brickman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ωραία, αφού το λύσαμε το θέμα ας τον αφήσουμε ήσυχο τον ζαζικ να ψάξει για καμιά αγγελία....
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 σκατά θα κάνω/κάνουμε για να επιβιώσουμε Και αν έχουμε φτάσει 35-40 χρονών και ζούμε ακόμα με τους / από τους γονείς μας?Και τι θα γίνουμε όταν οι γονείς μας φύγουνε? Είμαστε μια "χαμένη" γενιά? Αυτή η γενια του 80 (+-5) , τι θα απογίνουμε? Πιάσαμε πάτο ή έρχονται χειρότερα? Ήμαστε μια γενιά που δεν της επιτρέπεται λόγω συνθηκών να έχει το παραμικρό όνειρο? Πως θα κάνουμε οικογένεια / μεγαλώσουμε παιδιά? Τελικά , ποιό είναι το μέλλον μου ? Μπορώ να το καθορίσω μόνος ( όπως θα γινότανε Υπο Κανονικες Συνθήκες) ή το έχουνε καθορίσει άλλοι για μένα? Τελικά , έχω μέλλον????? Για να μειώσεις λίγο το άγχος σου. Το μόνο πράγμα που πρέπει να σε απασχολεί κατά την γνώμη μου είναι το αν θα βρείς κάποια δουλειά. Οικογένειες παιδιά κτλπ ξέχνα τα, διότι αυτά για να υπάρξουν δεν προϋποθέτουν μόνο μια δουλειά αλλά και άλλα πράγματα. Πιστεύω οτι το μέλλον σου ή καλύτερα την πορεία σου μπορείς να την καθορίσεις και εσύ, αλλά χρειάζεται και υπομονή και επιμονή. Αν δεν την παλεύεις με τίποτα εδώ πέρα δοκιμάζεις την τύχη σου και σε 2η χώρα του εξωτερικού και κάνεις οτι μπορείς. Εγώ το μέλλον δεν το σκέφτομαι καθόλου πλέον γιατί ως αγχωτικό άτομο από την φύση μου, αγχώνομαι και χαλιέμαι τζάμπα, για μένα υπάρχει μόνο το παρόν, το τι θα κάνω αύριο, το κοιτάω αύριο κοκ. Πάτο δεν έχουμε ποιάσει ακόμα και έρχονται τα χειρότερα.
zazik Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ωραία, αφού το λύσαμε το θέμα ας τον αφήσουμε ήσυχο τον ζαζικ να ψάξει για καμιά αγγελία.... Δεν βγαζουνε διευθυντικες θεσεις , οταν βγαλουνε τότε.... Μέχρι τότε , παω να σκασω κανα μπάφο....
Mirlogria Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Το να κάνεις δική σου δουλειά ούτε που σου περνάει απ'το μυαλό;
ikaruga24 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Το να κάνεις δική σου δουλειά ούτε που σου περνάει απ'το μυαλό; Μην ξαναλεμε τα ιδια. Εχει ειπωθει αρκετες φορες ηδη για το συγκεκριμενο θεμα. Στους υπολοιπους που απλα κανουν την πλακα τους...βασικα καλησπερα σας.
headbanger Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Είσαι άνεργος, στα πληρώνουν όλα οι γονείς σου, και απορρίπτεις δουλείες; Δεν λέω οτι έχεις άδικο, ισα-ισα, απλά δεν γίνεται να απαιτούμε από την Ελλάδα του 2012 να λειτουργεί σαν τον Καναδά! Προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις αυτό πρώτα και μετά έλα να τα ξαναπούμε. εδώ ο συμφορουμίτης brickman τα λέει όπως φαίνονται, και ας τα λέει χύμα. άλλο Ελλάδα του 2012 , άλλο Καναδάς άλλο Κίνα. εφ'όσον δεν μπορείς να την κάνεις για εξωτερικό όπως μας αποκάληψες σε προηγούμενη σου δημοσίευση, προσπάθησε να συμβιβαστείς. Αναγνωρίζω το γεγονός ότι μπορεί να μην έχεις υποχρεώσεις, αλλά η προσέγγιση σου είναι λάθος, κατά την άποψη μου. Ωραίο το επιχειρηματικό πλάνο. Όσο είναι στα σκαριά, χτύπα και΄3-4 μεροκάματα την εβδομάδα . δεν σε χάλασε. Θα σου πω το άλλο, νιώθω τυχερός που πλέον χτυπάω 6 ψηφία το χρόνο , αλλά τα Σ/Κ εξακολουθώ και δουλεύω σαν σερβιτόρος για τα εξτραδάκια -βοήθεια στο σπίτι, δόση αυτοκινήτου gas money, you name it-. Και τώρα που ήρθε ο χειμώνας εδώ, Παρασκευές και Σάββατα μετά την ταβέρνα θα καθαρίζω χιόνι με ένα μινι εκσαφέα . Όλα αυτά για τα $$. Ναι αντιλαμβάνομαι ότι εδώ αξίζει χρηματικά, αλλά προσπαθώ μέσω ενός προσωπικού παραδείγματος να εξηγήσω την διαφορά νοοτροπίας. Μακάρι να πετύχει το επιχειρηματικό πλάνο ειλικρινά. Τι γίνεται στο ενδιάμεσο όμως; Σε καταλαβαίνω, γιατί πριν 14 μήνες ήμουν σε ίδια κατάσταση με σένα. Δεν μπορόύσα να βρω οποιαδήποτε δουλειά - μιλάω για βόρεια Ελλάδα....- ούτε εργάτης στα χωράφια γιατί και καλά εμείς δεν είμασταν μαθημένοι στην σκληρή δουλειά ενώ οι αλβανοί πχ ήτανε (καμία σχέση με ρατσιστικ'ό σχόλιο, ΑΥΤΟ μου είπανε κατά λ΄΄εξη ουκ ολίγες φορές). Η ανεργία σου γημιουργεί μια αίσθηση πεσιμισμού λόγο ότι αισθάνεσαι μη παραγωγικός. Ένα συναίσθημα σημαντικό για τον άνθρωπο του 21 αιώνα. ΥΓ: δεν χρειάζεται να θυμ'ωνεις όταν κάποιος προσπαθεί "να σου την πει" .Ο καθένας έχει δικαίωμα στο να έχει άποψω, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ειδικά όταν απευθην΄΄ομαστε σε ένα δημόσιο φόρουμ. 4
brickman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 εδώ ο συμφορουμίτης brickman τα λέει όπως φαίνονται, και ας τα λέει χύμα. άλλο Ελλάδα του 2012 , άλλο Καναδάς άλλο Κίνα. εφ'όσον δεν μπορείς να την κάνεις για εξωτερικό όπως μας αποκάληψες σε προηγούμενη σου δημοσίευση, προσπάθησε να συμβιβαστείς. Αναγνωρίζω το γεγονός ότι μπορεί να μην έχεις υποχρεώσεις, αλλά η προσέγγιση σου είναι λάθος, κατά την άποψη μου. Ωραίο το επιχειρηματικό πλάνο. Όσο είναι στα σκαριά, χτύπα και΄3-4 μεροκάματα την εβδομάδα . δεν σε χάλασε. Θα σου πω το άλλο, νιώθω τυχερός που πλέον χτυπάω 6 ψηφία το χρόνο , αλλά τα Σ/Κ εξακολουθώ και δουλεύω σαν σερβιτόρος για τα εξτραδάκια -βοήθεια στο σπίτι, δόση αυτοκινήτου gas money, you name it-. Και τώρα που ήρθε ο χειμώνας εδώ, Παρασκευές και Σάββατα μετά την ταβέρνα θα καθαρίζω χιόνι με ένα μινι εκσαφέα . Όλα αυτά για τα $$. Ναι αντιλαμβάνομαι ότι εδώ αξίζει χρηματικά, αλλά προσπαθώ μέσω ενός προσωπικού παραδείγματος να εξηγήσω την διαφορά νοοτροπίας. Μακάρι να πετύχει το επιχειρηματικό πλάνο ειλικρινά. Τι γίνεται στο ενδιάμεσο όμως; Σε καταλαβαίνω, γιατί πριν 14 μήνες ήμουν σε ίδια κατάσταση με σένα. Δεν μπορόύσα να βρω οποιαδήποτε δουλειά - μιλάω για βόρεια Ελλάδα....- ούτε εργάτης στα χωράφια γιατί και καλά εμείς δεν είμασταν μαθημένοι στην σκληρή δουλειά ενώ οι αλβανοί πχ ήτανε (καμία σχέση με ρατσιστικ'ό σχόλιο, ΑΥΤΟ μου είπανε κατά λ΄΄εξη ουκ ολίγες φορές). Η ανεργία σου γημιουργεί μια αίσθηση πεσιμισμού λόγο ότι αισθάνεσαι μη παραγωγικός. Ένα συναίσθημα σημαντικό για τον άνθρωπο του 21 αιώνα. ΥΓ: δεν χρειάζεται να θυμ'ωνεις όταν κάποιος προσπαθεί "να σου την πει" .Ο καθένας έχει δικαίωμα στο να έχει άποψω, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ειδικά όταν απευθην΄΄ομαστε σε ένα δημόσιο φόρουμ. Επιτέλους κάποιος που με καταλαβαίνει! Ν' αγιάσει το πληκτρολόγιό σου! Για του λόγου το αληθές: Θελω το Facebook σου Ημουνα διαβιβάσεις , και θέλω και το δικό σου Φεισμπουκ όπως και να έχει...αν το 3 είναι αλήθεια είσαι η γυναίκα των ονείρων μου , εκδικητική.... Το 1 είναι αλήθεια και σε πληροφορώ ότι γιάλισε !!!!!! Το 2 είναι αλήθεια και σε πληροφορώ οτι μου γαμήσανε την μοκέτα , αφού οι καμμένοι δεν είχαμε κουράγιο να σηκωθούμε. Εχουμε βουλώσει την χέστρα , στον βόθρο πετάχτηκαν σκατά , αλλά δεν ήρθανε όλοι αυτοί. Βάλαμε έναν Κύπριο και ξεβούλωσε τον βόθρο
panagos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Θα σου πω το άλλο, νιώθω τυχερός που πλέον χτυπάω 6 ψηφία το χρόνο , αλλά τα Σ/Κ εξακολουθώ και δουλεύω σαν σερβιτόρος για τα εξτραδάκια -βοήθεια στο σπίτι, δόση αυτοκινήτου gas money, you name it-. 6 ψηφία; Δηλαδή βγάζεις πάνω από 100κ το χρόνο και σερβίρεις τα σκ για εξτραδάκια; 1
headbanger Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 6 ψηφία; Δηλαδή βγάζεις πάνω από 100κ το χρόνο και σερβίρεις τα σκ για εξτραδάκια; ακριβώς. γιατί Σ/Κ είναι απο 200 εώς 600 $ από τα tips. Ξεκίνησα να το κάνω όταν πρωτοήρθα σαν intern και μου έμεινε. Έτσι κατάφερα και τσίμπησα το ford fusion 2012 και έφερα και τον αδερφό εδώ σε 1 χρόνο μέσα. κάνοντας 2-3 δουλειές. Αύριο φέυγω για thanksgiving το Βανκούβερ. Χωρίς να επηρεάσω το budget μου. 60$ την ώρα είναι το μηχάνημα για το χιόνι. ωραία ακούγεται, αλλά για έλα στους -28 με -35 να καθαρίζεις εσύ χιόνι βραδιάτικα. Δεν παραπονιέμαι, ίσα ίσα κατάφερα να νιώθω άνθρωπος και αυτή η χώρα μου έδωσε όσα η Ελλάδα δεν μπορούσε ούτε σε 20 χρόνια. Είναι θέμα νοοτροπίας πανάγο. τα άλλα σε πμ μην χαλάμε το θέμα. 5
black_widow Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ξαναλέω....αν μου βρεις δουλειά με 600 Ευρώ + ΙΚΑ , έφυγα....σταθερά , όχι πχ. απο ποσοστά σε τηλεφωνικές πωλήσεις..... Οτιδήποτε..... Βασικές προυποθέσεις 1) IKA 2) ΝΑ πληρώνει όντως.....να μην είναι απατη Ακολουθεί σεντόνι : Δεν υπάρχει αυτή η δουλειά , οι τελευταίοι που δεν είχαμε σύμβαση ΕΓΣΕΕ με τα 470 ευρώ απολυόμαστε σταδιακά, εγώ είχα ΕΓΣΕΕ προ μείωσης ΔΝΤ που είχε μετατραπεί σε ατομική , το άτομο που απολύσανε μετά από εμένα είχε προσληφθεί προ κρίσης και είχε κλαδική που είχε λήξει . Έπονται και οι επόμενοι με ληγμένες κλαδικές ή να υπογράψουν μείωση ή να απολυθούν. Επίσης δεν υπάρχει πλέον γραμματειακή δουλειά . Θέλουν να είσαι και γραμματέας , να είσαι και λογιστής , να ξέρεις photoshop κ.λ.π. Και στη γραμματειακή δουλειά + data entry που είχα μου κάνανε τεστ βέβαια, μέτρησε η προυπηρεσία που είχα σε κατάστημα ( σύστημα rotation , π.χ. αν μία μέρα ξέρω εγώ είχε δουλειά για 6ωρο αντί για το συνηθισμένο 9ωρο+ σε στέλνανε να κάνεις κάτι άλλο ) και η γνώση CMS . Τελικά αποφάσισαν ό,τι θέλουν να έχεις και γραφιστικές γνώσεις ή γνώσεις κώδικα για να μη πληρώσουν εξωτερικό συνεργάτη ή άτομο μόνο για αυτή τη δουλειά...Και κακά τα ψέμματα προτιμώνται εμφανίσιμες γυναίκες σε αυτές τις δουλειές συνήθως κάτω των 25. Ό,τι κάνουμε μόνοι μας...Μην περιμένεις από την αγορά εργασίας ( την ποιά ; ) να διορθωθεί. Το θέμα είναι τι θα γίνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατί με 35 % φόρο εισοδήματος χωρίς αφορολόγητο, 1000 ευρώ κεφαλικό φόρο , ΤΕΒΕ κ.λ.π. και το σύστημα να αλλάζει συνεχώς ούτε ένα business plan της προκοπής δεν μπορούμε να κάνουμε. Καλό είναι επίσης να απασχολείσαι με κάτι, τους χτυπάει διαφορετικά να σε βλέπουν άνεργο από το να υπο-απασχολείσαι έστω. Εγώ έχω αρχίσει κάποια projects σε διεθνή freelancer sites να έχω έστω ένα χαρτζηλίκι κάθε εβδομάδα , απλά πράγματα τύπου e-mail assistant ( από τα 18 μου εργάζομαι , δε γίνεται στα 27 να αρχίζω να ζητάω πέρα του ότι δεν έχουν κιόλας ) . Συμπλήρωσα το προφίλ , έκανα tests να φαίνονται στο προφίλ και κάνω αιτήσεις. Σκέφτομαι να πάω και για εθελοντική εργασία πάλι σε κάποια ΜΚΟ ( είχα ξανακάνει στο παρελθόν , έβριζα τότε τον εαυτό μου που την έκανε αλλά φαινόταν καλό στο βιογραφικό + ό,τι έμαθα χρήσιμα skills στο γραμματειακό κομμάτι που θεωρητικά δε θα μπορούσα να έχω ). Δε βοηθάει η κλεισούρα ψυχολογικά, 2 μήνες και ήδη με έχει πάρει από κάτω. Εστίασε στο τεχνικό κομμάτι των σπουδών σου , εδώ εμείς με πτυχίο 5ου πεδίου προσπαθούμε να κάνουμε στροφή σε πιο IT τομείς... Υ.Γ. Σταμάτα να ανοίγεις topic με αυτό το θέμα , βλέπεις κάθε φορά τι απαντήσεις παίρνεις... 1
panagos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 ακριβώς. γιατί Σ/Κ είναι απο 200 εώς 600 $ από τα tips. Ξεκίνησα να το κάνω όταν πρωτοήρθα σαν intern και μου έμεινε. Έτσι κατάφερα και τσίμπησα το ford fusion 2012 και έφερα και τον αδερφό εδώ σε 1 χρόνο μέσα. κάνοντας 2-3 δουλειές. Αύριο φέυγω για thanksgiving το Βανκούβερ. Χωρίς να επηρεάσω το budget μου. 60$ την ώρα είναι το μηχάνημα για το χιόνι. ωραία ακούγεται, αλλά για έλα στους -28 με -35 να καθαρίζεις εσύ χιόνι βραδιάτικα. Δεν παραπονιέμαι, ίσα ίσα κατάφερα να νιώθω άνθρωπος και αυτή η χώρα μου έδωσε όσα η Ελλάδα δεν μπορούσε ούτε σε 20 χρόνια. Είναι θέμα νοοτροπίας πανάγο. τα άλλα σε πμ μην χαλάμε το θέμα. Sorry μου διέφυγε πως είσαι έξω και μιλούσαμε για $. Εντελώς άλλη φάση από εδώ όμως. Εσύ ζεις σε μια χώρα με αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες (τουλάχιστον πιο ίσες από εδώ). Με ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας παγκοσμίως. Όταν έχεις εμπιστοσύνη στο κράτος, φτιάχνει και η νοοτροπία σου .
KleKoR Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Επιτέλους κάποιος που με καταλαβαίνει! Ν' αγιάσει το πληκτρολόγιό σου! Σε καταλαβαίνει κάποιος που βγάζει 100000+ και δουλεύει επί πλέον τα Σαββατοκύριακα ως σερβιτόρος... 2
ikaruga24 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 ακριβώς. γιατί Σ/Κ είναι απο 200 εώς 600 $ από τα tips. Ξεκίνησα να το κάνω όταν πρωτοήρθα σαν intern και μου έμεινε. Έτσι κατάφερα και τσίμπησα το ford fusion 2012 και έφερα και τον αδερφό εδώ σε 1 χρόνο μέσα. κάνοντας 2-3 δουλειές. Αύριο φέυγω για thanksgiving το Βανκούβερ. Χωρίς να επηρεάσω το budget μου. 60$ την ώρα είναι το μηχάνημα για το χιόνι. ωραία ακούγεται, αλλά για έλα στους -28 με -35 να καθαρίζεις εσύ χιόνι βραδιάτικα. Δεν παραπονιέμαι, ίσα ίσα κατάφερα να νιώθω άνθρωπος και αυτή η χώρα μου έδωσε όσα η Ελλάδα δεν μπορούσε ούτε σε 20 χρόνια. Είναι θέμα νοοτροπίας πανάγο. τα άλλα σε πμ μην χαλάμε το θέμα. Δεν ειναι μονο θεμα νοοτροπιας Headbanger. Αν ηταν μονο αυτο δεν θα ειχαμε ουτε τα μισα προβληματα απο αυτα που εχουμε τωρα. Υπαρχουν και τα πρακτικα τα οποια δεν ειναι καθολου ευκολα να αντιμετωπισεις σε μια χωρα οπως η Ελλαδα. Δεκτο οτι υπαρχει πραγματι μια Χ νοοτροπια αλλα αυτη η νοοτροπια δεν εμφανιστηκε απο το πουθενα. Διαμορφωθηκε αναλογα με το πως λειτουργει το "σχεδιο". Σχεδιο στο οποιο κοντρα δεν προκειται (και δεν μπορεις) να πας.
headbanger Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Σε καταλαβαίνει κάποιος που βγάζει 100000+ και δουλεύει επί πλέον τα Σαββατοκύριακα ως σερβιτόρος... μοα αρέσει το σχόλιο σου. τον καταλαβαίνει κάποιος που δεν το βάζει κάτω, έχει στόχους και κινεί γη και ουρανό για να τα καταφέρει. Δεν ξεκίνησα με 100κ. αλλά με 34κ ένα έτος πριν. έίμαι μόνο 26. Καταλαβαίνω το ειρωνικό σου σχόλιο για τα 100κ και την 2η δουλειά, αλλά αυτό για μένα δείχνει ότι δεν επαναπαύομαι. Αφού ΜΠΟΡΩ γιατί να μην το κάνω;στο κάτω κάτω το 40% του εισοδήματος μου πάει για φόρους. Για να έχουν κοινωνικό κράτος ΟΛΟΙ. Εξάλλου 100κ δεν είναι και τόσα πολλά, full time σερβιτόρος σε καλούτσικο εστιατόριο χτυπάς 50κ χαλαρά, και είναι και αφορολόγητο μεγάλο ποσοστό λόγο tip claiming. Θα συμφωνήσω με τον Ikaruga24. Διαφορετικές χώρες/νοοτροπίες κόσμοι. Και εγω για 400 /500 δούλευα πριν (ΟΤΑΝ δούλευα....) και απλά απογοητεύτηκα, και την έκανα για μακριά. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα