Basilhs23___ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μετρό, τραμ και λεωφορεία μέσα στην πόλη των Βρυξελλών. Για την ακρίβεια, 83 ή 85 κάνει η ετήσια κάρτα για τον άνεργο/φοιτητή/ανάπηρο/συνταξιούχο. Ο εργαζόμενος παίρνει επιστροφή από την δουλειά του, και πληρώνει 13 ευρώ τον μήνα, σύνολο 156 το χρόνο. Ε μην επιμένεις, δεν είναι αδύνατο, γιατί το κάνω. Και αυτό που σου είπαν, δεν σε έχουν ενημερώσει καλά. Δεν θα κάτσω να εξηγώ τι συμβαίνει εδώ με το ταμείο, ούτε σε ποια από τις κατηγορίες τους ανήκω, αλλά πχ ξέρω άτομο που παίρνει ταμείο ανεργίας από το 1993. Πολύ φθηνό για μια τέτοια πόλη, εδώ νομίζω η ετήσια κάρτα είναι 300ευρώ, κκαι πολύ χαμηλότερη ποιότητα υπηρησίας.
brickman Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Ε μην επιμένεις, δεν είναι αδύνατο, γιατί το κάνω.Και αυτό που σου είπαν, δεν σε έχουν ενημερώσει καλά. Δεν θα κάτσω να εξηγώ τι συμβαίνει εδώ με το ταμείο, ούτε σε ποια από τις κατηγορίες τους ανήκω, αλλά πχ ξέρω άτομο που παίρνει ταμείο ανεργίας από το 1993. Εαν παιρνεις ταμείο ανεργίας οσο ζεις τοτε να ερθω κι εγω να καθομαι!
gigisoni Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Εαν παιρνεις ταμείο ανεργίας οσο ζεις τοτε να ερθω κι εγω να καθομαι! Όπως σου είπα, δεν θα κάτσω να εξηγώ τι συμβαίνει με το ταμείο. Ούτε στο δίνουν όσο ζεις, ούτε κάθεσαι. Δεν θα μιλήσω για την περίπτωσή μου, γιατί είναι περίπλοκη και δεν έχω σκοπό να γράφω σεντόνια για να εξηγώ, απλά θα σου πω για το άτομο που είπα ότι από το 1993 έχει ταμείο, ότι κάθε φορά που τον φωνάζουν για έλεγχο πηγαίνει, και τους παρουσιάζει ένα ντοσιέ με 500 σελίδες που αποδεικνύουν ότι το μόνο που δεν έκανε είναι να κάθεται σπίτι του αραχτός, αλλά έψαχνε για δουλειά. Επίσης παίζουν και άλλες περιπτώσεις, πχ μπορεί να δουλεύεις part-time αλλά δεν σου κόβεται το ταμείο, αλλά σου συμπληρώνουν τις μέρες που δεν δουλεύεις, είτε είναι 10 ώρες την βδομάδα, είτε 40. Τέλος με το ταμείο ανεργίας, αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, ONEM.be το site, και δες όσα θέλεις. Α, είναι μόνο στα γαλλικά και στα ολλανδικά η σελίδα, αν δεν ξέρεις θέλεις μεταφραστή.
brickman Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Όπως σου είπα, δεν θα κάτσω να εξηγώ τι συμβαίνει με το ταμείο. Ούτε στο δίνουν όσο ζεις, ούτε κάθεσαι. Δεν θα μιλήσω για την περίπτωσή μου, γιατί είναι περίπλοκη και δεν έχω σκοπό να γράφω σεντόνια για να εξηγώ, απλά θα σου πω για το άτομο που είπα ότι από το 1993 έχει ταμείο, ότι κάθε φορά που τον φωνάζουν για έλεγχο πηγαίνει, και τους παρουσιάζει ένα ντοσιέ με 500 σελίδες που αποδεικνύουν ότι το μόνο που δεν έκανε είναι να κάθεται σπίτι του αραχτός, αλλά έψαχνε για δουλειά. Επίσης παίζουν και άλλες περιπτώσεις, πχ μπορεί να δουλεύεις part-time αλλά δεν σου κόβεται το ταμείο, αλλά σου συμπληρώνουν τις μέρες που δεν δουλεύεις, είτε είναι 10 ώρες την βδομάδα, είτε 40. Τέλος με το ταμείο ανεργίας, αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, ONEM.be το site, και δες όσα θέλεις. Α, είναι μόνο στα γαλλικά και στα ολλανδικά η σελίδα, αν δεν ξέρεις θέλεις μεταφραστή. Ευχαριστω. Ξερω γαλλικα οποτε δεν εχω θεμα.
FilipposMD Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μου κάνει τεράστια εντύπωση που οι λόγοι -για μερικούς- που κάποιος ψάχνει δουλειά στο εξωτερικό αρχίζουν και τελειώνουν στο ύψος του μισθού. Με την εξαίρεση όσων πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης προφανώς, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι εξίσου ή και πιο σημαντικοί. Τυχαίνει αυτή την περίοδο να ζω σε χώρα του δυτικού κόσμου για λόγους σπουδών, έχοντας σπουδάσει και εργαστεί στον αντίστοιχο χώρο για χρόνια στην Ελλάδα, οπότε μπορώ να συγκρίνω. Έστω λοιπόν κάποιος επιστήμονας που θα ήθελε να δουλέψει στο πανεπιστήμιο (στην έρευνα, ως επιστημονικός συνεργάτης κτλ.). Στην Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει: - απεργίες, καταλήψεις και καταστροφές στο πανεπιστήμιο, που θα τον εμποδίζουν να δουλέψει - διαφθορά στη διανομή κονδυλίων - οικογενειοκρατία και κομματισμό στις προαγωγές, στις σχέσεις με τους φοιτητές κτλ. - ακροδεξιούς κάφρους που τα σπάνε όποτε γουστάρουν και περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης - ακροαριστερούς κάφρους που επειδή δίκιο είναι ο νόμος του εργάτη καταλύουν τους νόμους και περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης - προβλήματα οικονομικής φύσεως στη λειτουργία και την υποδομή του χώρου εργασίας του (πχ δεν έχει πρόσβαση στις βιβλιοθήκες γιατί δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τις συνδρομές τους στα διεθνή περιοδικά) - ανοργανωσιά και αδιαφορία στις διοικητικές υπηρεσίες και χίλια δυο άλλα που καταλαβαίνετε. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος μπορεί να βρει μια δουλειά στην Ελλάδα και να παίρνει πχ 1200 ευρώ τον μήνα, που για τα δεδομένα της εποχής πες ότι είναι καλά και του φτάνουν. Αν μπορεί να βρει μια δουλειά με τα ίδια ακριβώς οικονομικά δεδομένα σε μια χώρα σαν αυτή που είμαι τώρα, όπου όλα αυτά είναι λυμένα, γιατί να μην πάει; Εγώ σου λέω ότι πάει και με λιγότερα, γιατί υπάρχει προοπτική και ξέρει ότι μπορεί να κάνει ουσιαστική δουλειά. Αν και προφανώς τα λεφτά θα είναι τριπλάσια στην χειρότερη περίπτωση. Το παράδειγμα είναι εξειδικευμένο, αλλά το ίδιο ισχύει και για έναν γιατρό, έναν μηχανικό, έναν προγραμματιστή, έναν οποιοδήποτε άνθρωπο με προσόντα και φιλοδοξίες. Αλλά πιθανώς ισχύει και για έναν εργάτη που θέλει να δουλεύει με τα σωστά μέτρα ασφαλείας και να μην ρισκάρει τη ζωή του, για έναν έμπορο που θέλει να ξέρει ότι το κράτος θα του επιστρέψει το ΦΠΑ, ότι δεν έχει αθέμιτο ανταγωνισμό από τον δίπλα γιατί εκείνος δεν πληρώνει φόρους ή εισφορές εργαζομένων και ούτω καθεξής. Στο θέμα του τρόπου ζωής, σίγουρα κάθε χώρα έχει τα πράγματα που σου αρέσουν και αυτά που σου την σπάνε και είναι υποκειμενικό το πώς τα ιεραρχείς. Αλλά στα εργασιακά θέματα, η διαφορά είναι χαώδης! 7
gigisoni Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστω. Ξερω γαλλικα οποτε δεν εχω θεμα. Ξέχασα να πω ότι το σημαντικότερο είναι ότι για να πάρεις το βέλγικο ταμείο ανεργίας χρειάζεσαι 3 χρόνια εργασίας στην χώρα.
brickman Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Ξέχασα να πω ότι το σημαντικότερο είναι ότι για να πάρεις το βέλγικο ταμείο ανεργίας χρειάζεσαι 3 χρόνια εργασίας στην χώρα. Εχω ηδη δουλεψει 3 χρονια στο Βελγιο Αλλα και να μην ειχα δουλεψει εχω πολυ καλη δουλεια στην Ελλαδα οποτε.......
gigisoni Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Εχω ηδη δουλεψει 3 χρονια στο Βελγιο Αλλα και να μην ειχα δουλεψει εχω πολυ καλη δουλεια στην Ελλαδα οποτε....... Πότε δούλεψες; Γιατί γυρνώντας στην Ελλάδα και πιάνοντας δουλειά εκεί, έχασες τα δικαιώματά σου εδώ. Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να ενημερώσεις γραπτώς, και κρατάς τα δικαιώματά σου για μία διετία. Μετά τα χάνεις. Αν όταν έφυγες, δεν έκανες τα χαρτιά σου και δεν ενημέρωσες, ακόμα και να μην έχει περάσει η διετία τα έχεις χάσει. Οπότε ξαναχρειάζεσαι άλλα 3 χρόνια εργασίας στη χώρα για να έχεις δικαίωμα στο ταμείο τους. Επίσης, μιλάμε για εργασία σε βέλγικη εταιρία, ή σε εταιρία ξένη που εδρεύει και στο Βέλγιο. Αν πχ δούλευες εδώ στην ευρωπαική ένωση, δεν δικαιούσαι το βέλγικο ταμείο ανεργίας, γιατί δεν ήσουν εργαζόμενος του Βέλγιου αλλά της ευρωπαικής ένωσης.
brickman Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Πότε δούλεψες; Γιατί γυρνώντας στην Ελλάδα και πιάνοντας δουλειά εκεί, έχασες τα δικαιώματά σου εδώ. Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να ενημερώσεις γραπτώς, και κρατάς τα δικαιώματά σου για μία διετία. Μετά τα χάνεις. Αν όταν έφυγες, δεν έκανες τα χαρτιά σου και δεν ενημέρωσες, ακόμα και να μην έχει περάσει η διετία τα έχεις χάσει. Οπότε ξαναχρειάζεσαι άλλα 3 χρόνια εργασίας στη χώρα για να έχεις δικαίωμα στο ταμείο τους. Δουλευα οσο εκανα το μαστερ μου στο Βελγιο. Οχι δεν ειχα κανει καποιο τετοιο χαρτι γιατι θα συνέχιζα τις σπουδες μου στην Αμερικη οποτε δεν θα τα χρειαζόμουν, αλλα και παλι δεν τα χρειαζομαι. Απο περιέργεια ρώτησα.
sabpaxa Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Ελλάδα 2012: Μένεις η μεταναστευεις; να σου πω τα λαμογια και οι ρουφιανοι να μεταναστευσουν!!! εργατικοι και τιμιοι,να μην μεταναστευσουν!! Γιατι αυτους χρειαζομαστε ΤΩΡΑ!αυτοι εχουν να προσφερουν!! Ο καθενας ας κανει την αυτοκριτικη του και ας αποφασισει αν εχει να προσφερει τιποτις σε τουτη την βιασμενη (απο ολες τις τρυπες )χωρα και ας πραξει αναλογα. τα λαμογια ας πανε αλλου να τα κανουνε μπουρδελο!! αεισ ταδιαλα
DrLo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 να σου πω τα λαμογια και οι ρουφιανοι να μεταναστευσουν!!! εργατικοι και τιμιοι,να μην μεταναστευσουν!! Γιατι αυτους χρειαζομαστε ΤΩΡΑ!αυτοι εχουν να προσφερουν!! Αυτό είναι ωραίο να το γράψουμε σε μια έξθεση στο σχολείο, να το πούμε σε καμιά αμπελο-συζητο-φιλοσοφία αλλά στη πράξη ισχύει ακριβώς το αντίθετο ... πάντα οι καλοί φεύγουν .. για τον απλό λόγο ότι αυτοί μπορούν. Το "οι Έλληνες έξω τα καταφέρνουν αρα μπορούμε να τα καταφέρουμε και μέσα" δεν είναι τίποτα άλλο (πέρα από αφέλεια) από την επιβεβαίωση ότι υπάρχει ποιοτική διαφορά, και αυτή τη διαφορά την επιβάλει σαν μεμβράνη η αγορά όπου όταν λειτουργεί σωστά ξεχωρίζει τα ξερά από τα χλωρά και έτσι δε καίγονται όλα μαζί. Όταν όλοι θέλουν να φύγουν αυτοί που θα μέινουν είναι μοιραία αυτοί που δε τα κατάφεραν. 1
sabpaxa Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 εγω λεω να φτιαχτει το κρατος ετσι ωστε τα λαμογια( απο τσομπανι μεχρι πρωθυπουργο)να μην εχουν θεση εδω και να αρχιζει να αλλαζει η νοοτροπια και η "ποιοτητα" σε αυτη τη χωρα. αλλιως δεν υπαρχει σωτηρια. αναγκη απο πατριωτες εχουμε.οχι απο ξερολες,ξυπνιους και λαμογια.
Darkpipis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Εγω μενω Ροδο και ποτε και για κανενα λογο δεν σκεφτομαι να φυγω απο εδω....Ειδικα για Γερμανια που πανε οι πιο πολλοι?Προτιμω να πεθανω καλυτερα.....
Superuser Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Κλειδώστε το thread Είμαστε ξερόλες και άξιοι της μοίρας μας.. Τέλος 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 εγω λεω να φτιαχτει το κρατος ετσι ωστε τα λαμογια( απο τσομπανι μεχρι πρωθυπουργο)να μην εχουν θεση εδω και να αρχιζει να αλλαζει η νοοτροπια και η "ποιοτητα" σε αυτη τη χωρα. Δεν χωρανε οι φυλακες για να γινει αυτο που λες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα