zoranb Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Ως άσχετος θα πω για μια πατέντα που σκέφθηκα σχετικά με ένα σύστημα που μπορεί να μπεί στα σπίτια μας και μην με αποπάρετε αλλά νομίζω πως μπορεί να δουλέψει κάτι τέτοιο, εκτός και εάν ήδη υπάρχει! (υποψιάζομαι πως θα υπάρχει γιατί σιγά μην είμαι εγώ ο genius). Λοιπον βασίζεται στην απλή αρχή λειτουργίας ενός UPS και τολμώ να πώ πως μου φαίνεται απλό το να μπεί μια συσκευή τέτοια σαν αυτή που έχει μέσα ένα ups. Αναφέρομαι στο συγκεκριμένο κύκλωμα που μόλις "νιώθει" πως χάνει ενέργεια (στη περίπτωσή μας όταν τελειώνουν οι μπαταρίες) να γυρνάει τη παροχή των συνδεδεμένων συσκευών πίσω στη ΔΕΗ και τούμπαλιν, όταν δηλαδή θα γεμίζουν οι μπαταρίες να γυρνάνε όλες οι συνδεδεμένες συσκευές πάλι σε αυτές! Πως σας φαίνεται αυτό, άσχετα με το πόσο θα αντέξει η μπαταρία ενώ εγώ θα ανοίγω ενεργοβόρες συσκευές π.χ. κλιματιστικό κλπ. είναι εφικτό ένα τέτοιο συστημα; Είπα βλακεία;
deesnider Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Βλακεία δεν είπες, απλώς παρουσίασες ένα «χειροποίητο» ...on line ups! Αν κάποιος καταφέρει να υλοποιήσει κάτι τέτοιο μόνος του και να το διαθέτει στη μισή τιμή αυτή ενός αντίστοιχου on line ups του εμπορίου, εγώ θα το αγοράσω πρώτος. Τονίζω ότι δεν ειρωνεύομαι!
DrLo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Από αυτό που περιγράφεις τι ακριβώς παράγει ενέργεια ? Αν βάλεις κάτι που θα μπορεί να παράγει ενέργεια θα χρειαστείς ένα μικρό δωμάτιο μόνο για τις μπαταρίες *. ΥΓ: Συνέχισε με τις συρταρίερες * και παίζει να βρεις το μπελά σου γι' αυτό από καμιά πυροσβεστική 3
zoranb Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Από αυτό που περιγράφεις τι ακριβώς παράγει ενέργεια ? Αν βάλεις κάτι που θα μπορεί να παράγει ενέργεια θα χρειαστείς ένα μικρό δωμάτιο μόνο για τις μπαταρίες *. ΥΓ: Συνέχισε με τις συρταρίερες * και παίζει να βρεις το μπελά σου γι' αυτό από καμιά πυροσβεστική χαχχαχαχα είσαι σκληρός μαζί μου κ είπα να μην με αποπάρετε αυτό που περιγράφω απλώς μπορεί να εναλλάσει το κύκλωμα ανάμεσα στο δίκτυο της ΔΕΗ (όταν τελειώνουν οι μπαταρίες) και σε αυτό των μπαταριών (όταν γεμίζουν) τι δεν καταΛαβαίνεις;
DrLo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 χαχχαχαχα είσαι σκληρός μαζί μου κ είπα να μην με αποπάρετε αυτό που περιγράφω απλώς μπορεί να εναλλάσει το κύκλωμα ανάμεσα στο δίκτυο της ΔΕΗ (όταν τελειώνουν οι μπαταρίες) και σε αυτό των μπαταριών (όταν γεμίζουν) τι δεν καταΛαβαίνεις; Περιγράφεις ένα αυτόνομο φωτοβολταικό (αν πούμε ότι παράγεις από φωτοβολταικά) με εφερδική παροχή από ΔΕΗ. Τεχνικά φυσικά και γίνεται αρκετά ευκολα ... αν έχει νόημα από πλευράς κόστους, χώρου, νομιμότητας και λογικής (με την έννοια ότι αν φτιάξεις φωτοβολταικό γιατί να ακολουθήσεις αυτή τη διάταξη ?) είναι άλλο ερώτημα. ΥΓ:Αν έχεις στο μυαλό σου να ξεκοιλιάσεις κανα UPS από PC μη το κάνεις καλύτερα.
zoranb Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 από πού θα γεμίζουν οι μπαταρίες; εκτός θέματος, αλλά είτε από φωτοβολταϊκά είτε ανεμογεννήτριες Περιγράφεις ένα αυτόνομο φωτοβολταικό (αν πούμε ότι παράγεις από φωτοβολταικά) με εφερδική παροχή από ΔΕΗ. ΑΚΡΙΒΩΣ! Τεχνικά φυσικά και γίνεται αρκετά ευκολα ... αν έχει νόημα από πλευράς κόστους, χώρου, νομιμότητας και λογικής (με την έννοια ότι αν φτιάξεις φωτοβολταικό γιατί να ακολουθήσεις αυτή τη διάταξη ?) είναι άλλο ερώτημα. Aρκετά εύκολα; Πες μου περισσότερα παρακαλώ! Nόημα από πλευράς νομημότητας γιατί; ΥΓ:Αν έχεις στο μυαλό σου να ξεκοιλιάσεις κανα UPS από PC μη το κάνεις καλύτερα. δεν το είχα υπόψιν αλλά τώρα που το αναφέρεις έχω ένα παρατημένο ups, δεν θα το κάνω αλλά γιατί λες όχι είναι μικρό σαν κύκλωμα κ για άλλη χρήση;
DrLo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 εκτός θέματος, αλλά είτε από φωτοβολταϊκά είτε ανεμογεννήτριες ΑΚΡΙΒΩΣ! Aρκετά εύκολα; Πες μου περισσότερα παρακαλώ! Nόημα από πλευράς νομημότητας γιατί; δεν το είχα υπόψιν αλλά τώρα που το αναφέρεις έχω ένα παρατημένο ups, δεν θα το κάνω αλλά γιατί λες όχι είναι μικρό σαν κύκλωμα κ για άλλη χρήση; Μιλάμε πάντα για κλιμακα "αντέχει κλιματιστικό" έτσι ? όχι για χαβαλε να λέμε ότι το κάναμε. Θα σου απαντήσω αυριο ... πάω για ύπνο. ΥΓ: Μιλάς για εντελώς DIY ?
insomniaK Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Επειδή το 2008 χρειάστηκε να φτιαξουμε ένα τέτοιο σύστημα, να σε ενημερώσω πως το φτηνότερο και πιο χρήσιμο υποσύστημα του ήταν η γεννήτρια πετρελαίου. 1
leftermann Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 εγώ είμαι εκτός θέματος ρε συ Ζόραν; Προσπαθώ να καταλάβω από πού θα γίνει η παραγωγή ενέργειας που λες στον τίτλο σου.Μάλλον εσύ είσαι
zoranb Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Η πηγή μπορεί να είναι είτε ο ήλιος είτε ο άνεμος είτε κ τα δύο ταυχτόχρονα
giorgos147 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Προφανώς και δε γίνεται. Το ίδιο πράγμα θα καις, μη πω περισσότερο, αφού θα πρέπει να... φορτίζεις τις μπαταρίες στις οποίες ένα ποσοστό ενέργειας θα μετατρέπεται σε θερμότητα (πρώτος θερμοδυναμικός νόμος) Η πηγή μπορεί να είναι είτε ο ήλιος είτε ο άνεμος είτε κ τα δύο ταυχτόχρονα Όπα, αυτό δε το πρόλαβα. Ε, αυτό δε γίνεται με τα φωτοβολταϊκά;
aledjo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 ΓΙΝΕΤΑΙ αλλα πρακτικα δε συμφερει γιατι με αυτο το τροπο οι μπαταριες θα χαλασουν πολυ γρηγορα. βασικα με τη σκεψη σου, μειωνεται η καταναλωη του ρευματος ΑΛΛΑ αυξανεται η καταναλωσει στη τσεπη μας
giorgos147 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Και ξαναλέω. Με τα φωτοβολταϊκά δε γίνεται αυτό σήμερα;
zoranb Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι αλλά το κλειδί δεν είναι με ποιό τρόπο θα παράγω ενέργεια αλλά το ότι όταν θα τελειώνουν οι μπαταρίες θα γυρνάω στο ρεύμα της ΔΕΗ μέχρι να φορτίζουν πάλι οι μπαταρίες οι οποίες θα φορτίζονται είτε με φωτοβολταϊκά είτε με ανεμογεννήτρια! ΓΙΝΕΤΑΙ αλλα πρακτικα δε συμφερει γιατι με αυτο το τροπο οι μπαταριες θα χαλασουν πολυ γρηγορα. πόση διάρκεια ζωής πιστεύεις θα έχουν με το σύστημα αυτό; βασικα με τη σκεψη σου, μειωνεται η καταναλωη του ρευματος ΑΛΛΑ αυξανεται η καταναλωσει στη τσεπη μας έχω πεί εάν δεν απατώμαι πως δεν με νοιάζει το οικονομικό, απλώς να το φτιάξω θέλω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα