Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια αγορά με πιστωτική κάρτα βάζοντας άτοκες δόσεις. Στην προκειμένη περίπτωση το διαθέσιμο ποσό της πιστωτικής δεν φτάνει για το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ποσό της αγοράς, αλλά φτάνει πχ για τις 2-3 πρώτες δόσεις. Για να γινει η αγορά ειναι απαραιτητη προυποθεση να καλυπτει η καρτα ολο το ποσο ή εφοσον γίνεται με δόσεις δεν υπάρχει πρόβλήμα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Απ όσο ξέρω μόνο στις χρεωστικές υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Λογικά με την πιστωτική θα προχωρήσει κανονικά η συναλλαγή.

Δημοσ.

λιγότερο στο παρελθόν και περισσότερο τελευταία οι τράπεζες απαιτούν (και δεσμεύουν) ΟΛΟ το ποσό, άσχετα αν κάθε μήνα χρεώνουν μόνο τη δόση

99,9% δεν θα σου δώσουν έγκριση.

όπως είχε πει και ο Χάρρυ Κλυνν "τράπεζα είναι το ίδρυμα εκείνο που σου δανείζει χρήματα αν μπορείς να αποδείξεις ότι...ΔΕΝ τα χρειάζεσαι"!!!

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα δε θα γίνει, κυρίως εάν μιλάμε για μεγάλη διαφορά.

Εάν έχεις ας πούμε πιστωτικό όριο 8K και αγοράσεις κάτι 8,1K δε νομίζω να μη σε αφήσει να υπερβείς το όριο (θα χρεωθείς όμως γι αυτό). Αν όμως στο ίδιο όριο, εσύ προσπαθήσεις να κάνεις αγορά 10K, λογικά θα φας πόρτα.

Την καλύτερη απάντηση πάντως θα την πάρεις από την τράπεζά σου. Δωρεάν το τηλέφωνο, λειτουργεί 24/7.

Δημοσ.

όπως είχε πει και ο Χάρρυ Κλυνν "τράπεζα είναι το ίδρυμα εκείνο που σου δανείζει χρήματα αν μπορείς να αποδείξεις ότι...ΔΕΝ τα χρειάζεσαι"!!!

Ατακα Bob Hope ειναι (αν δεν την ακουσε κι αυτος αλλου...).

Παντως νομιζω αυτο ειναι το νοημα της πιστωτικης . Αν πχ σπασει το προιον των 600€ σε 12 δοσεις των 50€ τοτε καθε μηνα θα τραβαει απο τον λογαριασμο σου (σε περιπτωσεις που την εχεις βαλει να πληρωνει αυτοματα) τα 50€ μονο. Αν δεν βρισκει θα αρχισει να χρεωνει τοκο.

Δεν εχω αγορασει ποτε με δοσεις αλλα μιλαω για μηνιαιες συνδρομες

Δημοσ.

Εξαρτάται από την κάρτα και την τράπεζα, κατά πόσο θέλει να μειώσει το ρίσκο.

Μπορεί για παράδειγμα να σου δεσμεύσει μόνο το ποσό της πρώτης δόσης αλλά έτσι η τράπεζα ρισκάρει γιατί εσύ μπορεί να πας να κάνεις κι άλλες αγορές με δόσεις (ή χωρίς) και στο τέλος να μην μπορείς να τις καλύψεις.

Αν δεν θέλει να πάρει αυτό το ρίσκο θα σου δεσμεύσει ολόκληρο το ποσό της αγοράς, οπότε σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει το όριο σου να καλύπτει τη συνολική αξία του προιόντος που θα αγοράσεις.

Με λίγα λόγια καλύτερα να ρωτήσεις την τράπεζα σου.

Δημοσ.

Παλιά, χρόνια πριν, ξέρω ότι ήταν έτσι.

Έστω ότι είχες πιστωτικό όριο 3.000 ευρώ. Κάνεις μία αγορά (με άδεια κάρτα, δεν χρωστάς τίποτα) 4.000 ευρώ με 10 δόσεις, δεν την εγκρίνει. Αντίθετα, οτιδήποτε άλλο κάτω των 3.000 ευρώ το εγκρίνει.

Η διαφορά ήταν, ότι αν πχ η κάρτα ήταν ήδη χρεωμένη 1.000 ευρώ, πάλι θα σου ενέκρινε την αγορά των 3.000 σε 10 δόσεις, παρόλο που αν τα προσθέσεις βγαίνουν 4.000. Δηλαδή θα σου ενέκρινε οποιαδήποτε αγορά μικρότερη του πιστωτικού σου ορίου, άσχετα το πόσο χρεωμένη ήταν ήδη η κάρτα. Από προσωπική πείρα, χρόνια πριν, στην Eurobank, αλλά πάντα πλήρωνα τουλάχιστον το ελάχιστο (οπότε δεν ήμουν κακοπληρωτής να μπω σε μαύρη λίστα, ίσως αν απέφευγα κάποιες φορές να πληρώνω έστω και το ελάχιστο να είχα διαφορετική αντιμετώπιση).

Τώρα δεν ξέρω τι κάνουν, αλλά το να πάρεις τηλέφωνο την τράπεζα και να ρωτήσεις δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό ή δύσκολο.

Δημοσ.

Υπάρχουν δύο υπόλοιπα που αφορούν την κάρτα σου. Υπάρχει αυτό που λέμε λογιστικό υπόλοιπο και το υπόλοιπο συναλλαγών. Παλαιότερα σου επέτρεπαν το υπόλοιπο συναλλαγών να υπερβεί σε σύνολο (αν άθροιζες τις δόσεις) το λογιστικό. Τώρα αυτό δεν επιτρέπεται γιατί θεωρήθηκε ότι η τράπεζα με στόχο να σε χρεώσει επιπλέον ξεπερνούσε τα προ συμφωνηθέντα

Συνεπώς τώρα το λογιστικό υπόλοιπο είναι το διαθέσιμο υπόλοιπο για συναλλαγές. Δηλαδή δεν εγκρίνονται δόσεις που αν τις αθροίσεις να υπερβαίνουν το όριο σου.

Τέλος οι δόσεις είναι μηνιαίες αλλά προπληρώνεις τον επόμενο μήνα, οπότε αν δεν θες να έχεις τόκο πλήρωσε μια δόση επιπλέον (κολπάκι των τραπεζών για να έχεις ληξιπρόθεσμα και να τοκίζονται).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...