DrLo Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 πριν ένα μήνα έστειλα 146 βιογραφικά, σε 146 διαφορετικές ετιαρίες , και έχω και καλές σπουδές + μια ψιλοκαλή προυπηρεσία. Θες να πεις ότι υπάρχουν 146 εταιρείες στην Ελλάδα που κάνουν αυτό που φίνεται στο βιογραφικό σου? Εκτός και αν μετράς στις 146 εταιρείες εντελώς άσχετες με το θέμα και απλά τους spammαρες ένα CV. 1
Praetorianos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δηλαδή 8-10 ώρες την ημέρα , 20 Ευρώ? 40-50 ώρες / βδομαδα σε μια καφετέρια τρεχάτε ποδαράκια μου για 100 Ευρώ? Και ανασφάλιστα???? Μόνο σε μένα φαίνεται μαλακία? Κάτι τέτοια γράφεις όμως και θα στην πέσουν πάλι οι γνωστοί για το δουλειά αν ψάξεις βρίσκεις σε μια βδομάδα και θα λες ότι σου πηδήξανε το νήμα. Και συμφωνώ και με αυτό, κι όχι μόνο για την Ελλάδα: - Οι σπουδές σου στη Ελλάδα ίσως να μην χαιρουν και ιδιαίτερης εκτίμησης. Στη Αγγλία όπου σπούδασες ίσως θα είχες καλύτερη τύχη. Αν έχεις σπουδάσει Computer Science και στο βιογραφικό τονίζεις το social media advertising και το NLP, κάνεις λάθος και σαμποτάρεις τον εαυτό σου.
REDODIN7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Θες να πεις ότι υπάρχουν 146 εταιρείες στην Ελλάδα που κάνουν αυτό που φίνεται στο βιογραφικό σου? Εκτός και αν μετράς στις 146 εταιρείες εντελώς άσχετες με το θέμα και απλά τους spammαρες ένα CV. Γιατί απορείς εγώ έχω στείλει σε 100 περίπου 20 στο αντικείμενο μου και 80 σε καταστήματα τεχνλογίας και εννοείτε ότι δεν μου απάντησε κανεις είχα κάνει και σκετικό thread Πάντως φιλε σε καταλαβαίνω απόλυτα και εγώ έχω απογοητευτεί και δεν μπορώ να την κάνω για έξω για πολλούς λόγους, τα έτοιμα έχουν τελειώσει και αρχίζω σιγά σιγά να έχω πρόγραμμα επιβιώσεις. Και μάλλον ναι είμαστε από ότι φαίνεται μια χαμένη γενιά
zazik Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Σωπάτε ρε μάγκες όλοι εδω μέσα... Σωπάτε ρε κομάντα , που έχετε πιάσει την ζωή απο τα @@ και προχωράτε ακάθεκτοι... Κατουρήστε και λίγο να πουμε... Δηλαδή , εκτός απο τον headbanger που τον πιστευω , όλοι οι άλλοι θα δουλεύατε σε καφετέρια για 20 Ευρώ ανασφάλιστα? Έχετε περάσει απο τέτοιες δουλειές? ίσως όταν είσασταν φοιτητές , και όχι τόσο για το χρήμα , αλλά για το πουτσολόγημα , φάση δουλευω το παίζω ανεξάρτητος , και κάνω και τα κονέ μου.... Θα μας φάει η υποκρισία σε αυτή την χώρα , μια ζωή συμβουλέυουμε τους άλλους , με το δαχτυλο τεντωμένο... Χαλαρώστε λίγο , που θα πηγαίνατε στα 30 σας να δουλέψετε σε καφετέριες και McDonalds , και θα σας παίρνανε κιόλας. Και όχι , έχω τελειώσει Computer Science , αλλά έχω κάνει μεταπτυχιακό στο Marketing , και ένα Long-Distance πρόγραμμα για δοιήκηση επιχειρήσεων. Και οχι , οι 146 επιχειρήσεις που έστειλα βιογραφικά , ΔΕΝ ζηταγανε , και δεν ήτανε μόνο πληροφορικής. Ήτανε απο πληροφορικής , διαφημιστικές μέχρι μικρες επιχειρήσεις.... Chill brothers , σιχαίνομαι τους "καλο-θελητές" με το δαχτυλο σηκωμένο , που το παίζουνε ξερόλες , αλλά αυτά που συμβουλεύουνε δεν τα έχουνε περάσει.....(εκτός εξαιρέσεων...) 6 1
παπι Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Γαμησε τα... Το κακο ειναι οτι πολλοι απο μας δεν εχουμε και τιποτα εξω απο το Athens. Ουτε φυλακη να κανουμε ρε πουστη μου..... Εγω για 20 ευρω, απλα δεν θα δουλευα.
Praetorianos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 ρε α τράβα ρε παπάρα που θες και βοήθεια. Κλαψομούνισε εκεί πέρα λίγο ακόμα, να γράφεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ότι κάνεις social media advertising και NLP και Μάρτσετινγκ και έμαθες να διοικείς επιχειρήσεις αντί για SQL/PHP που ζητάει η αγορά εργασίας και του χρόνου άνοιξε θέμα πάλι ότι δεν την παλεύεις γιατί δεν σε καλούν σε συνεντεύξεις. Σιχτίρ, κάθομαι και βοηθάω κιόλας. 10
BritGreek Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Να ρωτήσω κάτι κι εγώ; Εγώ είμαι αυτός http://www.insomnia....90#entry4958745 και αυτή είναι η ιστορία μου. Ήσουν στην Κύπρο και έδινες τόσα πολλά για ενοίκιο; Εγώ φίλε μου, στη Λεμεσό βρήκα από site με μεσιτικές αγγελίες σπίτι καινούργιο και γκαράζ το οποίο το έδινε 450 ευρώ. Τελικά το πήρα για 400. Και είναι 95 τετραγωνικά. Μήπως δεν ψάχτηκες αρκετά για να μειώσεις τα έξοδά σου; Αν είσαι στη Λευκωσία και πήγες σε καμία Έγκωμη η Ακρόπολη, είναι λογικό να πλήρωσες τέτοιο ενοίκιο. Εμένα οι φίλοι μου (Ελλαδίτες) που δουλεύουν στη Λευκωσία μένουν Λακατάμεια ή στο Τσέρι. Είναι σημαντικά φτηνότερα τα νοίκια εκεί και πολλές φορές, αν ψαχτείς είναι χαμηλότερα από αυτά στην Ελλάδα. Αυτό που λένε οι φίλοι για 2η δουλειά, εμένα με έβαλαν να υπογράψω ότι δεν θα εργαστώ αλλού όσο δουλεύω εκεί. Δεν επιτρέπεται πάντα, και αν σε πιάσουν ρισκάρεις να χάσεις κι αυτή τη δουλειά. Γνώρισα ένα τύπο ο οποίος έχει σπουδάσει computer science, και δουλεύει σε μια από τις τράπεζες, έχοντας μοναδική ευθύνη (δεν είναι και λίγη) τη λειτουργία των ATM. Με πέντε χρόνια προϋπηρεσία και Master (όλα Αγγλία) παίρνι 1200 ευρώ. Επίσης, θα μπορούσες να ψαχτείς σε κάποιο ιδιωτικό κολλέγιο για πληροφορική ή κάτι σχετικό με τα πτυχία σου, αν έχεις προϋπηρεσία. Στην εκπαίδευση οι μισθοί είναι πάρα πολύ καλοί στην Κύπρο. Δες το. Πάντως, μαζί με τους άλλους, θα σου πω κι εγώ ότι κάτι κάνεις εσύ λάθος. Παρά να κλαίγεσαι, χίλιες φορές να πάρεις 20 ευρώ. Όταν δεν είχα να πάρω πάνες στο δικό μου παιδί, εγώ φίλε, μετά από την Αγγλία κουβάλαγα κιβώτια. Και δεν ντράπηκα, ούτε χαλάστηκα. Η ανάγκη σε κάνει. 8
NickTG Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Εγω για 20 ευρω, απλα δεν θα δουλευα. Έτσι. Εγώ για κάτω από 50Ε δε σηκώνομαι καν από τη θέση μου. 6
zazik Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 ρε α τράβα ρε παπάρα που θες και βοήθεια. Κλαψομούνισε εκεί πέρα λίγο ακόμα, να γράφεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ότι κάνεις social media advertising και NLP και Μάρτσετινγκ και έμαθες να διοικείς επιχειρήσεις αντί για SQL/PHP που ζητάει η αγορά εργασίας και του χρόνου άνοιξε θέμα πάλι ότι δεν την παλεύεις γιατί δεν σε καλούν σε συνεντεύξεις. Σιχτίρ, κάθομαι και βοηθάω κιόλας. Επίπεδο..... Και δεν ξέρω αν κατάλαβες την ουσία του νήματος , η οποία ΔΕΝ είμαι εγώ.... Είναι η κατάσταση και όσοι είναι σαν εμένα...... Ευχομαι να μην φτάσεις στο επίπεδο αυτό , γιατί , απο τα μηνύματά σου , βλέπω έναν άνθρωπο ξερόλα και υποκριτη. Και όταν θα φτάσεις , δεν θα "κλαψομουνίζεις" , αλλά θα κλαίς με μάυρο δάκρυ.... Πάντως, μαζί με τους άλλους, θα σου πω κι εγώ ότι κάτι κάνεις εσύ λάθος. Παρά να κλαίγεσαι, χίλιες φορές να πάρεις 20 ευρώ. Όταν δεν είχα να πάρω πάνες στο δικό μου παιδί, εγώ φίλε, μετά από την Αγγλία κουβάλαγα κιβώτια. Και δεν ντράπηκα, ούτε χαλάστηκα. Η ανάγκη σε κάνει. ΔΕΝ ντρεπομαι , και ΔΕΝ κλαιγομαι.....και οικοδομή πάω που λέει ο λόγος.... Αλλα με τα σωστά λεφτά. Να αξίζει ο κόπος..... Το καταλαβατε ξερόλες? ( δεν πάει σε σένα φιλαράκι BritGreek) Αλλα όχι , θα πάρουνε τα McDonalds , που ζητάνε άλλωστε και συνέχεια προσωπικό , εμένα στα 30 μου , και όχι την πιτσιρικα. Και μου το λένε σαν να γνωρίζουνε ότι ΔΕΝ εχω κάνει αίτηση , όχι ΜΙΑ , αλλα ΤΡΕΙΣ Και στη αρχή του νήματος , μιλάω για ΜΕΛΛΟΝ...το μέλλον μας.... H καφετέρια , τα 20 Ευρώ ανασφάλιστα έχει πολύ μέλλον , το ομολογώ..... 2
zeniath Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Πότε προλάβατε να βριστείτε σε 2 pages δε το κατάλαβα. 11
BritGreek Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Και κάτι άλλο πάνω σ' αυτό που λες οτι δεν σε φωνάζουν. Όσο έψαχνα για δουλειά, έστελνα 3 σελίδες βιογραφικό με cover letter, κλπ. Μόλις αυτό το βιογραφικό έγινε 1 σελίδα, και το cover letter μια παράγραφος, άλλαξαν τα πάντα. Αλλά πήγα και μου το έφτιαξαν και το πλήρωσα. Φίλε ο κόπος για να αξίζει, συμφωνώ ότι πρέπει να αμοίβεσαι σωστά. Όμως, μέχρι να το βρεις αυτό, κάνεις τα πάντα. Η ανάγκη σε πάει. Και, για μενα, όσο περισσότερες ανάγκες (υποχρεώσεις) έχεις, τόσο πιο γρήγορα τρέχεις. 5
zazik Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Φίλε ο κόπος για να αξίζει, συμφωνώ ότι πρέπει να αμοίβεσαι σωστά. Όμως, μέχρι να το βρεις αυτό, κάνεις τα πάντα. Η ανάγκη σε πάει. Και, για μενα, όσο περισσότερες ανάγκες (υποχρεώσεις) έχεις, τόσο πιο γρήγορα τρέχεις. Τώρα μιλάς σωστα.... Αλλά επειδή δεν έχω υποχρεώσεις και γάλατα του παιδιου να τρέχουνε , συγνώμη κιολας...αλλά ψάχνω κάτι , κάτι ρε παιδι μου...πωλητής δεν με νοιάζει.... που να έχει γαμημένο μέλλον !!!!
REDODIN7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 https://erecruitment...ome/VacancyList Είδα ότι ζητάνε στην ειδικότητα μου και χάρηκα, μετά είδα ότι ήθελε και τουλάχιστον 6 χρονια προϋπηρεσία
BritGreek Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Τώρα μιλάς σωστα.... Αλλά επειδή δεν έχω υποχρεώσεις και γάλατα του παιδιου να τρέχουνε , συγνώμη κιολας...αλλά ψάχνω κάτι , κάτι ρε παιδι μου...πωλητής δεν με νοιάζει.... που να έχει γαμημένο μέλλον !!!! Αν περιμένεις να βρεις αυτό το μέλλον στην Ελλάδα, νομίζω ότι αν δεν προσαρμοστείς με δουλειές χαμηλότερου προφίλ και μισθού, δεν θα μπορέσεις να βρεις κάτι. Να μιλήσουμε για επιχείρηση; Έστω ότι κάνεις κάτι δικό σου. Τότε θα έχεις ένα ΤΕΒΕ που στην καλύτερη θα είναι κανένα 630άρι το δίμηνο και 40% φόρο. Στην ουσία κάνεις συνέταιρό σου το κράτος που αυτή τη στιγμή δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα και σε αναγκάζει να πεινάσεις, γιατί "μαζί τα φάγαμε". Έχεις να αντιμετωπίσεις μια νοοτροπία της πλειοψηφίας που έχει μάθει να ψάχνει το ρουσφέτι, το βόλεμα, τα μαύρα χρήματα, την έλλειψη διαφάνειας, που θα σου κάνει παζάρια για να μη δώσεις απόδειξη, και που στις επόμενες πάλι εκλογές θα ψηφίσει μια από τα ίδια (sorry για το πολιτικό σχόλιο, insomnia mods) για να μη χάσουν τα γεροντάκια μας (τα οποία χτυπιούνται από παντού) τα ψίχουλα που τους δίνουν για να πληρώσουν φάρμακα και φακελάκια. Μια κοινωνία που ψηφίζει άτομα που αρνούνται να ξεβολέψουν από το δημόσιο αυτούς που οι ίδιοι βόλεψαν, αφήνοντας τον ιδιωτικό τομέα να παραπαίει. Μια κοινωνία (γιατί εμείς φταίμε για όλα) η οποία είχε μάθει να παίρνει 5 δραχμές και να ξοδεύει 20. Δηλαδή μια ουτοπία. Και αδηφάγες τράπεζες που σου έδιναν κι άλλο χρήμα με κάρτες, ακόμα κι από το τηλέφωνο. Και αυτή η ουτοπία με ανάγκασε εμένα να πάρω τα μπογαλάκια μου και να πάω αλλού ενώ ήρθα με αγάπη, αναγκάζοντας το παιδί μου, εμένα, τη γυναίκα μου, να στερούμαστε τα πρόσωπα που αγαπάμε, την επαφή με τους δικούς μου και τους δικούς της που δεν ξέρουμε αν θα έχουμε αύριο επειδή είναι μεγάλοι (κούφια η ώρα). Εγώ τα σιχάθηκα όλα εδώ πέρα. Αλλά την Ελλάδα την αγαπώ. Γίναμε η οικογένεια του Skype αλλά δεν γινόταν αλλιώς. 5
zazik Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Πληροφοριακά , φίλε BritGreek , πριν 2 βδομαδες , είχα πάει με τον γαμπρό μου σε μια μετακόμιση. Και μάλιστα δύσκολη μετακόμιση. Το μπικικίνι : 30 Ευρώ , και κάτι μπυρες που μας κέρασε ο ιδιοκτήτης. Παρόλο ότι ήτανε δύσκολη και μας έπεσε η μέση (4ος όροφος , και όλα απο τις σκάλες) , για τρεις-τεσσερεις ώρες περιπου δουλεια... πήγα με χαρά και χαμόγελο ... Αν μου έλεγες όμως να το κάνω κάθε μέρα αυτό , σόρρυ , αλλα θα έλεγα όχι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα