Joshua21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Νομιζω πως μερικοι δεν καταλαβενεται τη θελω να πω και κατηγορειτε αδικα. Εγώ τουλάχιστον δεν σε κατηγόρησα για τίποτα. Μακαρι να μπορουσα να του κανω μειωση αλλα αφου ξερει τη κατασταση δηλαδη οτι το μονο μας εισοδημα ειναι το επιδομα ανεργειας του αδερφου μου πως να του κανω. Αν νομίζεις πως δεν μπορείς να του κάνεις μείωση, απλά δε του κάνεις. Στο χέρι σου είναι. Το συμβολαιο δεν ισχυει οποτε εχω 6 μηνες για να τον "διωξω" ???? Η φράση "Το συμβολαιο δεν ισχυει" με μπερδεύει λίγο, τι θέλεις να πεις? Όσο για τους 6 μήνες ήμουν αρκετά σαφής, από τη στιγμή που θα του επιδοθεί καταγγελία μίσθωσης είναι υποχρεωμένος μέσα σε 6 μήνες να αφήσει το σπίτι. Στους 6 μηνες θα μου δινει ενοικιο ή οχι γιατι και εγω θα πρεπει να φεσοσω τον δικο μου σπιτονοικοκυρη. Φυσικά και πρέπει να στο δίνει μέχρι την τελευταία μέρα που θα κρατήσει το σπίτι. Και τελος η ερωτηση κλειδι αν δεν εχω που να μεινω πρεπει να περιμενω 6 μηνες, δηλαδη ο νομος λεει οτι θα μεινω αστεγος για 6 μηνες αυτο μου λετε ???? Σου εξήγησα τι ακριβώς λέει ο νόμος.
REDODIN7 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Εγώ τουλάχιστον δεν σε κατηγόρησα για τίποτα. Αν νομίζεις πως δεν μπορείς να του κάνεις μείωση, απλά δε του κάνεις. Στο χέρι σου είναι. Η φράση "Το συμβολαιο δεν ισχυει" με μπερδεύει λίγο, τι θέλεις να πεις? Όσο για τους 6 μήνες ήμουν αρκετά σαφής, από τη στιγμή που θα του επιδοθεί καταγγελία μίσθωσης είναι υποχρεωμένος μέσα σε 6 μήνες να αφήσει το σπίτι. Φυσικά και πρέπει να στο δίνει μέχρι την τελευταία μέρα που θα κρατήσει το σπίτι. Σου εξήγησα τι ακριβώς λέει ο νόμος. Δεν ισχύει γιατί ήταν σε όνομα ατόμου που πλέον δεν ζει, βεβαια μπορεί να κάνω και λάθος αλλα έτσι πρέπει να είναι.Ωραίος νομος....
Joshua21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δεν ισχύει γιατί ήταν σε όνομα ατόμου που πλέον δεν ζει, βεβαια μπορεί να κάνω και λάθος αλλα έτσι πρέπει να είναι. Ωραίος νομος.... Η απόδειξη δηλαδή κόβεται στο όνομα του πεθαμένου???
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Και συντάξεις και αποδείξεις οι νεκροί!!!
gigisoni Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Να υποθέτω ότι ήταν βαρύς ο φόρος κληρονομιάς και το αφήσατε έτσι; Η ακόμα στα χαρτιά είστε; Και ποιος θα κάνει καταγγελία μίσθωσης, ο νεκρός; 1
Joshua21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Να υποθέτω ότι ήταν βαρύς ο φόρος κληρονομιάς και το αφήσατε έτσι; Η ακόμα στα χαρτιά είστε; Και ποιος θα κάνει καταγγελία μίσθωσης, ο νεκρός; Χμμ εγώ υπέθεσα ότι έχει πεθάνει ο ενοικιαστής... ούτως η άλλως μπάχαλο η υπόθεση.
The_Judas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δεν λεω οτι ολοι οι γιατροι περνουν τοσα λεφτα αλλα για το συγκεκριμενο νομιζω ειναι καλα τα 1100 ευρω σε ιδιωτικη κλινικη ασε που το εχει κανει γραφειο-σπιτι αλλα επιδη μεχρι τωρα ηταν καλος δεν του ειπαμε τιποτα. Αν το χρησιμοποιεί και ως γραφείο (παράνομα), σημαίνει ότι βγάζει και επιπλέον χρήματα από αυτά της κλινικής.
REDODIN7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Η απόδειξη δηλαδή κόβεται στο όνομα του πεθαμένου??? οχι δεν εχει κοπει ακομα αποδιξη της παιρνει μαζεμενες απο το νεο μηνα θα πρεπει να κοπει σε αλλο ονομα γιατι ο θανατος ειναι προσφατος Και συντάξεις και αποδείξεις οι νεκροί!!! Αυτο που λες με προσβαλει δεν εμαι κανενας απατεωνας για αυτο προσεχε λιγο πως μιλας αμα δεν ξερεις!!!!! Να υποθέτω ότι ήταν βαρύς ο φόρος κληρονομιάς και το αφήσατε έτσι; Η ακόμα στα χαρτιά είστε; Και ποιος θα κάνει καταγγελία μίσθωσης, ο νεκρός; Οχι οπως ειπα ειναι πολυ προσφατος ο θανατος εδω δεν εχουμε παει ακομα στο συμβολαιογραφο για να κανει δημοσιευσει διαθηκης οποτε καταλαβαινεις. Αν το χρησιμοποιεί και ως γραφείο (παράνομα), σημαίνει ότι βγάζει και επιπλέον χρήματα από αυτά της κλινικής. Απο οτι ξερω δεν παιρνει λεφτα απλα πανε εκει και τους γραφει φαρμακα.
gigisoni Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 οχι δεν εχει κοπει ακομα αποδιξη της παιρνει μαζεμενες απο το νεο μηνα θα πρεπει να κοπει σε αλλο ονομα γιατι ο θανατος ειναι προσφατος Αυτο που λες με προσβαλει δεν εμαι κανενας απατεωνας για αυτο προσεχε λιγο πως μιλας αμα δεν ξερεις!!!!! Οχι οπως ειπα ειναι πολυ προσφατος ο θανατος εδω δεν εχουμε παει ακομα στο συμβολαιογραφο για να κανει δημοσιευσει διαθηκης οποτε καταλαβαινεις. Απο οτι ξερω δεν παιρνει λεφτα απλα πανε εκει και τους γραφει φαρμακα. Δεν είμαι απολύτως σίγουρος για το τι ισχύει στην Ελλάδα, αλλά δεν θα πρέπει να γίνει καινούργιο συμβόλαιο την στιγμή που θα αποδεχτείτε την κληρονομιά και θα είναι άλλοι οι ιδιοκτήτες; Ρώτα κανάν δικηγόρο πριν κόψεις απόδειξη. Και όσον αφορά το παραπάνω που είπες, ωραίος νόμος, απλά να υπενθυμίσω ότι δεν είσαι μόνο εσύ, αλλά και ο ενοικιαστής που μένει ξεκρέμαστος χωρίς σπίτι επειδή εσύ το θέλεις για ιδιοκατοίκηση. Λογικό είναι ο νομοθέτης να δίνει στον ενοικιαστή ένα χρονικό περιθώριο να βρει άλλο σπίτι, μια χαρά είναι ο νόμος. Μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτούλη μας.
Joshua21 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Τελικά ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή? Sorry αλλά έχω μπερδευτεί.
REDODIN7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δεν είμαι απολύτως σίγουρος για το τι ισχύει στην Ελλάδα, αλλά δεν θα πρέπει να γίνει καινούργιο συμβόλαιο την στιγμή που θα αποδεχτείτε την κληρονομιά και θα είναι άλλοι οι ιδιοκτήτες; Ρώτα κανάν δικηγόρο πριν κόψεις απόδειξη. Και όσον αφορά το παραπάνω που είπες, ωραίος νόμος, απλά να υπενθυμίσω ότι δεν είσαι μόνο εσύ, αλλά και ο ενοικιαστής που μένει ξεκρέμαστος χωρίς σπίτι επειδή εσύ το θέλεις για ιδιοκατοίκηση. Λογικό είναι ο νομοθέτης να δίνει στον ενοικιαστή ένα χρονικό περιθώριο να βρει άλλο σπίτι, μια χαρά είναι ο νόμος. Μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτούλη μας. Είναι ολόκληρη ιστορία η απόφαση θα βγει από το πρωτοδικείο σε ένα χρόνο από όταν καταθέσω τη δημοσίευση για αυτό θέλω να μετακομίσω άμεσα για να μην έχω τέτοια μπλεξίματα. Δεν διαφωνώ αλλα άλλο 2 μήνες και άλλο 6 αν χρειαστεί κιόλας να μην μου δώσει ενοίκιο. Τελικά ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή? Sorry αλλά έχω μπερδευτεί. Ο ιδιοκτητης
Joshua21 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Ο ιδιοκτητης Οκ. Έχε υπόψη σου ότι μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει καταγγελία μίσθωσης, να ξεκινήσει τη διαδικασία έξωσης δηλαδή. Οπότε μέχρι να γίνει αποδοχή κληρονομιάς και μεταβίβαση ή οτιδήποτε άλλο, δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία έξωσης. 1
REDODIN7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Που κολλάνε οι δύο μήνες; Οτι ειμαι λογικος και καταλαβαινω οτι θελει καιρο για να βρει σπιτι και μπορω να κανω υπομονη 2 αντε 3 μηνες αλλα 6 ειναι παρα πολυ. Οκ. Έχε υπόψη σου ότι μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει καταγγελία μίσθωσης, να ξεκινήσει τη διαδικασία έξωσης δηλαδή. Οπότε μέχρι να γίνει αποδοχή κληρονομιάς και μεταβίβαση ή οτιδήποτε άλλο, δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία έξωσης. Δηλαδη θα μενει σε ξενο σπιτι ? Και που θα δυνει τα ενοικια το χαρατσι της δεη ποιος θα το πληρωσει ? Αποδιξεις για την εφορια ποιος θα του κοψει ?
Joshua21 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δηλαδη θα μενει σε ξενο σπιτι ? Και που θα δυνει τα ενοικια το χαρατσι της δεη ποιος θα το πληρωσει ? Αποδιξεις για την εφορια ποιος θα του κοψει ? Μα σε "ξένο" σπίτι δεν έμενε μέχρι τώρα? Σε "ξένο" σπίτι μένουν όσοι νοικιάζουν. Μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να του κόψει απόδειξη για τα ενοίκια. Εναλλακτικά μπορεί να καταθέτει τα ενοίκια (μείον το ΕΕΤΗΔΕ)στο ταμείο παρακαταθήκων και δανείων. Έτσι θα είναι καλυμμένος και για το ότι πληρώνει το ενοίκιο, και θα μπορεί να περάσει τα ποσά αυτά στη δήλωση του. Πάντως φίλε μου κάνεις ένα μεγάλο λάθος, θεωρείς δικό σου ένα σπίτι το οποίο ΔΕΝ σου ανήκει. Οκ, θα το κληρονομήσεις κάποια στιγμή και θα γίνει μεταβίβαση στο όνομά σου, αλλά μέχρι τότε ΔΕΝ είναι δικό σου. Στο μεταξύ ούτε έξωση μπορείς να κάνεις στον νοικάρη, ούτε να του κάνεις μείωση ενοικίου(και να ήθελες), ούτε να απαιτήσεις να εισπράξεις εσύ τα ενοίκια. Επίσης το μισθωτήριο που έχει υπογραφεί συνεχίζει να ισχύει κανονικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα