Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολη την παρεα! O Η/Υ του πατερα μου εχει το εξης ups: http://pulsar.eaton.com/Products-services/Backup-Power-UPS/Nova-AVR.aspx?cx=204. Τις τελευταιες 2-3 μερες με το που αναβει τον υπολογιστη, το pc μενει αναμενο 1-2 λεπτα και μετα σβηνει.. Μετα απο 2 λεπτα ξαναδοκιμαζει να το αναψει, αλλα τιποτα.. Αν το αφησουμε σβηστο για λιγες ωρες και μετα ξαναπροσπαθησουμε να το αναψουμε, αναβει για 1-2 λεπτα και ξανασβηνει.. Κατα πασα πιθανοτητα πιστευω οτι φταιει η μπαταρια του ups, αλλα πως μπορω να το σιγουρεψω; Και δευτερον, αν οντως ειναι η μπαταρια, τοτε που μπορω να την αλλαξω; Να σημειωσω πως ο υπολογιστης λειτουργει κανονικα χωρις το ups.

Δημοσ.

Δεν είμαι ειδικός, αλλά 9/10 φορές είναι μπαταρίες. Κάνει κανένα beep? Μπορείς να απευθυνθείς σε ένα συνοικιακό μαγαζί για να σε κατατοπίσουν καλύτερα ή αν είναι εντός εγκύησης τότε πας από εκεί που το πείρες. Πόσο καιρό έχεις να του αλλάξεις μπαταρίες?

Δημοσ.

Ναι, κανει beep το ups.. Σιγουρα ειναι εκτος εγγυησης, και το κακο ειναι πως ειναι αγορασμενο απο αλλη πολη απο αυτην της παραμονης μου.. Μπαταρια δεν εχει αλλαξει ποτε (εδω και 4 χρονια). Απλα δεν ξερω σε τι "τυπου" μαγαζι να το παω.. @veteranos123: Ανεφερα εξ αρχης οτι λειτουργει κανονικα χωρις ups!

Δημοσ.

Το UPS είναι Line Interactive οπότε οι μπαταρίες χρησιμοποιούνται μόνο εφόσον κοπεί η παροχή ρεύματος στο UPS. Δεν είναι λογικό να σβήνει το UPS εφόσον δεν κοπεί το ρεύμα.

Μπορεί να είναι ζητά ο υπολογιστής παραπάνω watt από όσα μπορεί να δώσει το ups. Δοκίμασε το και χωρίς τον υπολογιστή με κάποια άλλη συσκευή που να καίει λιγότερα από 200watt (πχ τηλεόραση). Αν σβήσει πάλι τότε δεν είναι λόγω υπερφόρτωσης.

Πολύ πιθανό να τα παίζει και καποιος πυκνωτής αλλά αυτό θέλει κάποιον που να γνωρίζει για να το δει.

Τις μπαταρίες δοκίμασε τες βάζοντας τον υπολογιστή να ανοίξει με το UPS εκτός ρεύματος. Αν δεν κλείσει το UPS αμέσως τότε οι μπαταρίες αντέχουν.

Δημοσ.

Δυστυχως δεν εχω καποια αλλη συσκευη που να εχει το βισμα με τα 3 "δοντακια" για να δοκιμασω το ups..:/ O υπολογιστης δεν αναβει καν αν δεν ειναι το ups στην πριζα.. Το ups απο πλευρας του ειναι αναμενο για 1 δεκατο του δευτερολεπτου και σβηνει σχεδον ταυτοχρονα.. Μηπως ξερει κανεις καποιο καταστημα που μπορω να παω για να ελεγξουν το ups?? Κατα προτιμηση καλλιθεα, αλλιως και κεντρο.. Ευχαριστω για τη βοηθεια!

Να σημειωσω επισης πως θυμαμαι αρκετες φορες το ups να εχει κρατησει τον υπολογιστη αναμενο σε διακοπες ρευματος για τουλαχιστον 10 λεπτα.. Που προφανως ειναι ενα στοιχειο για αλλαγη μπαταριας..

Δημοσ.

Αν το Ups δεν ανάβει όταν το βγάζεις από το ρεύμα, αλλά ανάβει όταν είναι κανονικά συνδεδεμένο στο ρεύμα τότε μάλλον είσαι για μπαταρίες. Με ανησυχεί πάντως το γεγονός ότι μετά από 1-2 λεπτά σβήνει οπως και να χει.

Δημοσ.

Οποτε οπως φαινεται το παω σε καποιον ειδικο για ενα check up, και προσευχομαι να ειναι μονο μπαταριες.. Αν καποιος γνωριζει καποιο καταστημα που κανει αυτη τη δουλεια, παρακαλω ας βοηθησει! B)

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα - Επισκευή UPS

Έχω στην άκρη τα 2 ακόλουθα UPS
1) Infosec 1000 XP (αρκετά παλιό)
http://www.infosec-ups.com/medias/public/Onduleurs/xp-pro-e/Manuel-user-guide-xp-pro-e-10060420610_final.pdf

2) Inform  GUARD_S 1500AP (5 ετίας)
http://www.informups.com/dosya/urun_dosya/guards_teknik_1254.pdf

Δοκιμάστηκαν σε διακοπες από κεντρικό πίνακα και διακοπές της ΔΕΗ και
με κάλιψαν μια χαρα.

Το θέμα είναι ότι τώρα έχουν ένα εκνευριστικό διαρκές βουητό τους όταν είναι στην πρίζα. Ο ανεμιστήρας δουλεύει μόνο όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος.
Μπορεί να επισκευαστούν κάπου στην Αθήνα;

Με μια πρώτη αναζήτηση είδα http://easyservice.gr/episkevi-ups
Έχει κανείς εμπειρία;

Δημοσ.

Έχουν φθαρεί οι πλάκες του πυρήνα του μετασχηματιστή. Το βερνίκι τους βασικά. Μπορεί απλώς να θέλει σφίξιμο. Σε μαγαζί με επισκευές ηλεκτρόνικων θα το πας έκτο αν θέλεις να το κανεις μόνος σου.

Πχ https://m.youtube.com/watch?v=lUt8rE9tYo0

Επίσης πριν κανεις οτιδήποτε στον μετασχηματιστή ΒΓΑΛΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ. Υπάρχει ρεύμα στο ups που άνετα μπορεί να σκοτώσει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνος μου πέρα από τις βίδες με τα παξιμάδια δεν με βλέπω να πειράζω κάτι άλλο.

Οι βίδες είναι σφιγμένες οπότε θα χρειαστώ τεχνικό.

Έχεις να προτείνεις μαγαζί κοντά και γύρω από Χαλάνδρι;

Επεξ/σία από HamerZ
Δημοσ.

Μόνος μου πέρα από τις βίδες με τα παξιμάδια δεν με βλέπω να πειράζω κάτι άλλο.

Οι βίδες είναι σφιγμένες οπότε θα χρειαστώ τεχνικό.

Έχεις να προτείνεις μαγαζί κοντά και γύρω από Χαλάνδρι;

Δυστυχώς δε γνωρίζω κάποιον για τροφοδοτικά εκεί. Ο μόνος που ξέρω ηλεκτρονικός βαρβάτος ΑΛΛΑ ασχολείται με συστήματα ήχου είναι ο East Electronics (Σάκης) στη μεσογείων. Κάνε μια ερώτηση εκεί αν είσαι κοντά μπορεί να σε βολέψουν με κάποια πρόχειρη επισκευή. Το βίντεο που σου έστειλα το είδες? Στην ουσία βάζει μια βιδα-παξιμαδι στις ήδη υπάρχουσες τρύπες του πυρήνα, τη σφίγγει και σταματάει ο βόμβος. Εγώ θα προτείνα 2 βίδες εκατέρωθεν αν υπάρχουν τρύπες και εναλλάξ σφίξιμο προοδευτικό. Τα παξιμάδια βίδες θα κοστίσουν λογικά λιγότερο κι από ευρώ. Απλά μην το παρακάνεις με το σφίξιμο. Γνώμη μου πάντα το καλύτερο θα ήταν να τα άλλαζες εφόσον δούλεψαν τόσα χρόνια. Μόνο τις αλλαγές μπαταρίας αν βάλεις, θα είχες πάρει καινούρια. Αν τυχόν πας σε καινούριο, βάλε το χέρι στην τσέπη κι αγόρασε APC.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...