Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και επισης οταν μιλαμε για 'προφορα',εννοουμε προφορα Τεξας,Λονδινου,Σκωτιας ή Αυστραλιας;Γιατι πρεπει να γνωριζεις οτι υπαρχουν δεκαδες 'προφορες'.Το βασικο ζητουμενο ειναι να ειναι κατανοητα αυτα που λες και ας μην ειναι με...προφορα.Πιστευεις πραγματικα οτι ενας 'native speaker' με 'προφορα' θα ειναι κατανοητος απο ολους τους μαθητες;

Για 3η φορά λοιπόν, οι 2 σωστές προφορές που πρέπει να διδάσκονται είναι το Received Pronunciation (U.K.) η οποία είναι η προφορά που ακούς στο BBC και Standard American ή οποία ομιλείται κυρίως στις Βόρειες Η.Π.Α. Οι 2 αυτές προφορές έχουν ΚΑΝΟΝΕΣ συγκεκριμένος και δεν είναι απλα τοπικοι ιδιωματισμοί τους οποίους έμαθε κάποιος μεγαλωνωντας.

Απο τα λεγόμενά σου λοιπόν...καλύτερα να μη προτιμήσουμε Native Speaker γιατί μπορεί να μας κάτσει πρώην καμπαρετζού έλεος...

Όσο για το παράδειγμά σου για τον συγγραφέα είναι άτοπο. Στο φροντιστήριο πας για να πάρεις ορισμένες βάσεις. Το ένα σκέλος εχει να κάνει με τον προφορικό λόγο, αρα και την προφορά και το άλλο με τον γραπτό λόγο. Αν θέλεις να γίνεις συγγραφέας αγγλικών βιβλίων προφανέστατα δεν αρκεί το φροντιστήριο, πρέπει να σπουδάσεις αγγλική φιλολογία έτσι ώστε να μετεξελίξεις την βασική γραμματική μου έμαθες στο φροντιστήριο.

Είναι σαν να είναι κάποιος απόφοιτος ΑΕΙ πληροφορικής και να παραπονιέται γιατί προτιμούν μη πτυχιουχους πιτσιρίκες 19χρονες κατόχους ECDL για να διδάξουν excel και word σε πιτσιρίκια.

λιγα πραγματα ακομα για την προφορα. Οποιος γνωριζει ξερει οτι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ που μπορει να κανει ενας non-native ειναι να φτασει σε επιπεδο native-like και ΠΟΤΕ native. οποτε οποιος νομιζει οτι προσλαμβανοντας εναν αγγλο το παιδι του θα μιλαει με προφορα λονδινου, κανει λαθος.

Έχω γνωρίσει άπειρους Σκανδιναβούς και κεντροευρωπαίους (Γερμανούς/Ολλανδούς) που προφέρουν τα Αγγλικά τόσο τέλεια που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι non-native αν δεν στο πουν. Αφού μπορούν αυτοί, μια χαρα μπορούμε και εμείς.

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Είναι σαν να είναι κάποιος απόφοιτος ΑΕΙ πληροφορικής και να παραπονιέται γιατί προτιμούν μη πτυχιουχους πιτσιρίκες 19χρονες κατόχους ECDL για να διδάξουν excel και word σε πιτσιρίκια.

Γιατί ποιός είπε ότι έχοντας την πιστοποίηση αυτή ξέρεις Office ; Και η κουτσή Μαρία την έχει που λέει ο λόγος...

• Like 1
Δημοσ.

Απο τα λεγόμενά σου λοιπόν...καλύτερα να μη προτιμήσουμε Native Speaker γιατί μπορεί να μας κάτσει πρώην καμπαρετζού έλεος...

Αστο φιλε,δεν θελεις ή δεν μπορεις να καταλαβεις.Διαστρεβλωνεις αυτα που λεω,καταφευγεις σε ψεμματα (π.χ. ειπα και καλα οτι οι περισσοτεροι native speakers ειναι bartenders κτλ) μονο και μονο για να βγεις καπακι στον αλλο.Μιλησες πιο μπροστα για ρομπες.Εγινες ακριβως αυτο κι αν συνεχισεις θα γινεις και ξεκουμπωτη.Ξεκινησες επιθετικα διαλογο μαζι μου και συνεχιζεις βλεπω προκλητικα.Το σταματω εδω μιας και απο σοβαρο διαλογο δεν καταλαβαινεις απλα τρολαρεις.

Δημοσ.

Προσπαθείτε να βρείτε ποιος έχει τη καλύτερη προφορά ενώ εγώ αναρωτιέμαι wtf am i doing reading this cr@p?

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσπαθείτε να βρείτε ποιος έχει τη καλύτερη προφορά ενώ εγώ αναρωτιέμαι wtf am i doing reading this cr@p?

Ναι αλλά αναρωτιέσαι με χάλια προφορά και δεν το καταλάβαμε όλοι... :P

• Like 1
Δημοσ.
Έχω γνωρίσει άπειρους Σκανδιναβούς και κεντροευρωπαίους (Γερμανούς/Ολλανδούς) που προφέρουν τα Αγγλικά τόσο τέλεια που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι non-native αν δεν στο πουν. Αφού μπορούν αυτοί, μια χαρα μπορούμε και εμείς.

Αυτό γίνεται γιατί από την αρχή τους διδάσκουν προφορά.

Στην αγγλική φιλολογία εδώ στην Ελλάδα η IPA είναι προαιρετικό μάθημα, κάτι λίγα κάνουν, εγώ στις Βρυξέλλες από το πρώτο εξάμηνο είχα IPA μαθήματα, στο τέλος της πρώτης χρονιάς μου έδωσαν κείμενο σε IPA στις προφορικές εξετάσεις να το διαβάσω ολόσωστα, ενώ στην δεύτερη χρονιά είχα το αντίθετο, να ακούσω κάποιον να μιλάει και να γράψω αυτά που άκουγα χρησιμοποιώντας IPA μόνο.

Επίσης, ενώ στα γραπτά είχα την καλύτερη βαθμολογία ανάμεσα σε 650 άτομα που είχαν τα ίδια μαθήματα μ'εμένα όσον αφορά την αγγλική γλώσσα, στα προφορικά αν δεν έκανα ιδιαίτερα μαθήματα να βελτιώσω την προφορά μου, οι καθηγητές μου το είχαν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να περνούσα την χρονιά. Απλούστατα γιατί δίνουν πολύ μεγάλη βάση στην προφορά. Να κλαίω μου ερχόταν και δεν μπορούσα να καταλάβω τι μαλακίες μου έλεγαν. Όταν όμως άρχισα ν'ασχολούμαι και να διορθώνω την προφορά μου, κατάλαβα το πόσο δίκιο είχαν και πόσα λάθη έκανα στην προφορά πριν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...