Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι υπεκφυγές της πλάκας. Δε σου ζητάω όνομα και διεύθυνση, να μου εξηγήσεις πώς μετράς "προϋπηρεσία" από τα 19, για να δω πώς στα 27 έχεις 8 χρόνια. Να καταλάβω, δηλαδή, πώς έχουμε άσχετες 20χρονες αλλά σχετικούς 19χρονους. καταρχην, οπως σου μιλαω εγω σωστα, θα ζητησω να μου μιλας κι εσυ σωστα. Οπως ειπα. Οτι προσωπικες πληροφοριες, με πμ
gigisoni Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Σε προσωπικες αντιπαραθεσεις οσων πανε να καταστρεψουν μια συζητηση δε θα μπω. Στις ερωτησεις σου λοιπον 1) το συμπερασμα οτι δεν εχω τελειωσει πανεπιστημιο πως το εβγαλες? 2) Οσο για τα αλλα που λες, εχω κανει και συμβουλος σε φροντιστηρια για το ποια βιογραφικα να προτιμηθουν και ξερω πολυ καλα τις σκεψεις και τις αποφασεις των αφεντικων. Στα φροντιστηρια αυτη τη στιγμη η αναλογια ειναι κατα μεσο ορο 4 γυναικες προς 1 αντρα 1) Από την μετάφραση που έκανες στο παλιό thread, που όταν σου την είπαν μετά από μέρες έγραψες ότι βιαζόσουν και δεν είχες χρόνο να την ελέγξεις για να δικαιολογηθείς. Αλλά και πάλι δεν μας έγραψες την "σωστή" μετάφραση, το απέφυγες. Κάποιος που ξέρει πολύ καλά αγγλικά τέτοια λάθη δεν κάνει, όσο και να βιάζεται. Και δεύτερον επειδή λες ότι είσαι 27 χρονών και έχεις 8χρονη εμπειρία. Στα 18 το απολυτήριο, συν 4 χρόνια σπουδών συν ένα φαντάρος, η πείρα σου βγαίνει στα 4 χρόνια το πολύ. Άρα η πείρα σου είναι το πολύ από Proficiency, που το πήρες είτε εδώ, είτε σε κάποια πρώην ανατολική χώρα. 2)Μιλάς για την αναλογία γυναικών Vs ανδρών καθηγητών αγγλικής γλώσσας. Την αναλογία γυναικών Vs ανδρών πτυχιούχων (και φοιτητών) αγγλικής φιλολογίας την σκέφτηκες καθόλου; PS Από περιέργεια μόλις έλεγξα την Χρυσή Ευκαιρία. Πράγματι υπάρχουν αγγελίες που ζητάνε native speakers ή άτομα που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό αγγλική φιλολογία, μερικές που λένε καθηγήτριες, αλλά η πλειοψηφία μιλάει για ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ. Και δεν είδα ΟΥΤΕ ΜΙΑ να ζητάει 20χρονες, ή εμφανίσιμες καθηγήτριες αγγλικής γλώσσας.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Κλείνω τη συμμετοχή μου εδώ με ορισμένες παρατηρήσεις: Η συζήτηση ξεκίνησε σε σαθρή βάση, καθώς πατάει σε εντελώς αυθαίρετα "ποσοστά" (εντυπώσεις του ts, ορθότερα) και νομίζω ότι η παρατήρηση του gigisoni από τις αγγελίες είναι χαρακτηριστική. Από εκεί και πέρα, άποψή μου είναι ότι το φαινόμενο της συντριπτικής υπεροχής των γυναικών στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης ξένων γλωσσών ούτε τωρινό είναι, ούτε έχει να κάνει με την κρίση. Το θέμα περί αξιοκρατικής αξιολόγησης είναι σεβαστό και προφανώς κανείς δεν αντιλέγει πως σε έναν ιδεατό κόσμο οι πάντες θα αντιμετωπίζονταν απολύτως αξιοκρατικά. Καλό είναι να θυμόμαστε όμως πως, όταν ξεκινούσαμε στα 19 μας (με άγνωστα πτυχία και γνώσεις, αλλά χάριν συζήτησης ας τα πούμε επαρκή), σίγουρα υπήρχαν εμπειρότεροι από εμάς, που όμως όλως περιέργως δεν προτιμήθηκαν. Απλά το επισημαίνω για να θυμόμαστε πως this door swings both ways. Καλή συνέχεια. edit: είναι προφανές, κατά την άποψή μου, πως κάποια πράγματα είναι τουλάχιστον υπερβολικά: η εικόνα των φροντιστηρίων που προσλαμβάνουν "γυναίκες, εμφανίσιμες και αν ξέρουν Αγγλικά καλό θα ήταν" είναι εκτός πραγματικότητας. Εκτός κι αν κάποιος κατά λάθος, εκεί που κοίταζε τις αγγελίες των φροντιστηρίων, πέρασε στη στήλη με τα μασατζίδικα. 1
kalogeros Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Ο εργοδότης κάνει αυτό που θέλει ο πελάτης. Αν το φαινόμενο είναι τόσο γενικό όσο περιγράφει ο ts τότε δε μπορεί να τρελάθηκαν όλοι οι φρωντιστηριούχοι, το "ζητάνε" οι πελάτες. Άρα μη βιαζώμαστε να κατακρίνουμε τον φρωντιστηριούχο. Στην προκειμένη περίπτωση (του φροντιστηρίου) ο πελάτης είναι ο γονιός που πληρώνει τα μαθήματα του παιδιού του. Δηλαδή, θέλεις να μου πεις ότι τον γωνιό τον ενδιαφέρει περισσότερο η εμφάνιση του καθηγητή απ' ότι οι γνώσεις και η μεταδοτικότητά του; Για να σου το θέσω αλλιώς, αν είσαι γονέας και στέλνεις το παιδί σου φροντιστήριο θέλεις η καθηγήτρια να είναι μούν@ρος ή να μάθει γράμματα και να ξεστραβώσει το ντουγάνι σου;
antonl Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Στην προκειμένη περίπτωση (του φροντιστηρίου) ο πελάτης είναι ο γονιός που πληρώνει τα μαθήματα του παιδιού του. Δηλαδή, θέλεις να μου πεις ότι τον γωνιό τον ενδιαφέρει περισσότερο η εμφάνιση του καθηγητή απ' ότι οι γνώσεις και η μεταδοτικότητά του; Για να σου το θέσω αλλιώς, αν είσαι γονέας και στέλνεις το παιδί σου φροντιστήριο θέλεις η καθηγήτρια να είναι μούν@ρος ή να μάθει γράμματα και να ξεστραβώσει το ντουγάνι σου; Στο αρχικό post δε βλέπω κάποια απαίτηση για την εμφάνιση. Όταν ήμουν σε σχολική ηλικία, πολλοί γονείς θέλαν πχ μια φιλόλογο ή ένα μαθηματικό για ιδιαίτερα. Ίσως να ισχύει κάτι αντίστοιχο, δεν ξέρω. Αν και μου φαίνεται κάπως περίεργο να ρωτάει ο γονίος που πάει το παιδί του φροντιστήριο το φύλο του καθηγητή που θα διδάξει το παιδί του. Εξίσου περίεργο όμως μου φαίνεται να προτιμάει ένας επαγγελματίας γυναίκα υπάλληλο σε φροντιστήριο με ελπίδα να τη χουφτώσει / κουτουπώσει.
brickman Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Γραφεία ευρέσεως εργασίας. Δεν υπάρχουν για πλάκα.... Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2012 από brickman
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Εκτός του υπερκορεσμού λόγω των πολλών αποφοίτων και των ελάχιστων θέσεων έχουμε και αρκετά φροντηστήρια που μειώνουν προσωπικό ή κλείνουν εξαιτίας της κρίσης, αυτό εντείνει τον ανταγωνισμό ακόμα περισσότερο. Πάντως έτσι όπως πάμε δεν έχουμε δεί τίποτα ακόμα, δεν φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού. Και τι σε νοιαζει εσενα? τα δικα του λεφτα οπου θελει τα δινει.. Κουμαντο στην τσεπη του θα κανεις? Προφανως και μια καθηγητρια "φιλολογικης" κατευθυνσης ειναι πιο αρεστη απο καθηγητη (εχουμε συνηθισει φιλολογος γυναικα, μαθηματικοφυσικος αντρας κλπ) Εκτος αυτου μπορει να την πηδηξει κιολας και σιγουρα εναι και αυτος ενας λογος που προτιμουνται οι γυναικες. Οι περισσοτεροι εργοδοτες (γενικα) ειναι αντρες. Δε λεω οτι συμφωνω με αυτη την κατασταση αλλα ετσι ειναι, εχουν δικαιωμα να λειτουργουν ετσι, απο εκει και περα δες εσυ τι θα κανεις. Παντως ο ιδιοτικος τομεας δεν ειναι υποχρεωμενος να εχει αξιοκρατια Τραγικό post εντελώς, λές οτι δεν συμφωνείς με αυτή την κατάσταση και μετά λές οτι ο ιδιοτικός τομέας δεν είναι υποχρεωμένος να έχει αξιοκρατία, ουσιαστικά συμφωνείς απόλυτα με αυτή την κατάσταση, άκου εκεί δεν είναι και υποχρεωμένος, άντε να δούμε πότε θα πάει μπροστά αυτή η χώρα όταν επικροτούμε την σαπίλα που υπάρχει. 1
black_widow Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι υπεκφυγές της πλάκας. Δε σου ζητάω όνομα και διεύθυνση, να μου εξηγήσεις πώς μετράς "προϋπηρεσία" από τα 19, για να δω πώς στα 27 έχεις 8 χρόνια. Να καταλάβω, δηλαδή, πώς έχουμε άσχετες 20χρονες αλλά σχετικούς 19χρονους. Έχω την ίδια απορία... Πόσες φορές έχω δει αγγελίες με τέτοιες παράλογες απαιτήσεις από εργοδότες. Μήπως στο επάγγελμα αυτό υπάρχουν αναλογικά περισσότερες γυναίκες απόφοιτοι από άντρες ; Γιατί δεν έχω ακούσει να γίνεται κάτι αντίστοιχο με καθηγητές άλλων ειδικοτήτων. Και άντρες φιλόλογοι υπάρχουν και γυναίκες μαθηματικοί κ.ο.κ. Επίσης μπορεί να υπάρχει προτίμηση σε γυναίκες υποψήφιες λόγω των λίγων διαθέσιμων ωρών απασχόλησης. Υπάρχει το στερεότυπο να προτιμώνται γυναίκες σε θέσεις part-time. Όποια αγγελία βλέπω για part-time ( και για ανειδίκευτη θέση ) βλέπω και το " γυναίκα στην ίδια πρόταση". Για κάποιο ανεξήγητο ρόλο οι εργοδότες θεωρούν ότι μία γυναίκα δουλεύει για να καλύψει προσωπικά έξοδα λες και τα πάγια έξοδα τα καλύπτει κάποιος άλλος.
Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Έχω την ίδια απορία... Πόσες φορές έχω δει αγγελίες με τέτοιες παράλογες απαιτήσεις από εργοδότες. Μήπως στο επάγγελμα αυτό υπάρχουν αναλογικά περισσότερες γυναίκες απόφοιτοι από άντρες ; Γιατί δεν έχω ακούσει να γίνεται κάτι αντίστοιχο με καθηγητές άλλων ειδικοτήτων. Και άντρες φιλόλογοι υπάρχουν και γυναίκες μαθηματικοί κ.ο.κ. Επίσης μπορεί να υπάρχει προτίμηση σε γυναίκες υποψήφιες λόγω των λίγων διαθέσιμων ωρών απασχόλησης. Υπάρχει το στερεότυπο να προτιμώνται γυναίκες σε θέσεις part-time. Όποια αγγελία βλέπω για part-time ( και για ανειδίκευτη θέση ) βλέπω και το " γυναίκα στην ίδια πρόταση". Για κάποιο ανεξήγητο ρόλο οι εργοδότες θεωρούν ότι μία γυναίκα δουλεύει για να καλύψει προσωπικά έξοδα λες και τα πάγια έξοδα τα καλύπτει κάποιος άλλος. ναι οι γυναικες συνηθως ειναι 10 προς 1 κι ας φαινεται υπερβολη. Αν πας σε σεμιναρια ας πουμε θα δεις μια αιθουσα με καμια 50αρια γυναικες και με το ζορι 4-5 αντρες. Αλλα αυτο δεν ειναι λογος για να ΖΗΤΗΣΕΙ ο φροντιστηριουχος γυναικα απο την αρχη. Για μενα ο μονος λογος που ζητανε γυναικες ειναι επειδη ΔΕΝ τους ενδιαφερει η ποιοτητα μαθηματος αλλα η γλυκια παρουσια μεσα στο φροντιστηριο. Και φυσικα αυτο το λεω μετα απο συνομιλιες με διαφορους φροντιστηριουχους. Δυστυχως ΠΟΛΛΟΙ εχοουν απλα παραδεχτει οτι τωρα πια η ποιοτητα του μαθηματος ερχεται 3-4 σε προτεραιοτητα
DrLo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Για μενα ο μονος λογος που ζητανε γυναικες ειναι επειδη ΔΕΝ τους ενδιαφερει η ποιοτητα μαθηματος αλλα η γλυκια παρουσια μεσα στο φροντιστηριο. Γιατί δεν μπορεί ένας άντρας να είναι "γλυκιά" παρουσία σε ένα φροντιστήριο ? 2
ZAKKWYLDE Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Είναι και θέμα μάρκετινγκ. Ο υποψήφιος πελάτης γονέας/μανα αισθάνεται πολύ καλύτερα το να εμπιστευτεί το παιδί της σε μια άλλη γυναικεία γλυκια παρουσία. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για Αγγλικά που πάνε απο πιτσιρίκια και έχουν τελειώσει μέχρι τα 16. Όπως φυσικά και το native speaker είναι ύψιστης σημασίας. Εγω θα προτιμουσα το παιδί μου να μιλά με σωστή προφορά, παρά να γνωρίζει τέλεια γραμματική.
Doug21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 φυσικα και μπορει, οπως και μια γυναικα μπορει να μην ειναι. Απλα σκεφτομαι οπως σκεφτονται εκεινοι. Εδω σου λεω μου εχουν πει οτι προτιμουν πολλες κοπελες σε μικρα τμηματα (ηλικιακα) για να ειναι σαν τη μαμα των παιδιων Είναι και θέμα μάρκετινγκ. Ο υποψήφιος πελάτης γονέας/μανα αισθάνεται πολύ καλύτερα το να εμπιστευτεί το παιδί της σε μια άλλη γυναικεία γλυκια παρουσία. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για Αγγλικά που πάνε απο πιτσιρίκια και έχουν τελειώσει μέχρι τα 16. Όπως φυσικά και το native speaker είναι ύψιστης σημασίας. Εγω θα προτιμουσα το παιδί μου να μιλά με σωστή προφορά, παρά να γνωρίζει τέλεια γραμματική. η γραμματικη και η προφορα τι σχεση εχουν να κανουν με το αν ειναι ο αλλος native speaker? ξερεις ποσες πολιτειες εχουν οι ΗΠΑ? ξερεις ποσες απο αυτες μιλανε standard english? ξερεις οτι τον σκωτσεζο, αυστραλο, ιρλανδο δεν θα τους καταλαβαινεις καν? Δεν ειναι μονο θεμα προφορας γιατι μπορω να παω στον φροντ. και να του πω ειμαι απο το τεξας οποτε και native, παρε με. Να δω τι θα μαθουν τα παιδια... 1
DrLo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 φυσικα και μπορει, οπως και μια γυναικα μπορει να μην ειναι. Απλα σκεφτομαι οπως σκεφτονται εκεινοι. Το υποθέτεις ? Εδω σου λεω μου εχουν πει οτι προτιμουν πολλες κοπελες σε μικρα τμηματα (ηλικιακα) για να ειναι σαν τη μαμα των παιδιων Γιατί αυτό είναι παράλογο ?
gigisoni Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 φυσικα και μπορει, οπως και μια γυναικα μπορει να μην ειναι. Απλα σκεφτομαι οπως σκεφτονται εκεινοι. Εδω σου λεω μου εχουν πει οτι προτιμουν πολλες κοπελες σε μικρα τμηματα (ηλικιακα) για να ειναι σαν τη μαμα των παιδιων η γραμματικη και η προφορα τι σχεση εχουν να κανουν με το αν ειναι ο αλλος native speaker? ξερεις ποσες πολιτειες εχουν οι ΗΠΑ? ξερεις ποσες απο αυτες μιλανε standard english? ξερεις οτι τον σκωτσεζο, αυστραλο, ιρλανδο δεν θα τους καταλαβαινεις καν? Δεν ειναι μονο θεμα προφορας γιατι μπορω να παω στον φροντ. και να του πω ειμαι απο το τεξας οποτε και native, παρε με. Να δω τι θα μαθουν τα παιδια... Για απάντησέ μας εσύ πόσες πολιτείες των ΗΠΑ μιλάνε standard english και τι είναι το standard english γιατί έχω πολύ μεγάλη απορία για την απάντησή σου. Και μόλις μου πρόσθεσες έναν τρίτο λόγο που με κάνει να είμαι σίγουρος ότι αποκλείεται να έχεις πτυχίο αγγλικής φιλολογίας.
DrLo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 η γραμματικη και η προφορα τι σχεση εχουν να κανουν με το αν ειναι ο αλλος native speaker? ξερεις ποσες πολιτειες εχουν οι ΗΠΑ? ξερεις ποσες απο αυτες μιλανε standard english? ξερεις οτι τον σκωτσεζο, αυστραλο, ιρλανδο δεν θα τους καταλαβαινεις καν? Δεν ειναι μονο θεμα προφορας γιατι μπορω να παω στον φροντ. και να του πω ειμαι απο το τεξας οποτε και native, παρε με. Να δω τι θα μαθουν τα παιδια... I understand what you're talking aboot 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα