Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ γελάω με διατυπώσεις του στυλ "όλοι οι κεφαλαιούχοι σε αυτή εδώ τη χώρα παίζουν τζόκερ" ή "με μαθηματική ακρίβεια αποφαίνομαι για πράγματα που δεν μπορώ να ξέρω". Ο καθένας γελάει με διαφορετικά πράγματα σε αυτή τη ζωή.

Η ουσία είναι πως σε ένα ενδεικτικό site αγγελιών, αυτοί που ζητάνε να δουλέψουν στις ξένες γλώσσες έχουν αναρτήσει 1868 αγγελίες και αυτοί που προσφέρουν θέσεις 632 (στη φωτογραφία που παρέθεσα δε φαίνεται καλά, ο σύνδεσμος εδώ). Προσφορά και ζήτηση.

Από εκεί και πέρα, πριν αναθεματίσουμε τους "κεφαλαιούχους" που έχουν "παράδειγμα τον Κυριακού", καλό είναι να δούμε τι ζητάνε αυτοί οι κεφαλαιούχοι, για να αποφανθούμε αν ζητάνε εξωφρενικά πράγματα.

Από αυτά που βλέπω εγώ, ζητάνε άντρες και γυναίκες, με διδακτική εμπειρία, απαραίτητα πτυχιούχους, κατά προτίμηση native speaker.

Προφανώς στην αγορά υπάρχουν άσχετοι, επικίνδυνοι ή απλά λιγούρηδες που ψάχνουν για άλλα πράγματα και όχι σωστούς επαγγελματίες, αλλά θεωρώ ότι από το να αναγνωρίσουμε την ύπαρξη μερικών τέτοιων, ελάχιστων, ατόμων, μέχρι να φτάσουμε να ισχυριστούμε πως αυτοί αποτελούν τον κανόνα και οι άλλοι την εξαίρεση, υπάρχει κολοσσιαία διαφορά.

Μήπως, λοιπόν, να αφήσουμε τους λαϊκισμούς της σύνδεσης ενός φτηνού τηλεοπτικού καναλιού και της αγοράς εργασίας στον τομέα των ξένων γλωσσών;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

joker?

επισης οι πελατες ερχονται πρωτοι

.

.

.

.

σε αλλες χωρες ολα αυτα...

Επεξ/σία από viper2005
Δημοσ.

Τα standard english είναι το λεγόμενο Received Pronunciation ή αλλιώς RP. Εναλλακτικά έχουμε την προφορά General American για όσους προτιμούν American English. Αυτές οι 2 προφορές είναι που πρέπει να διδάσκονται. Αυτά είναι βασικότατα πράγματα τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζει οποιοσδήποτε θέλει να διδάξει Αγγλικά. Δεν πα να ξέρει το παιδί τη γραμματική απ'έξω, αν σου πετάει ξέρω γω "Αϊ σπικ βέρι γκούντ ίνγκλις" Αγγλικά δεν ξέρει.

Οι Σκανδιναβοί και οι Ολλανδοί δηλαδή γιατί μιλάνε με τέλεια προφορά τα Αγγλικά; Δεν νοείται για μένα πλέον στον 21ο αιώνα καθηγητής/ρια Αγγλικών non-native speaker.

Φιλε μου ξερεις ποσοι 'native speakers' ηταν/ειναι πρωην bartenders και δεν ξερω εγω τι αλλο και ηρθαν στην Ελλαδα και εγιναν...καθηγητες;

Επισης ξερεις ποσοι παρουσιαζονται (απο τα φροντιστηρια) ως 'Αγγλοι/Αγγλιδες' ενω ειναι απο αλλες ασχετες χωρες ή απλα Ελληνες;

Τελος ξερω πολλους με προφορα,αλλα μονο αυτο.Γιατι απο πραγματικες γνωσεις Αγγλικων...αστα να πανε!

Θα το θεωρούσα εξαιρετικά μεγάλη χάρη αν μπορούσατε να μου σκανάρετε μια αγγελία φροντιστηρίου που να ζητάει εμφανίσιμη κοπέλα. Όχι το "80%" και διάφορα άλλα εξωφρενικά που ισχυρίζονται ορισμένοι με περισσή ευκολία, απλά μία αγγελία.

Εκτός κι αν είναι κι αυτό "προσωπικό δεδομένο" κανενός και είναι τζιζ που το ζητάω.

Υ.Γ. Βρίσκει κανείς παράλογο να ζητάει ένα μπαρ ή ένα μαγαζί με σουβενίρ μια εμφανίσιμη υπάλληλο;

Φιλτατε Snoob,μπορει να μην ζητουν 'εμφανισιμη κοπελα' ετσι φορα παρτιδα ΑΛΛΑ ζητουν (και οχι μονο καποια φροντιστηρια αλλα και αλλες επιχειρησεις) φωτογραφια.Αρα με αυτον τον πλαγιο τροπο επιλεγουν την εμφανισιμη υπαλληλο.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε μου ξερεις ποσοι 'native speakers' ηταν/ειναι πρωην bartenders και δεν ξερω εγω τι αλλο και ηρθαν στην Ελλαδα και εγιναν...καθηγητες;

Επισης ξερεις ποσοι παρουσιαζονται (απο τα φροντιστηρια) ως 'Αγγλοι/Αγγλιδες' ενω ειναι απο αλλες ασχετες χωρες ή απλα Ελληνες;

Τελος ξερω πολλους με προφορα,αλλα μονο αυτο.Γιατι απο πραγματικες γνωσεις Αγγλικων...αστα να πανε!

δυστυχως αν καποιος δεν γνωριζει απο μεσα τι γινεται (οι περισσοτεροι απο οσους απαντησαν πιο πριν) δεν μπορει να ξερει. Εδω καποιοι που μαλιστα θα ηθελαν και για τα παιδια τους μονο native speaker (Οτι θελει λεει ο καθενας) δεν ξερουν οτι native speakers ειναι ολοι αυτοι http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_where_English_is_an_official_language

αλλα ποιος τα ξερει αυτα? οι περισσοτεροι (και οι φροντιστηριουχοι μεσα) νομιζουν οτι native speaker ειναι ο Νεο Υορκεζος και ο Λονδρεζος...

• Super Moderators
Δημοσ.

Φιλτατε Snoob,μπορει να μην ζητουν 'εμφανισιμη κοπελα' ετσι φορα παρτιδα ΑΛΛΑ ζητουν (και οχι μονο καποια φροντιστηρια αλλα και αλλες επιχειρησεις) φωτογραφια.Αρα με αυτον τον πλαγιο τροπο επιλεγουν την εμφανισιμη υπαλληλο.

Φίλτατε Beholder,

Η αποστολή βιογραφικών με συνημμένη φωτογραφία είναι συνηθέστατη πρακτική, ακόμη και σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα (τεχνικοί υπολογιστών, λ.χ.)

Ακόμη κι αν δεχτεί κανείς πως με τη φωτογραφία ξεσκαρτάρουν τους "εμφανίσιμους", θεωρώ ότι υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του "ζητάνε εμφανίσιμες γυναίκες κι αν ξέρουν αγγλικά εντάξει" που γράφει κάποιος εδώ μέσα, με το "στείλτε φωτογραφία με το βιογραφικό σας" (πάγια τακτική εδώ και χρόνια).

Πέραν αυτού, τα μετέωρα στατιστικά περί "80% γυναικών" κτλ. δε βλέπω να επιβεβαιώνονται από καμία απολύτως πηγή.

Στο διά ταύτα:

Ξεκινά ένα νήμα με τίτλο "εύρεση εργασίας και ελλάδα 2012". Και τι διαβάζουμε στην πορεία: αστήρικτες καταγγελίες από κάποιον που στα 27 μετράει...8 χρόνια προϋπηρεσία (το πολύ με proficiency τουλάχιστον τα μισά από αυτά) για μια αγορά όπου...αν δεν κάνεις εγχείριση αλλαγής φύλου δε βρίσκεις δουλειά.

Το δυστύχημα για τον καταγέλλοντα (πέραν της πεισματικής του άρνησης να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο σχετικά με τα προσόντα του) είναι ότι ενώ περιγράφει μια αγορά όπου, όπως θέλει να μας πείσει, αν δεν είσαι γυναίκα και native speaker δουλειά δε βρίσκεις, οι αγγελίες στις οποίες μας παρέπεμψε (προσπαθώντας να βρει ψήγμα στοιχείων που να τεκμηριώνουν αυτά που καταγγέλει για να φτάσουμε στο 3 στις 630 αγγελίες να έχουν το στοιχείο της "εμφανίσιμης") είναι πως και άντρες ζητάνε, και πτυχιούχους ζητάνε, και non-native speakers ζητάνε. Με λίγα λόγια, η εικόνα που σχηματίζεται αβίαστα πουθενά δεν επιβεβαιώνει τις καταγγελίες.

Πέραν αυτού, όπως έχω ήδη εξηγήσει, η υπεροχή των γυναικών στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης ούτε τωρινό φαινόμενο είναι (άρα φεύγει από τη μέση η αναφορά περί Ελλάδας του 2012) και λογικότατα εξηγείται από το ποσοστό των γυναικών που καταλαμβάνουν τις θέσεις σπουδών στα αντίστοιχα τμήματα.

Μάλιστα, αν ο αγαπητός ts που εμφανίζει μια ζηλευτή έφεση στις ατεκμηρίωτες στατιστικές έχει παρ' ελπίδα δίκαιο πως η αναλογία γυναικών-ανδρών είναι "4 προς 1" στις θέσεις εργασίας, τότε θα προσέθετα πως είναι μια αναλογία σαφώς ευνοϊκότερη για τους άντρες σε σχέση με την αναλογία των φοιτητών.

Δυστυχώς, όταν μέσα στο άγχος, τη στεναχώρια σου ή ό,τι άλλο ανοίγεις ένα θέμα, και προσπαθούν κάποιοι να σου εξηγήσουν πως δε βλέπεις σωστά τα πράγματα ή, έστω, δεν τεκμηριώνεις επαρκώς τις απόψεις σου, είναι πολύ πιθανό να καταντήσεις να "απαντάς" με ανοησίες για την "αγωγή τους" ή (έχοντας αποτύχει να τεκμηριώσεις στο ελάχιστο αυτά που υποστηρίζεις) να κατηγορείς τους άλλους για "αερολογίες" ή να λες πως "δεν τα γνωρίζουν από μέσα τα πράγματα".

Τώρα, αν κάποιος που ισχυρίζεται πως στα 19, ήταν "καθηγητής" Αγγλικών, θέλει να νομίζει πως ο λόγος που δε βρίσκει δουλειά είναι ότι δεν είναι γυναίκα ή native speaker, είναι ελεύθερος να το κάνει.

Καλή συνέχεια σε όλους.

• Like 6
Δημοσ.

Φιλτατε (το εννοω) Snoob,δεν διαφωνω σε αυτα που λες.

Απο την αλλη ο ts ισως εχει δικιο σε καποια απο αυτα που λεει,ισως υπερβαλλει λιγακι (υποθετω οτι ειναι καπως πικραμενος απο τις συνθηκες και τις καταστασεις),ισως επισης δεν καταφερνει ικανοποιητικα να εξηγησει τι πραγματικα θελει να πει και τι εννοει.

Επισης δεν καταλαβαινει οτι φασκει και αντιφασκει οταν του φταιει απο τη μια η 20χρονη πιτσιρικα καθηγητρια αλλα ξεχναει οτι κι αυτος (ετσι ειπε) ξεκινησε στα 19 του καποτε.

Το θεμα ειναι τεραστιο και σημαντικο (γιατι κυριως εχει να κανει με την εκπαιδευση των παιδιων και οχι μονο).Επισης ειναι αν θελεις και η ακρη του νηματος (ή η κορυφη του παγοβουνου αν προτιμας) που ονομαζουμε κατασταση στην αγορα εργασιας στην Ελλαδα των τελευταιων χρονων.

Δημοσ.

Επισης δεν καταλαβαινει οτι φασκει και αντιφασκει οταν του φταιει απο τη μια η 20χρονη πιτσιρικα καθηγητρια αλλα ξεχναει οτι κι αυτος (ετσι ειπε) ξεκινησε στα 19 του καποτε.

οσο δε δινουμε προσοχη στα ποστ καποιου θα κανουμε λαθη προσπαθωντας να βγαλουμε καποια ακρη.

Προβλημα εχω με τις 20χρονες που ΔΕΝ εχουν σπουδες και ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ επειδη ειναι ομορφες παιρνουν τη δουλεια με ενα και μονο proficiency. ελπιζω να στο καλυψα αυτο

ΚΑΙ

ΔΕΝ ξεκινησα στα 19 σε φροντιστηριο. Ειπα ξεκαθαρα οτι τα 2 πρωτα χρονια μου ηταν σε ιδιαιτερα και σε φροντιστηριο εχω 6 χρονια προυπηρεσια. Ελπιζω να στο καλυψα κι αυτο

Δημοσ.

Εσύ βέβαια κοίταξες όλα τα βιογραφικά όλων αυτών των native speakers και ξέρεις. Όπως και να έχει, ακόμα και bartender να ήταν σίγουρα θα μιλά καλύτερα απο τον μέσο Έλληνα καθηγητή. Είναι σαν να σου έρθει ξέρω γω Αμερικάνος απόφοιτος Ελληνικής Φιλολογίας και να διδάξει Ελληνικά στο παιδί σου, ή ακόμα χειρότερα να τον βάλουν σε σχολείο, που τους μπερδεύεται η γλώσσα ακόμα και με το "καλημέρα"...ε έλεος.

δυστυχως αν καποιος δεν γνωριζει απο μεσα τι γινεται (οι περισσοτεροι απο οσους απαντησαν πιο πριν) δεν μπορει να ξερει. Εδω καποιοι που μαλιστα θα ηθελαν και για τα παιδια τους μονο native speaker (Οτι θελει λεει ο καθενας) δεν ξερουν οτι native speakers ειναι ολοι αυτοι http://en.wikipedia....ficial_language

αλλα ποιος τα ξερει αυτα? οι περισσοτεροι (και οι φροντιστηριουχοι μεσα) νομιζουν οτι native speaker ειναι ο Νεο Υορκεζος και ο Λονδρεζος...

Στην περίπτωση φροντιστηρίου, όταν μιλάμε για "native speaker" εξήγησα και πιό πάνω ότι εννοείται ή "Received Pronunciation" ή "Standard American". Όταν λοιπόν θα πάω το παιδί μου στο φροντιστήριο θα ρωτήσω τι απο αυτά τα δύο διδάσκει ο "native speaker" και θα αποφασίσω.

Τώρα αν κανας μάγκας φροντιστιριατζής μου πασάρει καναν "native speaker" απο τα νησιά Barbados ε θα το δω και δεν θα εγγράψω το παιδί μου εκεί...πολύ απλό. Τώρα αν κάποιος θέλει να στείλει απλά το παιδί του να μάθει τη γλώσσα και δεν τον ενδιαφέρει η προφορά είναι άλλο θέμα. Όμως ένα σοβαρό φροντιστήριο το οποίο θέλει να είναι ανταγωνιστικό οφείλει να έχει κυρίως "native speakers" καθηγητές.

Ειδικότερα όταν μιλάμε για πιτσιρίκια που τα στέλνουν Αγγλικά με το που πάνε 1η δημοτικού, ε μια χαρά τα διδάσκει και η 20χρονη πιτσιρίκα με Proficiency σε αυτό το επίπεδο. Σε αυτή την ηλικία θες προφορά αλλά και να μπορείς να κουμαντάρεις τα πιτσιρίκια. Τώρα στα τελευταία επίπεδα που θα χρειαστεί γραμματική και η προφορά έχει μαθευτεί απο τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί κανεις να επικεντρωθεί στη γραμματική.

Δημοσ.

φιλτατε ζακ (?),

πιστεψε με η προφορα των σωστων ελληνων καθηγητων ειναι καλυτερη απο πολλων αμερικανων/αγγλων/ασυτραλων. Η προφορα δεν ειναι αντικειμενο να ειναι αντικειμενικο πραγμα. Αλλαζει απο ατομο σε ατομο και ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ με την μελετη. Δεν ειναι απλα στα γονιδια. Οποτε καλο θα ηταν να μην καταδικαζουμε τους ελληνες καθηγητες μονο και μονο επειδη εχουμε ακουσει μερικους να μιλανε. αλλα ΚΑΙ ΠΑΛΙ πρωτα παιζει ρολο το ποσο σωστα διδασκει ο καθηγητης και η γραμματικη/λεξιλογιο κτλ που ξερει και ΜΕΤΑ η προφορα.

Δημοσ.

....

δεν ξερουν οτι native speakers ειναι ολοι αυτοι http://en.wikipedia....ficial_language

κοίτα, δεν έχεις κάνει μόνο εσύ έξω ...

Δε ξέρω τι γίνεται στο Malawi αλλά στο Πακιστάν τα Αγγλικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κατ' ανάγκην "native" γλώσσα.

ΝΑΙ είναι επίσημη και η συνταγματική γλώσσα. Τα παιδιά στο 99% μαθαίνουν πρώτα Hindi, Punjabi, Pashtun ή ότι άλλο.

Αν είσαι τυχερός οι γονείς σου από μικρό θα αρχίσουν να μιλάνε Αγγλικά και θα μάθεις αγγλικά στο σχολείο.

Φυσικά ούτε κουβέντα για προφορά ... δηλαδή εσύ θεωρείς ότι είνια το ίδιο να διδάσκει άγγλος ή έστω Αμερικάνος (αν θεωρήσουμε ότι πλέον η Αμερικάνικη προφορά και οι Αμερικάνικοι ιδιωματισμοί είναι συνηθέστερη/οι) και το ίδιο κάποιος από το Πακιστάν ή τη Νιγηρία ?

Επίσημη γλώσσα τα Αγγλικά είναι και στη Κύπρο ... τι πάει να πει αυτό.

Δε ξέρω πόση πραγματική σχέση έχεις με τη σωστή διδασκαλία των αγγλικών και ποιά η πιστοποίησή σου αλλά από το τελευταίο επιχείρημά σου αρχίζω να αμφιβάλω όχι μόνο για αυτό αλλά και για τη κοινή λογική σου.

Δημοσ.

Εσύ βέβαια κοίταξες όλα τα βιογραφικά όλων αυτών των native speakers και ξέρεις. Όπως και να έχει, ακόμα και bartender να ήταν σίγουρα θα μιλά καλύτερα απο τον μέσο Έλληνα καθηγητή. Είναι σαν να σου έρθει ξέρω γω Αμερικάνος απόφοιτος Ελληνικής Φιλολογίας και να διδάξει Ελληνικά στο παιδί σου, ή ακόμα χειρότερα να τον βάλουν σε σχολείο, που τους μπερδεύεται η γλώσσα ακόμα και με το "καλημέρα"...ε έλεος.

Στην περίπτωση φροντιστηρίου, όταν μιλάμε για "native speaker" εξήγησα και πιό πάνω ότι εννοείται ή "Received Pronunciation" ή "Standard American". Όταν λοιπόν θα πάω το παιδί μου στο φροντιστήριο θα ρωτήσω τι απο αυτά τα δύο διδάσκει ο "native speaker" και θα αποφασίσω.

Τώρα αν κανας μάγκας φροντιστιριατζής μου πασάρει καναν "native speaker" απο τα νησιά Barbados ε θα το δω και δεν θα εγγράψω το παιδί μου εκεί...πολύ απλό. Τώρα αν κάποιος θέλει να στείλει απλά το παιδί του να μάθει τη γλώσσα και δεν τον ενδιαφέρει η προφορά είναι άλλο θέμα. Όμως ένα σοβαρό φροντιστήριο το οποίο θέλει να είναι ανταγωνιστικό οφείλει να έχει κυρίως "native speakers" καθηγητές.

Ειδικότερα όταν μιλάμε για πιτσιρίκια που τα στέλνουν Αγγλικά με το που πάνε 1η δημοτικού, ε μια χαρά τα διδάσκει και η 20χρονη πιτσιρίκα με Proficiency σε αυτό το επίπεδο. Σε αυτή την ηλικία θες προφορά αλλά και να μπορείς να κουμαντάρεις τα πιτσιρίκια. Τώρα στα τελευταία επίπεδα που θα χρειαστεί γραμματική και η προφορά έχει μαθευτεί απο τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί κανεις να επικεντρωθεί στη γραμματική.

Δεν κοιταξα ολα τα βιογραφικα τους.Εσυ μηπως;

Ειναι σοβαρα ρε φιλε αυτα που λες;Δεν σε πειραζει αν ο ανθρωπος που θα διδαξει το παιδι σου,εκανε κονσουμασιον στην Αγγλια (ναι ξερω τετοια περιπτωση Αγγλιδας) αλλα εγινε 'καθηγητρια' εδω στην Ελλαδα;Μονο η προφορα σε ενδιαφερει και μαλιστα τοσο πολυ;Δεν μπορω να σε παρω στα σοβαρα (οχι οτι σε νοιαζει βεβαια).

Δημοσ.

Δεν κοιταξα ολα τα βιογραφικα τους.Εσυ μηπως;

Εσύ ισχυρίστηκες ότι οι περισσότεροι ήταν πρώην bartender και εσύ βάσισες τα επιχειρήματά σου σε ανυπόστατους ισχυρισμούς, όχι εγώ.

Ειναι σοβαρα ρε φιλε αυτα που λες;Δεν σε πειραζει αν ο ανθρωπος που θα διδαξει το παιδι σου,εκανε κονσουμασιον στην Αγγλια (ναι ξερω τετοια περιπτωση Αγγλιδας) αλλα εγινε 'καθηγητρια' εδω στην Ελλαδα;Μονο η προφορα σε ενδιαφερει και μαλιστα τοσο πολυ;Δεν μπορω να σε παρω στα σοβαρα (οχι οτι σε νοιαζει βεβαια).

Καλά θα μας τρελάνεις τελείως έτσι; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Μάλλον το ένα αποκλείει το άλλο; Δηλαδή αποκλείεται η Ελληνίδα καθηγήτρια Αγγλικών να κάνει κονσομασιόν παράλληλα; (ιδιαίτερα με τα ψίχουλα που τους πληρώνουν;)

Προφανώς και με ενδιαφέρει να είναι νορμάλ άτομα, σε ότι αφορά όμως την διδασκαλία αυτή κάθε αυτή, βάζω τη προφορά σε πρώτη προτεραιότητα. Προφανέστατα είναι και τα άλλα σημαντικά, αλλά ένας native speaker με σωστή προφορά μπορεί άνετα να διδάξει τα πιτσιρίκια μέχρι μια ορισμένη ηλικία, όπως και εσύ και εγώ μπορούμε άνετα να διδάξουμε σε ένα παιδί ελληνικά μέχρι 6ης Δημοτικού και ας μη τελειώσαμε φιλολογία. Αυτή είναι η ηλικία που θα μάθει και θα αφομοιώσει τη προφορά. Αν μάθει απο πιτσιρίκι να λέει "γκουντ μόρνινγκ" το έχει χάσει το παιχνίδι.

Εσένα δηλαδή σε νοιάζει να ξέρει τη γραμματική απέξω και να γίνει ρόμπα μόλις πάει να μιλήσει με έναν native speaker όταν μεγαλώσει και βγεί στο εξωτερικό;

Δημοσ.

πιστεψε με η προφορα των σωστων ελληνων καθηγητων ειναι καλυτερη απο πολλων αμερικανων/αγγλων/ασυτραλων. Η προφορα δεν ειναι αντικειμενο να ειναι αντικειμενικο πραγμα.

Αφού δεν είναι αντικειμενικό πράγμα, τότε πως γίνεται η προφορά των σωστών ελλήνων καθηγητών να είναι καλύτερη από πολλών αμερικάνων/άγγλων/αυστραλών;

Δημοσ.

Αφού δεν είναι αντικειμενικό πράγμα, τότε πως γίνεται η προφορά των σωστών ελλήνων καθηγητών να είναι καλύτερη από πολλών αμερικάνων/άγγλων/αυστραλών;

διοτι πολυ απλα αυτο εινα υποκειμενικη μου γνωμη και η λεξη "πολλων" και οχι "ολων" σημαινει οτι παντα υπαρχουν καλοι και κακοι.

λιγα πραγματα ακομα για την προφορα. Οποιος γνωριζει ξερει οτι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ που μπορει να κανει ενας non-native ειναι να φτασει σε επιπεδο native-like και ΠΟΤΕ native. οποτε οποιος νομιζει οτι προσλαμβανοντας εναν αγγλο το παιδι του θα μιλαει με προφορα λονδινου, κανει λαθος.

Δημοσ.

Εσύ ισχυρίστηκες ότι οι περισσότεροι ήταν πρώην bartender και εσύ βάσισες τα επιχειρήματά σου σε ανυπόστατους ισχυρισμούς, όχι εγώ.

Ποτε μιλησα για περισσοτερους;Υπαρχουν και τετοιες περιπτωσεις.Η ενσταση μου ηταν στην βαρυτητα που εδωσες στην προφορα!

Καλά θα μας τρελάνεις τελείως έτσι; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Μάλλον το ένα αποκλείει το άλλο; Δηλαδή αποκλείεται η Ελληνίδα καθηγήτρια Αγγλικών να κάνει κονσομασιόν παράλληλα; (ιδιαίτερα με τα ψίχουλα που τους πληρώνουν ;)

Δεν απεκλεισα το να κανει το οτιδηποτε μια Ελληνιδα.Τα παραδειγματα μου (αληθινα παραδειγματα οχι υποθετικα) ειχαν να κανουν με το γεγονος οτι ενας καθηγητης/τρια δεν αρκει να εχει απλως προφορα.Ειναι και αλλα σημαντικα πραγματα που πρεπει να λαμβανουμε υποψιν μας.

Προφανώς και με ενδιαφέρει να είναι νορμάλ άτομα, σε ότι αφορά όμως την διδασκαλία αυτή κάθε αυτή, βάζω τη προφορά σε πρώτη προτεραιότητα. Προφανέστατα είναι και τα άλλα σημαντικά, αλλά ένας native speaker με σωστή προφορά μπορεί άνετα να διδάξει τα πιτσιρίκια μέχρι μια ορισμένη ηλικία, όπως και εσύ και εγώ μπορούμε άνετα να διδάξουμε σε ένα παιδί ελληνικά μέχρι 6ης Δημοτικού και ας μη τελειώσαμε φιλολογία. Αυτή είναι η ηλικία που θα μάθει και θα αφομοιώσει τη προφορά. Αν μάθει απο πιτσιρίκι να λέει "γκουντ μόρνινγκ" το έχει χάσει το παιχνίδι.

We agree to disagree then.Εσυ δινεις βαρυτητα στην προφορα.Εγω οχι.Υπαρχουν αλλα πιο σημαντικα προσοντα που πρεπει να εχει ενας εκπαιδευτικος.

Εσένα δηλαδή σε νοιάζει να ξέρει τη γραμματική απέξω και να γίνει ρόμπα μόλις πάει να μιλήσει με έναν native speaker όταν μεγαλώσει και βγεί στο εξωτερικό;

Ρομπα γιατι να γινει;Ξερεις ενας πολυ γνωστος συγγραφεας και εκδοτης Αγγλικων βιβλιων,ο Γριβας,εχει μετριοτατη προφορα.Αλλα τα Αγγλικα που ξερει αυτος δεν τα ξερει η βασιλισσα της Αγγλιας!

Και επισης οταν μιλαμε για 'προφορα',εννοουμε προφορα Τεξας,Λονδινου,Σκωτιας ή Αυστραλιας;Γιατι πρεπει να γνωριζεις οτι υπαρχουν δεκαδες 'προφορες'.Το βασικο ζητουμενο ειναι να ειναι κατανοητα αυτα που λες και ας μην ειναι με...προφορα.Πιστευεις πραγματικα οτι ενας 'native speaker' με 'προφορα' θα ειναι κατανοητος απο ολους τους μαθητες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...