Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλά, συγγνώμη δηλαδή, αλλά μερικούς δεν σας καταλαβαίνω! Όποιος αντιμετωπίζει σε μια δεδομένη χρονική στιγμή οικονομικό πρόβλημα, πρέπει απαραίτητα να είναι άστεγος, να μην έχει κινητό, pc, internet και να τρέφεται κάθε μέρα με ένα φασόλι μέσα σε 1 λίτρο νερό???

B)

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την στιγμή που υπάρχουν πια κινητά με 20 ευρώ σαφώς και είναι πολύ λογικό το ερώτημα του φίλου.

Επί του θέματος, απλά περιμένεις redodin να ψηφιστεί ο νέος φορολογικός νόμος και αναλόγως κρίνεις. Αν ισχύουν αυτά που ακούγονται μάλλον θα είναι καλύτερα να επιτρέψεις στο ιδιόκτητο σπίτι σου.

Δημοσ.

o redodin παντως καταλαβε οτι δεν το εγραψα ετσι..

να παρε κ συ μια φατσουλα με ροζ καπελακι B)

Εννωειτε οτι δεν σε παρεξηγησα :-D

Καλά, συγγνώμη δηλαδή, αλλά μερικούς δεν σας καταλαβαίνω! Όποιος αντιμετωπίζει σε μια δεδομένη χρονική στιγμή οικονομικό πρόβλημα, πρέπει απαραίτητα να είναι άστεγος, να μην έχει κινητό, pc, internet και να τρέφεται κάθε μέρα με ένα φασόλι μέσα σε 1 λίτρο νερό???

B)

Εχεις δικιο απλα με την κριση εχουμε γυνει λιγο καχυποπτη και οχι αδικα.Πολυ το εκμεταλευονται και ανθρωποι με πραγματικη αναγκη δεν εχουν τη βοηθεια που πρεπει.

Την στιγμή που υπάρχουν πια κινητά με 20 ευρώ σαφώς και είναι πολύ λογικό το ερώτημα του φίλου.

Επί του θέματος, απλά περιμένεις redodin να ψηφιστεί ο νέος φορολογικός νόμος και αναλόγως κρίνεις. Αν ισχύουν αυτά που ακούγονται μάλλον θα είναι καλύτερα να επιτρέψεις στο ιδιόκτητο σπίτι σου.

Οπως ειπα μαλλον θα παω σπτι μου τελικα γιατι ο νοικαρης μου ζηταει με τροπο μειωση οποτε απο το γυγει και να τρεχω και να μην φτανω καλυτερα να παω τωρα που με παιρνει ακομα.
Δημοσ.

Με τον όρο κλάψα εννωουμε όταν κάποιος παραπονιέται χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Έχοντας αυτό υπόψιν σου λέω ότι εγώ έχω μηδενικό εισόδημα και ο αδερφός μου παίρνει 360 ευρώ επίδομα ανεργίας.

Ο νοικαρης μου είναι γιατρός σε ιδιωτική κλινική από 1400 πήγε στα 1100.

Ελπίζω λοιπόν να κατάλαβες ΠΟΙΟΣ κλαιγεται και ποιος έχει πραγματική ανάγκη.

Επειδή είμαι γιατρός και μόλις πριν 2 χρόνια βρήκα μια σχετικά μόνιμη δουλειά (στα >35 μου) πρέπει να σου πω ότι δε νομίζω ότι μπορείς να κρίνεις ΜΟΝΟ από αυτό. Το καλό με τους γιατρούς είναι ότι συνήθως μένουν μόνοι τους και ότι με το πήξιμο και τις εφημερίες δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να φάνε τα λεφτά που παίρνουν. Αλλά έτσι και κάνουν οικογένεια πχ με τις ώρες που δουλεύουν θέλει να πληρώνουν σίγουρα άνθρωπο να τους βοηθά με τα παιδιά, οπότε ...

Για το πρόβλημά σου πάντως, εγώ αν είχα την επιλογή θα προτιμούσα να μένω στο δικό μου σπίτι. Θέμα νοοτροπίας καθαρά, σπάζομαι αρκετά με τα κοινόχρηστα, δε νομίζω να άντεχα τη σκέψη ενός ιδιοκτήτη. Θυμάμαι ακόμα τη σπιτονοικοκυρά μου στο εξωτερικό που μου ερχόταν στις 25 κάθε μήνα να μου θυμίσει πως την πρώτη θέλει το νοίκι, και την θυμάμαι να μετράει ένα - ένα τα ποτήρια και τα πιατάκια (και ήμουν πολύ προσεκτική) και σπάζομαι απίστευτα, τόσα χρόνια μετά. Στο δικό μου και με κομμένο ρεύμα δε θα με πείραζε!

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή είμαι γιατρός και μόλις πριν 2 χρόνια βρήκα μια σχετικά μόνιμη δουλειά (στα >35 μου) πρέπει να σου πω ότι δε νομίζω ότι μπορείς να κρίνεις ΜΟΝΟ από αυτό. Το καλό με τους γιατρούς είναι ότι συνήθως μένουν μόνοι τους και ότι με το πήξιμο και τις εφημερίες δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να φάνε τα λεφτά που παίρνουν. Αλλά έτσι και κάνουν οικογένεια πχ με τις ώρες που δουλεύουν θέλει να πληρώνουν σίγουρα άνθρωπο να τους βοηθά με τα παιδιά, οπότε ...

Για το πρόβλημά σου πάντως, εγώ αν είχα την επιλογή θα προτιμούσα να μένω στο δικό μου σπίτι. Θέμα νοοτροπίας καθαρά, σπάζομαι αρκετά με τα κοινόχρηστα, δε νομίζω να άντεχα τη σκέψη ενός ιδιοκτήτη. Θυμάμαι ακόμα τη σπιτονοικοκυρά μου στο εξωτερικό που μου ερχόταν στις 25 κάθε μήνα να μου θυμίσει πως την πρώτη θέλει το νοίκι, και την θυμάμαι να μετράει ένα - ένα τα ποτήρια και τα πιατάκια (και ήμουν πολύ προσεκτική) και σπάζομαι απίστευτα, τόσα χρόνια μετά. Στο δικό μου και με κομμένο ρεύμα δε θα με πείραζε!

Δεν λεω οτι ολοι οι γιατροι περνουν τοσα λεφτα αλλα για το συγκεκριμενο νομιζω ειναι καλα τα 1100 ευρω σε ιδιωτικη κλινικη ασε που το εχει κανει γραφειο-σπιτι αλλα επιδη μεχρι τωρα ηταν καλος δεν του ειπαμε τιποτα.

Και εγω στο σπιτι μου με βλεπω τελικα αναγκαστικα αλλα δεν μπορω τη μετακομιζει με κουραζει αφανταστα και σωματικα και ψυχικα.

Ειμαι 28 χρονων και εχω κανει 6 μετακομισεις (4 σαν φοιτητης) και μια τωρα παμε στις 7 :-(

Δημοσ.

Α ρε φιλενάδα, τι μου θύμησες, μπας και σπούδασες Βρυξέλλες;

Το πρώτο σπίτι που νοίκιασα εδώ, στην πιο τρελή των Βρυξελλών έπεσα. Δεν θέλω να θυμάμαι τα κουφά που μου έκανε και τα προβλήματα που είχα μαζί της. Μιλάμε για ψυχιατρική περίπτωση όμως......

Δημοσ.

Α ρε φιλενάδα, τι μου θύμησες, μπας και σπούδασες Βρυξέλλες;

Το πρώτο σπίτι που νοίκιασα εδώ, στην πιο τρελή των Βρυξελλών έπεσα. Δεν θέλω να θυμάμαι τα κουφά που μου έκανε και τα προβλήματα που είχα μαζί της. Μιλάμε για ψυχιατρική περίπτωση όμως......

Καλα μην νομιζεις και στην Ελλαδα εχουμε τετοιες :P

Στη καβαλα η πρωτη μου σπιτοκυκοκυρα ηθελε κλειδια του σπιτιου μαλιστα πριν αλλαζω τις κλειδαριες εμπαινε στο σπιτι και εκανε ελενχο.

Ασε που ηθελε το ενοικιο να της το πηγαινω σπιτι της στης 7 το πρωι!

Δημοσ.

Δεν λεω οτι ολοι οι γιατροι περνουν τοσα λεφτα αλλα για το συγκεκριμενο νομιζω ειναι καλα τα 1100 ευρω σε ιδιωτικη κλινικη ασε που το εχει κανει γραφειο-σπιτι αλλα επιδη μεχρι τωρα ηταν καλος δεν του ειπαμε τιποτα.

1ον) Και σιγά τα λεφτά που παίρνει για 200 χρόνια σπουδών

2ον) Ε και που το έχει κάνει γραφείο σπίτι? Μήπως δεν πρέπει να έχει και γκόμενα γιατί χαλιέσαι εσύ?

πραγματικά σε μερικούς χρειάζεται τύπος , να μπει σπίτι, να το γκρεμίσει , να αφήσει και απλήρωτους 200.000 λογαριασμούς και να δω μετά πως θα αναθεωρήσουν τη φιλοσοφία τους.

Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως η σχέση ενοικιαστή - ιδιοκτήτη είναι ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ. ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το πάνω χέρι.

• Like 1
Δημοσ.

1ον) Και σιγά τα λεφτά που παίρνει για 200 χρόνια σπουδών

2ον) Ε και που το έχει κάνει γραφείο σπίτι? Μήπως δεν πρέπει να έχει και γκόμενα γιατί χαλιέσαι εσύ?

πραγματικά σε μερικούς χρειάζεται τύπος , να μπει σπίτι, να το γκρεμίσει , να αφήσει και απλήρωτους 200.000 λογαριασμούς και να δω μετά πως θα αναθεωρήσουν τη φιλοσοφία τους.

Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως η σχέση ενοικιαστή - ιδιοκτήτη είναι ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ. ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το πάνω χέρι.

Δεν είναι ο μόνος και για την εποχή αυτή μια χαρά λεφτά παίρνει! Εγώ μηχανικός TE και ούτε σε κατάστημα λιανικής part time δεν με περνούν άσε τους γιατρούς που είναι απλήρωτοι τόσους μήνες.

Νομίζω ότι του έχουμε φερθεί καλά και με το παραπάνω του δώσαμε σπίτι ανακαινισμένο που εμείς δεν έχουμε μείνει μέσα, του αφήσαμε το air condition και ποτέ δεν τον πήρα μια φορά να μου φέρει το ενοίκιο οπότε ήθελε το έφερνε.

Δηλαδή εσύ το θεωρείς σωστό να το έχει νοικιάσει σαν σπίτι και να το χρησιμοποιεί και σαν επαγγελματικό χώρο ?

Και ναι έχει μπει στο σπίτι της γιαγιάς μου κακός ενοικιαστής και το έκανε μπουρδέλο...στη κυριολεξία!!!

Δημοσ.

Τελικα μαλλον θα παω σπιτι μου, ηρθε χθες ο νοικαρης και μου αργησε την κλαψα να του κοψω 50 ευρω.

Του ειπα οτι πολυ θα το ηθελα αλλα δεν εχω τη δυνατοτητα.

Υ.Γ

Ποσο πρεπει να περιμενω για να το "διωξω" για ιδιοκατοικηση ?

Το να σου ζητάει τη σήμερον ημέρα ο νοικάρης μείωση ενοικίου 50 ευρώ δεν είναι κλάψα, είναι λογική απαίτηση. Οι μισθοί πέφτουν, οι τιμές στα βασικά είδη ανεβαίνουν και τα ενοίκια κατρακυλάνε. Τώρα βέβαια αν ο ιδιοκτήτης συμφωνήσει για μείωση είναι άλλο θέμα.

ΥΓ

Φαντάζομαι πως ρωτάς λεπτομέρειες για το πότε μπορείς να του κάνεις έξωση για ιδιοκατοίκηση? Αν ναι, τότε μπορείς να επιδόσεις καταγγελία μίσθωσης στον νοικάρη σου μόνο όταν έχει λήξει το συμβόλαιο σας, και μόνο αν έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η μίσθωση. Επίσης από τη στιγμή που θα γίνει η επίδοση θα πρέπει να περάσουν άλλοι 6 μήνες.

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ το θεωρείς σωστό να το έχει νοικιάσει σαν σπίτι και να το χρησιμοποιεί και σαν επαγγελματικό χώρο ?

Το θέμα δεν είναι αν είναι σωστό ή όχι , το θέμα είναι αν επιτρέπεται. Εγώ θυμάμαι ότι δεν επιτρέπεται εκτός και αν υπάρχει συμφωνία.

Τώρα για τη μείωση αν δε χρησιμοποιούσε το χώρο και για επαγγελματικό θα σου έλεγα ότι από τη μεριά του έχει δίκιο , του κάνανε μείωση μισθού , λογικό να αρχίζει να κόβει από παντού. Για το θέμα μισθού έλεος γιατρός είναι , μήπως να του δώσουν 470 να είμαστε δίκαιοι ;

Δημοσ.

Το να σου ζητάει τη σήμερον ημέρα ο νοικάρης μείωση ενοικίου 50 ευρώ δεν είναι κλάψα, είναι λογική απαίτηση. Οι μισθοί πέφτουν, οι τιμές στα βασικά είδη ανεβαίνουν και τα ενοίκια κατρακυλάνε. Τώρα βέβαια αν ο ιδιοκτήτης συμφωνήσει για μείωση είναι άλλο θέμα.

ΥΓ

Φαντάζομαι πως ρωτάς λεπτομέρειες για το πότε μπορείς να του κάνεις έξωση για ιδιοκατοίκηση? Αν ναι, τότε μπορείς να επιδόσεις καταγγελία μίσθωσης στον νοικάρη σου μόνο όταν έχει λήξει το συμβόλαιο σας, και μόνο αν έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η μίσθωση. Επίσης από τη στιγμή που θα γίνει η επίδοση θα πρέπει να περάσουν άλλοι 6 μήνες.

Νομιζω πως μερικοι δεν καταλαβενεται τη θελω να πω και κατηγορειτε αδικα.

Μακαρι να μπορουσα να του κανω μειωση αλλα αφου ξερει τη κατασταση δηλαδη οτι το μονο μας εισοδημα ειναι το επιδομα ανεργειας του αδερφου μου πως να του κανω.

Το συμβολαιο δεν ισχυει οποτε εχω 6 μηνες για να τον "διωξω" ????

Στους 6 μηνες θα μου δινει ενοικιο ή οχι γιατι και εγω θα πρεπει να φεσοσω τον δικο μου σπιτονοικοκυρη.

Και τελος η ερωτηση κλειδι αν δεν εχω που να μεινω πρεπει να περιμενω 6 μηνες, δηλαδη ο νομος λεει οτι θα μεινω αστεγος για 6 μηνες αυτο μου λετε ????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...