Προς το περιεχόμενο

Partition για Windows 7


joe003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά, πρόκειται να κάνω format στο pc μου και να εγκαταστήσω τα Windows 7.

Θέλω να ρωτήσω τι partition να κάνω στον σκληρό μου. Ο σκληρός μου είναι 150 gb.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν και τα 150GB είναι λίγα, θα σου προτείνω να κάνεις 80GB για WIndows, προγράμματα και να έχεις και λίγο χωρο να αποθηκεύεις στην επιφάνεια εργασίας και τα υπόλοιπα 70GB να είναι για αποθήκευση αρχείων βιντεο, φωτο κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 7 φουλ ινστάλ πιάνουν ούτε 20GΒ(αναλόγως και τη μνήμη έχεις φτιάχνεται ένα hiberfil αρχείο που μπορείς να ρυθμίσεις ή και σβήσεις και ένα pagefile που και αυτό τα ίδια) αν το κάνεις το διαμέρισμα 30GB θα είσαι οκ «για πάντα»,απλά θα φροντίσεις να μη αποθηκεύεις στην επιφάνεια,κάνε έναν φάκελο στον D: και σώζε εκεί,άλλωστε αυτό το ρυθμίζεις εύκολα σε όλα τα προγράμματα και browser μια φορά και δεν ξανά ασχολείσαι.

Το μόνο που θα προσέχεις είναι να μην κάνεις quick instal στα προγράμματα αλλά custom για να τα αποθηκεύει εκεί που θέλεις(και να μην σου περνάνε και έναν κάρο διαφημίσεις)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτόματα τα 7 σου φτιάχνουν ένα pagefile(προσωρινή/εικονική μνήμη) στον δίσκο όπως και ένα αρχείο hiberfil για αδρανοποίηση,όσο ποιο πολύ μνήμη έχεις τόσο ποιο μεγάλα είναι αυτά τα αρχεία,οπότε αν έχεις π.χ. 8gb σου βάζει 8gb pagefile και 6gb(το 75%) hiberfil.

Η εικονική μνήμη όμως σχεδόν ποτέ δεν χρειάζεται να είναι πάνω από 4GB και αν δεν δουλεύεις την αδράνεια δεν το χρειάζεσαι καθόλου αυτό το αρχείο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Elf ποιός ο λόγος να φτιάξει μικρό system partition & να εγκαθιστά τα προγράμματα στο 2ο; Δε βλέπω σοβαρό λόγο & ίσα ίσα που θα τρέχουν & πιο αργά λόγω θέσης στο δίσκο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά για εμένα ο λόγος είναι να έχω όσο το δυνατών μικρότερο αρχείο ghost,οπότε και να γίνεται στον μικρότερο δυνατό χρόνο.

Δηλαδή αν στο ίδιο διαμέρισμα έχεις windows και προγράμματα με κάποιο μαγικό τρόπο αυτά(τα προγράμματα) μπαίνουν πριν από τα windows;;;Πάλι μετά από τα windows είναι οπότε κλάϊν-μάϊν διαφορά ταχύτητας θα υπάρχει.

Άσε που με αυτόν τον τρόπο βρήκα πολλά προγράμματα και παιχνίδια που τρέχουν από τον φάκελό τους και δεν χρειάζονται ξανά εγκατάσταση μετά από κάποια στραβή.

 

Τώρα ποιος ήταν ο λόγος του topic starter να ρωτήσει πως να κάνει διαμέρισμα για τα windows σε δίσκο 150gb,δεν ξέρω,ρώτησέ τον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι & τόσο μικρή η διαφορά γιατί αν σκεφτείς πως εκεί που τα περνάς βάζεις & όλα τα data, μπορεί να πηγαίνουν τέρμα θεού. Πολύ πιο πέρα σε κάθε περίπτωση από το να είναι στο πρώτο διαμέρισμα, έστω κ μετά τα αρχεία του λειτουργικού.

Άσε που με νέα εγκατάσταση, κάποια όπως είπες θα λειτουργήσουν, όχι όλα. Και πολλά που νομίζεις πως δουλεύουν στην ουσία δε λειτουργούν πλήρως ή σωστά χωρίς να το πάρεις άμεσα χαμπάρι: Είναι γνωστό πως οι εισαγωγές registry αυτών πάνε στον C:/ έτσι & αλλιώς.

Τέσπα γνώμες είναι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...