REDODIN7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Μα σε "ξένο" σπίτι δεν έμενε μέχρι τώρα? Σε "ξένο" σπίτι μένουν όσοι νοικιάζουν. Μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να του κόψει απόδειξη για τα ενοίκια. Εναλλακτικά μπορεί να καταθέτει τα ενοίκια (μείον το ΕΕΤΗΔΕ)στο ταμείο παρακαταθήκων και δανείων. Έτσι θα είναι καλυμμένος και για το ότι πληρώνει το ενοίκιο, και θα μπορεί να περάσει τα ποσά αυτά στη δήλωση του. Πάντως φίλε μου κάνεις ένα μεγάλο λάθος, θεωρείς δικό σου ένα σπίτι το οποίο ΔΕΝ σου ανήκει. Οκ, θα το κληρονομήσεις κάποια στιγμή και θα γίνει μεταβίβαση στο όνομά σου, αλλά μέχρι τότε ΔΕΝ είναι δικό σου. Στο μεταξύ ούτε έξωση μπορείς να κάνεις στον νοικάρη, ούτε να του κάνεις μείωση ενοικίου(και να ήθελες), ούτε να απαιτήσεις να εισπράξεις εσύ τα ενοίκια. Επίσης το μισθωτήριο που έχει υπογραφεί συνεχίζει να ισχύει κανονικά. Οταν λεω ξενο εννωο χωρις ιδιοκτητη. Και αμα κανει ζημιες λη πρειπει να γυνει επισκευη που τη πληρωνει ο ιδιοκτητης τη γυνεται ? Οχι και δεν μου ανηκει το σπιτι μου γεννηθηκα και μεγαλωσα, οκ τυπικα οχι αλλα στην ουσια ναι. Οποτε πρεπει να το σεβαστει αυτο τωρα αμα ειναι τοσο κολωχαρακτηρας και εκμεταλευτει τη κατασταση παω πασο.
Joshua21 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Και αμα κανει ζημιες λη πρειπει να γυνει επισκευη που τη πληρωνει ο ιδιοκτητης τη γυνεται ? Sorry αλλά δεν κατάλαβα τι ρωτάς.
REDODIN7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Να γυρισεις σπιτι σου... ρεμαλι Ε ναι μετα την ασωτη ζωη επιβαλετε Αυτο θα κανω με μιση καρδια αλλα δεν βλεπω αλλη λυση Sorry αλλά δεν κατάλαβα τι ρωτάς. Λεω αφου ο ιδιοκτητης πεθανε και εχει δικαιομα να μεινει τι θα γυνει αν:Α) Κανει το σπιτι μπουρδελο ποιος θα τον ελενχει και ποιος θα τον "κυνηγηση" Β) Αμα προκιψει μια βλαβη στη πολυκατοικια λογο παλαιοτητας που πρεπει να την πληρωσει ο ιδιοκτητης τι γυνεται ?
lary7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Ε ναι μετα την ασωτη ζωη επιβαλετε Αυτο θα κανω με μιση καρδια αλλα δεν βλεπω αλλη λυση Λεω αφου ο ιδιοκτητης πεθανε και εχει δικαιομα να μεινει τι θα γυνει αν: Α) Κανει το σπιτι μπουρδελο ποιος θα τον ελενχει και ποιος θα τον "κυνηγηση" Β) Αμα προκιψει μια βλαβη στη πολυκατοικια λογο παλαιοτητας που πρεπει να την πληρωσει ο ιδιοκτητης τι γυνεται ? Απο την στιγμη που κληρονομοι ειστε εσεις και δεν εχετε σκοπο να κανεται αποποιηση κληρονομιας τοτε εχεις ολα τα προνομοια αλλα και υποχρεωσεις του σπιτιου. Εσυ(εσεις) εισπρατεις το ενοικιο και εσυ(εσεις) πληρωνεις τα χαρατσια. Απο την στιγμη που το αποφασισες, δες ποιο ειναι οι νομιμοι κληρονομοι (αν δεν υπαρχει διαθηκη τοτε εσυ με τον αδερφο σου και ισως τον πατερα σου) και καντε ενα ειδοποιητηριο σαν νομιμοι κληρονομοι οτι θελετε να ιδιοκατοικησετε και οτι του δινετε το χρονικο περιθοριο που οριζει ο νομος για να σας παραδωσει το σπιτι στην κατασταση που το παρελαβε. Ρωτα για σιγουρια εναν δικηγορο αλλα φανταζομαι πως αυτο μπορεις να το κανεις αμεσα ωστε το 6μηνο να αρχισει να μετραει απο τωρα και οχι απο οταν θα γινει οριστικη αποδοχη της κληρονομιας. Φυσικα κανε του και μια φιλικη κουβεντα, λογω κρισης σπιτια υπαρχουν πολλα και φθηνα οποτε πιθανον να θελει και ο ιδιος να φυγει ποιο αμεσα απο το 6μηνο.
REDODIN7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Απο την στιγμη που κληρονομοι ειστε εσεις και δεν εχετε σκοπο να κανεται αποποιηση κληρονομιας τοτε εχεις ολα τα προνομοια αλλα και υποχρεωσεις του σπιτιου. Εσυ(εσεις) εισπρατεις το ενοικιο και εσυ(εσεις) πληρωνεις τα χαρατσια. Απο την στιγμη που το αποφασισες, δες ποιο ειναι οι νομιμοι κληρονομοι (αν δεν υπαρχει διαθηκη τοτε εσυ με τον αδερφο σου και ισως τον πατερα σου) και καντε ενα ειδοποιητηριο σαν νομιμοι κληρονομοι οτι θελετε να ιδιοκατοικησετε και οτι του δινετε το χρονικο περιθοριο που οριζει ο νομος για να σας παραδωσει το σπιτι στην κατασταση που το παρελαβε. Ρωτα για σιγουρια εναν δικηγορο αλλα φανταζομαι πως αυτο μπορεις να το κανεις αμεσα ωστε το 6μηνο να αρχισει να μετραει απο τωρα και οχι απο οταν θα γινει οριστικη αποδοχη της κληρονομιας. Φυσικα κανε του και μια φιλικη κουβεντα, λογω κρισης σπιτια υπαρχουν πολλα και φθηνα οποτε πιθανον να θελει και ο ιδιος να φυγει ποιο αμεσα απο το 6μηνο. Αυτο ειναι το προβλημα οτι λενε τα παιδια οτι το σπιτι δεν μου ανηκει μεχρι να δημοσιευτει η διαθηκη και για αυτο λεω ποιος θα πληρωσει το χαρατσι. Φιλικα του μιλαω αυτος μου ειπε να του κοψω και μου πεταξε την κριση και οτι υπαρχουν σπιτια κλπ και να σου πω δεν μου αρεσε οπως μου μιλησε και μου ειπε τοτε θα το σκεφτω. Οποτε για να μην το καθυστερουμε θα του πω εγω να φυγει
gigisoni Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Φίλε, δεν σε συμφέρει να του πας κόντρα, γιατί σπουδαγμένο τον βλέπω τον άνθρωπο, άρα δεν είναι βλάκας. Το σπίτι δεν σου ανήκει μέχρι να γίνει αποδοχή κληρονομιάς. Ταυτόχρονα όμως, επειδή κάποια στιγμή θα σου ανήκει στο μέλλον, είσαι υποχρεωμένος αν γίνουν ζημιές να τις πληρώσεις και θα πληρώσεις και το χαράτσι, εκτός αν δεν σε πειράζει να το πληρώσεις αργότερα με τόκους. Εξωση για ιδιοκατοίκηση δεν μπορείς να του κάνεις, γιατί το σπίτι δεν είναι δικό σου. Και στο κάτω κάτω ο νοικιάρης σου δεν έχει ιδέα σε ποιον ανήκει το σπίτι αυτήν την στιγμή και αν η μάνα σου το άφησε σε σένα ή σε κάποιον άλλο. Λόγια δεν μετράνε. Αν έχεις διαθήκη στα χέρια σου, πάνε σε έναν δικηγόρο να δεις αν μπορείς να επισπεύσεις το χρονικό διάστημα, αν όχι, θα πρέπει να περιμένεις να έρθει το σπίτι νομικά στα χέρια σου.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 redodin ειτε βαζεις συνεχως προβληματα στο κεφαλι σου εκει που δεν υπαρχουν (και το ασχημο ειναι οτι τα θεωρεις ως δεδομενα και δημιουργεις αρνητικες καταστασεις για τον εαυτο σου), ειτε σ'αρεσει το "κουβεντα να γινεται". Συνεβη κατι απολα τα πιθανα σεναρια που εβαλες στο μυαλο σου και υπαρχει θεμα? Πηγες μιλησες του ανθρωπου ως γιος της ιδιοκτητριας και σου πουλησε τρελα? Εγω εχω την εντυπωση οτι ακομα δεν εχεις αποφασισει καν τι θες να κανεις και οσο μενεις αναποφασιστος και το συζητας απο δω κι απο κει, τοσο καταλαβαινω οτι αυτη η βουληση για αυτην την πολυσυζητημενη μετακομοιση βρισκεται μεταξυ φθορας και αφθαρσιας... Εαν θες να μετακομοισεις τραβα και μιλα ευθεως στον ενοικιαστη και βλεπεις τη σταση του. Εαν δεν θες να μετακομοισεις μην τα ανακατωνεις αδικα ουτε στο μυαλο σου, ουτε και με τους αλλους. Εαν το σπιτι σε βαραινει και σε αγχωνει τοσο οσο δειχνεις, δεχομαι δωρεες.
Joshua21 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Λεω αφου ο ιδιοκτητης πεθανε και εχει δικαιομα να μεινει τι θα γυνει αν: Α) Κανει το σπιτι μπουρδελο ποιος θα τον ελενχει και ποιος θα τον "κυνηγηση" Β) Αμα προκιψει μια βλαβη στη πολυκατοικια λογο παλαιοτητας που πρεπει να την πληρωσει ο ιδιοκτητης τι γυνεται ? α) Στην ουσία κανείς. β) Την πληρώνει ο ενοικιαστής και αφαιρεί το ποσό από τα ενοίκια όπως περιέγραψα πιο πάνω για το ΕΕΤΗΔΕ. Πάντως για να ρωτάς πως μπορείς να τον διώξεις(να του κάνεις έξωση), εγώ κατάλαβα ότι έχεις εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να λυθεί το ζήτημα μεταξύ σας. Δεν είναι δυνατόν από τη μία να ρωτάς τις νόμιμες διαδικασίες για έξωση, αλλά από την άλλη να θεωρείς ότι το σπίτι είναι δικό σου άσχετα αν δεν σου ανήκει νόμιμα!
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Αυτο που λες με προσβαλει δεν εμαι κανενας απατεωνας για αυτο προσεχε λιγο πως μιλας αμα δεν ξερεις!!!!! Συγγνώμη, σκεφτόμουν το όλο θέμα που έχει προκύψει τελευταία με τους νεκρούς συνταξιούχους και τα επιδόματα, φυσικά και δεν πήγαινε για σένα! Ελπίζω να ξεμπλεξεις με τα γραφειοκρατικά γρήγορα και να τα βρεις με τον ενοικιαστη ώστε ούτε εκείνος να ταλαιπωρηθεί ούτε εσύ.
REDODIN7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 redodin ειτε βαζεις συνεχως προβληματα στο κεφαλι σου εκει που δεν υπαρχουν (και το ασχημο ειναι οτι τα θεωρεις ως δεδομενα και δημιουργεις αρνητικες καταστασεις για τον εαυτο σου), ειτε σ'αρεσει το "κουβεντα να γινεται". Συνεβη κατι απολα τα πιθανα σεναρια που εβαλες στο μυαλο σου και υπαρχει θεμα? Πηγες μιλησες του ανθρωπου ως γιος της ιδιοκτητριας και σου πουλησε τρελα? Εγω εχω την εντυπωση οτι ακομα δεν εχεις αποφασισει καν τι θες να κανεις και οσο μενεις αναποφασιστος και το συζητας απο δω κι απο κει, τοσο καταλαβαινω οτι αυτη η βουληση για αυτην την πολυσυζητημενη μετακομοιση βρισκεται μεταξυ φθορας και αφθαρσιας... Εαν θες να μετακομοισεις τραβα και μιλα ευθεως στον ενοικιαστη και βλεπεις τη σταση του. Εαν δεν θες να μετακομοισεις μην τα ανακατωνεις αδικα ουτε στο μυαλο σου, ουτε και με τους αλλους. Εαν το σπιτι σε βαραινει και σε αγχωνει τοσο οσο δειχνεις, δεχομαι δωρεες. Ο νοικαρης θελει μειωσει εγω δεν μπορω να του την κανω αρα σκεφτομαι τη μπορω να κανω να παω σπιτι μου ή οχι και για αυτο το σηζηταω. Αν σε πειραζουν αυτα που γραφω ή γενικα δεν με γουσταρεις μην ασχολησε μαζι μου. Εχω πολλα σοβαρα προβληματα στο κεφαλι μου και δεν ειμαι στη καλυτερη ψυχολογικη κατασταση για να τσακονομαι με τον καθενα για αυτο παψε να μου τη λες τουλαχιστον οχι σε αυτο το θεμα!!! α) Στην ουσία κανείς. β) Την πληρώνει ο ενοικιαστής και αφαιρεί το ποσό από τα ενοίκια όπως περιέγραψα πιο πάνω για το ΕΕΤΗΔΕ. Πάντως για να ρωτάς πως μπορείς να τον διώξεις(να του κάνεις έξωση), εγώ κατάλαβα ότι έχεις εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να λυθεί το ζήτημα μεταξύ σας. Δεν είναι δυνατόν από τη μία να ρωτάς τις νόμιμες διαδικασίες για έξωση, αλλά από την άλλη να θεωρείς ότι το σπίτι είναι δικό σου άσχετα αν δεν σου ανήκει νόμιμα! Αυτος δεν θελει να φυγει θελει μειωση δεν του ειπα ακομα οτι θα τον διωξω το σκεφτομαι μην κανω καμια χαζομαρα.Αλλα δεν θελει να φτγει ειναι σιγουρο εχει βολευτει εκει (το σπιτι ειναι κοντα στο μετρο, εχει και αλλα ιατρεια εκει και μαλιστα ενα ειναι της ξαδερφη του, εχει πολυ χαμηλα κοινοχρηστα) οποτε το συγουρο ειναι οτι θα το τρεναρει οσο μπορει. Συγγνώμη, σκεφτόμουν το όλο θέμα που έχει προκύψει τελευταία με τους νεκρούς συνταξιούχους και τα επιδόματα, φυσικά και δεν πήγαινε για σένα! Ελπίζω να ξεμπλεξεις με τα γραφειοκρατικά γρήγορα και να τα βρεις με τον ενοικιαστη ώστε ούτε εκείνος να ταλαιπωρηθεί ούτε εσύ. Σου ζηταω και εγω συγνωμη για τον αποτομο τροπο που σου μιλησα.Εκανα διακοπει του επιδοματος προνοιας αμεσως και ρωτησα αν επρπε να επιστρεψουμε τα λεφτα γιατι ειναι διμηνιες και ευτηχως μας ειπαν οχι.
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Αυτος δεν θελει να φυγει θελει μειωση δεν του ειπα ακομα οτι θα τον διωξω το σκεφτομαι μην κανω καμια χαζομαρα. Αλλα δεν θελει να φτγει ειναι σιγουρο εχει βολευτει εκει (το σπιτι ειναι κοντα στο μετρο, εχει και αλλα ιατρεια εκει και μαλιστα ενα ειναι της ξαδερφη του, εχει πολυ χαμηλα κοινοχρηστα) οποτε το συγουρο ειναι οτι θα το τρεναρει οσο μπορει. Για πόσο καιρό έχετε κάνει συμβόλαιο και πόσο καιρό μένει ήδη στο διαμέρισμα; Πάντως, Redodin, απολύτως ειλικρινά και χωρίς να θέλω να σου την «μπω» (μάλιστα με δεδομένη την πρόσφατη απώλειά σου) είσαι ακριβώς το είδος του ιδιοκτήτη που κοίταζα να αποφύγω όταν έψαχνα να νοικιάσω σπίτι πριν από πέντε μήνες.
REDODIN7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Για πόσο καιρό έχετε κάνει συμβόλαιο και πόσο καιρό μένει ήδη στο διαμέρισμα; Πάντως, Redodin, απολύτως ειλικρινά και χωρίς να θέλω να σου την «μπω» (μάλιστα με δεδομένη την πρόσφατη απώλειά σου) είσαι ακριβώς το είδος του ιδιοκτήτη που κοίταζα να αποφύγω όταν έψαχνα να νοικιάσω σπίτι πριν από πέντε μήνες. Τον αυγουστο εκλεισε 1 χρονο και το συμβολαιο ειναι για 2.Γιατι ρε φιλε τι εκανα εγω ηθελα να μεινει μεσα και σκεφτομουν και για το καλο μου και το καλο του να παω σε μια γκαρσονιερα και να του αφησω το σπιτι. Αλλα οταν ερχετε 3 μερες μετα τη κηδεια της μανα μου ξεροντας τη εχω περασει και την οικομικη κατασταση και μου ξεκιναει "λογο της κρισης μπορεις στο δικαστηριο να διεκδηκισεις μεχρι 50% μειωσεις εγω βεβαια δεν θελω τοσο" πως να αντιδρασω. Μπορουσε τυπικα να περιμενει να γυνουν και τα 40αντα και να ερθει να μιλησουμε.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Ο νοικαρης θελει μειωσει εγω δεν μπορω να του την κανω αρα σκεφτομαι τη μπορω να κανω να παω σπιτι μου ή οχι και για αυτο το σηζηταω. Αν σε πειραζουν αυτα που γραφω ή γενικα δεν με γουσταρεις μην ασχολησε μαζι μου. Εχω πολλα σοβαρα προβληματα στο κεφαλι μου και δεν ειμαι στη καλυτερη ψυχολογικη κατασταση για να τσακονομαι με τον καθενα για αυτο παψε να μου τη λες τουλαχιστον οχι σε αυτο το θεμα!!! Πρωτον εαν θεωρεις οτι το ποστ μου ηταν για να στην πω κλπ κλπ τοτε σε πιστευω οτι εχεις πολλα σοβαρα προβληματα στο κεφαλι σου. Παιζει να μην καταλαβαινεις μια και να παρεξηγεισαι μονος σου. Δευτερον, μιλα ομορφα ή τουλαχιστον στο υφος που σου μιλανε οι συνομιλητες σου. Υγ. Reality show insomnia, φερτε και τον Μικρουτσικο μια βολτα
gigisoni Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Τον αυγουστο εκλεισε 1 χρονο και το συμβολαιο ειναι για 2. Γιατι ρε φιλε τι εκανα εγω ηθελα να μεινει μεσα και σκεφτομουν και για το καλο μου και το καλο του να παω σε μια γκαρσονιερα και να του αφησω το σπιτι. Αλλα οταν ερχετε 3 μερες μετα τη κηδεια της μανα μου ξεροντας τη εχω περασει και την οικομικη κατασταση και μου ξεκιναει "λογο της κρισης μπορεις στο δικαστηριο να διεκδηκισεις μεχρι 50% μειωσεις εγω βεβαια δεν θελω τοσο" πως να αντιδρασω. Μπορουσε τυπικα να περιμενει να γυνουν και τα 40αντα και να ερθει να μιλησουμε. Ειλικρινά έχεις επίγνωση της κατάστασης; Διαβάζεις αυτά που κάποιοι ξοδεύουν τον χρόνο τους να σου γράψουν, ή απλά την βρίσκεις να μας τρως τον χρόνο; Πάμε πάλι από την αρχή.... Η μάνα σου πριν από 14 μήνες νοίκιασε το σπίτι. Στο μεταξύ απεβίωσε. Ο ενοικιαστής σου, μπορεί να έχει απεβιώσει ο ιδιοκτήτης του, αλλά το συμβόλαιό του ισχύει. Σύμφωνα με τον νόμο, 2ετές συμβόλαιο δεν υφίσταται. Από 3 χρόνια και πάνω. Δηλαδή ο ενοικιαστής μπορεί να μείνει μέσα μέχρι τον Αύγουστο του 2014 και εσύ δεν μπορείς να τον βγάλεις. Τον κώλο σου να βαράς κάτω, μπορείς να τον βγάλεις για ιδιοκατοίκηση ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ. Στο μεταξύ, έχε τον με τον καλό, γιατί μορφωμένος φαίνεται, άρα και έξυπνος και μέσα στα πράγματα, και θα σου κάνει καμιά μείωση μέσω δικαστηρίων της τάξεως του 50% και θα το φυσάς και δεν θα κρυώνει. Πριν κάποιες μέρες δήλωνες πως είναι σοβαρός κύριος, συνεπής στις υποχρεώσεις του, προσέχει το σπίτι, ξαφνικά έγινε παράνομος γιατί το χρησιμοποιεί και σαν γραφείο και τώρα επειδή σου ζητάει 50 ευρώ μείωση τι είναι; Εγκληματίας; Αποφάσισε. Και επιτέλους, και άλλοι είναι δυσλεκτικοί, αλλά κάτι κάνουν. Τόσα ορθογραφικά applications υπάρχουν, βάλε ένα, τόσο δύσκολο είναι πια; Κι εκεί δυσλεξία έχεις να βρεις ένα; Σε τεχνολογικό φόρουμ είσαι και μας έχεις βγάλει τα μάτια να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι λες. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα