Sadako Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Υπάρχει ανάγκη για αίμα για φιλικό πρόσωπο που διαγνώστηκε με λευχαιμία. Ομάδες αίματων που ζητούνται είναι Α, Β και ΑΒ, ανεξαρτήτως ρέζους (δηλαδή και θετικό και αρνητικό). Αν υπάρχει κάποιος αιμοδότης στο φόρουμ ή γενικά κάποιος που θέλει να συνεισφέρει, μπορεί να πάει ΜΟΝΟ στο Θεαγένειο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και να δώσει αίμα στο όνομα Θρασύβουλος Μάρκου. Ευχαριστώ προκαταβολικά
fylatos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Το Θεαγένειο έχει επίσχεση εργασίας, αν πάει κάποιος να τους πιέσει! Θέλει αίμα ή αιμοπετάλια;
Lucifer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Επίσης, για τι ορίζοντα χρόνου μιλάμε; Θα είμαι σε καμιά βδομάδα επάνω.
fylatos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Επίσης, για τι ορίζοντα χρόνου μιλάμε; Θα είμαι σε καμιά βδομάδα επάνω. Εγώ πήρα τηλέφωνο, προφανώς μιλάει για αιμοπετάλια (αλλιώς αίμα θα μπορούσε να δώσει κανείς οπουδήποτε). Έχουν επίσχεση, αλλά πηγαίνεις στην γραμματεία και αφού πεις το όνομα σε δέχονται. Δεν ξέρω αν θα με αφήσουν να δώσω όμως καθώς έδωσα πρόσφατα, ξέρει κανείς πόσο καιρό μετά το επιτρέπουν; 1
Lucifer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 3 μήνες αίμα, 15 ημέρες αιμοπετάλια. Ωραίος που πήρες τηλ! Εν τω μεταξύ γιατί όχι 0; 1
fylatos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Και 0 δέχονται, έχω Οrh- πανδέκτης πρέπει να είναι. Θα πάω και αν με πάρουν με πήραν. 1
Lucifer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Sadako, άλλαξα τον τίτλο, κάνε edit το ποστ σου εσύ.
fylatos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Universal donor είσαι αν δεν κάνω λάθος. βρε εγώ πανδότης είμαι το παιδί πρέπει να είναι πανδέκτης. Αφού λέει Α Β ΑΒ ανεξαρτήτως ρέζους πρέπει να είναι ΑΒ+. Για τα αιμοπετάλια lucifer δεν μου είπε η κυρία στο τηλέφωνο, απλά το υποθέτω γιατί από παλαιότερη εμπειρία ξέρω ότι αίμα μπορείς να δώσεις παντού και να πεις το όνομα και αν δώσουν μια φιάλη σε αυτό το όνομα. (είναι και το λευχαιμία που συνηγορεί) Πάντως όταν την ρώτησα αν μπορώ να δώσω στο νοσοκομείο Πολυγύρου μου είπε όχι πρέπει να έρθετε εδώ, οπότε ΜΟΝΟ στο Θεαγένειο. Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Διεύθυνση Συμεωνίδη Αλεξ. 2 54639 Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη) Τηλέφωνα 2310 898111 (πατάτε το 1 για τα απογευματινά ιατρεία και μετά περιμένετε αν δεν μπορείτε να βρείτε την γραμματεία)
Sadako Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά, πραγματικά ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ για την ανταπόκριση. Τελικά τα πάντα μπορούν να μας τα πάρουν, εκτός από την ανθρωπιά. Όσον αφορά για τα υπόλοιπα, δεν έχω ιδιαίτερες ιατρικές γνώσεις, οπότε μεταφέρω απλά αυτά που μας είπαν. Για τις ομάδες μας είπαν μόνο Α,Β και ΑΒ. Δεν μας είπαν για 0, οπότε επιφυλάσσομαι. Αν κάποιος δίνει συχνά αίμα και γνωρίζει καλύτερα σέβομαι τα λεγόμενά του. Αιμοπετάλια χρειάζονται, για να είμαι ειλικρινής δεν γνώριζα πως έχει διαφορά στην διαδιασία ή στις προϋποθέσεις, οι γνώσεις μου περιορίζονταν στο ότι δίνεις αίμα και μετά από αυτό βγάζουν τα αιμοπετάλια. Γι'αυτό και χρειάζεται σεβαστή ποσότητα αίματος. Lucifer, η διάγνωση έγινε πολύ πρόσφατα, οπότε ο "αγώνας" τώρα ξεκινάει. Μπορείς να δώσεις όποτε θέλεις. Ευχαριστώ πολύ και πάλι παιδιά...
Lucifer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Αν χρειάζονται αιμοπετάλια δεν παίζει ρόλο η ομάδα. Προφανώς μπερδεύτηκες γιατί σου επεσήμαναν αυτό ακριβώς, πως "ακόμα και Α, Β ή ΑΒ να έχει" που δεν μπορούν να τις λάβουν όλα τα άτομα, σε αντίθεση με τη 0. Θα φροντίσω να περάσω μια βόλτα από το Θεαγένειο όταν ανηφορήσω λοιπόν, καλή τύχη, κουράγιο και περαστικά. 1
athlios Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Σαββατο μπορεις να πας να δωσεις στο Θεαγενειο?
fylatos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Σαββατο μπορεις να πας να δωσεις στο Θεαγενειο? Πάρε τηλέφωνο. Θα σου πουν, πάρε αύριο καλύτερα, σήμερα δεν θα το σηκώσουν. Υποθέτω πως ναι. Επίσης να πω ότι η διαδικασία για τα αιμοπετάλια είναι λίγο διαφορετική από ότι για μια απλή αιμοληψία αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Να πάτε παιδιά. Εγώ θα πάω σε 3 μέρες, όπως μου είπαν δηλαδή αφού έδωσα πρόσφατα. 1
kage Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 ο αιμοδοτης απλα δεινει αιμα/αιμοπεταλια κτλ.και στο νοσοκομειο γραφει για ποιο ατομο/νοσοκομειο/τμημα και "δεινει" ή χρεωνεται αιμα. Ξερω οτι η διαδικασια στα αιμοπεταλια ειναι διαφορετικη αλλα ειναι σιγουρο πως πρεπει να γινει μονο στο συγκεκριμενο νοσοκομειο!? http://www.e-iatros.gr/hospitals.php Κάθε πότε μπορούν να δίνουν αιμοπετάλια οι εθελοντές. Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες. Οι διαφορές μεταξύ της αιμοδοσίας και της λήψης αιμοπεταλίων. Πρακτικά, οι διαφορές μεταξύ αιμοδοσίας και αιμοπεταλιοδοσίας είναι οι εξής: ·Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40. ·Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες. ·Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα