Thanos255 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Πρόσφατα ήρθα αντιμέτωπος με ένα γεγονός που μου υπενθύμησε τον προβληματισμό μου για το αν οι αγοραπωλησίες μέσω των αγγελιών του insomnia είναι νόμιμες ή όχι. Έψαξα λίγο στο forum, αλλά δεν βρήκα κανένα παρεμφερές θέμα. Πολύ καιρό τώρα αχολούμαι με το να αγοράζω και να πουλάω διάφορα αντικείμενα στο insomnia και μπορώ να πω ότι είμαι πλήρως ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες που προσφέρει, ΔΩΡΕΑΝ, σε όλους μας το insomnia. Συνέχεια ακούμε, ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην Ελλάδα, περί μαύρου χρήματος και αποδείξεων που δεν κόβονατι από πολλών ειδών μαγαζιά. Τί γίνεται όμως στη περίπτωση του insomnia και των δεκάδων συναλλαγών που γίνονται καθημερινά στο χώρο του? Ουσιατικά, όλες αυτές οι αγοραπωλησίες δεν " φαίνονται " πουθενά επίσημα. Ίσως πρόκειται και για τη δημιουργία μιας μεγάλης μαύρης αγοράς. Περιμένω να διαβάσω τις απόψεις σας! Ευχαριστώ
javavall Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Το ΦΠΑ μια φορά δεν το πληρώνεις? Οπότε δε βλέπω πουθενά τη μαύρη αγορά. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιώτητα σε αυτό που ψάχνεις αν δηλαδή αποτελεί μαύρη αγορά ή όχι, αλλά δεν νομίζω ένα τόσο μεγάλο forum να έκανε κάτι που είναι παράνομο, αν ήταν θα το είχαν λάβει υπόψην τους οι διαχειρηστες.
..MementoMori.. Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Ολα τα προιοντα που πωλουνται εχουν αγοραστει θεωρητικα νομιμα, οποτε το κρατος εχει παρει το ΦΠΑ του. Απο εκει και περα, ποιος θα το εχει στην κατοχη του λιγο το απασχολει. Υπαρχει ενα μικρο θεμα βεβαια γιατι αν αντι να αγορασουμε και οι 2 καινουριο κινητο για παραδειγμα, εγω θα σου πουλησω το παλιο και παρω καινουριο, το κρατος παιρνει μονο απο εμενα ΦΠΑ. Αμφιβαλω αν ειναι παρανομο καθως υπαρχουν πολλοι νομιμοι τροποι να πουλησεις τετοια αντικειμενα. Απο την αλλη, σε περιπτωσεις με οικοπεδα, αυτοκινητα, σπιτια, ετσι και αλλιως πρεπει να ενημερωθει το κρατος για να ειναι νομιμη η πωληση, οποτε απο εκει που θελει να τα παιρνει, τα παιρνει. Σε γενικες γραμμες (και sorry αν κανω λαθος, ειναι και 4 η ωρα) αν σε ενα αντικειμενο δεν φορολογειται η κατοχη του (πχ κινητα, βιβλια, κονσολες κτλ) το κρατος δεν ανακατευεται. 1
santana99 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Καλά η φορολογία δεν είναι μια φορά, κάθε στάδιο που περνάει ένα προϊόν έχει και φορολογία. Από όσο είχα ρωτήσει είναι νόμιμο, ας περιμένουμε και απάντηση από κάποιον γνώστη γιατί δεν θυμάμαι την απάντηση που μου είχε δώσει. Γενικά η μεταβίβαση περιουσίας είναι παράνομη διότι θέλουν να εισπράττουν φόρο. Δεν μπορεί ένας πατέρας να δώσει στον γιο του 50.000ευρώ επειδή έτσι του ήρθε, και αν του τα δώσει δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε πράγματα που φαίνονται (πχ σπίτι-αμάξι), πρέπει να κάνει μεταβίβαση. Επίσης γιατί οι "παράνομες λέσχες" είναι παράνομες; Υποθέτω επειδή κάνεις μεταβίβαση πλούτου (τι μεταβίβαση, της πουτάνας γίνεται εκεί) σε άλλους. Οπότε ίσως είναι από ένα ποσό και πάνω; Γιατί μπορεί να αγοράσω ειδικό εκτυπωτή με 30 χιλιάρικα και να τον μεταπουλήσω 20χιλιάρικα σε μέλος του ινσομνια (χαχα) είναι όντως νόμιμο; Ή παίζει και τίποτα με την απόδειξη;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Aν το προιον που παραλαμβανεις συνοδευεται απο αποδειξη αγορας ΘΕΩΡΩ οτι δεν διατρεχεις καποιο κινδυνο με θεματα ΦΠΑ κλπ. Αν η αποδειξη ειναι ονομαστικη στο ονομα αλλου, πολυ απλα "στο εκανε δωρο". Οσο για το ινσομνια αυτο καθ'εαυτο δεν ξερω αν καλυπτεται νομικα που ενθαρυνει αγοραπωλησιες μεσω αγγελιων (και στις οποιες δεν υπαρχει ΦΠΑ προφανως), ΑΛΛΑ και εδω για καθε μεταχειρισμενο προιον που πωλειται ο ΦΠΑ εχει πληρωθει κανονικα, δεν μπορεις να υποστηριξεις δηλαδη οτι το μεταχειρισμενο κινητο 3ετων δεν εχει πληρωμενο ΦΠΑ. Τωρα αν πρεπει να επιβληθει ΦΠΑ στα μεταχειρισμενα δε το γνωριζω, νομικα ζητηματα αυτα. Παντως, ως σημαντικοτερο θεμα για το section των αγγελιων θα εθετα την αναξιοπιστια που επικρατει μεσα στο συγκεκριμενο section και κυριως το τραγικα κακο community απο το οποιο απαρτιζεται. Με accounts που δεν εχουν καμια συμμετοχη και σχεση με το φορουμ και απλως αλωνιζουν στο section με απαραδεκτες συμπεριφορες και ελεγχομενη αξιοπιστια, επιεικως.
UncleBens Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Παντως, ως σημαντικοτερο θεμα για το section των αγγελιων θα εθετα την αναξιοπιστια που επικρατει μεσα στο συγκεκριμενο section και κυριως το τραγικα κακο community απο το οποιο απαρτιζεται. Με accounts που δεν εχουν καμια συμμετοχη και σχεση με το φορουμ και απλως αλωνιζουν στο section με απαραδεκτες συμπεριφορες και ελεγχομενη αξιοπιστια, επιεικως. http://www.insomnia.gr/topic/459590-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82/
gavros10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 ενα δικιο το εχεις. υπαρχουν αρκετα ατομα απο φορουμ που πουλανε κυριως αντικειμενα τα οποια τα εχουν στα μαγαζια τους. απο τις λιγες φορες που εχω παρει κατι απο τις αγγελιες, ενα παιδι μου ειχε πει, εμεις τοσο το εχουμε αν δεν θες δεν πειραζει. υποψιαστηκα οτι εχει μαγαζι και τα δινει και απο εδω γλυτωνει φπα αποδειξη και τετοια
Ntinaras Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 ενα δικιο το εχεις. υπαρχουν αρκετα ατομα απο φορουμ που πουλανε κυριως αντικειμενα τα οποια τα εχουν στα μαγαζια τους. απο τις λιγες φορες που εχω παρει κατι απο τις αγγελιες, ενα παιδι μου ειχε πει, εμεις τοσο το εχουμε αν δεν θες δεν πειραζει. υποψιαστηκα οτι εχει μαγαζι και τα δινει και απο εδω γλυτωνει φπα αποδειξη και τετοια λινκ?
Joshua21 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Αν είμαι ιδιώτης και έχω νόμιμα στην κατοχή μου έναν επεξεργαστή πχ και τον πουλήσω μέσω αγγελιών(χωρίς απόδειξη φυσικά) δεν είναι κάτι παράνομο. Αν όμως είμαι έμπορος ή αν ο φπα που έχει πληρωθεί για την αγορά του επεξεργαστή έχει εκπέσει, αν ο επεξεργαστής είναι προϊόν λαθρεμπορίου, αν είναι προϊόν κλοπής κτλ τότε η αγοραπωλησία αυτή είναι παράνομη.
parsifal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 http://www.insomnia.gr/topic/361315-ειναι-νομιμη-η-μεταπωληση
santana99 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Αν είμαι ιδιώτης και έχω νόμιμα στην κατοχή μου έναν επεξεργαστή πχ και τον πουλήσω μέσω αγγελιών(χωρίς απόδειξη φυσικά) δεν είναι κάτι παράνομο. Αν όμως είμαι έμπορος ή αν ο φπα που έχει πληρωθεί για την αγορά του επεξεργαστή έχει εκπέσει, αν ο επεξεργαστής είναι προϊόν λαθρεμπορίου, αν είναι προϊόν κλοπής κτλ τότε η αγοραπωλησία αυτή είναι παράνομη. συνεπώς αν έχω 1.000 επεξεργαστές δικούς μου και τους πουλήσω είμαι οκ; γιατί δικοί μου είναι.... εμπόριο είναι και αυτό μου φαίνεται.
Joshua21 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 συνεπώς αν έχω 1.000 επεξεργαστές δικούς μου και τους πουλήσω είμαι οκ; γιατί δικοί μου είναι.... εμπόριο είναι και αυτό μου φαίνεται. Αν έχεις 1.000 επεξεργαστές δικούς σου και έχεις και για τους 1.000 απόδειξη/αποδείξεις λιανικής πώλησης τότε ναι, μπορείς να τους πουλήσεις χωρίς να έχεις κανένα πρόβλημα.
santana99 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 μα ποιος ορίζει το πλήθος τους; εσύ λες πως άμα έχω 1 και τον πουλήσω χωρίς απόδειξη είμαι οκ. αν έχω 2? . . . αν έχω 1000? που είναι το "όριο" ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα