positivecreep21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 καλησπερα, ας πουμε πως καποιος τελειωνει φιλολογος και θελει να δουλεψει ως καθηγητης σε σχολειο,απο τι διαδικασιες περναει? Μπορει να δουλεψει ως αναπληρωτης χωρις να δωσει ΑΣΕΠ ή πρεπει να περασει το ΑΣΕΠ και να γινει μονιμος? Επισεις,μπορει να επιλεξει σε ποιο μερος θελει να δουλεψει ή αναλογα με τα μορια του διοριζεται σε οποια περιοχη του επιτρεπει ο βαθμος του,δηλαδη Αθηνα αν εχει πολλα μορια και κρητη αν εχει λιγοτερα?
pavlinara Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Ο ΑΣΕΠ θα καταργηθεί σαν διαγωνισμός. Θα μετράει πάλι η χρονιά κτήσης πτυχίου. Επίσης προβάδισμα δίνει η τριτεκνία, η αναπηρία(τα μεταπτυχιακά προς το παρόν όχι). Προς το παρόν οι πίνακες αναπληρωτών πάνε ανάλογα την χρονιά κτήσης πτυχίου, τυχόν επιτυχία σε ΑΣΕΠ,προυπηρεσία, τριτεκνία, πολυτεκνία, ειδική κατηγορία και παιδαγωγική κατάρτιση για τις τεχνικές ειδικότητες. Οι φιλόλογοι όμως έχουν τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό μιας και είναι πάνω από 20.000.
gokuthelegend Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Παιδιά επειδής και εμένα με ενδιαφέρει (φυσικά εγώ έχω σπουδάσει Πληροφορική, οπότε με ενδιαφέρει για καθηγητής Πληροφορικής), τι χαρτιά χρειάζονται για να κάνουμε αίτηση για καθηγητής; Είτε μόνιμος είτε ωρομίσθιος.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Προς το παρόν οι πίνακες αναπληρωτών πάνε ανάλογα ... τριτεκνία, πολυτεκνία Οι φιλόλογοι όμως έχουν τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό μιας και είναι πάνω από 20.000. Το νου του οποιος τα φτιαξει με φιλολογινα... Παιδιά επειδής και εμένα με ενδιαφέρει (φυσικά εγώ έχω σπουδάσει Πληροφορική, οπότε με ενδιαφέρει για καθηγητής Πληροφορικής), τι χαρτιά χρειάζονται για να κάνουμε αίτηση για καθηγητής; Είτε μόνιμος είτε ωρομίσθιος. Προς το παρον απ'οσο γνωριζω παει με ΑΣΕΠ. Βεβαια γνωστος που πετυχε σε διαγωνισμο ΑΣΕΠ πριν 3-4 χρονια για μονιμους ακομα περιμενει να τον καλεσουν...Και μαλλον θα περιμενει για πολλα χρονια ακομη. Για ωρομισθιος δεν ξερω τις προυποθεσεις -αλλα παλι απο γνωστη που ειναι ωρομισθιος- καλυτερα ανεργος παρα ωρομισθιος θα ελεγα... 1
Cossutius. Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Με το που τελειώνει κάποιος ένα Πανεπιστήμιο, (πχ ένας πληροφορικάριος) μπορει να κάνει αίτηση να μπει στους πίνακες αναπληρωτών πληρες ωραριου, μειωμένου, ωρομίσθιων. Το θεμα ειναι πως υπάρχουν τόσοι πολλοί εκεί μέσα, που ειναι φύση αδύνατον για έναν νέο απόφοιτο να εργαστει αυτη τη στιγμη στο δημόσιο, ακόμα και αν έχει μεταπτυχιακό ορισμένες φορές. Για μονιμότητα καμία περίπτωση. Οι διορισμοί ειναι απειροελάχιστοι εδω και 3-4 χρόνια (ασχετα αν τα κενά ειναι χιλιάδες) και υπάρχει αναμονή από επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ, ή ΑΜΕΑ που έπρεπε να έχουν διορισθεί εδω και 5 χρόνια και πολλές φορές δεν εργάζονται ουτε σαν αναπληρωτές.
gokuthelegend Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Με το που τελειώνει κάποιος ένα Πανεπιστήμιο, (πχ ένας πληροφορικάριος) μπορει να κάνει αίτηση να μπει στους πίνακες αναπληρωτών πληρες ωραριου, μειωμένου, ωρομίσθιων. Το θεμα ειναι πως υπάρχουν τόσοι πολλοί εκεί μέσα, που ειναι φύση αδύνατον για έναν νέο απόφοιτο να εργαστει αυτη τη στιγμη στο δημόσιο, ακόμα και αν έχει μεταπτυχιακό ορισμένες φορές. Για μονιμότητα καμία περίπτωση. Οι διορισμοί ειναι απειροελάχιστοι εδω και 3-4 χρόνια (ασχετα αν τα κενά ειναι χιλιάδες) και υπάρχει αναμονή από επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ, ή ΑΜΕΑ που έπρεπε να έχουν διορισθεί εδω και 5 χρόνια και πολλές φορές δεν εργάζονται ουτε σαν αναπληρωτές. Εντάξει, το ότι δεν θα βρούμε δουλειά έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό αλλά ας πούμε ότι θέλουμε να κάνουμε αίτηση για να υπάρχει (ποτέ δεν ξέρεις), υπάρχει κάποιο ΕΠΙΣΗΜΟ link με περισσότερες πληροφορίες; Ας πούμε στο www.asep.gr, υπάρχει κάτι;
Cossutius. Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Oχι. Σου προτεινω να μπεις σε εκπαιδευτικά σάιτ ή φορουμ όπως το www.alfavita.gr και το www.pde.gr . Εκει θα βρεις οτι πληροφορία θέλεις. Τα χαρτιά σου για να μπεις στους πίνακες θα τα κανεις το καλοκαίρι, όταν θα βγει η ανακοίνωση. Συνήθως αρχές με μέσα Ιουλίου γίνονται σε οποιαδήποτε γραφείο δευτεροβάθμιας. Κοίτα και για μεταπτυχιακό το οποιος προσφέρει παιδαγωγικη επάρκεια.
*nenya* Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Καλύτερα πήγαινε στην δευτεροβάθμια της περιοχής σου για περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, βγάζουν τα δικαιολογητικά στους πίνακες ανακοινώσεων απ'έξω. Btw, όταν έρθει η στιγμή να πας να καταθέσεις τα χαρτιά σου για να μπεις στους πίνακες προετοιμάσου ψυχολογικά γιατί οι ουρές θά'ναι ατέλειωτες. Χαρακτηριστικά σου αναφέρω ότι πρόπερσι περίμενα 4 ώρες για να ξεμπερδέψω (και δεν είχε και σχεδόν κανένα νόημα που μπήκα στην όλη διαδικασία )
pavlinara Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Την πρώτη φορά πας αίτηση και φωτοτυπία πτυχίου επικυρωμένη.Νομίζω και φωτοτυπία ταυτότητας.
gokuthelegend Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Παιδιά όταν λέτε να πάω στην Δευτεροβάθμια για τα χαρτιά, τι είναι αυτό ακριβώς; Που το ψάχνω; Μήπως, λέω εγώ τώρα, είναι στην Νομαρχία της περιοχής; Να σημειώσω ότι μένω επαρχία, συγκεκριμένα νομό Βοιωτίας (Στερεά Ελλάδα), οπότε εδώ δεν έχουμε μεγάλες ουρές σε σχέση με τις μεγαλουπόλεις.
ppaio Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 καλησπερα, ας πουμε πως καποιος τελειωνει φιλολογος και θελει να δουλεψει ως καθηγητης σε σχολειο,απο τι διαδικασιες περναει? Μπορει να δουλεψει ως αναπληρωτης χωρις να δωσει ΑΣΕΠ ή πρεπει να περασει το ΑΣΕΠ και να γινει μονιμος? Επισεις,μπορει να επιλεξει σε ποιο μερος θελει να δουλεψει ή αναλογα με τα μορια του διοριζεται σε οποια περιοχη του επιτρεπει ο βαθμος του,δηλαδη Αθηνα αν εχει πολλα μορια και κρητη αν εχει λιγοτερα? Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να νοικιασεις ορισμενα στρεμματα σε μια αγροτικη περιοχη και να καλλιεργεις την γη.Δεν υπαρχει περιπτωση να διοριστεις ποτε στην ΔΕ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα