Sargath Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Και πάλι πιο φτηνά από ιδιαίτερα, αλλά .... Αλλά είναι αξιόπιστο σε σχέση με το κάθε παλιομάγαζο που έχει πάρει το franchise της μητρικής. Το μάθημα γίνεται πάντα στα αγγλικά από Εγγλέζες,φυσικά και δεν έχω κανένα κέρδος να το υποστηρίζω αλλά γενικότερα πιστεύω πως είναι καλύτερο να πηγαίνεις στην πηγή (πχ goethe για γερμανικά)παρά στον κάθε απατεώνα της περιοχής. 2
BritGreek Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Προσωπική μου άποψη να ασχοληθείς μόνο με ιδιαίτερα. Στο φροντιστήριο δεν εξειδικεύεται το μάθημα σε σένα και κάνεις άπειρα περισσότερα απο τα απαιτούμενα μαθήματα. Γενικά θα πρότεινα μαθήματα σε φροντιστήριο μόνο σε παιδάκια και αυτό πάλι με επιφύλαξη ps Και φυσικά στα ιδιαίτερα καλό θα είναι να έχεις κάποια καθηγήτρια που στην έχουν προτείνει γιατί πολλές δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικές. Τι περιοχή είσαι? Μη μας βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι γιατί δεν είναι δίκαιο. Στο δικό μου φροντιστήριο, όλοι γράφουν τεστ κατάταξης και παρακολουθούν μόνο τις ώρες που χρειάζονται. Επίσης εφαρμόζουμε εξατομικευμένη διδασκαλία, που σημαίνει ότι δουλεύουμε πάνω στις ατομικές ανάγκες του κάθε σπουδαστή. Επίσης, αν κάποιος δεν περάσει στις εξετάσεις του πιστοποιητικού για το οποίο προετοιμάζεται, κάνει ξανά την τάξη δωρεάν, και αυτό του το δίνουμε γραπτώς. Όμως, για να γίνουν όλα αυτά, απασχολούνται μόνο πτυχιούχοι φιλόλογοι, με εξειδίκευση στην εξατομικευμένη διδασκαλία, στις μαθησιακές ιδιαιτερότητες και στην επικοινωνιακή διδασκαλία. Κανένας με απλή επάρκεια δεν επιλέγεται να εργαστεί σε εμάς, και ο μέγιστος αριθμός σπουδαστών, ποτέ δεν υπερβαίνει τους 5 ανά τμήμα. Όσο για την τιμή, δεσμευτικά έχουμε τα χαμηλότερα δίδακτρα στην Αττική. Το ιδιαίτερο είναι παράνομη εργασία όταν δεν συνοδεύεται από έναρξη επαγγέλματος, άδεια διδασκαλίας και απόδειξη παροχής υπηρεσιών, ενώ δεν μπορείς να γνωρίζεις τα τυπικά προσόντα του ατόμου που βάζεις στο σπίτι σου, χωρίς να λέω ότι όλοι είναι κακοί ή ότι όλα τα φροντιστήρια είναι καλά. Συμφωνώ με τον sphinxgr. Είμουν σε αντίστοιχη φάση πριν αρκετά χρόνια, πήγα σε φροντηστήριο με τμήμα ενηλίκων (της Ευρωγνώσης) και κατέληξα σε τμήμα ότι να ναι με 2 15χρονα, 2 25άρηδες, 1 30άρη και 2 20άρηδες και μια τρελή καθηγήτρια (άκουγε φωνές μόνη της). Άλλος ο ρυθμός του πιτσιρικά 15ετών άλλος του 30άρη... Το έκοψα εγκαίρως, πήγα σε ιδιαίτερα, σε λιγότερο από χρόνο είχα το prof στα χέρια μου. Βρες από κάναν γνωστό κάποιον καθηγητή/καθηγήτρια για ιδιαίτερα. Σχεδόν ίδια χρήματα θα σου βγει σε βάθος χρόνου. ΑΝ τελικά πας σε φροντηστήριο πήγαινε σε κάποιο που να έχει τμήματα ΜΟΝΟ ενηλίκων (όχι παιδιών και απλά να βγαίνει κ κάνα ενηλίκων). Ψάξε για κέντρα που κάνουν μαθήματα TOEFL,IELTS,GMAT etc. Συνήθως βγάζουν και απλά Αγγλικά. PS μιας και ρωτάς για κέντρα. ξέρω το network.gr από φίλους που έχουν κάνει TOEFL. έμειναν ικανοποιημένοι (με το παραπάνω). νομίζω συνεργάζεται με το thepro.gr για Αγγλικά για ενηλίκους. Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά όμως για να μπορώ να σου δώσω άποψη δικιά μου Το να είναι ενήλικοι μαζί με παιδιά/εφήβους στην ίδια τάξη δεν επιτρέπεται και αυτό είναι σίγουρο. Άλλωστε και τα δίδακτρα ενηλίκων είναι διαφορετικά από αυτά των παιδιών (πιο ακριβά). Τα τμήματα ενηλίκων, άλλωστε, είναι σχεδόν πάντα ταχύρρυθμα, και όποιος κάνει υπεύθυνα τη δουλειά του είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο τρόπος διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών διαφέρει πολύ, ανάλογα με την ηλικία των σπουδαστών.
takjar Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Βλέποντας από την πορεία των μαθημάτων στον Γράψα αρχίζω και βλέπω ακόμα περισσότερα "κουλά". Λέει στο συμβόλαιο 6 ώρες διδασκαλίας (2.5 + 2.5 + 1) : 2 μαθήματα την εβδομάδα σε τμήμα με καθηγήτρια και 1 ώρα listening. Όπου τα δύο μαθήματα είναι τελικά 2h15min και η μία ώρα listening απλώς σε βάζουν σε μία αίθουσα με ακουστικά και κάνεις το listening. Δηλαδή γράφουν στο συμβόλαιο 6 ώρες διδισκαλίας ενώ οι μετρίσιμες ώρες διδασκαλίας είναι 4.5 ώρες Αλλά είναι αξιόπιστο σε σχέση με το κάθε παλιομάγαζο που έχει πάρει το franchise της μητρικής. Το μάθημα γίνεται πάντα στα αγγλικά από Εγγλέζες,φυσικά και δεν έχω κανένα κέρδος να το υποστηρίζω αλλά γενικότερα πιστεύω πως είναι καλύτερο να πηγαίνεις στην πηγή (πχ goethe για γερμανικά)παρά στον κάθε απατεώνα της περιοχής. Εάν λάβουμε τελικά υπόψιν ότι τελικά είναι 4.5h η ουσιαστική διδασκαλία στο Γράψα ενώ στο British Council είναι 6h τότε μειώνεται η διαφορά που νόμιζα. Μη μας βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι γιατί δεν είναι δίκαιο. Στο δικό μου φροντιστήριο, όλοι γράφουν τεστ κατάταξης και παρακολουθούν μόνο τις ώρες που χρειάζονται. Επίσης εφαρμόζουμε εξατομικευμένη διδασκαλία, που σημαίνει ότι δουλεύουμε πάνω στις ατομικές ανάγκες του κάθε σπουδαστή. Επίσης, αν κάποιος δεν περάσει στις εξετάσεις του πιστοποιητικού για το οποίο προετοιμάζεται, κάνει ξανά την τάξη δωρεάν, και αυτό του το δίνουμε γραπτώς. Όμως, για να γίνουν όλα αυτά, απασχολούνται μόνο πτυχιούχοι φιλόλογοι, με εξειδίκευση στην εξατομικευμένη διδασκαλία, στις μαθησιακές ιδιαιτερότητες και στην επικοινωνιακή διδασκαλία. Κανένας με απλή επάρκεια δεν επιλέγεται να εργαστεί σε εμάς, και ο μέγιστος αριθμός σπουδαστών, ποτέ δεν υπερβαίνει τους 5 ανά τμήμα. Όσο για την τιμή, δεσμευτικά έχουμε τα χαμηλότερα δίδακτρα στην Αττική. Το ιδιαίτερο είναι παράνομη εργασία όταν δεν συνοδεύεται από έναρξη επαγγέλματος, άδεια διδασκαλίας και απόδειξη παροχής υπηρεσιών, ενώ δεν μπορείς να γνωρίζεις τα τυπικά προσόντα του ατόμου που βάζεις στο σπίτι σου, χωρίς να λέω ότι όλοι είναι κακοί ή ότι όλα τα φροντιστήρια είναι καλά. Το να είναι ενήλικοι μαζί με παιδιά/εφήβους στην ίδια τάξη δεν επιτρέπεται και αυτό είναι σίγουρο. Άλλωστε και τα δίδακτρα ενηλίκων είναι διαφορετικά από αυτά των παιδιών (πιο ακριβά). Τα τμήματα ενηλίκων, άλλωστε, είναι σχεδόν πάντα ταχύρρυθμα, και όποιος κάνει υπεύθυνα τη δουλειά του είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο τρόπος διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών διαφέρει πολύ, ανάλογα με την ηλικία των σπουδαστών. Υπάρχουν καλά Φροντιστήρια. Ακόμα και ο Γράψας το μόνο από το οποίο δεν έχουμε κανένα παράπονο είναι οι καθηγητές (δεν είναι native speakers όπως διαφημίζουν, αλλά είναι εξαιρετικοί στην δουλειά τους). Ουσιαστικά με την manager έχουμε πρόβλημα που φάσκει και αντιφάσκει. Και επιπλέον σημαντικούς όρους δεν τους αναφέρει και τους προσπερνάει.
spitakos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 BritGreek Σε ποιό φροντιστήριο είσουνα?
nomikarios Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Να ρωτήσω για μια φίλη που ενδιαφέρεται για επίπεδο Β2 και άνω στα αγγλικά, πτυχίο Cambridge English Advanced ας πούμε. Έχει κάποιος να προτείνει κανένα καλό φροντιστήριο στην Αθήνα (κεντρικά), με λογικές τιμές και αριθμό μαθητών στην τάξη αυστηρά μέχρι 8-10 άτομα;
panosno1com Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 BritGreek Σε ποιό φροντιστήριο είσουνα? εχει δικο του
Leokatana Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν είμαι από Αθήνα αλλά τα Ευρωδιάσταση μου είχε πει ένας γνωστός μου που μένει Αθήνα ότι είναι καλά. Μπήκα μια μέρα στο site τους και από ότι λένε τουλάχιστον είναι πολύ οικονομικό. Ούτε για πλακά στην ευρωδιασταση, τσάμπα πέταξα 600 εύρο, έκανα θερινό τμήμα και ήμουν σε μια κατάσταση όπως ο TS, είχα φτάσει κάποτε στο επίπεδο lower χωρίς να το έχω δώσει αλλά με αρκετές γνώσεις στα αγγλικά. Έκανα μάθημα κάθε εβδομάδα με άλλους καθηγητές (λόγο του ότι είχε 2 και 3 τμήματα την ιδία ώρα και ο καθένας πήγαινε όπου προλάβαινε), καταλαβαίνετε πόσο χάλια ήταν αυτό από μόνο του, το επίπεδο στο τμήμα ήταν για τα μπάζα, για άτομα που θα έδιναν για πτυχίο 2
M4ik3e Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Τωρα μπηκα και γω στην αγορα και εχω πελαγωσει..Εχουμε εστω ενα που να κανει σωστη δουλεια?!
BritGreek Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Στις 21/10/2018 στις 3:17 ΠΜ, M4ik3e είπε Τωρα μπηκα και γω στην αγορα και εχω πελαγωσει..Εχουμε εστω ενα που να κανει σωστη δουλεια?! Στείλε μου περιοχή σε inbox, να το δω.
atzou Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Στις 11/9/2012 στις 12:16 ΜΜ, Vivie05 είπε Προσωπικα δεν θα σου πρότεινα με τίποτα το γραψα. Είναι πιο πολύ μαρκίζα και λιγότερο ουσία. Πριν 4 χρόνια είχα πάει στο γραψα (πατρα) μασ είχανε 11 άτομα σε μια αίθουσα, ηλικίες από 18 μέχρι 40 και τησ δύο πρωτεσ εβδομάδες σε κάθε μάθημά είχαμε και από άλλη δασκάλα. Την 3 εβδομάδα το είχα κιόλας κόψει. Πάντως και κάτι αλλά παιδιά που ξέρω από το πανεπιστήμιο και έχουν πάει στο γραψα δεν έμεινε σχεδόν κανεισ τουσ ικανοποιημένος. Και εγώ δεν έμεινα καθολου ικανοποιημένη από το φροντιστήριο ΓΡΑΨΑ και συγκεκριμένα αυτό της οδού Ακαδημίας στην Αθήνα. Πραγματικά σκέτη απογοήτευση. Από την αρχή φάνηκε η ανοργανωσιά και ο ερασιτεχνισμός τους. Πεταμένα λεφτά πραγματικά !
monotis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στη παρέα . Το τελευταίο καιρο έχω πάρει την απόφαση να ακολουθήσω ταχύρρυθμα μαθήματα αγγλικών για ενηλίκους. Έιχα ολοκληρώσει μικρός τις τάξεις,ως το lower ,ομως τα παράτησα λίγο πριν λόγο του ανώριμου της ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι σαφώς δεν ξεκινάω από το μηδέν,καθως κάτι λίγα ψιλοκαταλαβαινω,ομως σίγουρα δεν είμαι σε επίπεδο να συννενοηθω άνετα. Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου προτείνει κάποιο φροντιστήριο (Αθηνα),το οποιο να έμεινε προσωπικά ευχαριστημένος. Η κάποιο/α τα οποια είναι προς αποφυγήν... Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω κάποιον ο οποιος έχει ολοκληρώσει τα μαθήματα από αυτά φροντιστήρια μιας ξένης γλωσσας,και ενδεχόμενος έχει πάρει κάποιο πτυχίο. Η αλήθεια είναι οτι προσωπικά διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις.(ειδικά για τα ταχύρρυθμα). 1)Είναι όντως αποτελεσματικά ρε παιδιά?μαθαίνεις όντως Αγγλικά....να μιλάς και να συνεννοείσαι? Η αλήθεια μου φαινετε κάπως φανφάρα -μάρκετινγκ να το πω δεν ξέρω. ,καποιος μεσα σε πχ 3 τεραμηνα να μάθει και να μιλάει μια ξενη γλωσσα. 2)Το επίπεδο ομιλίας/συννενοησης σε τι level είναι δηλαδή?Είναι π.χ.σαν τα Αγγλικά του Τσιπρα....σαν τα Αγγλικά του Τανιμανιδη? 3)Γενικά αξίζει η θα κλαίω τα χρήματα. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2019 από monotis 1
vagos789 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 38 λεπτά πριν, monotis είπε Η αλήθεια είναι οτι προσωπικά διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις.(ειδικά για τα ταχύρρυθμα). 1)Είναι όντως αποτελεσματικά ρε παιδιά?μαθαίνεις όντως Αγγλικά....να μιλάς και να συνεννοείσαι? Η αλήθεια μου φαινετε κάπως φανφάρα -μάρκετινγκ να το πω δεν ξέρω. ,καποιος μεσα σε πχ 3 τεραμηνα να μάθει και να μιλάει μια ξενη γλωσσα. 2)Το επίπεδο ομιλίας/συννενοησης σε τι level είναι δηλαδή?Είναι π.χ.σαν τα Αγγλικά του Τσιπρα....σαν τα Αγγλικά του Τανιμανιδη? 3)Γενικά αξίζει η θα κλαίω τα χρήματα. Μια χαρα ειναι τα ταχυρυθμα,αρκει να εχεις το χρονο να κανεις αυτα που πρεπει σε μαθηματα και διαβασμα
mobile_32 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπερα, είχα κάνει δυο χρόνια ισπανικά παλιότερα και σκέπτομαι να τα συνεχίσω. Αλλά ξεκινάω πάλι από το μηδέν γιατί δεν τα θυμάμαι και ολας. Επειδή εργάζομαι κέντρο και με βολεύει η ευελιξία ωραρίου αλλά και το ότι πλέον κάνουν και μέσω Skype μαθήματα (μη φανταστείτε ότι είναι σα να είσαι σε κανονική αίθουσα, απλά είναι μια ενναλακτικη όταν δεν προλαβαίνεις να πας.......) σκέπτομαι για ευρωδιασταση. Είναι οικονομικά και σκέπτομαι ότι το περισσότερο διάβασμα μόνος θα το κανω. Αγγλικά έχω proficiency. Πήγε κανείς ευρωδιασταση να μου πει απόψεις ?
giorgoskouro Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, mobile_32 είπε Καλησπερα, είχα κάνει δυο χρόνια ισπανικά παλιότερα και σκέπτομαι να τα συνεχίσω. Αλλά ξεκινάω πάλι από το μηδέν γιατί δεν τα θυμάμαι και ολας. Επειδή εργάζομαι κέντρο και με βολεύει η ευελιξία ωραρίου αλλά και το ότι πλέον κάνουν και μέσω Skype μαθήματα (μη φανταστείτε ότι είναι σα να είσαι σε κανονική αίθουσα, απλά είναι μια ενναλακτικη όταν δεν προλαβαίνεις να πας.......) σκέπτομαι για ευρωδιασταση. Είναι οικονομικά και σκέπτομαι ότι το περισσότερο διάβασμα μόνος θα το κανω. Αγγλικά έχω proficiency. Πήγε κανείς ευρωδιασταση να μου πει απόψεις ? Είχα πάει παλιά για αγγλικά και δεν έμεινα ικανοποιημένος. Περιληπτικά θα πω ότι μου έδωσαν την εντύπωση ότι δεν σέβονται τον πελάτη και τα λεφτά που δίνει. Ξεκινάς με 4-5 άτομα και κάθε μήνα προσθέτουν κι άλλους στο τέλος είσαι σε μια εντελώς χύμα κατάσταση με τάξη των 20-25 ατόμων διαφορετικών ηλικιών και επιπέδου, μερικές φορές θα σας αλλάξουν καθηγητές. Όσοι διαμαρτυρονται τους λένε έλα στην γραμματεία να το συζητήσουμε στο διαλειμμα. Όταν υπογράψεις στην αρχή θέλουν τέλος εγγραφής σε εμάς κανένα 200αρι αν θυμάμαι και σε βάζουν να υπογράψεις ότι ακομα κι αν σταματήσεις υποχρεουσαι να εξοφλήσεις όλο το πρόγραμμα. Έγιναν και άλλα που δεν θα τα πω τώρα. Γενικά έδωσα κάπου 1200 ευρώ για πρόγραμμα 12 μήνες συν κανένα 300αρι για βιβλία των 300 σελίδων το κάθε ένα στα οποία προχωρούσαμε την ύλη 30 δελιδες ανά βδομάδα. Τσάμπα λεφτά. Από τους καθηγητές δεν έχω παράπονο αλλά η όλη διαχείριση και οργάνωση πάσχει με αποτερο σκοπό 0ως θα μείνεις και δεν θα αποχωρισεις για να εισπράξουν τα χρήματα σου. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2019 από giorgoskouro
mobile_32 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κατάλαβα........κοιτα κ εγώ κάπως χύμα την έχω καταλάβει τη κατάσταση.....απλά πλέον στα 600€ για 11 μήνες για το αντίστοιχο lower στα ισπανικά είναι και τα βιβλία μέσα ....... θα πάω και από κοντά να δω τι λέει.........βασικά δεν είμαι, εδώ κ αρκετά χρόνια σε ηλικία μαθητή η φοιτητή, και δυστυχώς η ευτυχώς η ευελιξία που έχει στα ωράρια είναι πολύ σημαντική για εμένα....το θέμα είναι βέβαια να κανω κ δουλειά, όχι απλά να χάσω τα χρήματα μου... Thanks για την απάντηση Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2019 από mobile_32
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα