Προς το περιεχόμενο

Tablet: nexus 7 ή Kindle paperwhite?


Mr.Deo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω ένα τάμπλετ 7inch για ανάγνωση βιβλίων και αρχείων pdf. Έχω φίλο που μπορεί να μου φέρει nexus 7 από Η.Π.Α (159$) (δε θα έχω κάποιο πρόβλημα συμβατότητας ελληνικά κλπ έτσι; ). Όμως με ενδιαφέρει και το Kindle paperwhite (5-7 εβδομάδες αναμονή 140$, για ευρώπη το δεκέμβριο). Από τη μία το kindle έχει την καινοτόμο τεχνολογία paperwhite και τις 8 εβδομάδες διάρκεια μπαταρίας. Από την άλλη το nexus 7 προσφέρει όλα τα υπόλοιπα καλούδια και χρώμα που το χρειάζομαι για διαγράμματα και εργασίες κλπ. Φοβάμαι από τη μία δηλαδή ότι για το kindle θα μου λείπει το χρώμα σε κάποια αρχεία pdf, ενώ από την άλλη για το nexus ότι θα είμαι πολύ οριακά με 8-10 ώρες αυτονομίας e-reading και ίσως με χειρότερη ποιότητα. Οι δικές σας απόψεις και εμπειρίες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά, είναι 2 τελείως διαφορετικά προϊόντα.

Το nexus 7 είναι κανονικό τάμπλετ με android. Το kindle paperwhite έχει οθόνη e-ink και είναι απλά ereader. Μόνο αυτό. Δεν μπορείς να κάνεις τπτ άλλο από το να διαβάζεις βιβλία σε μορφή mobi ή και pdf (αλλά με δυσκολία) γιατί θα πρέπει συνέχεια να κάνεις zoom in και pan.

Αν το θες για διάβασμα το kindle είναι ασύγκριτο. Είναι πάρα πολύ ελαφρύ (αστεία ελαφρύ) και η οθόνη του είναι πραγματικά σαν να διαβάζεις βιβλίο. Υπερβολικά ξεκούραστη. Τουλάχιστον στο kindle 4 που έχω εγώ, ενώ στην αρχή έλεγα ότι το πραγματικό βιβλίο δεν αντικαθιστάται με τπτ, πλέον το 80% οσων διαβάζω είναι στο kindle. Χωράει και στην κωλότσεπη του τζιν οπότε το παίρνεις παντού.

Αν τώρα θες να κάνεις και όλα τα υπόλοιπα τότε πας σε nexus όπου βέβαια είναι και πιο ακριβό και βαρύ. Για διάβασμα θα είναι σχετικά κουραστικό αφού η οθόνη είναι lcd. Βέβαια αν θες και όλα τα υπόλοιπα (σερφάρισμα, ταινίες, παιχνίδια) τότε πας σε Nexus και χαμηλώνεις λίγο τις απαιτησεις σου για e-reading.

 

Παίζει να τα είπα λίγο μπερδεμένα γιατί είμαι στο δρόμο. Αν είναι τπτ άλλο ρώτα. :D

 

edit: ακυρο το πιο ακριβό, τώρα είδα ότι θα στο φέρει φίλος σου από τις ΗΠΑ. Οπότε εξαρτάται καθαρά από ποιος θα είναι ο κύριος λόγος που το θες. Αν είναι για διάβασμα πάντως εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα kindle. Αν και θα πρότεινα να ρίξεις και μια ματιά στο thread του insomnia για ereaders γιατί αν θυμάμαι καλά το paperwhite το ψιλο-έκραζαν (δεν ξέρω γιατί και πώς όμως).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thx για την απαντηση, δεν το γνωριζα για το κραξιμο. αφου δε βολευει και σε pdf οπως λενε θα το αποφυγω. απλως επειδη εχω αρκετες σημειωσεις, εργασιες κλπ που ειναι με διαγραμματα θα ηθελα χρωμα. οποτε ειναι θεμα ποσο κουραστικο θα ειναι στην lcd σε σχεση με κλασικα reader...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το θες για διάβασμα για σχολή με τεχνικά βιβλία, εργασίες κλπ μάλλον δε θα σε βολεψει το e-reader (τουλάχιστον το kindle). Γιατί εγώ ότι τεχνικό βιβλίο έχω σε pdf απλά δε διαβάζεται. Το ereader είναι κορυφαίο αλλα κάνει μόνο αν εχεις το βιβλίο σε epub/mobi που είναι reflowable content για να το σελιδοποιεί αυτό. Αλλιώς θα σε δυσκολεύει αρκετά νομίζω. Εκτός αν πας σε κανένα 10άρι reader αλλά ξεφεύγει και η τιμή και η ουσία, αφού απ'οτι κατάλαβα θες 7άρι ε?

Ας ακούσουμε τι έχει να πει κ κανένας άλλος αλλά νομίζω ότι ίσως το nexus είναι καλύτερο.

 

Για το κράξιμο έτσι άκουσα. Για την ακρίβεια ότι είναι το 1ο kindle που πήρε μόλις 3.5 αστεράκια στο amazon και γενικότερα έχει προβλήματα. Κάποιος το έλεγε στο ereader thread.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατάλαβα. Η αλήθεια είναι ότι θα το χρησιμοποιώ πρώτα για τεχνικά κείμενα και μετά για κλασικά ασπρόμαυρα κείμενα. Μάλλον θα συμβιβαστώ με το nexus7, ελπίζω να απαντήσει κανένας για το αν είναι καλό στην ανάγνωση (κλασικών) βιβλίων. Δε θα ήθελα να αναγκαστώ να πάρω 2 συσκευές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε λογικά όλο και κάποιος που έχει προσωπική εμπειρία και από τα δύο θα απαντήσει.

 

Γενικά πάντως έτσι όπως το χω στο μυαλό μου, χωρίς να έχω εμπειρία από ταμπλετ, δεν είναι ότι δεν αντέχεται το διάβασμα λογοτεχνικών σε tablet, εξάλου στο google play έχουν και βιβλία σε κάποιοες χώρες και όλες οι διαφημίσεις ταμπλετ έχουν πάντα και το feature ότι διαβάζεις βιβλία. Απλά το ereader είναι πολλές φορές καλύτερο όσον αφορά στη διάρκεια μπαταρίας και στο πόσο ξεκούραστο είναι, Αλλά και σε ταμπλετ πιστεύω θα κάνεις τη δουλειά σου. Εκτός πια αν είσαι και κανας βιβλιοφάγος και διαβάζεις ένα 5ώρο τη μέρα. :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...