Προς το περιεχόμενο

Το Καφενείο των Φιλάθλων


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έλα αυτά είναι καραγκιοζιλίκια που κάνουν τα κωλοπαιδα της 7, όπως τα ίδια κάνουν οι άλλοι τις 13 ή όταν ζητάνε οι Παοκτζηδες να απελευθέρωσουν αλήτες που πάνε στο γήπεδο με όπλα....

 

Γενικά όλοι οι φανατικοί των ομάδων έχουν καμμένα μυαλά, δεν αποσκοπεί κάπου να μετράμε Ποιοι είναι πιο καμμένοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Υπάρχουν άνθρωποι που για να δικαιολογήσουν το Μανωλά ("ναι, δεν έπρεπε να το κάνει, αλλά...", γνωστή τακτική), προσυπογράφουν τη θεωρία πως θα πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός ("πολύ ωραία άποψη", γράφει ο Κοσούτιος, τα ίδια παραπάνω έχει προσυπογράψει και ο Τάιγκερ) και να τιμωρείται με κίτρινη ένα τάκλιν το οποίο θα έκοβε τη μπάλα του Μανωλά αν τον έβρισκε γεμάτα. Ξεχνάμε το Μανωλά. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με ποιο σκεπτικό επικροτεί την τιμωρία με κίτρινη κάρτα ενός "δολοφονικού" τάκλιν; Δηλαδή, πρέπει να του σπάσει το πόδι για να πάρει κόκκινη;

 

Και, προφανώς εγώ δεν ασχολούμαι με το Μανωλά. Αυτός έκανε ό,τι έκανε (και, μη σας κακοφανεί, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε τσαμπουκάδες ο συγκεκριμένος παίκτης, και για να μη θιχτούν ορισμένοι την ίδια συμπεριφορά είχε και ως παίκτης της ΑΕΚ). Παρενθετικά, δεν αποβλήθηκαν για τον ίδιο λόγο οι δύο παίκτες, κάτι που προκύπτει και από το σκεπτικό της τιμωρίας τους από την Ιταλική ομοσπονδία. Ψιλά γράμματα αυτά για ορισμένους, αλλά.

 

Εγώ ασχολούμαι με τις λογικές κυβισθήσεις και τους απίθανους ισορροπισμούς ορισμένων, στην πρεμούρα τους να δικαιολογήσουν ένα περιστατικό ξεκάθαρο. Μέχρι και τα δευτερόλεπτα φτάσαμε να μετράμε για να βρούμε να ρίξουμε κάπου αλλού τις ευθύνες. Λες κι αν έτρεχε ο διαιτητής κι έβγαζε κάρτα, θα σταμάταγε ο Μανωλάς τον τσαμπουκά. Σε ποιο σύμπαν; Εδώ είχαν πέσει πέντε επάνω του και δε σταμάταγε, η κάρτα θα τον εμπόδιζε.

 

Αυτά. Καλή σας συνέχεια.

 

Υ.Γ. Θέματα τα οποία αφορούν ξεκάθαρα ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, μην τα γράφετε στο Καφενείο των Φιλάθλων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Snoob....καλα ολα αυτα, ο κοσσουτιους ειναι γαβρος προσπαθει να ριξει σλλου τις ευθύνες. Εσυ κανεις ξεκαθαρα υποθέσεις για εναν διαιτητή που ήταν διπλα στη φάση. Ναι μπορουσε με τη μια να ριξει τη κοκκινη. Το επιχείρημα "φτάσαμε να μετραμε τα δεπτερολεπτα" τη στιγμή που εσυ ειχες αναφερθει σε χρόνο 2 sec μου δειχνει οτι πσς να βγεις κ απο πανω.

 

Ειναι προφανές οτι δε θα συμφωνησουμε. Φάνηκε απ την αρχη. Δεν ειναι κ η πρώτη φορα.

 

Επισης θα ήθελα να ξερω με τη ιδιοτητα σπαντας και γραφεις τις αποψεις σου στο φορουμ. Αν γραφεις ως απλος χρηστης να ξερω να σου απανταω αναλογα με το υφος σου.

Διοτι εγω βλέπω σε ενα ποστ και απαντηση προς τον κοσσουτιο και παρέμβαση μοντ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Να το πιάσουμε ανάποδα, μιας και προβληματίζεσαι για το ύφος στο οποίο θα μου απαντάς:

 

Ό,τι γράφω με μπλε, για διευκόλυνση και αποφυγή τέτοιων "αποριών" (το έχω ξαναγράψει, αλλά ας υποθέσουμε ότι το αγνοούσες μέχρι τώρα) είναι συντονιστική παρέμβαση: δεν τη συζητάμε. Διαφωνείς; Ευχαρίστως με π.μ. ή στο Hal.

 

Στα υπόλοιπα, γράψε ό,τι νομίζεις (εντός των γνωστών πλαισίων, εννοείται).

 

Κατά τα άλλα, για την ταμπακιέρα ούτε κουβέντα. Πρώτα επικροτείς την "πολύ ωραία άποψη" ότι η φάση είναι για κίτρινη εκατέρωθεν, σου λέω πως μόνος σου έχεις χαρακτηρίσει το τάκλιν "δολοφονικό", σε ρωτάω πώς τα συνδυάζεις αυτά στο μυαλό σου, και μου γράφεις ότι εγώ ψάχνω να βγω από πάνω;

 

Εντάξει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Α, καλά.

 

Αυτό σε ρωτάω: Πώς μπορείς να χειροκροτείς την άποψη που θεωρεί ότι είναι για κίτρινη ένα τάκλιν που εσύ λες ότι είναι για κόκκινη και θα μπορούσε να κόψει τη μπάλα του Μανωλά.

 

Απλό είναι. Χειροκροτείς την τιμωρία με κίτρινη ενός τάκλιν που κόβει την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή αν τον βρει γεμάτα; Πώς τα συνδυάζεις αυτά τα πράγματα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επαναλαμβάνω. Η άποψή μου ειναι συγκεκριμένη. Ως ιδέα που το έθεσε ο rise που ξεφεύγει φυσικά από τους κανονισμους του ποδοσφαίρου, είναι ωραία. Την ειδα ως μια ρομαντική αντιδραση που θα μπορουσε να συμβεί μελλοντικά και μόνο για τους τσαμπουκάδες.

Η άποψή μου συνάδει με τον κανονισμό όμως και ειναι λογικό.

 

Τάκλιν με 2 πόδια=απευθείας κοκκινη. Ο συγκεκριμένος διαιτητής ηταν διπλα στη φάση και σε αυτό το μικρό έστω χρονικο διάστημα δεν έχει ηδη τιμωρησει τον ποδοσφαιριστή. Γίνεται ο τσαμπουκάς και τους τιμωρεί και τους 2 για τη σύρραξη.

ΛΑΘΟΣ.

 

Ο Μανωλάς πρέπει να τιμωρηθεί με κίτρινη, είτε με κοκκινη (δε ξέρω τον κανονισμό για τους τσαμπουκάδες) για την υπερβολική βάση του αποτελέσματος (ναι δε του έσπασε τα πόδια), αλλά παράλληλα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ (θα μπορουσε να του τα σπάσει) του αντίδραση (το τάκλιν με 2 πόδια ειναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ πλέον στο ποδόσφαιρο. Δεν ειναι απλά κοκκινη. Ο Σισέ είχε φάει και 3 αγωνιστικές σε Ευρωπαικους αγωνες με τον ΠΑΟ για το ιδιο πράγμα).

 

Ο άλλος όμως πάει για κοκκινη απευθείας + όποιες αγωνιστικές. Και όχι για κοκκινη για τον τσαμπουκά. Δεν συμμετέχει καν στον τσαμπουκά ο τυπος. Παθητικός ειναι.

 

Τέλος θα πρέπει να τονισθεί οτι στο 90% τέτοιων φάσεων, αν δεν γινει τσαμπουκάς από τον παθόντα, θα γινει από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του. Γενικά υπάρχει μεγάλη ευαισθησία σε τέτοια τάκλιν. Και εκει ο διαιτητής πρέπει να ειναι έτοιμος. Για εμένα φάνηκε απειρος. Και ηταν διπλα.

 

Αν θεωρεις οτι δικαιολογώ ακομα τον Μανωλά (λες και παιρνω λεφτά απο αυτον ή κάτι άλλο) το συνεχίζουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Αντί να πεις ένα "εντάξει, αδερφέ, με τσάκωσες, ασ' το" πας να το δικαιολογήσεις και το κάνεις χειρότερο.

 

Κατ' αρχάς, δε συνιστά "ρομαντισμό" η άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι παναγίες (αν δεν το θυμάσαι, επ' αυτής εδράζεται η πολύ ωραία άποψη αλλαγής του κανονισμού). 

 

Εν πάση περιπτώσει, ας πούμε ότι το να σου πουν εσένα πως οι ποδοσφαιρστές είναι κομματάκι τσογλάνια άρα ας μην είμαστε αυστηροί μαζί τους συνιστά ρομαντισμό. Εδώ θα κολλήσουμε; Ρομαντισμό, ρομαντισμό.

 

Ξαναρωτάω, πώς συνδυάζεις το ρομαντισμό του "δεν είναι παναγίες" + "πήγε να του κόψει τη μπάλα" = κίτρινη και για τους δύο. Τι το ρομαντικό έχει η τιμωρία με κίτρινη (που χειροκροτείς) με το όπως μόνος σου λες τάκλιν για καθαρή κόκκινη;

 

Θα σου πω, μιας και σιγά-σιγά βγαίνει το πράγμα στα φόρα: το τάκλιν είναι για σένα κόκκινη, αλλά η κουτουλιά τιμωρείται "είτε με κίτρινη είτε με κόκκινη". Από τη μια "δεν ξέρεις τι λέει ο κανονισμός", από την άλλη διατείνεσαι πως έχεις και "ξεκάθαρη άποψη". Το θέατρο του παραλόγου.

 

Το "δίπλα στη φάση" για το διαιτητή δεν το σχολιάζω. Πόσο μακρύτερα έπρεπε να βρίσκεται, δηλαδή; Ούτε τον απίθανο συλλογισμό πως αν ο διαιτητής "έβγαζε με τη μία κόκκινη" αυτό θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε επίδραση στην αντίδραση του Μανωλά, άρα αν ξέφυγε ο παίκτης της Ρόμα έχει να κάνει με την καθυστερημένη αντίδραση.

 

Και βέβαια, επειδή στην πρεμούρα να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν:

 

Ο Μανωλάς αποβλήθηκε για την επίθεση + 2 αγωνιστικές, ο άλλος +1 για το τάκλιν. Εδώ η απόφαση.

 

Αλλά, εντάξει. Ήταν δίπλα ο διαιτητής. Συν του ότι (το γράφεις και με ΚΕΦΑΛΑΙΑ...) είναι "ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ η αντίδραση".

 

Και μετά μου λες πως "αν θεωρώ ότι δικαιολογείς ακόμη το Μανωλά". 

 

Τι να ΘΕΩΡΩ βρε άνθρωπε του Θεού; ΜΟΝΟΣ σου το γράφεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά Snoob συνεχίζεις να υποστηρίζεις μια άποψη που δεν στέκει, συνδιάζοντάς τη δική μου προσωπική άποψη με μια άλλη άλλου χρήστη που έτυχα να τη βρίσκω έξυπνη.

Για τελευταία φορά και επειδή έχεις κολλήσει εκει...Ξεχώρισε τις 2 απόψεις. Δεν μπορουν να συνδυαστούν και δε τις συνδύασα . Εσύ το κάνεις χωρίς λόγο.

 

Για να το θέσω και διαφορετικά. Το μαυρο ειναι το αγαπημένο μου χρώμα, αλλά και το πράσινο ωραίο ειναι.

 

Το τάκλιν με τα 2 ποδια ειναι κοκκινη και ο τσαμπουκάς πιθανόν κόκκινη. Ανέφερα τη κιτρινη διοτι έχω δει διαιτητες να το τιμωρουν έτσι.

Εφόσον εν τέλη αποφασίσθηκε ο η τιμωρία των ποδοσφαιριστών ειναι για τα παραπτώματά τους (τάκλιν ο ένας, τσαμπουκάς ο άλλος και όχι τσαμπουκάς και οι 2 οπως φάνηκε τη πρωτη στιγμη_ , απόφαση που βγηκε εχθές το βράδυ οπως βλέπω στο λινκ που έβαλες, δεν έχω καμία διαφωνία.  Την άποψή μου την έθεσα πρωτου βγει αυτή η απόφαση.

 

Κατα τα άλλα θεωρω σωστή τη τιμωρία και των 2, θεωρώ επίσης οτι ο διαιτητής μπορουσε να αποφύγει το θέμα του τσαμπουκά όπως έγραψα στην αρχη. Στο τελευταίο επιμένω έχοντας δει πολλές περιπτώσεις που ο διαιτητής μπαίνει ακόμα και στη μέση έχοντας ηδη βγάλει κάρτα. Επιμένω στο "ηταν διπλα". Δε θα μου αλλάξεις την άποψη. Έχω βάσιμους λόγους να το πιστεύω, το έχουμε δει δεκάδες φορές, πως αποφευγονται οι τσαμπουκάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

 

Ο Μανωλάς δεν παιζει πλέον στον Ολυμπιακό. Ούτε θα ξαναπαίξει. Δεν έχω κανέναν λογο να τον υποστηρίξω.

End of story απο εμένα. Chat το κάναμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Πρώτον, τον Ολυμπιακό και τους "γάβρους" εγώ δεν τους έχω αναφέρει πουθενά. Στην κουβέντα μας εσύ τους έβαλες. Ένα το κρατούμενο. 

 

Δεύτερο, συνεχίζεις να μην απαντάς. Χειροκροτείς μια άποψη. Δικαίωμά σου. Πλην όμως, εδώ δε μιλάμε για χρώματα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που λέει "πήγε να του κόψει τη μπάλα, κόκκινη" ο οποίος "χειροκροτεί" τη ρομαντική άποψη πως επειδή οι ποσοδφαιριστές είναι εξ ορισμού "όχι παναγίες", ο κανονισμός θα έπρεπε να αλλάξει και να είναι κίτρινη και για τους δύο. Τι το "έξυπνο" έχει αυτό ρωτάω, και απάντηση φυσικά δεν παίρνω.

 

Δε σε ρωτάω αν ταιριάζει το σομόν ροδί με το γκρενά, Κοσούτιε. Το πώς ταιριάζει το "πήγε να του κόψει τη μπάλα" με το "ρομαντικό" των κίτρινων σε ρωτάω. Είπαμε, υπεκφυγές, αλλά μην το παραξεφτιλίσουμε. 

 

Και, για να τελειώνει κι από μένα αυτή η ιστορία, απαριθμώ τις δικαιολογίες:

 

1. Δικαιολογημένη η αντίδραση, γιατί ήταν επικίνδυνο το τάκλιν

2. Άργησε να επέμβει ο διαιτητής

3. Κάποιοι διαιτητές τιμωρούν τις κουτουλιές με κίτρινη

4. Και να μην αντιδρούσε ο Μανωλάς, "κατά 90%" θα αντιδρούσαν οι συμπαίκτες του. (αυτό το τελευταίο, με το ποσοστό "πετάω ένα νούμερο γιατί έτσι" takes the cake, ξεπέρασες τον εαυτό σου εδώ. Υποκλίνομαι).

 

Κατά τα άλλα, ρωτάς αν θεωρώ πως τον δικαιολογείς. Τι να πω, οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν αυτό το πράγμα.

 

Υ.Γ. Παρενθετικά, όχι πως περιμένω απάντηση, εκτός από "ρομαντική" και "έξυπνη", η άποψη περί κίτρινης και μη παναγιών δείχνει και πώς μπορεί να δει κανείς το θέμα χωρίς ομαδικά, οpαδικά ή οπαδικά γυαλιά, ε; Μην ξεχνιόμαστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρενθετικά, όχι πως περιμένω απάντηση, εκτός από "ρομαντική" και "έξυπνη", η άποψη περί κίτρινης και μη παναγιών δείχνει και πώς μπορεί να δει κανείς το θέμα χωρίς ομαδικά, οpαδικά ή οπαδικά γυαλιά, ε;

 

Απαντάω μόνο σε αυτό διότι ηταν τουλάχιστον μικρότητα. Σε όλα τα άλλα έχεις λάβει απάντηση και δε τη δέχεσαι. Επιμένεις να συνδέεις 2 άσχετες απόψεις.

 

Πρόκειται καθαρά για τυπογραφικό λάθος το οποίο διόρθωσα αργότερα και επειδή βρισκόμουν σε pc χωρις ελληνική γραμματοσειρά, εβαλα το p αγγλικό ώστε να ξεκαθαριστεί τι γράφω.Απλό και περίεργο που κολλησες. Υποθέτω οτι με τρολάρεις. (

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Απαντάω μόνο σε αυτό διότι ηταν τουλάχιστον μικρότητα. Σε όλα τα άλλα έχεις λάβει απάντηση και δε τη δέχεσαι. Επιμένεις να συνδέεις 2 άσχετες απόψεις.

 

Πρόκειται καθαρά για τυπογραφικό λάθος το οποίο διόρθωσα αργότερα και επειδή βρισκόμουν σε pc χωρις ελληνική γραμματοσειρά, εβαλα το p αγγλικό ώστε να ξεκαθαριστεί τι γράφω.Απλό και περίεργο που κολλησες. Υποθέτω οτι με τρολάρεις. (

 

Μα σε αυτό απαντάς (τι απαντάς, λέμε τώρα...) γιατί δεν έχεις τι να απαντήσεις στα υπόλοιπα. 

 

Η αλλαγή των κανονισμών (ας την έριξε την πρόταση ο ίδιος ο Βούδας, αδιάφορο) χειροκροτήθηκε από εσένα και επίσης από εσένα χαρακτηρίστηκε ρομαντική, έξυπνη και απόδειξη του πώς μπορεί να δει κανείς την υπόθεση χωρίς οπαδικά γυαλιά.

 

Σε έχω ρωτήσει κατ' επανάληψη τι το ρομαντικό και έξυπνο έχει ο περιορισμός των συνεπειών για μια ενέργεια την οποία εσύ (αυτός που χειροκροτεί την πρόταση για περιορισμό) θεωρείς ότι μπορεί να καταστρέψει την καριέρα ενός παίκτη.

 

Απάντηση; Καμία. Κάτι ιστορίες για συγκρίσεις χρωμάτων. 

 

Τελικά, με τα πολλά και μετά από μια λιτανεία δικαιολογιών και υπεκφυγών (δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρος, δεν είχα δει την τιμωρία, δεν, δεν, δεν...) καταλήγεις στο ότι ορθά τιμωρήθηκε ο Μανωλάς και ο Μοράτα.

 

Και ρωτάω τώρα εγώ: Αφού συμφωνείς, πώς στην ευχή συνιστά οπαδική ερμηνεία ότι καλώς εισέπραξε την κόκκινη ο Μανωλάς;

 

Το "μ", "ρ" τα παρερμηνεύεις (σκοπίμως, στην απέλπιδα προσπάθειά σου να γραπωθείς από κάπου για να "απαντήσεις") αδυνατώντας να αντιληφθείς την ουσία: σου έγραψα τα λάθη μπας και καταλάβεις ότι έχω παρακολουθήσει την είσοδό σου σε αυτή την κουβέντα από την αρχή.

 

Υποστήριζες, δηλαδή, για να σου το κάνω λιανά, ότι το να πεις πως η φάση ήταν για δύο κίτρινες ήταν "χωρίς οπαδικά γυαλιά". Που σημαίνει τι; Πως το παραπάνω ήταν οπαδισμός;

 

Και μετά έχεις το θράσσος και γράφεις για "μικρότητες". Σε ρωτάω τόση ώρα και υπεκφεύγεις, λες και το ότι εσύ απλά χειροκροτείς μια άποψη σε απαλλάσει από κάθε ανάγκη να εξηγήσεις πώς χωράς ασύμβατα πράγματα μεταξύ τους, επειδή "άλλος το είπε κι εγώ απλά τη χειροκρότησα".

 

Σε ρωτάω τι το έξυπνο, ρομαντικό και μη οπαδικό έχει το να τη σκαπουλάρει με κίτρινη ο Μοράτα (ξέχνα το Μανωλά) και μου παπαγαλίζεις πως "άλλος το πρότεινε, μην τα μπερδεύεις".

 

Πόσα θες να με τρελάνεις...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί το τάκλιν το βλέπω εγώ με ένα πόδι και τον διαιτητή στα 30 μέτρα παράξενο πράγμα.

γιατι δε φορας ερυθρολευκα γυαλια. ειδικα σε συγκριση με τα τακλιν που εχουν κανει παικτες της πρωην ομαδας του "αστυνομου" (οπως τον αποκαλεσε ο ιδιος του ο προπονητης, ρουντι γκαρσια), αυτο ειναι πταισμα.

 

απλα ο συγκεκριμενος ειχε συνηθησει οταν εχανε η πρωην ομαδα του να γινεται σβαρτσενεγκερ και να του απονεμονται και τα ευσημα απο τους γαυρους. εδω ο γεωργατος ειχε παρει βραβειο "ειλικρινειας και ντομπροσυνης",επειδη ειχε δηλωσει on camera στη συνεντευξη τυπου πως ηθελε να σκοτωσει τον εποπτη του αγωνα ξανθη-ολυμπιακος :wacko:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...