράζει από τα αγγλικά όπως γουστάρει. Δεν ασχολουμαι με τον κυριο γιατι δεν ασχολουμαι με προγραμματισμο Το μοναδικο βιβλιο που χρειαστηκε να αγορασω και εχει να κανει με προγραμματισμο, ειναι το κλασσικο και εξαιρετικο για την C των Deitel&Deitel. A, και εννοειται σε βιβλια τετοιου τυπου δεν διαλεγουμε αλλη γλωσσα απο τα αγγλικα. Αν δεν ξερουμε αγγλικα, το πιθανοτερο ειναι να μην τα παμε ποτε καλα στην εμβαθυνση στον τομεα της πληροφορικης. Ενναλακτικα ξεστραβωνομαστε και μαθαινουμε πρωτα αγγλικα και μετα διαβαζουμε σοβαρα βιβλια. Σε καμια περιπτωση δεν χαλαμε 80 και 100 και 150 ευρω για ακαταλαβιστικες αποτυχημενες μεταφρασεις στα ελληνικα, τα οποια οσο εξαιρετικη και πλουσια γλωσσα ειναι δε θα μπορεσουν ποτε να υποστηριξουν το ΙΤ, οπως και ο εγγλεζος δε θα μπορεσει ποτε του να υποστηριξει την ιατρικη με εξολοκληρου αγγλικους ορους, γιαυτο χρησιμοποιει μερικες 1000ετιες μετα τους ελληνικους ορους εκει που δεν χωραει η αγγλικη. Αλλα εμεις πρεπει να πουμε για την "μασκα υποδικτυου" στα μεταφρασμενα βιβλια μας (μασκα του ζορο θα ελεγα εγω), και για τα επιπεδα "συνοδου και παρουσιασης" στο μοντελο OSI. Α και τον μεταγωγεα aka switch/hub!
leecherman Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Πελάάάάτες μου..... http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=IDvKTWtICU0
ZAKKWYLDE Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 ΥΓ. Να στο πω αλλιως. Αν δεν τσακισεις σελιδα, αν δεν υπογραμισεις, αν δεν μουτζουρωσεις και αν δεν κανεις πραξεις ή σημειωσεις στις γωνιες ορισμενων σελιδων, ε δεν μπορεις να υποστηριξεις οτι διαβασες βιβλιο που εμβαθυνει σε καποιο αντικειμενο. Αλλα δεν ειναι μονο αυτα το προβλημα οταν θες να διαβασεις... Αυτά τα κάνεις και στο pdf εδώ και πολύ καιρό. Είναι σαφώς ανώτερο απο οποιοδήποτε βιβλίο, ειδικά όταν κάνεις έρευνα και θέλεις να έχεις 10 ανοικτά. Είναι άλλο να έχεις 10 βιβλία των 500 σελίδων στο γραφείο σου και άλλο να τα έχεις ωραία τακτοποιημένα σε tabs και να μπορείς να κάνεις ότι αναζήτηση γουστάρεις.
kalogeros Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 A, και εννοειται σε βιβλια τετοιου τυπου δεν διαλεγουμε αλλη γλωσσα απο τα αγγλικα. Αν δεν ξερουμε αγγλικα, το πιθανοτερο ειναι να μην τα παμε ποτε καλα στην εμβαθυνση στον τομεα της πληροφορικης. Ενναλακτικα ξεστραβωνομαστε και μαθαινουμε πρωτα αγγλικα και μετα διαβαζουμε σοβαρα βιβλια. Σε καμια περιπτωση δεν χαλαμε 80 και 100 και 150 ευρω για ακαταλαβιστικες αποτυχημενες μεταφρασεις στα ελληνικα, τα οποια οσο εξαιρετικη και πλουσια γλωσσα ειναι δε θα μπορεσουν ποτε να υποστηριξουν το ΙΤ, οπως και ο εγγλεζος δε θα μπορεσει ποτε του να υποστηριξει την ιατρικη με εξολοκληρου αγγλικους ορους, γιαυτο χρησιμοποιει μερικες 1000ετιες μετα τους ελληνικους ορους εκει που δεν χωραει η αγγλικη. Αλλα εμεις πρεπει να πουμε για την "μασκα υποδικτυου" στα μεταφρασμενα βιβλια μας (μασκα του ζορο θα ελεγα εγω), και για τα επιπεδα "συνοδου και παρουσιασης" στο μοντελο OSI. Α και τον μεταγωγεα aka switch/hub! Τα χειρότερα που έχω πετύχει σε μεταγλωττισμένα βιβλία: 1) Σε ένα βιβλίο τα cookies ο μεταφραστής τα είχε μεταφράσει ως μπισκοτάκια 2) Σε άλλο βιβλίο το hub αναφέρονταν ως ομφαλός. Μέχρι να καταλάβω τι σκατά είναι ο ομφαλός κόντεβα να πάθω εγκεφαλικό από τα νεύρα μου.
gatokoritso Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Τα χειρότερα που έχω πετύχει σε μεταγλωττισμένα βιβλία: 1) Σε ένα βιβλίο τα cookies ο μεταφραστής τα είχε μεταφράσει ως μπισκοτάκια 2) Σε άλλο βιβλίο το hub αναφέρονταν ως ομφαλός. Μέχρι να καταλάβω τι σκατά είναι ο ομφαλός κόντεβα να πάθω εγκεφαλικό από τα νεύρα μου. μπισκοτακια??
Cryptic Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Τα χειρότερα που έχω πετύχει σε μεταγλωττισμένα βιβλία: 1) Σε ένα βιβλίο τα cookies ο μεταφραστής τα είχε μεταφράσει ως μπισκοτάκια 2) Σε άλλο βιβλίο το hub αναφέρονταν ως ομφαλός. Μέχρι να καταλάβω τι σκατά είναι ο ομφαλός κόντεβα να πάθω εγκεφαλικό από τα νεύρα μου. epic Πάντως δεν είναι η καλύτερη εποχή για βιβλιοπωλεία... Στην γειτονιά μου πρόσφατα είδα να κλείνει ένα στο οποίο αγόραζα βιβλία όταν ήμουν μαθητής. Στεναχωρήθηκα όταν είδα πινακίδα "όλα 1 ευρώ".
freedubus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Ποτέ μου δεν θεώρησα Παπασωτηρίου, Ιανό, Ελευθερουδάκη βιβλιοπωλεία. Gift shop, σούπερ μάρκετ βιβλίων, μπέστ σέλλερ, δώρα, γκατζετάκια, βικτόρια χίσλοπ ο τελευταίος γυρισμός, κλπ. ναι, αλλα βιβλιοπωλεία όχι. Το μόνο καλό που έβρισκα στην ύπαρξη τους ήταν οτι απασχολούσαν κόσμο, να δουλεύουν φοιτητές part-time, να βγάζουν λίγο ψωμάκι. Τώρα έκλεισαν γιατί δεν τους βγήκε η μπίζνα, όπως τα μετρόπολις και τόσα άλλα. Τι να κάνουμε, έτσι πάει η δουλειά. 2
evabb Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δεν μου χρειάστηκαν. Αστροφυσικός εδώ. αν ησουν αστροφυσικος δεν θα ελεγες τετοιες βλακειες περι βιβλιων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα