Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Λοιπον, να μοιραστω μερικα πραγματα για οσους δεν εχουν ψαξει για δουλεια προσφατα μεσω αγγελιων (και οχι μονο) και γενικα σε οσους δεν το εχουν ψαξει απο ξενογλωσση εκπαιδευση. Στο τι πτυχια εχω η δεν εχω δε θα μπω σε λεπτομερειες μιας και δεν ειναι ο σωστος χωρος εδω αλλα για να γραφω αυτο το "παραπονο" κατι θα εχω ο κακομοιρης. Αλλα εδω που τα λεμε, και να μην ειχα, η κατασταση δεν ειναι σοβαρη και κατι πρεπει να γινει. Ψαχνω λοιπον για δουλεια σε φροντιστηριο να διδαξω Αγγλικα. Και κανω μια γρηγορη "στατιστικη" και βλεπω την τραγικη κατασταση που υπαρχει... 80% των αγγελιων ζητανε ΓΥΝΑΙΚΕΣ καθηγητριες και ΜΟΝΟ 50% των αγγελιων ζητανε NATIVE SPEAKERS και MONO καταλαβαινετε λοιπον οτι αυτες οι θεσεις εργασιας εχουν χαθει ΠΡΙΝ ακομα την συνεντευξη. Και αντε να βρεις (λεμε τωρα) καποια σχολεια να ζητανε Ελληνες Ελληνες και αντρες. Ολο και καποιο σχολειο θα δινει πολυ λιγες ωρες, καποιο θα ειναι 1 ωρα με το αυτοκινητο (δεν εχω...) και ολο και καποιοδε θα πληρωνει καλα. Δηλαδη αν δεν κανω χειρουργειο και δεν ξαναγεννηθω δουλεια στην Ελλαδα ΔΕΝ βρισκω σε αυτον τον τομεα. Δεν ξερω που βαδιζει αυτη η χωρα αλλα σιγουρα τα μηνυματα δεν ειναι καλα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 A εσυ εισαι και επιλεκτικος, ψαχνεις για καθηγητης. Μην εκπλαγεις μολις διαπιστωσεις οτι τα κριτηρια που βαζουν και σου φαινονται περιεργα, ειναι το ιδιο αυστηρα και για δουλεια σερβιτορου, αχθοφορου, λατζιερη, καθαριστριας κλπ. Εχεις δρομο. Αληθεια, αφου εισαι μονιμος κατοικος Καναδα και οπως αφηνεις να ενοηθει κατοχος πτυχιων οχι λιγων, γιατι ψαχνεσαι στην Ελλαδα για δουλεια? Που και να σε προσλαβουν εκει που θες, 600-700 ευρω θα παιρνεις.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δυστυχώς, ts, επέλεξες μια εξαιρετικά κορεσμένη επαγγελματική κατεύθυνση, σε ένα χώρο όπου εκτός του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων είναι γυναίκες (άρα οι άντρες απόφοιτοι ξεκινούν με disadvantage τουλάχιστον ενός έτους λόγω θητείας -περισσότερο την εποχή που αποφοίτησα εγώ) λόγω αντικειμένου και Ε.Ε., υπάρχει ισχυρότατος ανταγωνισμός και από το εξωτερικό. Στο χώρο δεν επιχείρησα ποτέ να μπω, καθώς από το πανεπιστήμιο είχα επιλέξει άλλη κατεύθυνση, αλλά έχω πολλούς φίλους/παλιούς συμφοιτητές (συμφοιτήτριες, ορθότερα) στο χώρο και τα πράγματα, ακόμη κι αν βρεις δουλειά, δεν είναι καθόλου εύκολα.
Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 A εσυ εισαι και επιλεκτικος, ψαχνεις για καθηγητης. Μην εκπλαγεις μολις διαπιστωσεις οτι τα κριτηρια που βαζουν και σου φαινονται περιεργα, ειναι το ιδιο αυστηρα και για δουλεια σερβιτορου, αχθοφορου, λατζιερη, καθαριστριας κλπ. Εχεις δρομο. Αληθεια, αφου εισαι μονιμος κατοικος Καναδα και οπως αφηνεις να ενοηθει κατοχος πτυχιων οχι λιγων, γιατι ψαχνεσαι στην Ελλαδα για δουλεια? Που και να σε προσλαβουν εκει που θες, 600-700 ευρω θα παιρνεις. 1) καθηγητης ειναι η δουλεια μου, αυτο ψαχνω. Δεν καταλαβα τι εννοεις 2) Ποιος ειναι μονιμος κατοικος Καναδα? 3) Εδω μεσο ορο καποιος καθηγητης Αγγλικων σε φροντιστηριο δεν παιρνει πανω απο 500 Δυστυχώς, ts, επέλεξες μια εξαιρετικά κορεσμένη επαγγελματική κατεύθυνση, σε ένα χώρο όπου εκτός του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων είναι γυναίκες (άρα οι άντρες απόφοιτοι ξεκινούν με disadvantage τουλάχιστον ενός έτους λόγω θητείας -περισσότερο την εποχή που αποφοίτησα εγώ) λόγω αντικειμένου και Ε.Ε., υπάρχει ισχυρότατος ανταγωνισμός και από το εξωτερικό. Στο χώρο δεν επιχείρησα ποτέ να μπω, καθώς από το πανεπιστήμιο είχα επιλέξει άλλη κατεύθυνση, αλλά έχω πολλούς φίλους/παλιούς συμφοιτητές (συμφοιτήτριες, ορθότερα) στο χώρο και τα πράγματα, ακόμη κι αν βρεις δουλειά, δεν είναι καθόλου εύκολα. το ts τι σημαινει παλι!? Ναι το γνωριζω και το γνωριζα απο πριν το οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα στην αναλογια αντρες γυναικες, αλλα περιμενα τα κριτηρια να ειναι αξιοκρατικα. Δηλαδη, ζητας αντρες, γυναικες, αμερικανουν, τουρκους, ελληνες, αλβανους κτλ ερχονται ΟΛΟΙ και μετα οι καλυτεροι παιρνουν την δουλεια. ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ δωσε την δουλεια στη γυναικα που εχει τα ΙΔΙΑ η καλυτερα πτυχια και γνωσεις απο τον αντρα. Αλλα οχι απο την αρχη κοψε ολους τους αντρες. και οσο αφορα τους native speaker... με 3 αμερικανους και 1 καναδο μαζι καναμε πανεπιστημιο αλλα δεν υπηρχε συγκριση στους βαθμους και στη γνωση. Πως δηλαδη ο καθε φροντιστηριουχος απαιτει native speaker?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 1. TS σημαίνει topic starter. 2. Τα κριτήρια είναι κριτήρια ελεύθερης αγοράς. Όπως ακριβώς υπάρχουν θέσεις για τις οποίες προτιμώνται άντρες (ασχέτως αν είναι ικανότεροι, έχουν καλύτερους βαθμούς ή ό,τι άλλο) έτσι υπάρχουν και θέσεις για τις οποίες προτιμώνται γυναίκες. Μπορεί να μην είναι το ιδεατό, αλλά έτσι είναι. 3. Το αυτό ισχύει και για τους native speakers. Η αγορά κρίνει πως έχει μεγαλύτερη αξία το να έχει προσωπικό που έχει τη διδασκόμενη γλώσσα ως μητρική του. Δικό του είναι το φροντιστήριο του κάθε φροντιστηριούχου, ό,τι κρίνει αυτός απαιτεί (και υφίσταται τις συνέπειες αν, ας πούμε, προσλάβει κανέναν σαν τους συμφοιτητές σου, που όπως αφήνεις να εννοηθεί δε συγκρίνονταν καν σε βαθμούς και γνώσεις μαζί σου -ας πρόσεχε ο φροντιστηριούχος τα κριτήριά του). Γενικά, η ελεύθερη αγορά είναι αυτό ακριβώς: ελεύθερη αγορά. Ζει και πεθαίνει από τις επιλογές της. Κι εγώ όταν απολύθηκα από το στρατό έβλεπα τις συμφοιτήτριές μου να μετρούν δύο χρόνια εμπειρίας σε φροντιστήρια, ενώ εγώ είχα ενάμισι χρόνο εμπειρίας σε οδηγήση βαρέων/ειδικών οχημάτων ("Το πλοίο της αγάπης", "ο φαταούλας", "η Ρωσίδα") αλλά έτσι έχει το πράγμα. Το πρόβλημα, αν θέλεις να μιλήσουμε γενικότερα, είναι ότι η Ελλάδα βγάζει 500 αποφοίτους Αγγλικής φιλολογίας το χρόνο συν ό,τι έρχεται από εξωτερικό (Έλληνες ή αλλοδαποί με σπουδές έξω). Να τους απορροφήσει αυτούς στην αγορά, δεν υπάρχει περίπτωση, που να ήμαστε πρώην αποικία της Βρετανίας. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι ότι ο φροντιστηριούχος προτιμά άντρες ή γυναίκες, αλλά ότι έχουμε πάρα πολλούς αποφοίτους σε αντικείμενα υπερκορεσμένα. Τα ίδια ακριβώς παράπονα με εσένα διατυπώνουν και γυναίκες απόφοιτες ξενόγλωσσων τμημάτων, ο χόρος ασφυκτιά με τόσους ανθρώπους -εξ ου και οι χαμηλές αμοιβές, το ταμείο ανεργείας το καλοκαίρι κτλ. 1
kalogeros Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Ναι το γνωριζω και το γνωριζα απο πριν το οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα στην αναλογια αντρες γυναικες, αλλα περιμενα τα κριτηρια να ειναι αξιοκρατικα. Δηλαδη, ζητας αντρες, γυναικες, αμερικανουν, τουρκους, ελληνες, αλβανους κτλ ερχονται ΟΛΟΙ και μετα οι καλυτεροι παιρνουν την δουλεια. ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ δωσε την δουλεια στη γυναικα που εχει τα ΙΔΙΑ η καλυτερα πτυχια και γνωσεις απο τον αντρα. Αλλα οχι απο την αρχη κοψε ολους τους αντρες. Μόλις συνειδητοποίησες για ποιο λόγο ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα βρίσκεται στο χάλι που βρίσκεται. Γιατί ο εργοδότης κρίνει (και) τον υποψήφιο υπάλληλό του από την εμφάνιση. Αντί να κοιτάξει να προσλάβει τον καλύτερο που θα του κάνει πιο σωστά την δουλειά, κοιτάει να προσλάβει τον πιο εμφανίσημο. Η βιτρίνα μας έφαγε σε αυτήν τη χώρα.
DrLo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μόλις συνειδητοποίησες για ποιο λόγο ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα βρίσκεται στο χάλι που βρίσκεται. Γιατί ο εργοδότης κρίνει (και) τον υποψήφιο υπάλληλό του από την εμφάνιση. Αντί να κοιτάξει να προσλάβει τον καλύτερο που θα του κάνει πιο σωστά την δουλειά, κοιτάει να προσλάβει τον πιο εμφανίσημο. Η βιτρίνα μας έφαγε σε αυτήν τη χώρα. Ο εργοδότης κάνει αυτό που θέλει ο πελάτης. Αν το φαινόμενο είναι τόσο γενικό όσο περιγράφει ο ts τότε δε μπορεί να τρελάθηκαν όλοι οι φρωντιστηριούχοι, το "ζητάνε" οι πελάτες. Άρα μη βιαζώμαστε να κατακρίνουμε τον φρωντιστηριούχο.
Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μπορει οντως να ειναι οτι θελει ο πελατης αλλα και παλι ειναι καταδικαστεο. Στο τελος ο φροντιστηριουχος κανει την ρατσιστικη και σεξιστικη επιλογη.
N3k21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Doug21, άδικο σ' αυτά που λες δεν έχεις. Αλλά όπως σου είπαν και τα παιδιά από πάνω οι εποχές είναι ζόρικες. Αναρωτιέμαι όμως, γιατί δεν την ψάχνεις για κάτι παρεμφερές με το αντικείμενό σου; Δηλαδή, οκ, δεν βρίσκεις δουλειά ως καθηγητής σε φροντιστήριο. Για να ξεκινήσεις να κάνεις ιδιαίτερα (νόμιμα εννοώ) τι χρειάζεται; Να ψαχτείς για κάποια θέση μεταφραστή σκέφτηκες; Στο φινάλε ακόμα και ως πωλητής π.χ. σε κάποιο βιβλιοπωλείο θα μπορούσες να δουλέψεις. Ή σε κάποια εταιρεία που χρειάζεται προσωπικό με καλή γνώση της Αγγλικής. Έστω και ως τηλεφωνητής να δουλέψεις δηλαδή, οκ δεν είναι σίγουρα το όνειρό σου αλλά είναι καλύτερο από την ανεργία (και αφραγκία). Είσαι 27 ετών μόνο, έχεις περιθώριο να κάνεις και μια λιγότερο ευχάριστη δουλειά. Γενικά, στέλνε βιογραφικά αβέρτα και μην περιμένεις μόνο από αγγελίες κ.λ.π. Στέλνε σε εταιρείες, ακόμα κι αν δεν φαίνεται πως ζητούν προσωπικό, ας έχουν το βιογραφικό σου καβάτζα κι εσένα στα υπόψιν. Τα παραπάνω στα είπα καλοπροαίρετα, όντας σε αντίστοιχη μ' εσένα κατάσταση.
Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Doug21, άδικο σ' αυτά που λες δεν έχεις. Αλλά όπως σου είπαν και τα παιδιά από πάνω οι εποχές είναι ζόρικες. Αναρωτιέμαι όμως, γιατί δεν την ψάχνεις για κάτι παρεμφερές με το αντικείμενό σου; Δηλαδή, οκ, δεν βρίσκεις δουλειά ως καθηγητής σε φροντιστήριο. Για να ξεκινήσεις να κάνεις ιδιαίτερα (νόμιμα εννοώ) τι χρειάζεται; Να ψαχτείς για κάποια θέση μεταφραστή σκέφτηκες; Στο φινάλε ακόμα και ως πωλητής π.χ. σε κάποιο βιβλιοπωλείο θα μπορούσες να δουλέψεις. Ή σε κάποια εταιρεία που χρειάζεται προσωπικό με καλή γνώση της Αγγλικής. Έστω και ως τηλεφωνητής να δουλέψεις δηλαδή, οκ δεν είναι σίγουρα το όνειρό σου αλλά είναι καλύτερο από την ανεργία (και αφραγκία). Είσαι 27 ετών μόνο, έχεις περιθώριο να κάνεις και μια λιγότερο ευχάριστη δουλειά. Γενικά, στέλνε βιογραφικά αβέρτα και μην περιμένεις μόνο από αγγελίες κ.λ.π. Στέλνε σε εταιρείες, ακόμα κι αν δεν φαίνεται πως ζητούν προσωπικό, ας έχουν το βιογραφικό σου καβάτζα κι εσένα στα υπόψιν. Τα παραπάνω στα είπα καλοπροαίρετα, όντας σε αντίστοιχη μ' εσένα κατάσταση. Δεν εχεις αδικο, σιγουρα. Βεβαια εχω 8 χρονια προυπηρεσια κι εμπειρια οποτε το να μην κανεις αυτο που εχεις σπουδασει, ξερεις και θελεις μετα απο τοσα χρονια ειναι καπως ασχημο. Μιας και ανεφερες συγκεκριμενα παραδειγματα ομως... ιδιαιτερα -- και βεβαια ψαχνω αλλα ΚΙ ΕΚΕΙ τα ιδια ειναι. 4 αγγελιες βρηκα σημερα που εψαχναν για ιδιαιτερα και οι 4 για γυναικες. μια μαλιστα ελεγε εμφανισιμη κοπελα (αυτο το ειδα ΚΑΙ σε φροντιστηριο) μεταφραση -- ειναι αλλες σπουδες και αλλα διπλωματα. Δεν εχω το δικαιωμα να γινω νομιμα μεταφραστης βιβλιοπωλειο -- εκει κι αν θα ψαχνουν για γυναικα κι εμφανιση Τελοσπαντων, εγω ειμαι και ιδιαιτερη περιπτωση μιας κι εχω και παιδι και πρεπει να ειμαι σπιτι το πρωι. Το θεμα μας ειναι ομως πως εχει επιτρεψει η κοινωνια αυτον τον διαχωρισμο φυλου, εμφανισης κτλ τα οποια υπερνικανε τις γνωσεις και την εμπειρια.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Εκεί ήταν η κοινωνία πάντοτε. Από το '99 που απολύθηκα από το στρατό και από το '91 που άρχισα να έχω εικόνα του χώρου, τα ίδια ακριβώς ζητούσαν. Το ουσιώδες πρόβλημα είναι ο υπερκορεσμός του επαγγέλματος, όχι το τι ζητάνε τα φροντιστήρια.
kalantas Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μπορει οντως να ειναι οτι θελει ο πελατης αλλα και παλι ειναι καταδικαστεο. Στο τελος ο φροντιστηριουχος κανει την ρατσιστικη και σεξιστικη επιλογη. Και τι σε νοιαζει εσενα? τα δικα του λεφτα οπου θελει τα δινει.. Κουμαντο στην τσεπη του θα κανεις? Προφανως και μια καθηγητρια "φιλολογικης" κατευθυνσης ειναι πιο αρεστη απο καθηγητη (εχουμε συνηθισει φιλολογος γυναικα, μαθηματικοφυσικος αντρας κλπ) Εκτος αυτου μπορει να την πηδηξει κιολας και σιγουρα εναι και αυτος ενας λογος που προτιμουνται οι γυναικες. Οι περισσοτεροι εργοδοτες (γενικα) ειναι αντρες. Δε λεω οτι συμφωνω με αυτη την κατασταση αλλα ετσι ειναι, εχουν δικαιωμα να λειτουργουν ετσι, απο εκει και περα δες εσυ τι θα κανεις. Παντως ο ιδιοτικος τομεας δεν ειναι υποχρεωμενος να εχει αξιοκρατια
Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Εκεί ήταν η κοινωνία πάντοτε. Από το '99 που απολύθηκα από το στρατό και από το '91 που άρχισα να έχω εικόνα του χώρου, τα ίδια ακριβώς ζητούσαν. Το ουσιώδες πρόβλημα είναι ο υπερκορεσμός του επαγγέλματος, όχι το τι ζητάνε τα φροντιστήρια. δεν θα συμφωνησω. ΣΙΓΟΥΡΑ ο υπερκορεσμος ειναι προβλημα ΑΛΛΑ ας ερθουν 1000 για συνεντευξη κι ας παρει τη δουλεια ενας. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. Αν δεν αξιζω να βρω δουλεια στην ελλαδα της κρισης, θα το δεχτω. ΟΧΙ ομως να μεινω ανεργος επειδη ειμαι αντρας. Και τι σε νοιαζει εσενα? τα δικα του λεφτα οπου θελει τα δινει.. Κουμαντο στην τσεπη του θα κανεις? Προφανως και μια καθηγητρια "φιλολογικης" κατευθυνσης ειναι πιο αρεστη απο καθηγητη (εχουμε συνηθισει φιλολογος γυναικα, μαθηματικοφυσικος αντρας κλπ) Εκτος αυτου μπορει να την πηδηξει κιολας και σιγουρα εναι και αυτος ενας λογος που προτιμουνται οι γυναικες. Οι περισσοτεροι εργοδοτες (γενικα) ειναι αντρες. Δε λεω οτι συμφωνω με αυτη την κατασταση αλλα ετσι ειναι, εχουν δικαιωμα να λειτουργουν ετσι, απο εκει και περα δες εσυ τι θα κανεις. Παντως ο ιδιοτικος τομεας δεν ειναι υποχρεωμενος να εχει αξιοκρατια Εδω κανεις λαθος. Το γνωριζεις οτι ειναι παρανομο να κανει καποιος προσληψη βασιζομενος στο φυλο? Βεβαια το γιατι δεν ειναι ευρεως γνωστο αυτο η γιατι δεν παει κανεις μεσα ειναι επειδη σου λεει "δεν την πηρα επειδη ειναι γυναικα αλλα επειδη ηταν καλυτερη απο τον αλλον". Το ιδιο με το να γινει προσληψη/ απολυση λογω εγκυμοσυνης, εθνικοτητας, εμφανισης κτλ (discrimination λεγεται) 1
kalantas Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 "δεν την πηρα επειδη ειναι γυναικα αλλα επειδη ηταν καλυτερη απο τον αλλον". Στα λογια μου ερχεσαι.. Και το καλυτερος χειροτερος δεν εξαρταται απο πτυχια. Ειναι υποκειμενικο, αναλογα το τι θελεις να κανει
Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 "δεν την πηρα επειδη ειναι γυναικα αλλα επειδη ηταν καλυτερη απο τον αλλον". Στα λογια μου ερχεσαι.. Και το καλυτερος χειροτερος δεν εξαρταται απο πτυχια. Ειναι υποκειμενικο, αναλογα το τι θελεις να κανει μα δεν υπαρχει υποκειμενικοτητα στο ποιος ειναι καλυτερος καθηγητης. Τον παιρνεις, το τσεκαρεις σε 1-2 μαθηματα και βλεπεις συν τα πτυχια του. Το να λεει ψεμματα ο φροντιστηριουχος ειναι ασχημο για μενα. Λυπαμαι που το λεω, αλλα εχει γεμισει ο κοσμος απο ασχετες 20αχρονες στα φροντιστηρια που δεν ξερουν τι τους γινεται ΑΛΛΑ ομορφαινουν τον χωρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα