Προς το περιεχόμενο

Η Samsung ερευνάται από τo Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για παραβίαση βασικών πατεντών


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου, η Apple αποκάλυψε ότι η Samsung βρίσκεται υπό έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για πιθανές παραβιάσεις βασικών ευρεσιτεχνιών που ανήκουν στην πρώτη. Η νέα αυτή ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες έρευνες που πραγματοποιούνται ήδη από ρυθμιστικές Αρχές της Ευρώπης από τις αρχές του χρόνου.Όσον αφορά τις πατέντες που σχετίζονται με τα smartphones, οι μεγαλύτερες εταιρείες που έχουν στραφεί εναντίον της Samsung (κυρίως Apple και Google) αναζητούν για μια "Αχίλλειο Πτέρνα" στη χρήση βασικών ευρεσιτεχνιών. Πρόκειται για πατέντες που είναι πολύ βασικές για την πραγματοποίηση επικοινωνιών στις συσκευές και η αδειοδότησή τους έχει χαμηλό κόστος.

 

Αναφορές της Wall Street Journal κάνουν λόγο ότι η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου έχει ξεκινήσει την έρευνα της εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ υπενθυμίζεται ότι παρόμοια έρευνα έχει ξεκινήσει και για τις εταιρείες Google και Motorola. Αν αποδειχθεί η μη εξουσιοδοτημένη χρήση βασικών ευρεσιτεχνιών, τότε μπορεί να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για μια εταιρεία που βρίσκεται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου. Γενικότερα δεν είναι λίγες οι φορές που οι εταιρείες βασίζονται σε τέτοιες πατέντες στα κατηγορητήριά τους, όπως για παράδειγμα στο δικαστικό αγώνα της Samsung ενάντια στην Apple, όπου η πρώτη ζήτησε μεγάλες αποζημιώσεις, χωρίς όμως τελικά οι προσπάθειές της να είχαν επιτυχία.

 

Link.png Site: Ars Technica

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα έχουν γραφτεί σε ένα αναλυτικό άρθρο στο FOSS patents.

 

Το συγκεκριμένο άρθρο βρίσκεται εδώ, το οποίο εξηγεί με απλά λόγια την έννοια των πατεντών FRAND (Fair Reasonable And Non-Discriminatory).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως τον δικαστικό αγώνα που στην Βρετανία η apple κατηγορούσε την Samsung και πήρε τα φρύδια μου, όπως τον δικαστικό που η apple κατηγορούσε την Samsung στην αμερική και δικαιώθηκε με κάποια εκατομμύρια κλπ κλπ..

Το έχει ξαναπεί κάποιος συμφορουμητης ότι με την ίδια λογική η nokia και η Motorola θα έπρεπε να κάνουν σε όλους μηνύσεις γιατί αυτές κάναν τις μεγάλες πρωτοτυπίες

 

http://www.trelokouneli.gr/2012/10/apple_25.html?m=1

Εντελώς τυχαία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην ξεχνάτε ότι η Apple είναι αμερικάνικη εταιρία ενώ η Samsung όχι. Εννοείται ότι θα βάλει όλα τα μέσα στην διάθεση της για να πάρει λεφτά από την samsung, ακόμα και μέσω κρατικών αμερικανικών υπηρεσιών.

Δεν πιστεύω ότι θα ξεκινούσε ποτέ έρευνα για το ανάποδο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το "Υπουργείο Δικαιοσύνης" που αναφέρεται, να υποθέσουμε ότι είναι το αμερικάνικο, έτσι;

Οπότε είναι ήδη τελειωμένη υπόθεση. Ακόμα και η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου αμερικανοκρατείται, οπότε αν βγεί και εκεί μια καταδικαστική απόφαση, σκούρα τα πράγματα για την Samsung.

Να δούμε τι κατάληξη θα έχει αυτή η ιστορία. Πάντως η Apple το κυνηγάει το θέμα συστηματικά. Δεν είναι για τα μάτια του κόσμου αυτή η αντιδικία, όπως λέγανε αρκετοί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αφήνουν τα δικαστήρια να αχοληθούν με την τεχνολογία λέω γώ μπας και δικαιολογήσουν το κόστος των συσκευών τους κάποια στιγμή. Αντι να προχωράνε μπροστά προσπαθούν να εμποδίσουν όσους τους φτάνουν και πάνε να τους ξεπεράσουν. Δεν είναι αυτή η Apple που ξέραμε..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κόστος των συσκευών πέφτει με τον ανταγωνισμό. Αλλιώς ακόμα και αν υπάρχει εξέλιξη στην τεχνολογία, δεν υπάρχει καμία διαφορά στην αγορά μέχρι να βγάλει το εκάστοτε μονοπώλιο τα χρήματα που θέλει (βλέπε π.χ ΟΤΕ και ιντερνετ στην ελλάδα).

Δυστυχώς οι πατέντες όπως είναι σήμρα δημιουργούν πρακτικά μονοπώλια.

Βέβαια οι πατέντες ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα "καθαρές". Ο Έντισσον π.χ έστελνε μπράβους να "τακτοποιήσουν" όσους θεωρούσε, συχνά λανθασμένα, ότι κλέβουν τις πατέντες του, με την ανοχή των αρχών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο όσο άκουσα η Samsung με βασή τα νέα στοιχεία που παρουσιαζεί η Apple έχει κάνει παραβάσεις στα ακόλουθα σημεία:

 

1) Τα τηλέφωνα της έχουν ορθογώνια οθόνη LCD όπως και το iPhone

2) Τα τηλεφωνά της έχουν ηχείο όπως και το iPhone

3) Τα τηλέφωνά της έχουν μικρόφωνο όπως και το iPhone

4) Τα τηλέφωνα της έχουν μπαταρία όπως και τα iPhone

5) Τα τηλέφωνα της έχουν πομποδέκτη GSM όπως και τα iPhone

 

Τέλος εξετάζονται και άλλες παραβάσεις ευρεσιτεχνίας που πιθανώς έχει υποπέσει η Samsung

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...