IHateLove Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 @offtopic πριν περίπου 1 μήνα έβγαλα ένα δόντι πίσω πίσω (το 2ο από μέσα), το θέμα δεν είναι τόσο αυτό αλλά ότι το είχα σφραγίσει παλιά και με τα χρόνια έφυγε το σφράγισμα και ήταν μισό δόντι σαν να λέμε για αρκετό καιρό... είχα πάνω από 1 χρόνο που το δόντι αυτό είχε βγει προς τα έξω, δηλαδή εκει που έπρεπε να είναι τα ούλα φαινόταν το δόντι (σαν σπασμένο-στραβωμένο δόντι), το έβγαλα λοιπόν για λόγους ευνόητους και παν απ'όλα για την υγεία. το θέμα μου λοιπόν είναι ότι έχει μείνει κενό, δηλαδή φανταστείτε όπως είναι τα ούλα σε ένα σημείο να έχει μια μικρή τρύπα δηλαδή κάτι τέτοιο φοβάμαι λίγο ρε παιδιά, είναι σοβαρό; με τα χρόνια θα αποκατασταθεί? δεν ξέρω και αν μπορώ να βάλω εμφύτευμα, που θα στηριχτεί? άσε που θα φαίνεται η βιδούλα (αυτή η χρονιά είναι η χειρότερη για μένα, πολλά προβλήματα) μήπως επειδή είναι ανοιχτό είναι και αυτός ένας παράγοντας να στραβώσουν τα διπλανά δόντια, παρηγορήστε με λίγο ...
Fan Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Κανα 100 αρι + θα σου πάει ο νάρθηκας. Φοράω και εγώ γιατί τα τρίζω. (άσχετο παράδειγμα, ίδιος νάρθηκας όμως) Αν κοιμάσαι με αυτόν είναι σπαστικό. Εμένα με ενοχλούσε (όπως και το 90% που τους έχει) μέχρι που ένα βράδυ έσπασε ένα μικρό κομμάτι απο δόντι και απο τότε μου έγινε εμμονή και δεν έχει περάσει βράδυ να μην τους φοράω Το ίδιο έπαθα και εγώ. Φοράω τον νάρθηκα εδώ και 4 χρόνια περίπου. Δυστυχώς όσες φορές έχω δοκιμάσει να κοιμηθώ χωρίς αυτόν την επόμενη μέρα το πρωί με πονάνε τα δόντια. Με βλέπω να τον φοράω για όλη μου τη ζωή μαλλον. Δεν είναι ενοχλητικός απλώς έχει πάρει ένα άσχημο χρώμα και δεν καθαρίζει με τίποτα.
fylatos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Το ίδιο έπαθα και εγώ. Φοράω τον νάρθηκα εδώ και 4 χρόνια περίπου. Δυστυχώς όσες φορές έχω δοκιμάσει να κοιμηθώ χωρίς αυτόν την επόμενη μέρα το πρωί με πονάνε τα δόντια. Με βλέπω να τον φοράω για όλη μου τη ζωή μαλλον. Δεν είναι ενοχλητικός απλώς έχει πάρει ένα άσχημο χρώμα και δεν καθαρίζει με τίποτα. Corega (ταμπλετες καθαρισμου) απο το φαρμακειο για ολικες οδοντοστοιχιες, θα καθαρισει αρκετα.
Pianomusic Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα!!! ποιος ειναι ο πιο συστηματικος ευκολος και οικονομικος τροπος για να διορθωσεις μικρα προβληματα στα δοντια ??? 1
saltjon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα!!! ποιος ειναι ο πιο συστηματικος ευκολος και οικονομικος τροπος για να διορθωσεις μικρα προβληματα στα δοντια ??? ο ορθοδοντικος 1
athlios Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα!!! ποιος ειναι ο πιο συστηματικος ευκολος και οικονομικος τροπος για να διορθωσεις μικρα προβληματα στα δοντια ??? σφυρι καλεμι αδερφε.
YiN Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Αν δεν πας σε ορθοδοντικο να το συζητήσεις το θέμα δεν θα βγάλεις άκρη. Οι παράμετροι είναι πολλές: μέγεθος προβλήματος, μέθοδος, κόστος κτλ. Έχω περάσει από διαδικασία σιδερακίων όταν ήμουν μικρή, γιατί είχα θεόστραβα δόντια. Το συνολικό κόστος δεν το γνωρίζω γιατί ήμουν μικρή (ήταν και πριν πολλά χρόνια οπότε δεν θα είχε και νόημα να στο πω) αλλά ενδεικτικά διήρκησε 3 χρόνια, περίπου, συνολικά και μέσα σε αυτό το διάστημα έβαλα: εξωστοματικό (προγναθισμός πάνω-κάτω) σιδεράκια (τα πάντα όλα όμως) μασελάκια & συντήρηση για λίγο καιρό όταν έβγαλα όλα τα πάνω με κάτι ειδικά μασελάκια Μπορεί ο ορθοδοντικός, όπως προείπε κάποιος, να σου προτείνει διάφορες μεθόδους αναλόγως τι έχει για εσένα προτεραιότητα - εμείς, εδώ, δύσκολο να σου κάνουμε υπολογισμό όμως. 1
pantelis21 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δεν νομίζω τα συγκεκριμένα πλαστικά σιδεράκια να είναι για όλους. Τα ξέρω καλά αυτά καθώς τα φορούσα στα τελειώματα της κανονικής θεραπείας με κανονικά σιδεράκια γιατί είχα ΠΟΛΥ στραβά δόντια για να με καλύψουν αυτά που τότε όταν πρωτοάρχισα δεν ήταν και διαδεδομένα. Μη ξεγελιέσαι ότι είναι πιο βολικά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Τα φοράς 16 ώρες τη μέρα το ελάχιστο και εκείνες τις ώρες ΔΕΝ κάνει να φας γιατί μπορεί να σπάσουν και ΔΕΝ κάνεις να πίνεις οτιδήποτε έχει χρωστικές γιατί απλά βάφουν. Και δε θα στα αλλάζει συνεχώς επειδή του τα κιτρίνισες από συνδυασμό καφέ-τσιγάρο... Επίσης είναι χαζό όποτε θες να φας να τρέχεις να τα βγάλεις και να τα φυλάς σε θήκη και μετά σιχαίνεσαι να τα ξαναβάλεις χωρίς πρώτα να τα πλύνεις οπότε βγάλε-φάε-πλύνε-βάλε... Όσο τα φορούσα νοσταλγούσα τα απλά μου σιδεράκια που έτρωγα και έπινα όλη μέρα ελεύθερα... Κόστος: ανάλογως ιατρού, προβλήματος, διάρκειας θεραπείας και πιθανόν έξτρα έξοδα για εξαγωγές!!! Επίσης αν δε τα φοράς τις 16 ώρες ή όσες σου πει (μερικοί λέγανε και 20) τότε απλά δε θα δεις αποτέλεσμα. Έχω φίλους που τους τα δώσαν και σε αυτούς μετά τα σιδεράκια και αυτοί τα χάσαν ή τα παρατούσαν και δε τα φόρεγαν και μετά τα δόντια τους ξαναστράβωσαν όχι βέβαια όπως ήταν πριν τα σιδεράκια αλλά εντάξει αν κάνεις κάτι κάντο σωστά Ψάξου για τα γλωσσικά που είπε κάποιος. Δε φαίνονται καθώς είναι από την μέσα πλευρά των δοντιών 1
vstrom Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 έχει κανείς κάποια πιο πρόσφατη εμπειρία;τ τι ακριβώς θέλεις να μάθεις?
annap Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Αν εμενες ευχαριστημενος, αν εγινε καλη δουλεια και αν ειναι ευκολο να τα βαζεις και να τα βγαζεις 4-5 φορες τη μερα για να φας..
vstrom Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 τα σιδεράκια είναι μόνιμα τα μασελακια βγαίνουν μπαίνουν θέλουν καθάρισμα καλό,από εσένα εξαρτάται αν κάνεις ότι σου πει ορθοδοντικός θα γίνει καλή δουλειά.
parisseirios Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά για να ξεχωρίζουμε τα πράγματα και να μην υπάρχει γνώμη αλλά γνώση. Υπάρχουν πολλές επιλογές σημερα για 'σιδεράκια΄ όπως λέγονται. Τα βάζω Υπάρχει καταρχήν η δυνατότητα τοποθέτησης αισθητικής ακίνητης κεραμικής συσκευής, τα λεγόμενα διαφανή “σιδεράκια πορσελάνης”. Τα σιδεράκια αυτά είναι σίγουρα πιο διακριτικά από τα συνηθισμένα μεταλλικά, σε κάθε περίπτωση όμως σαφώς ορατά. Με την συσκευή αυτή μπορούν να αντιμετωπισθούν όλα τα δυνητικά ορθοδοντικά περιστατικά οποιασδήποτε βαρύτητας. Η μόνη ουσιαστικά “αόρατη” για τρίτους συσκευή είναι η γλωσσική ορθοδοντική, όπου τα σιδεράκια τοποθετούνται στην εσωτερική, την γλωσσική δηλαδή, επιφάνεια των δοντιών. Με την τεχνική αυτή μπορούν να αντιμετωπισθούν επίσης όλα τα δυνητικά ορθοδοντικά περιστατικά οποιασδήποτε βαρύτητας, αρκεί ο ορθοδοντικός που την εφαρμόζει να έχει την απαραίτητη κατάρτιση και εμπειρία στην εφαρμογή της. Μια επιπλέον δυνατότητα διακριτικής ορθοδοντικής παρέμβασης είναι η χρήση διάφανων μεμβρανών προκαθορισμένης προοδευτικής διαδοχικής μετακίνησης των δοντιών, του τύπου της πολυδιαφημισμένης μεθόδου invisalign. Η μέθοδος invisalign, αν και διακριτική, είναι σε κάθε περίπτωση ορατή, ιδιαίτερα σε απαιτητικούς ασθενείς, ενώ μειονέκτημά της αποτελεί η ανάγκη αμέριστης συνεργασίας (21-22 ώρες καθημερινά) για όλη την διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας και μέχρι την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος, μιας και πρόκειται για μια κινητή συσκευή. Έκτος αυτού να τονισθεί η αναγκαιότητα χρήσης μονίμων ακίνητων βοηθητικών μέσων (εφαπτήρες/“κουμπάκια” ρητίνης πάνω στην ορατή επιφάνεια των προσθίων δοντιών ή/και τμηματικά σύρματα στα οπίσθια δόντια), σε περιστατικά που η μη χρησιμοποίησή τους θα οδηγούσε σε μεγάλους αισθητικούς και λειτουργικούς συμβιβασμούς. Με αυτόν τον τρόπο οι νάρθηκες καθίστανται σαφέστατα ορατοί για τρίτους, γεγονός που υποβαθμίζει την αισθητική της συσκευής. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να είναι ενήμερος πριν την λήψη απόφασης εκ μέρους του για το πολύ σύνηθες αυτό ενδεχόμενο, καθώς και για την ανάγκη αμέριστης εκ μέρους του συνεργασίας για την επίτευξη του επιθυμητού τελικού αποτελέσματος. Για περισσότερο πληροφόρηση θα συνιστούσα τα παρακάτω link γλωσσική ορθοδοντική :Απο την ιστοσελίδα ενος πολυ γνωστού ειδικού ορθοδοντικού invisalign:Απο ενα άρθρο απο γνωστό magazine της Αθήνας που μιλάει για όλες τις σύγχρονες μεθόδους ορθοδοντικής και κόστος Wikipedia άρθρο για διαφανεις νάρθηκες που είναι το invisalign με αλλα λόγια Επίσης υπάρχει και η ιστοσελίδα invisalign.gr που είναι η εταιρεία που δημιουργησε αυτη την τεχνολογια με το ελληνικό της τμήμα τελος παντων που μπορείτε να αναζητησετε εξειδικευμένος γιατρο invisalign συστηματος Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από parisseirios Αλλο λινκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα