Flaoutistas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Εγώ ρε παιδιά θέλω να μάθω μια βόρεια γλώσσα.. μάλλον δε θα μου χρειαστεί ποτέ στη δουλειά μου αλλά μου αρέσουν οι ξένες γλώσσες.. ψιλοπαλεύω σουηδικά.. αγγλικά έχω proficiency γαλλικά b2.. σκεφτόμουν το c1 αλλά θυμάμαι τη μέρα των εξετάσεων ότι είχα σκεφτεί να μην ξαναυποβάλλω τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία..
j0hnn1e Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Φινλανδικά τότε, απλά και εύκολα μην το σκεφτείς καν.
mindtrapper Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Στο διλημμα Ιταλικα ή Ισπανικα εγω ψηφιζω Ιταλικα αλλα ειναι συγγενικες γλωσσες οποτε αν μαθεις τη μια θα μπορεις να μαθεις ευκολα σχετικα και την αλλη. Αν εχεις καποιες βασεις στα Γερμανικα μπορεις να μαθεις Ολλανδικα που δεν ειναι δυσκολα και μιλιουνται απο περιπου 20εκ ανθρωπους στην Ευρωπη και σε χωρες που οντως μπορεις να βρεις δουλεια. Συν οτι ειναι γενικα μια "σπανια" ξενη γλωσσα και μπορει να εκτιμηθει απο καποια εταιρια που κανει δουλειες με Ολλανδια-Βελγιο. Απο το μηδεν με σοβαρη ενασχοληση παιρνεις Β1 στα Γερμανικα σε 2 χρονια. Τα επομενα δυο βηματα χρειαζονται απο 1-1.5 χρονο μεχρι να φτασεις στο C1 το οποιο αν δεν θες να κανεις PhD σε θεωρητικη επιστημη στη Γερμανια ξερω γω, σου ειναι αρκετο για τα παντα... Πετυχημενο Μα είναι όντως ωραία γλώσσα τα γερμανικά. Και το καταλαβαίνει κάνεις όταν την μαθαίνει. Μην κοιτάς που οι Γερμανοί την κάνουν να φαίνεται χάλια...
curiositykilledme Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Έχεις βάλει λάθος προτεραιότητες και κριτήρια, μάθε κάτι που θα σου χρησιμεύσει στο μέλλον όχι κάτι που θα σου παρέχει μια σχετική ευκολία. Και εύκολη ξένη γλώσσα δεν υπάρχει, αν δεν είναι η μητρική σου θα δυσκολευτείς όπως και να χει. Βλέπε τα Γερμανικά πχ φαίνεται ότι είναι μια πάρα πολύ δύσκολη γλώσσα αλλά μετά το 6μηνο καταλαβαίνεις ότι αν την κάνεις master έχει πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία, πλούσια γλώσσα θέλω να πω(όπως και τα Ελληνικά). Αλλά για μένα οι γλώσσες είναι όπως τα επαγγέλματα της εποχής μας. Δεν μπορείς το 2015(δεν το συνήθισα ακόμα το άλλο) να πας να μάθεις το επάγγελμα του τσαγκάρη, μόνο για την κα**λα σου αν θες. Έτσι και τα Ιταλικά-Ισπανικά, τα μαθαίνεις γιατί τα γουστάρεις, απλά η χρησιμότητα τους (στην εποχή μας ξαναλέω) θα είναι μικρή.
Flaoutistas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Έχεις βάλει λάθος προτεραιότητες και κριτήρια, μάθε κάτι που θα σου χρησιμεύσει στο μέλλον όχι κάτι που θα σου παρέχει μια σχετική ευκολία. Και εύκολη ξένη γλώσσα δεν υπάρχει, αν δεν είναι η μητρική σου θα δυσκολευτείς όπως και να χει. Βλέπε τα Γερμανικά πχ φαίνεται ότι είναι μια πάρα πολύ δύσκολη γλώσσα αλλά μετά το 6μηνο καταλαβαίνεις ότι αν την κάνεις master έχει πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία, πλούσια γλώσσα θέλω να πω(όπως και τα Ελληνικά). Αλλά για μένα οι γλώσσες είναι όπως τα επαγγέλματα της εποχής μας. Δεν μπορείς το 2015(δεν το συνήθισα ακόμα το άλλο) να πας να μάθεις το επάγγελμα του τσαγκάρη, μόνο για την κα**λα σου αν θες. Έτσι και τα Ιταλικά-Ισπανικά, τα μαθαίνεις γιατί τα γουστάρεις, απλά η χρησιμότητα τους (στην εποχή μας ξαναλέω) θα είναι μικρή. Συμφωνώ σε όλα εκτός από αυτό με τα ισπανικά.. τη μιλάει πάρα πολύς κόσμος και σε πολλά επαγγέλματα μπορεί να φανεί χρήσιμη.. γενικά από τις πιο χρήσιμες γλώσσες για μένα είναι τα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ρώσικα. Όσον αφορά με τα κινέζικα είναι μια φοβερά δύσκολα γλώσσα, δε νομίζω κανείς να καταφέρει να τα μιλήσει αξιοπρεπώς.. εδώ αγγλικα και πολλοί δεν τα καταφέρνουν.. εξάλλου όσοι κινέζοι είναι σε δουλειές που μπλέκονται με άλλες χώρες λογικα θα ξέρουν αγγλικά ε;
zio10 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Μα είναι όντως ωραία γλώσσα τα γερμανικά. Και το καταλαβαίνει κάνεις όταν την μαθαίνει. Μην κοιτάς που οι Γερμανοί την κάνουν να φαίνεται χάλια... Ποιοι την κάνουν να φαίνεται ωραία τότε;!
zynif Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Τα cinematics της Blizzard πάντως πιο ωραία ακούγονται στα γερμανικά από ότι στα αγγλικά
idiotikos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Φινλανδικά τότε, απλά και εύκολα μην το σκεφτείς καν. http://matadornetwork.com/abroad/9-easy-languages-for-english-speakers-to-learn/ 9 εύκολες γλώσσες αν μιλάς Αγγλικά και 9 δύσκολες. Τα Φινλανδικά είναι στις δύσκολες. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται προσπάθεια, από την στιγμή που ζεις εδώ.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Ποιοι την κάνουν να φαίνεται ωραία τότε;! Οι Αυστριακοι Περα απο πλακα εχουν λιγο πιο ανθρωπινη προφορα http://matadornetwork.com/abroad/9-easy-languages-for-english-speakers-to-learn/ 9 εύκολες γλώσσες αν μιλάς Αγγλικά και 9 δύσκολες. Τα Φινλανδικά είναι στις δύσκολες. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται προσπάθεια, από την στιγμή που ζεις εδώ. Πως γινεται να ειναι τα Αφρικαανς στη λιστα και οχι τα Ολλανδικα; Συμφωνώ σε όλα εκτός από αυτό με τα ισπανικά.. τη μιλάει πάρα πολύς κόσμος και σε πολλά επαγγέλματα μπορεί να φανεί χρήσιμη.. γενικά από τις πιο χρήσιμες γλώσσες για μένα είναι τα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ρώσικα. Όσον αφορά με τα κινέζικα είναι μια φοβερά δύσκολα γλώσσα, δε νομίζω κανείς να καταφέρει να τα μιλήσει αξιοπρεπώς.. εδώ αγγλικα και πολλοί δεν τα καταφέρνουν.. εξάλλου όσοι κινέζοι είναι σε δουλειές που μπλέκονται με άλλες χώρες λογικα θα ξέρουν αγγλικά ε; Παντα μετραει και που μιλανε μια γλωσσα. Γερμανικα μιλανε περιπου 100εκ ανθρωποι, ολοι ομως στην Ευρωπη. Ισπανικα μιλανε πολλοι περισσοτεροι αλλα η πλειοψηφια ειναι στη Λ. Αμερικη. Τα Γερμανικα ειναι πιο χρησιμα στην Ευρωπη, τα Ισπανικα πιο χρησιμα στις ΗΠΑ. 1
zio10 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Οι Αυστριακοι Περα απο πλακα εχουν λιγο πιο ανθρωπινη προφορα Πως γινεται να ειναι τα Αφρικαανς στη λιστα και οχι τα Ολλανδικα; Παντα μετραει και που μιλανε μια γλωσσα. Γερμανικα μιλανε περιπου 100εκ ανθρωποι, ολοι ομως στην Ευρωπη. Ισπανικα μιλανε πολλοι περισσοτεροι αλλα η πλειοψηφια ειναι στη Λ. Αμερικη. Τα Γερμανικα ειναι πιο χρησιμα στην Ευρωπη, τα Ισπανικα πιο χρησιμα στις ΗΠΑ. Έχω την εντύπωση ότι στη Λατινική Αμερική μιλάνε πορτογαλικά, που μοιάζουν αλλά δεν είναι ισπανικά. (Δεν το λέω με σιγουριά).
TriLoBiTe Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Έχω την εντύπωση ότι στη Λατινική Αμερική μιλάνε πορτογαλικά, που μοιάζουν αλλά δεν είναι ισπανικά. (Δεν το λέω με σιγουριά). Στη Βραζιλία πορτογαλικά, στις άλλες χώρες της Λ. Αμερικής Ισπανικά. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Έχω την εντύπωση ότι στη Λατινική Αμερική μιλάνε πορτογαλικά, που μοιάζουν αλλά δεν είναι ισπανικά. (Δεν το λέω με σιγουριά). Η μοναδικη πορτογαλοφωνη χωρα ειναι η Βραζιλια. Αργεντινη, Ουρουγουαη, Χιλη, Παραγουαη, Περου, Κολομβια, Βενεζουελα, Ισημερινος, Βολιβια και πιθανον καμια ακομα που ξεχναω, μιλανε Ισπανικα. Συν την Κεντρικη Αμερικη (Μεξικο, Παναμας κλπ). Καλα δεν ειδες Narcos? Στη Βραζιλία πορτογαλικά, στις άλλες χώρες της Λ. Αμερικής Ισπανικά. Εκτος απο το Ολλανδοφωνο Σουριναμ
zio10 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Η μοναδικη πορτογαλοφωνη χωρα ειναι η Βραζιλια. Αργεντινη, Ουρουγουαη, Χιλη, Παραγουαη, Περου, Κολομβια, Βενεζουελα, Ισημερινος, Βολιβια και πιθανον καμια ακομα που ξεχναω, μιλανε Ισπανικα. Συν την Κεντρικη Αμερικη (Μεξικο, Παναμας κλπ). Καλα δεν ειδες Narcos? Εκτος απο το Ολλανδοφωνο Σουριναμ Thanks και τους δύο, είχα λάθος εντύπωση! (Narcos δεν ξέρω τι είναι... )
TriLoBiTe Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Εκτος απο το Ολλανδοφωνο Σουριναμ Βεβαίως, μην ξεχνάμε και το Σουρινάμ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα