REDODIN7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Προφανώς για να πάρεις επίδομα ανεργίας όταν απολυθείς , πρέπει να έχεις και ένσημα από τα προηγούμενα χρόνια... Έτσι όπως τα κάνανε νομίζω μόνο ότι όσοι δουλεύουνε σε εποχιακά επαγγέλματα ή όσοι επιδοτούνται για δεύτερη φορά έχουν πιθανότητες για επίδομα ! Έχω την έχω καταβρεί με τις freelance καταστάσεις....Δουλεύω με μία Καναδική εταιρεία σε part-time βάση και τώρα μιλάω και με κάποιες ελληνικές αφού τους εξήγησα τι είναι virtual office assistant . Ουσιαστικά σπάω τις ώρες μίας full time δουλειάς σε μικρότερα projects. Είχα full time δουλειά που ήταν τόσες οι ώρες δουλειές που δεν μπορούσα να έχω κάτι άλλο μέχρι που ένας μέτοχος μου ανακοίνωσε ότι με απολύει έτσι επειδή του τη βάρεσε ( προφανώς ήταν και το μισθολογικό στη μέση , είχε φέρει και μία δικιά του...) και έμεινα με 0 εισόδημα μέσα στο καλοκαίρι ( που και τις καλές εποχές μόνο έκτακτα μεροκάματα έβρισκες ). Πριν απολυθώ με είχαν για να μεταφερθώ σε θέση πιο creative και business και φυσικά αυτός προωθούσε πάντα τη δικιά του και έμενα πάντα στην ίδια θέση χωρίς να μπορώ να δείξω περισσότερα skills ! Το θέμα δεν είναι απλά να καταφέρεις να βρεις δουλειά, το θέμα είναι να βρεις δουλειά που να πληρώνεσαι, να βρεις δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να μη φοβάσαι κάθε μέρα για το αν θά έχεις δουλειά την επόμενη μη του τη βαρέσει ενός μετόχου να σε απολύσει επειδή δεν τον γλύφεις όλη μέρα ( μεταφορικά ίσως και κυριολεκτικά ; ) ή επειδή θέλει πολυτέλειες στην προσωπική του ζωή και πρέπει να κόψει από εσένα φυσικά και ένα σωρό άλλοι λόγοι. Φυσικά πρέπει και η επιχείρηση να είναι βιώσιμη για να μπορεί να σε πληρώσει και να μην δουλεύεις από χόμπι... Το θέμα είναι όσοι έχουμε αποφασίσει να πορευτούμε ως freelancer να μπορούμε να είμαστε νόμιμοι χωρίς τα νταβατζιλίκια του ΟΑΕΕ έχεις δεν έχεις εισόδημα και τα φορολογικά που αλλάζουν συνέχεια. Εχεις δικιο αλλα στις εποχες που ζουμε, εδω ολοι οι γνωστοι-συγγενης μου λενε και με 400 ευρω να πας εστω να γραψεις προυπηρασια. Και η δουλεια που με καλεσαν και περιμενω θα εχει αθλιες συνθηκες απο οτι καταλαβα (κυλιομενο-σπαστο ωραριο, με πολυ πιεση και ανχος με ωραριο 7-9) αλλα τι να κανεις Ωραια η φαση του freelancer αλλα δεν ειναι για ολους εγω ειχα βρει μια φορα σε γνωστο site editor και μου εδυνε 2 ευρω το αθρο και πληρωμη για πρωτη φορα μετα απο 3 μηνες!
black_widow Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Εχεις δικιο αλλα στις εποχες που ζουμε, εδω ολοι οι γνωστοι-συγγενης μου λενε και με 400 ευρω να πας εστω να γραψεις προυπηρασια. Και η δουλεια που με καλεσαν και περιμενω θα εχει αθλιες συνθηκες απο οτι καταλαβα (κυλιομενο-σπαστο ωραριο, με πολυ πιεση και ανχος με ωραριο 7-9) αλλα τι να κανεις Ωραια η φαση του freelancer αλλα δεν ειναι για ολους εγω ειχα βρει μια φορα σε γνωστο site editor και μου εδυνε 2 ευρω το αθρο και πληρωμη για πρωτη φορα μετα απο 3 μηνες! Το θέμα είναι μπορείς να τη βγάλεις με 400 ευρώ ; Όσοι δεν έχουμε να σκεφτούμε μόνο τον εαυτό μας ( δε θα το αναλύσω αυτό , απλά αν είχα να σκεφτώ μόνο τον εαυτό μου θα την είχα κάνει από Ελλάδα μία και καλή ) δε φτάνουν τα 400 ούτε για ζήτω . Για να δεχτώ να δουλεύω για 400 θα πρέπει να πέσουν πάρα πολύ οι τιμές ...Τι σόι δουλειά θα είναι αυτή που ενώ θα δουλεύεις σαν το σκυλί δε θα μπορείς να ανταπεξέλθεις ούτε στα πολύ βασικά έξοδα επιβίωσης ; Για freelance δουλειές δεν αναφέρομαι σε writing δουλειές, εκεί είναι σε ξεφτίλα τιμές οι δουλειές ( με ανάλογη φυσικά ποιότητα ) ή υπάρχουν writers έμπειροι που πληρώνονται σε πιο νορμάλ τιμές, δε θεωρώ και τόσο καλό το επίπεδο Αγγλικών μου ώστε να γράφω άρθρα στα αγγλικά . Εκεί που δουλεύω εγώ είναι σε δουλειές οffice assistance επιβοηθητικά όταν έχουν πολύ δουλειά οι υπάλληλοι τους , π.χ. e-mail support, web research για το marketing τους, απλά projects. Έκατσα ένα μήνα στο odesk.com , έφτιαξα το προφίλ , έκανα κάτι tests που έχει το οDesk ( office skills, Αγγλικών, e-mail etiquette κ.λ.π. ) και η στρατηγική μου είναι να κάνω αιτήσεις μόνο στα projects με διάρκεια 6 μηνών και πάνω , μόνο σε εταιρείες με άριστο feedback και μόνο σε projects που η πληρωμή είναι με την ώρα . Δηλαδή δουλεύω π.χ. μία βδομάδα 20 ώρες και τα πληρώνομαι 1,5 βδομάδα μετά . Εμένα μου ταιριάζουν αυτές οι δουλειές , σε σένα μπορεί να ταιριάζει κάτι άλλο. Π.χ. είχα ξαναπροσπαθήσει παλιότερα στο odesk.com σε typing projects ( fixed price ) και δεν είχα κάνει τίποτα, δεν έκλεινα καμία δουλειά αν και στην Ελλάδα έχω δουλέψει σε data entry projects ( αγγλικά data entry ). Απλά ήμουν πολύ ακριβή για να κλείσω τέτοια projects, το πήρα απόφαση. 400 ευρώ μπορείς να παίρνεις και ως freelancer σε δουλειές που απαιτούν απλά στοιχειώδη office skills. Και ναι είναι πιο εύκολο να κλείσεις freelance δουλειά από το να κλείσεις δουλειά μισθωτού στην Ελλάδα, είναι λιγότερες οι αιτήσεις ! Φαντάσου πόσο ξεφτίλα είναι να σου δίνει ο άλλος 400 ευρώ με super ελαστικό ωράριο και να έχεις επιλεχθεί και μέσα από 1000+ βιογραφικά...
viper2005 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Προφανώς για να πάρεις επίδομα ανεργίας όταν απολυθείς , πρέπει να έχεις και ένσημα από τα προηγούμενα χρόνια... Έτσι όπως τα κάνανε νομίζω μόνο ότι όσοι δουλεύουνε σε εποχιακά επαγγέλματα ή όσοι επιδοτούνται για δεύτερη φορά έχουν πιθανότητες για επίδομα ! Έχω την έχω καταβρεί με τις freelance καταστάσεις....Δουλεύω με μία Καναδική εταιρεία σε part-time βάση και τώρα μιλάω και με κάποιες ελληνικές αφού τους εξήγησα τι είναι virtual office assistant . Ουσιαστικά σπάω τις ώρες μίας full time δουλειάς σε μικρότερα projects. Είχα full time δουλειά που ήταν τόσες οι ώρες δουλειές που δεν μπορούσα να έχω κάτι άλλο μέχρι που ένας μέτοχος μου ανακοίνωσε ότι με απολύει έτσι επειδή του τη βάρεσε ( προφανώς ήταν και το μισθολογικό στη μέση , είχε φέρει και μία δικιά του...) και έμεινα με 0 εισόδημα μέσα στο καλοκαίρι ( που και τις καλές εποχές μόνο έκτακτα μεροκάματα έβρισκες ). Πριν απολυθώ με είχαν για να μεταφερθώ σε θέση πιο creative και business και φυσικά αυτός προωθούσε πάντα τη δικιά του και έμενα πάντα στην ίδια θέση χωρίς να μπορώ να δείξω περισσότερα skills ! Το θέμα δεν είναι απλά να καταφέρεις να βρεις δουλειά, το θέμα είναι να βρεις δουλειά που να πληρώνεσαι, να βρεις δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να μη φοβάσαι κάθε μέρα για το αν θά έχεις δουλειά την επόμενη μη του τη βαρέσει ενός μετόχου να σε απολύσει επειδή δεν τον γλύφεις όλη μέρα ( μεταφορικά ίσως και κυριολεκτικά ; ) ή επειδή θέλει πολυτέλειες στην προσωπική του ζωή και πρέπει να κόψει από εσένα φυσικά και ένα σωρό άλλοι λόγοι. Φυσικά πρέπει και η επιχείρηση να είναι βιώσιμη για να μπορεί να σε πληρώσει και να μην δουλεύεις από χόμπι... Το θέμα είναι όσοι έχουμε αποφασίσει να πορευτούμε ως freelancer να μπορούμε να είμαστε νόμιμοι χωρίς τα νταβατζιλίκια του ΟΑΕΕ έχεις δεν έχεις εισόδημα και τα φορολογικά που αλλάζουν συνέχεια. ελπιζω να το ειπες για πλακα ελπιζω
black_widow Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 ελπιζω να το ειπες για πλακα ελπιζω Τι να είπα για πλάκα ; Το είδα το boldαρισμένο αλλά δεν το πιασα...
viper2005 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 οτι δεν ξερουν στην ελλαδα τι ειναι το virtual assistant...
InfectedMushroom Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 οτι δεν ξερουν στην ελλαδα τι ειναι το virtual assistant... Δεν καταλαβαίνω και εγώ την απορία σου... Φυσικά και ΔΕΝ ξερουν....
Superuser Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Και να διευκρινίσω λίγο ότι στα νέα μέτρα που συζητάνε (εις την λαϊκή μας έχουν πρήξει) εδώ και δύο μήνες, ένα μέτρο είναι, να καταργηθεί το εποχιακό επίδομα των έξι μηνών...
black_widow Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 οτι δεν ξερουν στην ελλαδα τι ειναι το virtual assistant... Το θεωρείς περίεργο ; Φυσικά και δεν ξέρουν...Στο εξωτερικό παίζει πολύ αυτό και ειδικά με start-ups αλλά και πιο μεγάλες όταν έχουν μεγάλα projects, δεν είναι παντού σαν την Ελλάδα να περιμένουν οι υπάλληλοι να δουλεύουν 12+ώρες. Με όσες ελληνικές έχω συζητήσει ( πιο πολύ σαν πρώτη επαφή για να προωθήσω άλλα projects μετά ξένης εταιρείας ) μου λένε ότι έχουν πρόβλημα με τα e-mails ( καθυστερούν πολύ να απαντήσουν ), με τη διαχείριση των βιογραφικών σε εταιρεία που βάζουν πιο συχνά αγγελίες ( πχ. διαφημιστικές) και όταν τους είπα ότι υπάρχουν πλατφόρμες που μπορούν να βρουν virtual office assistants και μάλιστα και Έλληνες όλοι πέφταν από τα σύννεφα, δεν ξέρανε ότι υπάρχει αυτό το πράγμα... Και μη φανταστείς ότι είναι σαν τους ξένους να κάτσουν να μπουν σε αυτά τα sites, να βάλουν job posting κ.λ.π. Για αυτό επιμένω όσοι δεν έχουν δουλειά και είναι η φύση της δουλειάς τέτοια που μπορεί να κάνουν κάτι online να ψαχτούν. Από τα 0 ευρώ που θα είχα τώρα έχω έστω ένα εισόδημα part-time, δε σώζομαι βέβαια αλλά από το 0 είναι σίγουρα καλύτερα και φαίνεται στο βιογραφικό ότι κάτι κάνω αυτό το διάστημα. Έχω 2/2 μέχρι στιγμής σε πρώτη προσέγγιση από ελληνικές εταιρείες και δεν έχω ψαχτεί κιόλας γιατί φοβάμαι φυσικά μη μείνω απλήρωτη, προτιμώ ξένες εταιρείες.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Εγω παιδιά επειδή έπιαναν από πάντα τα χέρια μου σε μαστορέματα και καλλιτεχνικά αποφάσισα να ξεκινήσω να φτιάχνω κοσμήματα. Έχω και ιδέες και όλα καλά. Είμαι βέβαια από τους τυχερους που έχω μια σταθερή δουλεια χωρίς να έχω υποστεί μείωση μισθού αλλά όταν τα έξοδα ειναι διπλάσια από τα έσοδα γιατί τυχαν κατι αναποδιές πρέπει κατι να βρω
black_widow Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Εγω παιδιά επειδή έπιαναν από πάντα τα χέρια μου σε μαστορέματα και καλλιτεχνικά αποφάσισα να ξεκινήσω να φτιάχνω κοσμήματα. Έχω και ιδέες και όλα καλά. Είμαι βέβαια από τους τυχερους που έχω μια σταθερή δουλεια χωρίς να έχω υποστεί μείωση μισθού αλλά όταν τα έξοδα ειναι διπλάσια από τα έσοδα γιατί τυχαν κατι αναποδιές πρέπει κατι να βρω Μα αυτό είναι το θέμα η μία δουλειά δε φτάνει , αν αρχίσουν και τα ελαστικά ωράρια και 6ημερα καήκαμε. Εννοείται ότι θα έχουμε και λιγότερους εργαζόμενους έτσι , θα γίνουν και άλλες απολύσεις, όσοι μένουν θα έχουν και άλλο φόρτο εργασίας που θα οδηγήσει σε νέο ελαστικό ωράριο για να βγαίνει η δουλειά κ.ο.κ.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Εγώ όταν είδα στο oDesk δουλειές για senior java developer που δίνουν 3-8$/h (δολλαρια το τονίζω) απλά....έλεος. Θα μου πεις για τους Ινδούς 8$ είναι περιουσία ολόκληρη...
black_widow Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Εγώ όταν είδα στο oDesk δουλειές για senior java developer που δίνουν 3-8$/h (δολλαρια το τονίζω) απλά....έλεος. Θα μου πεις για τους Ινδούς 8$ είναι περιουσία ολόκληρη... Ε δε νομίζω Senior Java developer να είχε ανάγκη να ψάξει στο oDesk...Δεν είναι ο τομέας μου το web-design , development,ΙΤ , με όσους έχω μιλήσει από αυτόν τον τομέα μου έχουν πει ότι έτσι και αλλιώς τα freelancer sites τα χρησιμοποιούν ως συμπλήρωμα εισοδήματος. Σε δουλειές τύπου office assistant μία μέση αμοιβή είναι τα 4-5 $ / h. για τον αρχάριο εκεί αλλά είναι απλά τα tasks αυτού του είδους. Πολλοί δίνουν 1$ δολάριο την ώρα και κάτι τέτοια τραγικά , ε τους προσπερνάς αυτούς( πολύ γνωστή εταιρεία δίνει 1,5 δολάριο την ώρα για 40 ώρες τη βδομάδα και θέλουν και να περάσεις και 2 συνεντεύξεις- τραγικοί ! ). Δε το συζητώ από τα 0 ευρώ εισόδημα που έχω αυτή τη στιγμή είναι μία βοήθεια πόσο μάλλον όταν τα λεφτά τα παίρνεις σύντομα . Δεν ανέφερα πουθενά ότι πλουτίζεις μέσα από αυτά τα site. Το ιδανικό θα ήταν να έχεις μία σχετικά σταθερή δουλειά με ανθρώπινο ωράριο και όχι μισθό ΔΝΤ και να έχεις και ένα συμπληρωματικό εισόδημα από εξωτερικά projects. To βασικό μας πρόβλημα είναι ότι ζούμε στην Ελλάδα... Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2012 από black_widow
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Ευκαιρία καριέρας: Ζητείται άνθρωπος να… χαστουκίζει εργαζόμενο! Ψάχνεις δουλειά που δεν έχει ιδιαίτερο φόρτο εργασίας, είναι εύκολη και με αμοιβή περίπου 4 ευρώ την ώρα; Γίνε… «χαστουκιστής» άλλων εργαζομένων! Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, αυτή τη λύση σκέφτηκε ένας προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, προκειμένου να μην «χαζεύει» στο Facebook εν ώρα εργασίας. Ο Maneesh Sethi από το Σαν Φραντσίσκο, λοιπόν, έχει προσλάβει την Kara, η οποία τον χαστουκίζει κάθε φορά που πάει να γράψει κάποιο status ή να κάνει like. Έτσι και ο Sethi δεν χάνει 19 ώρες την εβδομάδα στα social media, όπως υπολόγισε και η Kara…χαστουκίζει και πληρώνεται! Να πούμε… γεια στα χέρια της; Δείτε στο βίντεο την Kara να κάνει την δουλειά της! <iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/tM6ZxRmD88Y?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/10/video_4417.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα