Προς το περιεχόμενο

E-book reader?


kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

τι λεει αυτο ρε παιδια ;; μου εχουν σπασει τα νευρα με το κιντλ, εννοω σε pdf αρχεια,

 

The JetBook Color eTextbook Tablet Has 9.7″ Color E Ink Screen

http://blog.the-eboo...r-e-ink-screen/

 

Εάν έχεις 500+ ευρό να δόσεις τότε καλό είναι.

 

Πάντως είναι καλύτερα είτε να δεις κανένα 10" tablet είτε να πας σε μεγάλα ασπρόμαυρα reader όπως το Μ92 της Onyx.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το Μ92 της Onyx υπαρχει εν ελλαδι ή το φερνεις απο τα ξενα ;; για το jetbook θελω να πω, ισχυει το e-ink ;; ειναι e-reader ή προκειται για tablet με back light ;;

Από τα ξένα τα αλαργινά αμφότερα.

Το jetbook είναι έγχρωμο e-paper,δηλαδή είναι e-reader.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω review, please :D

Εντάξει. :-)

 

Σήμερα μπορώ μόνο να γράψω τις πρώτες εντυπώσεις(γιατί δεν το δούλεψα ακόμη πολύ).

 

Αγορά:

Από το Link.png Site: http://www.fnac.com/...2/w-4''>FNAC Γαλλίας .Μαύρο χρώμα.Τελική τιμή στα χέρια μου 149.9 ευρώ(με κούριερ).

Μπορεί κάποιος να το αγοράσει και από άλλου με τα ίδια χρήματα.Η επίσημη ιστοσελίδα του Kobo έχει την λίστα με τα καταστήματα.

Εγώ το διάλεξα γιατί ήταν το μόνο που έστελνε Ελλάδα και του έμεινε στοκ(σε μια εβδομάδα εξαντλήθηκε σε όλα τα άλλα,μέχρι να αποφασίσω δηλαδή).

Η αγορά έγινε την Τετάρτη το βράδυ και σήμερα(ημέρα Δευτέρα) ήρθε.Βέβαια στην Θεσσαλονίκη ήταν από Παρασκευή,αλλά επειδή δεν μένω τώρα Θεσ/νικη ήρθε την επόμενη εργάσιμη.

Η συσκευασία του αποστολέα ήταν καλή δίχως σημεία κακομεταχείρισης.

Κανένα πρόβλημα γενικά με τον αποστολέα και την αποστολή μέχρι τούδε.

 

Άνοιγμα/Συσκευασία:

Η συσκευασία ήταν εξαιρετικά μικρή(όπως και η συσκευή άλλωστε)και περιείχε εκτός του Glo μόνο ένα καλώδιο USB->miniUSB.Τίποτα άλλο από άποψη hardware.

Η ποιότητα της συσκευασίας ήταν καλή από καλό και πολύ στυλάτο χαρτί.

 

Πρώτη επαφή με την συσκευή-περιγραφή:

Το πρώτο που παρατήρησα είναι ότι συσκευή είναι πάρα πολύ μικρή σε μέγεθος.

Το Sony PRS-T1 που έχω είναι τουλάχιστον 15% μεγαλύτερο(εκτός από το πάχος που είναι ίδια).Στην αρχή πίστεψα ότι μου έστειλαν το Kobo Mini. :P

Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή(λίγο καλύτερη από του Sony)με εξαιρετική αίσθηση στο χέρι.

Το φινίρισμα είναι ματ και έτσι δεν έχει τα τράβαλα του Sony που ήταν σαν καθρέπτης.

Αρνητικό με την πρώτη επαφή είναι ότι το άτιμο τραβάει τις δακτυλιές σαν μαγνήτης.Αρκετά κακό για εμένα που έχω λιπαρά δέρμα. <_<

Το βάρος του είναι πιστεύω λίγο μεγαλύτερο από του Sony(δεν το έχω μετρήσει)παρά την διαφορά στο μέγεθος.

Ο σχεδιασμός είναι πάρα πολύ κλασσικός και δεν δίνει την αίσθηση του state-of-the-art που έδινε το Sony.Προσωπική εκτίμηση βέβαια.

Η συσκευή έχει μόνο miniUSB(δεν έχει θύρα minijack για ακουστικά γιατί δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή μουσικής-ήχου).Άλλο ένα μειον σε σχέση με παλαιότερες συσκευές γιατί αποκλείει την αναπαραγωγή audiobooks.

Επίσης ένα κακό(και συνάμα καλό)είναι ότι η θύρα για την microSD είναι ανοικτή.Καλό γιατί δεν έχει πορτάκι που εύκολα χαλάνε,κακό γιατί μαζεύει σκόνη και η κάρτα είναι εκτεθειμένη.

Τέλος είναι πάρα πολύ καλό που το κουμπί για τα led-φωτισμό οθόνης είναι hardware και έτσι το ελέγχεις αμέσως.

 

Πρώτο άνοιγμα-ενεργοποίηση συσκευής:

Με το που ανοίξεις την συσκευή σου λέει να διαλέξεις ανάμεσα σε ενεργοποίηση μέσω Η/Υ ή WiFi.

Εγώ επέλεξα το πρώτο και έτσι δεν μπορώ να σχολιάσω τι γίνεται εάν διαλέξει κάποιος το δεύτερο.

Λοιπόν μετά την σύνδεση σε παροτρύνει να κατεβάσεις το λογισμικό της Kobo στον υπολογιστή σου και κάνεις αμέσως update το λογισμικό της συσκευής(με την έγγραφή φυσικά της συσκευής/χρήστη στον λογαριασμό της Kobo).Μετά την αναβάθμιση είναι έτοιμο για χρήση.

Δεν ασχολήθηκα περαιτέρω με το λογισμικό της Kobo γιατί ως συνήθως είναι άθλια ή έστω υποδιέστερα του Calibre.

Η οθόνη είναι εξαιρετική.Η διαφορά με το Sony μου είναι αισθητή(κάτι που δεν περίμενα).Στο ίδιο βιβλίο ενώ το Sony δείχνει σαν ελαφρό γκρίζο το Glo έδειχνε λευκό.Όλα αυτά με κλειστό τον φωτισμό.

Η οθόνη HD έδειχνε αρκετά,ιδίως στα εξώφυλλα που τώρα είναι αρκετά ποιο "ζωντανά".

Η απόκριση είναι πολύ γρήγορη,αρκετά γρηγορότερο του Sony.

Όχι τρελά πράγματα βέβαια,αλλά είναι διακριτή.

Με λίγες δοκιμές του φωτισμού μπορώ να πω ότι δεν έχει ούτε αισθητή σκια στα led(όπως δείχνουν κάποιοι)ούτε είναι μπλε μέχρι σχεδόν το ανώτερο όριο της φωτεινότητας.

Τα led είναι από αρκετά αμυδρά έως πολύ δυνατά,με την τελευταία σκάλα να βγάζει ένα ελαφρό γαλάζιο στην απόχρωση(που έτσι και αλλιώς θα είναι δύσχρηστη την νύκτα λόγω μεγάλης έντασης).

 

 

Πέρασμα βιβλίων-διάβασμα:

Με την μια κατέβασα την έκδοση 9.4 του Calibre που υποστηρίζει πλήρως το Glo(από ότι είδα τουλάχιστον) και άρχισα να περνάω βιβλία.

Εκεί άρχισαν τα προβλήματα.Ήδη το UI μου φάνηκε μάλλον περίεργο σε σχέση με το Sony(και εμφανώς κατώτερο του Orizon που είναι το κλασσικό με φακέλους και πλούσιο μενού),αλλά αυτό που έπαθα με τα βιβλία πραγματικά με έφερε στα όρια να το επιστρέψω. :mad:

Δεν μπορείς να κάνεις "συλλογές"(selves το λέει)από τον υπολογιστή σου όπως οι λοιπές συσκευές. :unsure:

Μόνο εάν ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διαδικασία από το Calibre το παρακάμπτεις.

Ευτυχώς βρέθηκε αυτός ο ευλογημένος τύπος και έγραψε αναλυτικά Link.png Site: εδώ'>http://www.mobilerea...193184']εδώ τι πρέπει να γίνει ώστε το Calibre να παράγει τα selves όταν περνάς τα βιβλία.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν, τα πέρασα εύκολα και ανώδυνα χάρη σε αυτόν.

Αλλιώς η συσκευή πήγαινε για επιστροφή πάραυτα.

Η απεικόνιση των βιβλίων περιέχει αρκετές παραπάνω πληροφορίες από την αντίστοιχη του Sony ακόμη και από το Orizon.Μέχρι τώρα έχω 70 βιβλία που είναι τοποθετημένα ωραία σε selves και μάλιστα υποστηρίζει και ελληνικά στα ονόματα των selves.

Το γαματό είναι ότι έχει και 3 παιχνιδάκια. :-D

 

Σήμερα θα το δοκιμάσω στο νυχτερινό διάβασμα και στις επιλογές που προσφέρει.

Αύριο ή μέσα στην εβδομάδα θα γράψω περισσότερα για την εμπειρία διαβάσματος,την διάρκεια της μπαταρίας,τα λεξικά και την ποιότητα του browser.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίος, πολύ περιεκτικό review. Περιμένω και τις εντυπώσεις για το νυχτερινό διάβασμα. Τόσο καιρό περίμενα το Paperwhite για να περάσω στον... κόσμος των αυτοφωτιζόμενων ereaders αλλά τελικά μπορεί να την κάνω προς Kobo Glo μεριά, αφού η Amazon το τρενάρει όσο περισσότερο γίνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίος, πολύ περιεκτικό review. Περιμένω και τις εντυπώσεις για το νυχτερινό διάβασμα. Τόσο καιρό περίμενα το Paperwhite για να περάσω στον... κόσμος των αυτοφωτιζόμενων ereaders αλλά τελικά μπορεί να την κάνω προς Kobo Glo μεριά, αφού η Amazon το τρενάρει όσο περισσότερο γίνεται.

Ο λόγος που καθυστερεί δεν είναι μόνο η έλλειψη στοκ,αλλά και το ανύπαρκτο QC των οθονών(ή ίσως είναι θέμα της τεχνολογίας αυτής καθεαυτής).Έτσι όπως μάλλον θα ξέρεις πέφτει πολύ σιχτίρισμα στα φόρουμ και στα μπλογκ από τους καταναλωτές(οι reviewers το υμνούν πάλι όλως περιέργως) για την ποιότητα των οθονών και τα περίεργα χρώματα.Γενικότερα απέχει πολύ από να χαρακτηριστεί ως το ποιοτικότερο Kindle που έχει βγάλει η Amazon(άλλωστε είναι το πρώτο Kindle στην ιστορία των συσκευών που ακόμη και στο αμερικάνικο amazon έχει μόλις 3.5 αστέρια).Η σύγκριση με το πάλαι ποτέ εξαιρετικό Kindle Keyboard που όταν βγήκε έβαλε νέα στάνταρτ, δυστυχώς είναι καταθλιπτική.

 

Εγώ θα σου πρότεινα είτε το Glo(μιας και βρήκα την λύση για το Calibre και μέχρι τώρα δεν έχω άλλο πρόβλημα)ή το (πολύ ακριβό,αλλά και πολύ ικανό)Onyx i62HD Firefly ή να περιμένεις για το Cybook Odyssey HD frontlight(όνομα σιδηρόδρομος το άτιμο).

Τέλος εάν γουστάρεις ντε και καλά Kindle να περιμένεις μέχρι τουλάχιστον τον Δεκέμβρη μπας και καταφέρουν και λύσουν το πρόβλημα.

 

 

Συνεχίζω το review μετά το χθεσινό διάβασμα.

 

 

Νυχτερινό διάβασμα:

Το πρώτο που παρατήρησα είναι ότι η οθόνη είναι ΑΨΟΓΗ .Έκανα προσπάθεια να βρω που ήταν τα led,τέτοια ήταν η ομοιομορφία της οθόνης.Κανένα σημάδι,καμία χρωματική αλλοίωση και γενικότερα δεν βρήκα κανένα άλλο πρόβλημα στην ποιότητα της οθόνης.

Πρόβλημα είναι ότι το φως δεν χαμηλώνει μέχρι να σβήσει.Στην χαμηλότερη σκάλα πάλι είναι αρκετά δυνατό.Σε κάποιους μπορεί να φανεί πολύ,εγώ συνήθισα μετά από λίγο.Πάντως μπορούν να το διορθώσουν εύκολα οι devs μέσω κάποιου upgrade.

Στην εμπειρία διαβάσματος τώρα.

Η απόκριση στην αλλαγή σελίδων ήταν άμεση.

Δεν καταλάβαινα πότε άλλαζε η σελίδα και πολλές φορές αυτό με μπέρδεψε(ας όψεται το Sony με τα κουμπιά του) :-D .Κλασσικά έχει επιλογή για τις σελίδες που αλλάζεις πριν να κάνει refresh,αλλά αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ότι δεν εμφανίζει καθόλου ghosting ακόμη και μετά 6 σελίδες.

Μείον είναι ότι το λεξικό/α(αν και πάρα πολλά σε πολλαπλές γλώσσες)δεν φτάνει σε ποιότητα αυτών της Sony,κάνουν δουλειά αλλά καμία σχέση με την πληρότητα των λεξικών της Οξφόρδης(βέβαια στην αγορά από ότι ξέρω η Sony έχει το καλύτερο και έτσι μάλλον κακόμαθα).

Άλλο πρόβλημα(αν και μικρό),είναι ότι τα νούμερα-αστεράκια των υποσημειώσεων δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμα όπως της Sony.Θέλει λίγη προσπάθεια να μεταβεί και μέχρι τούδε δεν βρήκα τρόπο να πάω πίσω στην σελίδα που ξεκίνησα.Βέβαια είναι αρχή ακόμη και ίσως κάτι δεν κάνω σωστά. :unsure:

Η οθόνη HD κάνει διαφορά πάντως στην ποιότητα του διαβάσματος.Τώρα μπορώ εύκολα να διαβάζω με μικρότερα font από το Sony δίχως να έχω την θολούρα που έβγαζε το τελευταίο στα μικρά γράμματα.Μεγάλο θετικό και προσωπικά βρίσκω ότι βελτιώνει πολύ την εμπειρία η μεγαλύτερη ανάλυση.

 

Συμπερασματικά η εμπειρία ήταν πολύ καλή,με άμεση απόκριση στις εντολές μου.Λίγο άβολο το φως στην αρχή,τίποτα τρομερό.Κάποιες άβολες στιγμές στην πλοήγηση των υποσημειώσεων και μερικά περίεργα του UI ήταν μάλλον οι εξαιρέσεις σε μια γενικά καλή εμπειρία.

 

Θέλω να προσθέσω ότι η απουσία hardware buttons μάλλον με ενόχλησε γιατί τα χρησιμοποιούσα πάρα πολύ. Τεσπα η οθόνη είναι παραπάνω από κατατοπιστική και η απόκριση άμεση και έτσι τελικά δεν είναι μεγάλο πρόβλημα.Επίσης βρήκα αξιοσημείωτο ότι η οθόνη έχει τραχιά υφή στην αφή και έτσι δεν γλιστράει όπως του Sony.Όλως περιέργως με αρέσει πάρα πολύ η αίσθηση. :blink:

 

 

 

 

Τέλος παίδες πρέπει να πω ότι ελάχιστοι επίσημοι reviewers έδωσαν αρκετή σημασία στο Glo.Μέχρι τώρα μου έχει δώσει την εντύπωση ενός καλού και ποιοτικού reader.Για αυτό να κοιτάτε τι λένε οι καταναλωτές και όχι οι "επίσημοι".

Παράδειγμα άθλιου review/er είναι του goodereader.com.Οι τύποι είναι απλά ξεφτίλες.

Έκαναν review Glo vs Paperwhite, το Glo το έθαβαν συνέχεια με βάση το "οικοσύστημα" της Amazon και όχι την συσκευή αυτή καθεαυτή.

Είχαν το Glo στο μέγιστο της φωτεινότητας και έλεγαν συνέχεια τι μπλε οθόνη έχει σε σχέση με το υπέροχο Kindle.Τελικά αναμενόμενα έβγαλαν το Kindle σαν πολύ καλύτερο(και σε προηγούμενο review του είχαν δώσει 10/10,στην συσκευή την οποία η ίδια η Amazon έχει ζητήσει συγνώμη για τα προβλήματα της!!! ).

Μετά έμαθα ότι είναι μεταπωλητές της Kindle στον Καναδά οι γελοίοι και για αυτό έκαναν τέτοιες μαλακίες για να βγάλουν το Kindle πρώτο.Μεγάλο κράξιμο όπως είναι φυσικό έπεσε στο mobileread.com για το "αδέκαστο" review.

 

 

Υ.Γ

Μετά από κάποιες μέρες θα γράψω για την μπαταρία,για την αξιοπιστία της συσκευής στην χρήση και μάλλον θα εμπλουτίσω τα σχόλια για την γενικότερη εμπειρία χρήσης.

Έτσι αυτά που έγραψα μέχρι τώρα σίγουρα ΔΕΝ είναι η τελική μου κρίση ως καταναλωτής-χρήστης της συσκευής.

Μπορεί να είμαι ευχαριστημένος μέχρι τούδε,αλλά αυτό δυστυχώς μπορεί να αλλάξει γρήγορα. ;)

 

 

edit:Ένα (αρκετά σοβαρό για κάποιους) πρόβλημα μέχρι τώρα.Η τελευταία αναβάθμιση έκανε μαντάρα το WiFi.

Δεν μπορεί να συνδεθεί καθόλου με το Access point μου και χάνει συνέχεια τον κώδικα.Από ότι έψαξα είναι αρκετά συχνό πρόβλημα που λύνεται με factory reset.Προσωπικά επειδή ποτέ δεν χρησιμοποιώ το wifi στο reader μου δεν μου κάνει καμία διαφορά(τώρα απλά το δοκίμασα περισσότερο για να δω εάν το hardware είναι σωστό).

Είπα να το αναφέρω για όσους θεωρούν ότι είναι κάτι το σημαντικό.

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή δεν μπόρεσα να κάνω edit στο προηγούμενο ποστ μου θα συνεχίσω(και θα κλείσω) εδώ το review.

 

1 εβδομάδα μετά:

Μετά από εντατική χρήση μιας εβδομάδας έχω να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με το Kobo Glo.

Η εμπειρία χρήσης είναι σχεδόν εξαιρετική και εκτός ένα ή δυο προβλήματα του λογισμικού δεν μπορώ να βρω κάποιο μεγάλο μείον.

 

Τα νέα προβλήματα που με απασχόλησαν κυρίως είναι:

 

-Μετά το πέρασμα βιβλίων από το calibre χάνει η κύρια οθόνη το βιβλίο που διάβαζες.Bug του λογισμικού.Αρκετά σπαστικό.

-Θέλει παραπάνω χρόνο να πάει στις σημειώσεις εάν πατήσεις το νούμερο στο κείμενο.Το sony το έκανε σχεδόν αυτόματα ενώ στο Glo χρειάζεται λίγα δευτερόλεπτα.Το ίδιο όταν πατήσεις ξανά το νούμερο για να επιστρέψεις χρειάζεται πάλι μερικά δευτερόλεπτα.

-Κάποιες φορές(αρκετά σπάνια)όταν κάνεις tap για αλλαγή σελίδας κολλάει.Λύνεται πανεύκολα και ανώδυνα εάν κάνεις swipe.Πταίσμα πραγματικά,περισσότερο glitch παρά bug.

-Το πρόβλημα με τις δαχτυλιές εμμένει.Πραγματικά έχει καλυφθεί σχεδόν.Το μόνο καλό είναι ότι δεν φαίνονται πολύ.

 

Νέα πράγματα που πραγματικά λάτρεψα:

 

-Είναι πολύ αναλυτικότερο στην περιγραφή των βιβλίων και παρέχει πλήρη πληροφόρηση για το τι βιβλίο είναι αυτό που θέλεις να διαβάσεις(μιλάμε πάντα για δικά σου βιβλία και όχι για αυτά που σου διαφημίζει).Ανάλογα με τα στοιχεία που παρέχει ο πωλητής μπορεί οι πληροφορίες(review,γενικές πληροφορίες,βιογραφικό συγγραφέα,άλλα βιβλία του κ.ο.κ.)να φτάσουν και τις 10 σελίδες!!!

Πραγματικά έμεινα κατάπληκτος γιατί στο Sony(που θεωρείται και πολύ φτασμένο σε τέτοια θέματα)οι πληροφορίες ήταν μια ελάχιστη λίστα με τεχνικά στοιχεία.

-Η παραμετροποίηση.Μπορεί να το ανέφερα και πριν,αλλά δεν μπορώ να μην το ξαναγράψω.Παρέχει τεράστια γκάμα παραμετροποίησης για τα epub.Το sony ήταν καλό,αλλά το Glo υπερέχει σχεδόν παντού.

 

Η μπαταρία κατά μέσο όρο(με ανοικτό το φως)καταναλώνει 2% ανά περίπου δίωρο διαβάσματος.Μιλάμε πάντα για κλειστό wifi/δίχως κάρτα sd σε συνηθισμένο μέγεθος epub(~1Mb).Σίγουρα με όλα τα προηγούμενα θα αυξηθεί η κατανάλωση.Μέχρι τώρα επειδή καθημερινά σχεδόν περνάω βιβλία δεν μπόρεσα να δω συνολικά την εβδομάδα πόσο μπαταρία ξόδεψα(όταν το συνδέεις με τον Η/Υ φορτίζει αυτόματα ότι και να κάνεις).Η ταχύτητα μετά από 350+ βιβλία παρέμεινε η ίδια.Αναφορές λένε ότι οι καθυστερήσεις αρχίζουν πάνω από τα 1500 βιβλία στην μνήμη.

 

Συμπέρασμα:

Μπορώ να πω ότι μέχρι σήμερα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την αγορά.

Περισσότερο θα έλεγα από ότι ένιωσα με το Sony και σίγουρα πολύ περισσότερο από το Orizon.

Συστήνω ανεπιφύλακτα το Glo για reader.

Είναι πολύ καλή αγορά σε ότι αφορά το λόγο value for money ακόμη και εάν η αγορά αυτή γίνει από Ελλάδα(από μη ελληνικό μαγαζί πάντα).

Η μόνη συμβουλή μου είναι να μην το πάρει σε μαύρο όποιος ενδιαφέρεται.Από ότι διάβασα τα άλλα χρώματα(λευκό και μπλε; )δεν εμφανίζουν τόσο το πρόβλημα με τις δαχτυλιές.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ebook reader me 9.90€ :-D

 

http://www.digitalbo...r-13-from-txtr/

Έχουμε και λέμε:

 

-Πρέπει να έχεις σύνδεση με την εταιρία,αλλιώς δεν μπορείς να το αγοράσεις.

 

-Απαιτεί ύπαρξη κινητού,αλλιώς δεν μπορείς να βάλεις ή να βγάλεις βιβλία.Τα κινητά βέβαια πρέπει να είναι smartphone με bluetooth(android).Δεν έχει καν θύρα usb.

 

-Ενώ έχει 4giga μνήμη μπορεί να δεχτεί μόνο 5 βιβλία!!!Αυτό είναι αποτέλεσμα του επόμενου μεγάλου αρνητικού.

 

-Δεν αναγνωρίζει κανένα άλλο format εκτός από bitmaps που δημιουργεί το κινητό-πρόγραμμα από υπάρχοντα format,αυτό επίσης έχει ως συνέπεια το επόμενο.

 

-Δεν μπορείς να κάνεις καμία αλλαγή στην δομή του βιβλίου που διαβάζεις.Ούτε καν μέγεθος γραμματοσειράς γιατί ουσιαστικά βλέπεις μια εικόνα της σελίδας.Ότι επιλογές κάνεις πριν περάσεις το βιβλίο από το κινητό με αυτές μένεις.

 

-Χάλια hardware σχεδόν πενταετίας(λογικό για την τιμή, αν και πρέπει να αναφερθεί).

 

-Οι μπαταρίες είναι απλές ΑΑΑ.Έξτρα βάρος στην συσκευή,αλλά και στην τσάντα Επίσης ενώ γράφει για 1 χρόνο διάρκεια μπαταρίας,αναφέρει στα ψιλά ότι είναι με βάση άτομα που διαβάζουν το πολύ 10 βιβλία το χρόνο.

 

-Από ότι διάβασα(και το γράφω με επιφύλαξη γιατί δεν είδα επίσημη ανακοίνωση)η συσκευή μόνη της θα πωλείται για 60€!!!Μόλις 15€ λιγότερα από ότι θα πάρει ένας Ευρωπαίος το απλό Kindle.

 

Η ιδέα είναι γελοία κατ' εμέ λόγω των τεράστιων(και ηλίθιων περιορισμών)που επιβάλει η εταιρία.

Εάν ήταν μια κινεζιά με άθλιο hardware αλλά τίμιες δυνατότητες και ελάχιστους περιορισμούς τότε θα έλεγα μπράβο(όπως γίνεται σε όλες τις συσκευές από mp3 έως tablet).

Το txtr reader είναι κάτι λιγότερο από ένα διαφημιστικό κόλπο και έτσι πρέπει να λαμβάνεται από τον κόσμο.Ιδίως εάν λάβει κάποιος υπόψη ότι υπάρχουν φήμες για το kindle ότι θα πέσει στα 50$(κάτι λογικό και που δεν απέχει πολύ από την σημερινή πραγματικότητα).

 

Εάν μου το έδιναν τζάμπα από τον πάροχο μου θα το έπαιρνα(αν και ποτέ δεν θα το χρησιμοποιούσα).

Να πληρώσω,έστω και 10 ευρώ,όχι ευχαριστώ. :-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά κάνεις και έχεις επιφυλάξεις ωστόσο καλύτερα ας περιμένουμε να βγει επίσημα στην αγορά.

 

- Θύρα usb δεν έχουνε καν πολλά από τα ακριβά μοντέλα (Απορώ που την έψαξες :-) )

 

- Bluetooth αμφιβάλλω εάν περιορίζεται μόνο σε android κινητό, ενδεχομένως παράδειγμα να ήτανε. Δεν είναι δα δύσκολο από προγραμματιστικής άποψης να είναι συμβατά και με PC, οπότε όντως θα είναι μεγάλη αποτυχία άμα τελικά ισχύει. Όπως και να έχει θα βγούνε τρόποι να το παρακάμψεις αυτό σίγουρα.

 

-Αυτό που λες για 5-10 βιβλιά είναι σχετικό. Κάποια δεν διαβάζουν ούτε 2-3 βιβλία το χρόνο...μαζί τους και εγώ. :unsure:

 

- 60€ Όσο το Kindle δηλαδή? Χλωμό, για δώσε κανένα Link. Στην wikipedia και σε πολλά σχετικώς έγκυρα sites μιλάνε ξεκάρα για τιμές ~10€

 

Στην τελική, πιστεύω αξίζει να δούμε το τελικό προϊόν και να του δώσουμε μια ευκαιρία. Διότι ένα τέτοιο e-reader σίγουρα δεν είναι για απαιτητικούς χρήστες και ούτε έχει τέτοιο target group.

 

Εάν μου το έδιναν τζάμπα από τον πάροχο μου θα το έπαιρνα(αν και ποτέ δεν θα το χρησιμοποιούσα).

Να πληρώσω,έστω και 10 ευρώ,όχι ευχαριστώ

 

Δεν είναι για σένα σίγουρα το e-reader αυτό φίλε. Κάποιος που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει κάτι στα 60-70€, πιστεύω θα το εκτιμήσει περισσότερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...