MoviemakerGr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Η συζήτηση ξεκίνησε από τον πολυαναμενόμενο ivy i3 3225 Έχω όλο το μηχάνημα έτοιμο και περιμένω αυτόν τον επεξεργαστή,ο λόγος εμφανής είναι η HD 4000 που έχει ενσωματωμένη.. και ενώ όλη η Ευρώπη κ κυρίως η Γερμανία τον έχει διαθέσιμο στα 140 ευρώ στην Ελλάδα δεν ξέρουμε καν τι μας ξημερώνει και εκεί που οι άνθρωποι είναι πραγματικά γνώστες και εξυπηρετικοί δυστυχώς η τιμή εκτοξεύεται στα 155 ευρώ,, Ας τα πάρουμε από την αρχή,έχω κάνει παραγγελία σε Γερμανικό κατάστημα αλλά τα μεταφορικά από την μια είναι πολλά 20+ ευρώ,από την άλλη έχω την διαβεβαίωση από Ελληνικό σοβαρό κατάστημα ότι στα μέσα (αυτής) της εβδομάδας θα υπάρχει και στο κατάστημα τους.. Έτσι και αφού δεν έχω κανένα λόγο να τον πάρω από το εξωτερικό πλέον ακυρώνω την παραγγελία.. Την δευτέρα ξαναπήρα την ίδια διαβεβαίωση από το ίδιο σοβαρό κατάστημα ότι ο επεξεργαστής θα υπάρχει και μάλιστα θα μπορώ να τον παραγγείλω από την σελίδα τους το ίδιο βράδυ.. Περιττό να σας πω ότι το κατάστημα έχασε την σοβαρότητα του γιατί τίποτα από αυτά τα δυο δεν συνέβει..Σε τρίτη επικοινωνία που είχα πριν λίγο μαζί τους το αποτέλεσμα ήταν "σε 2 εβδομάδες".. Απευθύνθηκα και αλλού,και πραγματικά εκεί η εξυπηρέτηση (μέχρι στιγμής) ήταν σαφέστερη αλλά και ακριβότερη.. "155 κύριε στις 13/9" γιατί ρε παιδιά 15 ολόκληρα ευρώ διαφορά με όλα τα e-shop της Γερμανίας,πάλι οι πιο ακριβοί θα είμαστε ? ευλόγως ρώτησα,και πήρα τις απαντήσεις τύπου διαφορά Φ.π.α,αυτή είναι η σωστή τιμή κλπ δηλαδή οι Γερμανοί πουλάνε σε λάθος τιμή ? Any Way επειδή δεν με ταλαιπώρησαν ήταν γνώστες και συγκεκριμένοι έκανα την παραγγελία και περιμένω να δω κατά πόσο θα έχω τον επεξεργαστή την Πέμπτη 13/9 έστω και με 5 ευρώ διάφορα απο την Γερμανία με τα μεταφορικά μαζί όμως.. Στον χορό μπήκε και τρίτο κατάστημα στα 150 ευρώ κατ'οπιν παραγγελίας με παράδοση σε δυο εβδομάδες και αυτοί .. και αφού είπα ευχαριστώ είναι πολύ 2 εβδομάδες κ κατ'οπιν παραγγελίας είχα την πρόταση μήπως θέλω άλλον καλύτερο 1 ευρώ μόνο ακριβότερο.. εκει απάντησα ότι μην τα λένε αυτά από το τηλέφωνο γιατί προδίδουν την άγνοια τους στο αντικείμενο.. Κύριοι ήμουν αυτός που έλεγα εδώ στους συνφορουμιτες μου να μην αγοράζουν από το εξωτερικό για να αλληλοϋποστηριζόμαστε,Κύριοι,κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι θα το ξαναπώ η θα ξαναεμπιστευτώ όποιον με κρέμασε,επίσης αν νομίζετε ότι παίρνουμε μισθό Γερμανών και μας αξίζει να είμαστε οι ακριβότεροι στην `Ευρώπη επίσης κάνετε λάθος,η ανεργία έχει χτυπήσει την πόρτα όλων μας... Δεν είναι αιχμή,δεν είναι μομφή,δεν είναι καταγγελία,είναι η αλήθεια,είναι ένα παράπονο,και μια γνωστοποίηση ότι όποιος έχει διαλέξει τον μοναχικό δρόμο (δικαίωμα του) εν μέσω κρίσης να ξέρει ότι με αυτόν τον δρόμο θα βγει (αν) και από αυτή .. Μόνος..
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Έχω την αίσθηση ότι οι τιμές είναι ελαφρώς πιο ακριβές όντως λόγω φπα. Βέβαια, και χάλια εξυπηρέτηση, και ακριβές τιμές, και αδικαιολόγητα λάθη, και και και .... Ε, ναι. Δεν συμβάλλουν θετικά στην αντίληψη "να αλληλοϋποστηριχτούμε με εγχώριες* αγορές"
kostask91 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Με αυτο το τιτλο περιμενα να διαβασω και γω κατι το συγκλονιστικο. 9
DrLo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 ... γιατί ρε παιδιά 15 ολόκληρα ευρώ ... 1. Οικονομίες κλίμακας 2. Φόροι 3. ΦΠΑ 4. Premium ρίσκου στη τιμή χονδρικής 5. Αποδοτκότητα εργασίας 6. Κόστος κεφαλαίου κίνησης σε Γερμανία vs Ελλάδα Θες κι άλλα ? 15 ευρώ διαφορά (~ +10%) μου φαίνεται λογικότατη διαφορά μη σου πω αρκετά καλή τιμή. 2
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 1. Οικονομίες κλίμακας 2. Φόροι 3. ΦΠΑ 4. Premium ρίσκου στη τιμή χονδρικής 5. Αποδοτκότητα εργασίας 6. Κόστος κεφαλαίου κίνησης σε Γερμανία vs Ελλάδα Θες κι άλλα ? 15 ευρώ διαφορά (~ +10%) μου φαίνεται λογικότατη διαφορά μη σου πω αρκετά καλή τιμή. Οκ να αρχίσουμε όλοι τότε ν'αγοραζουμε απο το εξωτερικό.. αυτή είναι η λύση ? Έχουν σκεφτεί την άλλη όψη του νομίσματος ? Γιατί τώρα τα μεταφορικά ήταν πολλά για ένα επεξεργαστή,αλλά αν ήταν και η μητρική και οι δίσκοι ? Θέλουν να πουλάνε μόνο κουτιά στο τέλος ? 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Aπό το εξωτερικό η τελική τιμή είναι 15 ευρώ κάτω? Προσωπικά δεν θα αγόραζα με αυτήν τη διαφορά για να μην μπλέκω σε διαδικασία με ταχυδρομεία για rma κτλ.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Οκ να αρχίσουμε όλοι τότε ν'αγοραζουμε απο το εξωτερικό.. αυτή είναι η λύση ? Έχουν σκεφτεί την άλλη όψη του νομίσματος ? Γιατί τώρα τα μεταφορικά ήταν πολλά για ένα επεξεργαστή,αλλά αν ήταν και η μητρική και οι δίσκοι ? Θέλουν να πουλάνε μόνο κουτιά στο τέλος ? Τελικά εσύ θα συνεχίσεις να προτιμάς προϊόντα από την ελληνική αγορά ή όχι; Γιατί μας μπερδεύεις
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν έχει καμιά σημασία,σημασία για εμένα έχει ότι πάντα είμαστε εμείς,και οι άλλοι σε αυτή την χώρα εξου και ο τίτλος.. Όπως επίσης ότι πρέπει κάποτε να είμαστε πιο υπεύθυνοι,και να καταλάβουμε κιόλας ότι πρέπει να χάσουμε και εμείς κομμάτι από το κέρδος μας σε μια χώρα που βυθίζεται.. Είμαστε παγκόσμια πρώτοι να μειώνονται οι μισθοί και όλα να ακριβαίνουν να προτιμούν τα μαγαζιά τους ξενοίκιαστα από το να χαμηλώσουν το μίσθωμα,κλπ.. Aπό το εξωτερικό η τελική τιμή είναι 15 ευρώ κάτω? Προσωπικά δεν θα αγόραζα με αυτήν τη διαφορά για να μην μπλέκω σε διαδικασία με ταχυδρομεία για rma κτλ. Σωστό,έτσι σκέφτομαι κ εγώ,αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει κ η εκμετάλλευση αυτών των δεδομένων..
Jack Skellington Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Τελικά εσύ θα συνεχίσεις να προτιμάς προϊόντα από την ελληνική αγορά ή όχι; Γιατί μας μπερδεύεις Ρε c, εσύ είσαι επιστήμονας!! Για ξαναδιάβασε το μπας και το καταλάβεις..
Ntinaras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 η διαφορα τιμης σε αυτο το προιον μου φαινεται λογικη αλλα σε αλλα πραγματα καθημερινα ειδη πρωτης αναγκης εκει γινεται το πανηγυρι
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Ρε c, εσύ είσαι επιστήμονας!! Για ξαναδιάβασε το μπας και το καταλάβεις.. Κι όμως είμαι BSc scientist-wannabe αλλά έχω το κακό συνήθειο να μπαίνω που και που εδώ και να απαντάω σε βλακείες όπως τώρα. Σήμερα νομίζω παραπήρα τη δόση μου. Your point? (άσε ξέρω. τριαπουλακιακαθονταν θα γράψεις κι εσύ)
Arctic Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν θα έχουν τον ίδιο τζίρο τα δύο καταστήματα. Ο μεγάλος τζίρος δίνει την δυνατότητα χαμηλότερων τιμών ο μικρός όχι. Όσο πουλάς κερδίζεις, όσο δεν πουλάς προσπαθείς να βγάλεις τα λειτουργικά έστω εξοδα. 1
kage Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 @drlo 1.εννοεις οτι παραγγελνουν πολλα οποτε μειωνεται η τιμη?κατα 90% γιατι δεν ξερω απο που θα παραγγειλει αν ειναι eshop δουλευει με τριγωνικες πωλησεις...δηλ.παραγγελια στον εισαγωγεα ή χονδρεμπορα... Προσωπικα το 2+3 αυτο ειναι το προβλημα για καθε ελληνα επιχειρηματια που δεν μπορει να συναγωνιστει αλλες χωρες.το ξερουν και το κανουν για καποιο σκοπο!και τα ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενοικια. @moviemaker ebay ηταν?
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν θα έχουν τον ίδιο τζίρο τα δύο καταστήματα. Ο μεγάλος τζίρος δίνει την δυνατότητα χαμηλότερων τιμών ο μικρός όχι. Όσο πουλάς κερδίζεις, όσο δεν πουλάς προσπαθείς να βγάλεις τα λειτουργικά έστω εξοδα. Άρα πως εξηγείς ότι σε πολλά προϊόντα τεχνολογίας οι μεγάλες αλυσίδες είναι ακριβότερες από μικρά συνοικιακά μαγαζιά; Πώς γίνεται να είναι χαρακτηριστικά ακριβότερες όταν μάλιστα αγοράζουν φθηνότερα, λόγω μεγάλου τζίρου; 1
DrLo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Οκ να αρχίσουμε όλοι τότε ν'αγοραζουμε απο το εξωτερικό.. αυτή είναι η λύση ? Λύση ? Ποιά λύση ? Ποιό είναι το πρόβλημα ? Είναι δύσκολο να σου πω αν είναι ή όχι λύση αν δε μου πεις ποιό είναι το πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα