Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει καλύτερη λύση από την παραπάνω.

Τράβα Καναδά. Σε 4 χρόνια συνεχή παραμονή και εργασία εκεί, κάνε αίτηση για ιθαγένεια. Θα χρειαστεί να πέρασεις εξετάσεις, αλλά δεν είναι και τίποτα μία εβδομάδα διάβασμα.

Γίνε Καναδός. Πάρε Καναδικό διαβατήριο. Με αυτά απαιτείς από το ΥΠΕΣ μέσω της Πρεσβείας, να σε διαγράψουν από Έλληνα και τέλος.

Μην δεχτείς να τους αφήσεις να έχεις διπλή ιθαγένεια.

Θα σου κοστίσει λιγότερο από εξαγορά θητείας, και θα έχεις το κεφάλι σου στα 28-29.

Βέβαια, το να θελήσεις να γίνεις Έλληνας μετά, θα πας να υπηρετήσεις στον ΕΣ. Και θα χρειάζεσαι βίζα για να μείνεις Ελλάδα πάνω από το χρονικό όριο που είναι για αλλοδαπούς.

Αν γινει το παραπανω..τοτε χανεις το δικαιωμα ψηφιζεις στην Ελλαδα;

Δημοσ.

Αν γινει το παραπανω..τοτε χανεις το δικαιωμα ψηφιζεις στην Ελλαδα;

Αν χάσεις την ελληνική ιθαγένεια, χάνεις και το δικαίωμα ψήφου. Εκτός και αν έχεις ιθαγένεια άλλης χώρας της ΕΕ, οπότε μπορείς να ψηφίζεις μόνο σε δημοτικές και ευρωεκλογές.

Δημοσ.

Κοιτάχτε γιατί όλοι βομβαρδίζετε χωρίς λόγο.

Ο φίλος πάει Καναδά συστημένος για δουλειά. Θέλει να καθαρίσει με το στρατό, χωρίς να τον έχει μία ζωή βραχνά.

Πρότεινα μία πρόταση. Ανεξάρτητα αν είναι ΕΕ ή όχι, καθαρίζει το θέμα του ΕΣ από το ορίζοντα οριστικά.

Θέλει να είναι Έλληνας, ΕΕ κλπ, θα πρέπει να έχει και τις συνέπειες του ΕΣ συνέχεια στο δρόμο του. Κατ εμέ, αν δεν πάει καρφωτός για δουλειά, να κόψει την απαλλαγή. Να πάει στρατό να τελειώσει και να συνεχίσει την ζωή του.

Επίσης όσοι συμβουλεύουν ότι μπορεί να βγάλει Ελληνικό διαβατήριο ως λιποτάκτης, έτσι απλά, μάλλον δεν έχετε ιδέα. Θα πρέπει να κλείσει ραντεβού με το αντίστοιχο στρατολόγο στην Πρεσβεία πρώτα, να διευθετήσουν το θέμα αυτοί πρώτα. Και αυτοί δίνουν έγκριση αν βγει Ελληνικό διαβατήριο ή όχι.

Και όσοι λέτε να μην υπηρετήσει ούτε μία μέρα γιατί δεν αξήζει κλπ, καλό θα ήταν να πάρετε το επόμενο αεροπλάνο και να πάτε σε κάποια άλλη χώρα. Έχετε απαιτήσεις από την Ελλάδα, χωρίς να προσφέρετε κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Ο φίλος πάει Καναδά συστημένος για δουλειά. Θέλει να καθαρίσει με το στρατό, χωρίς να τον έχει μία ζωή βραχνά.

Πρότεινα μία πρόταση. Ανεξάρτητα αν είναι ΕΕ ή όχι, καθαρίζει το θέμα του ΕΣ από το ορίζοντα οριστικά.

Θέλει να είναι Έλληνας, ΕΕ κλπ, θα πρέπει να έχει και τις συνέπειες του ΕΣ συνέχεια στο δρόμο του. Κατ εμέ, αν δεν πάει καρφωτός για δουλειά, να κόψει την απαλλαγή. Να πάει στρατό να τελειώσει και να συνεχίσει την ζωή του.

Επίσης όσοι συμβουλεύουν ότι μπορεί να βγάλει Ελληνικό διαβατήριο ως λιποτάκτης, έτσι απλά, μάλλον δεν έχετε ιδέα. Θα πρέπει να κλείσει ραντεβού με το αντίστοιχο στρατολόγο στην Πρεσβεία πρώτα, να διευθετήσουν το θέμα αυτοί πρώτα. Και αυτοί δίνουν έγκριση αν βγει Ελληνικό διαβατήριο ή όχι.

Και όσοι λέτε να μην υπηρετήσει ούτε μία μέρα γιατί δεν αξήζει κλπ, καλό θα ήταν να πάρετε το επόμενο αεροπλάνο και να πάτε σε κάποια άλλη χώρα. Έχετε απαιτήσεις από την Ελλάδα, χωρίς να προσφέρετε κάτι.

πες τα ρε Man!!!

τι παπαριές διαβάζω θεέ μου..

Αν κηρυχθεί κάποιος ανυπόταχτος, τον σταματήσανε στο αεροδρόμιο no matter what και τον στέλνουν να υπηρετήσει αν δεν μπορεί να πάρει άλλη αναβολή.. ειδικά αν είναι από-σε χώρα εκτός σένγκεν και του ελέγξουν το διαβατήριο δεν περνάει με την καμία..

Για έκδοση - ανανέωση διαβατηρίου ανυπόταχτου, ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ !! Αυτά πλέον ελέγχονται στην αστυνομία σε βάσεις δεδομένων, όχι στα μπουρδέλα των νομαρχιών όπως γινόταν παλιά που έβγαζες ότι ήθελες !!

Ο στρατός είναι ένα απίστευτο χασομέρι πάντως.. Αυτά που μαθαίνεις μπορείς να τα μάθεις σε 1 μήνα. Το υπόλοιπο διάστημα κάνεις συντήρηση στρατιωτικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, και αγγαρείες..

Αυτά που έμαθα εγώ ήταν :

1. χειρισμός όπλων (δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με το σπορ)

2. μηχανολογικές γνώσεις στην πράξη (αθάνατα στάγιερ !!)

3. ότι υπάρχουν απίστευτοι βρωμιάρηδες, που συνήθως δουλεύουν και σε μαγειρεία !!!!

Δημοσ.

Το θεμα που θετω, δεν εχει να κανει με τον αν συμφωνει ο καθενας απο εμας με τον λογο υπαρξης του στρατου,

ουτε το πως περασε ο καθενας μας στο στρατο και αν ειναι η οχι ωραια!

Απλα επειδη πολλα ατομα στην ηλικα μου, που δεν εχουν υπηρετησει ακομα, θελουν να φυγουν, ανοιγει ενα μεγαλο θεμα οχι μονο για εμενα, αλλα για πολλους!

Γιατι απο την στιγμη που εγω θα φυγω στο εξωτερικο και θα εχω δουλεια εκει, δεν θα μπορεσω καποια στιγμη μετα απο 4-5 χρονια να πω στον εργοδοτη μου εκει ή ακομα και στην οικογενεια μου αν εχω δημιουργησει, ''ξερετε κατι, εγω πρεπει να γυρισω Ελλαδα για 6-9 μηνες, γιατι πρεπει να κανω στρατο!''

Απο την αλλη δεν θελω να χασω και την ελληνικη ιθαγενεια, ουτε να επισκεπτομαι σαν κυνηγημενος την ιδια μου την πατριδα για να περασω 2,3 μηνες διακοπες και να δω τους συγγενεις μου!

Δημοσ.

είδαμε κι όσοι κάναμε σύνορα πόσα μας προσέφερε απλόχερα η ελλάδα. αλλά είχαμε την τιμή να φυλάμε το γιό του γνωστού που πηγε στρατο τη μερα που παρουσιάστηκε, και επέστρεψε για να πάρει το απολυτήριο.

• Like 1
Δημοσ.

ε για αυτο σου λεω οτι και να μπεις δε θα κανεις κατι τρομερα επιπονο σε οτι αφορα το σωματικο σκελος

ουτε να περπατησεις χλμ με τα κωλοαρβυλα προκειται ουτε να καθεσαι με νταλα ηλιο και ψωλοκρυο ορθιος να διαλυεις τα ποδια σου

ισως ουτε καν κουβαλημα

τωρα αν καθαρισεις κανα δισκο , μαζεψεις τιποτα σκουπιδια και κανεις τιποτα κακους υπνους σα θαλαμοφυλακας δεν ειναι και τοσο τρομερο

ο,τι και να κανεις ενδεχεται να ειναι πολυ χρησιμο για τους υπολοιπους

γνωρισα παιδια στο στρατο με πολυ σοβαρα προβληματα υγειας καποιοι απο τους οποιους περνουσαν πολυ δυσκολα βεβαια, αλλα αρκετοι απο αυτους τη παλευαν αρκετα αξιοπρεπως και δεν επικαλουνταν συνεχως τα προβληματα τους.

υπηρχαν βεβαια και αυτοι που δεν εκαναν το παραμικρο, κλαιγονταν και ηθελαν απλα να φαινεται οτι υπηρετησαν , αλλα αυτο ειναι κυριως και θεμα χαρακτηρα.

οπως και να χει παντως ολοι εχουν κατι να προσφερουν και δεν ειναι ειναι υπερανθρωποι οσοι πηγαν.

αν βεβαια εχεις καποιο πολυ σοβαρο προβλημα και δε γινεται τελικα να υπηρετησεις , δε μπορει να σε κατηγορησει κανεις για αυτο.

το θεμα ομως ειναι να κανεις αυτο που σε κανει να αισθανεσαι καλα.. αν δε θες με τιποτα να πας κι εγω μαζι σου, αν ομως το βλεπεις εστω και λιγο οπως σου εγραψα πιο πανω, ισως τελικα νιωσεις καλυτερα που δεν εβαλες πανω απο ολους τον εαυτο σου :)

Αν στον στρατο εκανες κατι ουσιωδες να παω 1000 φορες. Το γοπινγκ και το ξεσκωνισμα του οχηματος διαβιβασεων (που δεν επαιρνε καν μπρος και επρεπε να βγαλει επικοινωνιες για το πυροβολικο στον εβρο) δεν ειναι ουσια.

Δημοσ.

πες τα ρε Man!!!

Αν κηρυχθεί κάποιος ανυπόταχτος, τον σταματήσανε στο αεροδρόμιο no matter what και τον στέλνουν να υπηρετήσει αν δεν μπορεί να πάρει άλλη αναβολή.. ειδικά αν είναι από-σε χώρα εκτός σένγκεν και του ελέγξουν το διαβατήριο δεν περνάει με την καμία..

Για έκδοση - ανανέωση διαβατηρίου ανυπόταχτου, ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ !! Αυτά πλέον ελέγχονται στην αστυνομία σε βάσεις δεδομένων, όχι στα μπουρδέλα των νομαρχιών όπως γινόταν παλιά που έβγαζες ότι ήθελες !!

ακριβώς το ίδιο λέω και γω για σένα όμως :)

ανυπότακτος εξωτερικού με όλα τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (χαρτιά από πρεσβεία της χώρας διαμονής) , βγάζει και διαβατήριο περνάει k τα αεροδρόμια.1 στο μύριο να σου πουν κάτι, δείχνεις χαρτί πρεσβείας και γεια σας

για τον TS...

πας για δουλειά, κανεις τα χαρτιά στην πρεσβεία, τα στέλνεις στρατολογία, κηρύσσεσαι ανυπότακτος εξωτερικού και δικαιούσαι 30 μέρες το χρόνο σύνολο.συμβολικό το νούμερο, δεν ελέγχει ποτε κανεις τίποτα, εκτος και αν δεν έχεις κανονίσει καμια διαδικασία μέσω προξενείου, τότε μονο θα σε ψάξουν.

έπειτα θα γίνουν στρατοδικεία, θα δικαστεις ερήμην θα φας ποινές και χρηματικά πρόστιμα κάνα 200 ευρώ τα δικαστικά έξοδα και κάνα 300-400 η ποινή, με αναστολή, που δε την πληρώνεις εκτος αν κανεις μαλακια μέσα στην αναστολή...

εάν αποφασίσεις να γυρίσεις πριν τα 35 , πληρώνεις τα πρόστιμα ΌΛΑ και πας κανονικά στρατό.

μετά τα 35, πας 45 μέρες στρατό και εξαγοράζεις το υπόλοιπο, κάνα 6000 είναι αν θυμάμαι καλά....

εάν έρθεις μετά τα 45 δεν πας καθόλου...

a και για τα διαβατήρια, έχω βγάλει και στην αγγλία και στην ελλάδα διαβατήριο, όντας ανυπότακτος εξωτερικού

• Like 1
Δημοσ.

Και αφού έχεις τελειώσει, και περιμένεις σε 9 μήνες να σε πάρουν, γιατί δεν πας να καθαρίσεις με τον ΕΣ;

Πνίγεσαι σε μία κουταλία νερό χωρίς κοινή λογική.

@Pantelwolf, με την ίδια λογική να μην πληρώσει κανένας φόρους. Να μην πάει κανένας στρατό.

Αλλά να μην κατέβετε σε πορείες, όταν το Κράτος δεν έχει να πληρώσει συντάξεις, νοσοκομεία, σχολεία, πυροσβεστική & αστυνομία. Γιατί η λογική των τελευταίων 30 ετών, ότι το κράτος βρίσκει λεφτά (από δανεικά), για τις παροχές αυτές, έφτασε την χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα. Και αν εσύ λόγο ηλικίας δεν "έφαγες", έφαγε ο πατέρας σου, η μάνα σου και οι παπούδες σου.

• Like 1
Δημοσ.

Και αφού έχεις τελειώσει, και περιμένεις σε 9 μήνες να σε πάρουν, γιατί δεν πας να καθαρίσεις με τον ΕΣ;

Πνίγεσαι σε μία κουταλία νερό χωρίς κοινή λογική.

Δεν εχω τελειωσει, μαλλον Δεκεμβρι καθαριζω!

Και μετα θα φυγω....

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω απόλυτα...

Δημοσ.

ναι

πες τα ρε Man!!!

τι παπαριές...

Αν τύχει και σε πιάσουν στο αεροδρόμιο, ούτε σε συλλαμβάνουν, ούτε σε απαγάγουν, ούτε σε στέλνουν στο στρατόπεδο να σπας πέτρες, ούτε τίποτα απ΄όλα αυτά.

Μια υπευθυνη δηλωση υπογράφεις ότι θα παρουσιαστείς στο φρουραρχείο της περιοχής σου, για να κανονίσεις το θέμα.

Αν δεν θες να υπηρετήσεις, δεν υπηρετείς, ο στρατός δεν ειναι φυλακή.

Το αν αξίζει ειναι για τον καθένα προσωπική αποψη, το αν η θητεία εκπληρώνει τον στόχο της έτσι όπως λειτουργεί, φυσικά όχι. Όσοι θέλουν να εκπαιδευτούν σε περίπτωση πολέμου, καλύτερα να γραφτούν σε κανα κυνηγετικό συλλογο και να πηγαίνουν για καμμια σκοποβολή και κανα κυνήγι σε δάσος 2, 3 φορές το χρόνο θα γίνουν υπερκομμάντα σε σχέση με το επιπεδο του ΕΣ.

Ετσι όπως λειτουργεί δεν έχει καμμία σχέση πλέον ούτε με την πατρίδα, ούτε με την κοινωνία μας. Ενα παραμάγαζο ορισμένων ειναι και τίποτα παραπάνω.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...