Προς το περιεχόμενο

Απορία για Δοριφορικό Δέκτη


KnightRider1996

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα...Δύο ερωτήσεις θέλω να κάνω μόνο σε σχέση με το θέμα που βλέπετε... Μετά από αρκετό καιρό (4 χρόνια) έβαλα σε λειτουργία το δορυφορικό μου πιάτο που έχω στην ταράτσα. Σύνδεσα λοιπόν το πιάτο σε έναν δέκτη της Nova για να δω αν πράγματι δουλεύει. Όταν ξεκίνησα την σάρωση για τα κανάλια μου βρήκε ΜΟΝΟ 200 κανάλια και στα περισσότερα από αυτά η θα μου έγραφε ότι δεν μπορεί να βρεθεί το σήμα του καναλιού ή ότι το πρόγραμμα είναι κωδικοποιημένο και να επικοινονίσω με το Servise της Nova.. (δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα κανάλια της Nova εγώ απλά θέλω να μπορώ να πιάνω κανάλια απ'όλο τον κόσμο!) Και η πρώτη ερώτηση μου είναι : Αν αγοράσω έναν απλό δέκτη καλωδιακής τηλεόρασης θα μπορώ να πιάνω αρκετά κανάλια (π.χ Motors Tv,Rai Uno κ.λ) ή θα έχω πάλι προβλήματα ;; Και η δεύτερη είναι; Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το πιάτο και δεν μπορεί να πιάσει αρκετά κανάλια ;; Συγνώμη για το μεγάλο θέμα απλά δεν μπορούσα να τα πω με λιγότερα λόγια ! :P :P :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις το πιάτο της nova (60cm) τότε τόσα πιάνεις και αν είσαι τυχερός,κανονικά ο δέκτης της nova θα έπρεπε να τα δείχνει τα ελεύθερα,ενδέχεται με τον καιρό και τους αέρες να έχει γυρίσει λίγο το πιάτο και για αυτό να μην πιάνεις.

 

Συμβουλή μου,με τα λεφτά για νεο δέκτη βάλε ένα πιάτο τουλάχιστον 1m και βάλε έναν τεχνικό να σου το ρυθμίσει μαζί και με τον δέκτη της nova,πες του το πρώτα ότι έχεις τέτοιο δέκτη και ότι δεν έχεις συνδρομή,έτσι θα βολευτείς για ένα διάστημα με τον δέκτη της nova,το να βάλεις νεο δέκτη και να μην πιάνεις αρκετά κανάλια είναι λίγο... (εκτός και αν τα έχεις τα λεφτά οπότε άλλαξε τα όλα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα το πιάτο που έχω στην ταράτσα δεν είναι μόνο 60 δηλαδή είναι αρκετά μεγαλύτερο απο της Nova... Ο δέκτης είναι δανικός για να δω ποιο πολύ το αν δουλεύει το πιάτο και απότι φαίνεται δουλεύει ! το θέμα είναι πως αν πάρω εναν απλό δέκτη μόνο για δορυφορική και αν κάτσω να ρυθμίσω και το πιάτο σιγά σιγά μόνος μου θα μπορέσω να πιάσω πανω από 1000 κανάλια π.χ γιατί θυμάμαι πως με τον παλιό μου δέκτη έπιανα ποιο πολλά από 2000 κανάλια !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού έχεις μεγάλο πιάτο προχόρα αν καταφέρεις να το ρυθμίσεις, γύρο στα 2000 κανάλια είναι μαζί με τα κλειδομένα και θα μπορείς να τα βλέπεις,αρκει να πάρεις σχετικά καλό δέκτη,έχω δει δέκτες από aldi/lidl π.χ. που μετά από ένα αριθμό καναλιών απλά κολλάνε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την όλη εγκατάσταση απλά αν πάρω δορυφορικό δέκτη και με λίγο γύρισμα του πιάτου θα είμαι κομπλέ..... Έτσι ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι με «λίγο» κούνημα....

Κοίτα από μακριά δεν μπορεί να σου πει κανείς αν υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση ή όχι,π.χ. μπορεί να χάλασε και το lnb και για αυτό να μην παίζει και να θέλει άλλαγμα μόνο αυτό,μπορεί να έφυγε και το πιάτο όπως είπαμε,μπορεί να σάπισε και κάποιο καλώδιο,μπορεί και όλα μαζί.

Αν δεν κάτσει να τα ελέγξει κάποιος δεν μπορείς να ξέρεις από πριν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα μάλιστα καλώς θα δω ... Κατι τελευταίο το κανάλι Motors Tv είναι πια της Nova ? Γιατί όταν πάω σε αυτό μου γράφει " E19 Κωδικοποιημένη υπηρεσία.Καλέστε την εξυπηρέτηση πελατών της Nova."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το motors tv ειναι κωδικοποιημένο, τα rai kai genika ta italika θα τα πιάνεις μια χαρα, οπως και 2 γερμανικα, 2 ισπανικά ...κλπ.

Η Νοβα ειναι στο Hotbird.

Το κακο ειναι πως θα εχεις και πολλα αραβικά. Εκτος απο δυο τρια κανάλια που παίζουν σύγχρονες ταινίες (και καλες) στα αγγλικά, τα υπόλοιπα ειναι για φουντο.

 

Σε γενικές γραμμες θα εχεις καμια χιλιάρα καναλια, αλλα απο αυτα εγω ξεχώρισα σε λίστα καπου εκατο. Μια χαρα ειναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...