REDODIN7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Έχε απλά υπόψη σου ότι παίζει πιθανότητα απο αρχή του έτους τα ενοίκια να φορολογούνται αυτοτελώς με 20% , οπότε και να σου παίρνει η εφορία ένα 20% απο τα 320 + 3% παρακράτηση χαρτοσήμου +χαράτσι (κάπου 200 στο χέρι να σου μένουν δηλαδή ) Ελπιζω να γυνει καποια εξισωση με οτι πληρωνω ενοικιο αλλιως χεστα!
lary7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Έχε απλά υπόψη σου ότι παίζει πιθανότητα απο αρχή του έτους τα ενοίκια να φορολογούνται αυτοτελώς με 20% , οπότε και να σου παίρνει η εφορία ένα 20% απο τα 320 + 3% παρακράτηση χαρτοσήμου +χαράτσι (κάπου 200 στο χέρι να σου μένουν δηλαδή ) Το χαρτοσημο καταργηθηκε για τις κατοικιες αλλα τα υπολοιπα παραμενουν.Γενικα με τους φορους και τα χαρατσια 3-4 ενοικια πανε στο κρατος οποτε αμα περιμενεις να σου μεινουν χρηματα απο τα ενοικια πρεπει να πας σε ενα σπιτι που θα δινεις ενοικιο 50-60% απο αυτα που περνεις, με την προυποθεση οτι στο μελλον δεν θα ανεβει και αλλο η φορολογια....
DrLo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Αν νοικιάζεται το πατρικό, γκαρσονιέρα +100 στο χέρι. Γιατί 100 ? Φόρος στο ενοίκιο του πατρικού δεν υπάρχει ? Έχε απλά υπόψη σου ότι παίζει πιθανότητα απο αρχή του έτους τα ενοίκια να φορολογούνται αυτοτελώς με 20% , οπότε και να σου παίρνει η εφορία ένα 20% απο τα 320 + 3% παρακράτηση χαρτοσήμου +χαράτσι (κάπου 200 στο χέρι να σου μένουν δηλαδή ) Αυτό εννοούσα. Αλλά και τώρα που νομίζω μπαίνει στη κλίμακα δεν βγαίνει μια επιβάρυνση ?
Lucifer Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Γιατί 100 ? Φόρος στο ενοίκιο του πατρικού δεν υπάρχει ? Δεν έχω ιδέα τι παίζει με αυτά, απλώς επανέλαβα το να πάμε σε μια γκαρσονιέρα με 200 ευρώ και να μας μένουν τα 100 Δεν ξέρω καθόλου όμως τι ισχύει με τη φορολόγηση που λέτε με τον sphinx.
sphinxgr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Αλλά και τώρα που νομίζω μπαίνει στη κλίμακα δεν βγαίνει μια επιβάρυνση ? Φυσικά! 20%! Όπως και να το κάνει ο φίλος, εντός του 2013 θα αναγκαστεί να επιστρέψει , θέλοντας κ μη
REDODIN7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δεν έχω ιδέα τι παίζει με αυτά, απλώς επανέλαβα το Δεν ξέρω καθόλου όμως τι ισχύει με τη φορολόγηση που λέτε με τον sphinx. Παιδια για τη πρωτη κατοικια δεν υπαρχει φορλογια.Τωρα αμα μας ξεσκισουν τι να πω, μετα εχουν απορια γιατι πολλοι νοικιαζουν τα σπιτια τους παρανομα. Φυσικά! 20%! Όπως και να το κάνει ο φίλος, εντός του 2013 θα αναγκαστεί να επιστρέψει , θέλοντας κ μη Ειναι συγουρο ? Εχει γυνει νομος του κρατους ?
sphinxgr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) πολλά γράφονται φίλε μου www.fpress.gr/forologia/item/4163-aytotelis-forologisi-20-sta-eisodimata-apo-enoikia τώρα τι θα ισχύσει κανείς δεν ξέρει Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2012 από sphinxgr
REDODIN7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 πολλά γράφονται φίλε μου www.fpress.gr/forologia/item/4163-aytotelis-forologisi-20-sta-eisodimata-apo-enoikia τώρα τι θα ισχύσει κανείς δεν ξέρει Αυτο μονο στην Ελλαδα να μην υπαρχει κατι συγουρο και γιατι εχουμε τετοιο ελλημα.Αλλα να σου πω την αληθεια τους εχω ικανους εδω η γιαγια μου επιδη νοικιαζε το σπιτι της και ηταν μαζι μας με 90% αναπηρια πληρωσε κανονικα το χαρατσι της ΔΕΗ με τη δικαιολογια οτι δεν μενει η ιδια μεσα.
black_widow Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Παιδια για τη πρωτη κατοικια δεν υπαρχει φορλογια. Τωρα αμα μας ξεσκισουν τι να πω, μετα εχουν απορια γιατι πολλοι νοικιαζουν τα σπιτια τους παρανομα. Θα υπάρχει αυτοτελής φορολόγηση για όταν νοικιάζεις σε άλλον το σπίτι σου. Έχει ακουστεί για 20-30 % φορολόγηση. Αν βάλεις χαράτσια , αυτοτελή φορολόγηση και τα λοιπά που μπορεί να σκαρφιστούν θα πρέπει να υπολογίσεις αν συμφέρει να νοικιάζεις αλλού ή να επιστρέψεις στο δικό σου. Λαμβάνεις υπόψη π.χ. κόστος συντήρησης , γεωγραφική τοποθεσία κ.λ.π. και αποφασίζεις.
Joshua21 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Θα υπάρχει αυτοτελής φορολόγηση για όταν νοικιάζεις σε άλλον το σπίτι σου. Έχει ακουστεί για 20-30 % φορολόγηση. Αν βάλεις χαράτσια , αυτοτελή φορολόγηση και τα λοιπά που μπορεί να σκαρφιστούν θα πρέπει να υπολογίσεις αν συμφέρει να νοικιάζεις αλλού ή να επιστρέψεις στο δικό σου. Λαμβάνεις υπόψη π.χ. κόστος συντήρησης , γεωγραφική τοποθεσία κ.λ.π. και αποφασίζεις. Όχι ακριβώς! - ο φορολογούμενος που έχει εισόδημα από ενοίκια θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν το εισόδημα αυτό θα φορολογηθεί αυτοτελώς ή με βάση τις γενικές διατάξεις, δηλαδή τη φορολογική κλίμακα. http://www.capital.gr/realestate/show_article.asp?details=1464638&cat=34 Τώρα το τι ακριβώς θα ισχύσει κανείς δεν το ξέρει ακόμα. Το ΕΕΤΗΔΕ ούτως η άλλως το πληρώνεις, άσχετα αν μένεις ο ίδιος στο σπίτι σου ή το έχεις νοικιάσει σε κάποιον και εσύ έχεις νοικιάσει γκαρσονιέρα. Στην περίπτωση όμως που νοικιάζεις το σπίτι σου θα πληρώσεις: Φόρο εισοδήματος Συμπληρωματικό φόρο 1,5% Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης Πιστοποιητικό ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και ενεργειακό πιστοποιητικό. Συντήρηση και επισκευές.
REDODIN7 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Τελικα μαλλον θα παω σπιτι μου, ηρθε χθες ο νοικαρης και μου αργησε την κλαψα να του κοψω 50 ευρω. Του ειπα οτι πολυ θα το ηθελα αλλα δεν εχω τη δυνατοτητα. Υ.Γ Ποσο πρεπει να περιμενω για να το "διωξω" για ιδιοκατοικηση ?
liopyr Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Τελικα μαλλον θα παω σπιτι μου, ηρθε χθες ο νοικαρης και μου αργησε την κλαψα να του κοψω 50 ευρω.[..] Eίναι λίγο ειρωνικό να μιλάς για τη κλάψα του άλλου στο δικό σου κλαψοthread πάντως. 9
REDODIN7 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Eίναι λίγο ειρωνικό να μιλάς για τη κλάψα του άλλου στο δικό σου κλαψοthread πάντως. Με τον όρο κλάψα εννωουμε όταν κάποιος παραπονιέται χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Έχοντας αυτό υπόψιν σου λέω ότι εγώ έχω μηδενικό εισόδημα και ο αδερφός μου παίρνει 360 ευρώ επίδομα ανεργίας. Ο νοικαρης μου είναι γιατρός σε ιδιωτική κλινική από 1400 πήγε στα 1100. Ελπίζω λοιπόν να κατάλαβες ΠΟΙΟΣ κλαιγεται και ποιος έχει πραγματική ανάγκη.
Nikosgiann Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 σορυ για την αδιακριτη ερωτηση..αλλα γενικα λες οτι περνας δυσκολα,ψαχνεις για δουλειες(ειδα κ τα αλλα threads) και σκεφτεσαι τη μετακομιση για να εχεις 100 ευρω.. αλλα παρ'ολα αυτα εχεις Σαν κάτοχος SGS III δεν θα χαρώ καθόλου άμα βγει νέα έκδοση του ANDROID. εκτος κ αν το πηρες σε κανενα διαγωνισμο 1
REDODIN7 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 σορυ για την αδιακριτη ερωτηση..αλλα γενικα λες οτι περνας δυσκολα' date='ψαχνεις για δουλειες(ειδα κ τα αλλα threads) και σκεφτεσαι τη μετακομιση για να εχεις 100 ευρω.. αλλα παρ'ολα αυτα εχεις εκτος κ αν το πηρες σε κανενα διαγωνισμο[/quote'] Έχεις δίκιο, θα σου λύσω την απορία. Το κινητό το πήρα των Ιούνιο δηλαδή 4 μήνες πριν τότε είχαμε ακόμα λεφτά στην άκρη και έτυχε να πάρει και ο πατέρας μου το εφάπαξ. Από τσάμπα λεφτά που πήρα 1900 ευρώ έδωσα 300 ευρώ και αλλά 370 μου τα "χρωσταγε" ο αδερφός μου. Και επιδη μου χάλασε το κινητό μου και έπρεπε να πάρω άλλο είπα να πάρω κάτι κάλο για 2-3 χρόνια τουλάχιστον. Εκτός αυτού μας ήρθαν όλες οι αναποδιές μαζεμένες και τα λεφτά που είχαμε στην άκρη έφυγαν στο πι και φι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα