Προς το περιεχόμενο

Το Google Maps εξερευνά τον υποθαλάσσιο κόσμο


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απόδραση στον υποθαλάσσιο κόσμο φαίνεται να είναι ο επόμενος στόχος του Google Maps, της δημοφιλούς υπηρεσίας χαρτογράφησης της εταιρείας η οποία στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με τη φωτογράφιση αρχαίων μνημείων και της Αρκτικής. Δημοσιεύτηκαν μάλιστα οι πρώτες πανοραμικές φωτογραφίες κάτω από τη θάλασσα από τις ακτές της Αυστραλίας, της Χαβάης και των Φιλιππίνων.Όπως αναφέρεται στο επίσημο blog της υπηρεσίας πλέον ο καθένας έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τις θαλάσσιες χελώνες, τα Manta ray ψάρια και τη ζωή μέσα στη θάλασσα με λίγα μόνο κλικ. Ο επικεφαλής του προγράμματος αναφέρει ότι το υλικό που θα συλλεχθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από επιστήμονες για την ανάλυση οικοσυστημάτων.

 

Αν και το εγχείρημα έχει προωθηθεί από τη Google, οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται είναι ιδιοκτησία από μια ομάδα επιστημόνων οι οποίοι κατασκεύασαν υποβρίχιες κάμερες με τρεις ευρυγώνιους φακούς, ικανούς να πραγματοποιήσουν λήψεις υψηλής ευκρίνειας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Κάθε φακός πραγματοποιεί λήψη φωτογραφίας 24 megapixel κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα συνθέτοντας πανοραμικές λήψεις 360 μοιρών.

 

http://www.youtube.com/watch?v=7syWPIZt9B4

 

Link.png Site: bbc.com

Picture.png Εικόνα: Συλλογή από Google Maps

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως και να το κάνουμε αυτην την σιτγμή το google maps ειναι πολύ μπροστά, το μέλλον θα δείξει και για τους χάρτες της Apple.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία ιδέα και μπράβο τους. Γι αυτό το google maps είναι το κορυφαίο αυτή τη στιγμή. Μόνο γιατί δεν έχουν turn-by-turn στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνω.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι η apple έχει φτιάξει και αυτή χάρτες μόνο καλό κάνει στους καταναλωτές διότι ο ανταγωνισμός ειναι υπέρ του καταναλωτή. Ωραία η κίνηση της google με τους υποβρύχιους χάρτες

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως ξερει κανεις γιατι το google navigation δεν ειναι ακομα διαθεσιμο για την Ελλαδα? Ενδιαφερουσα η ειδηση δε λεω, αλλα αλλου καιγομαστε... Οσο για το street view εν' αντιθεση με ολες τις τριτοκοσμικες χωρες Γαλλια, Αγγλια, Σουηδια κτλ, στην Ελλαδα η αρχη πρστασιας προσωπικων δεδομενων πρωτοστατει στον τομεα της ιδιωτικοτητας... Ή φοβαται την αντιδραση οσων πιστευουν οτι θα τους δουν να ξυνουν τη μυτη τους στο μπαλκονι του σπιτιου τους...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραία κίνηση αλλά δεν μπορείς να το συγκρίνεις με την Apple που έχει λίγους μήνες ζωής οι χάρτες τους...! Τώρα θα μου πείς καλά δεν έκανε σχεδιασμό πριν τους βγάλει ... ?

Άλλο αυτό...! Πάντως θέλει πολυυυυυυύ καιρό για να φτάσει τους χάρτες της GOOGLE η Apple !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...