phanispal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Έχει ενδιαφέρον το πώς εκείνοι που θεωρούν ότι δεν επηρεάζονται από τις διαφημίσεις, δε μπορούν να καταλάβουν για ποιο λόγο τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες ξοδεύουν γελοιωδώς αστρονομικά ποσά στη διαφήμιση. Π.χ. η Coca Cola. 1
johnbond Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Κάτι που πετυχαίνει η διαφήμιση είναι να σε κάνει να πιστεύεις οτι τα προιόντα που διαφημίζονται είναι ανώτερα. Κλασσικό παράδειγμα είναι τα διάφορα προιόντα που βγάζουν τα supermarket με το όνομα του supermarket. Πχ νερό βασσιλόπουλος.Σκέφτεσαι οτι θα είναι απο βρωμικη πηγή,τα μπουκάλια απο κακό πλαστικό,το συσκευάζουν άρρωστοι πακιστανοί και χίλια δυο. Υποσυνείδητα επειδή δεν είναι γνωστά και δεν έχουν διαφημιστεί ποτέ θεωρούμε οτι είναι κατώτερης ποιότητας,ενώ τα αντίστοιχα που διαφημίζονται είναι αυτομάτως ποιοτικά. Το ίδιο πλέον μπορεί να συμβεί αν η εταιρία που ψάχνεις έχει ένα καλοσχεδιασμένο website.Θεωρείς αυτομάτως οτι είναι σοβαρή εταιρία αν μπορεί να φτάξει καλό site,ασχέτως αν στην πραγματικότητα το site το φτιάχνουν άλλοι.
deesnider Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Δες και ενα αλλο ποιντ στο οποιο επενδυουν οι επιχειρησεις. Εισαι σε μια μακρινη πολη, πχ διακοπες. Θες να φας πιτσα. Η πολη εχει pizza hut και 2-3 αλλες no name πιτσαριςς με τις ιδιες τιμες. Απο που θα παραγγειλεις; Εν ολιγοις πολλες διαφημισεις δε σκοπευουν στο να σε στειλουν αμεσα να αγορασεις κατι, αλλα στο να χτισουν απλως ενα brand name και να ανεβασουν ¨μετοχες¨ στο χωρο τους ωστε οταν ερθει η ωρα να χρειαστεις κατι, να ειναι η πρωτη εταιρεια που θα σου ερθει στο μυαλο. Με πλήρη επίγνωση ότι ανήκω σαφώς στη μειοψηφία, όσο αφορά σε 'μένα, η επένδυσή τους έχει πάει άπατη! Σχετικά με το πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμά σου για τις πιτσαρίες ας πούμε, θα σου πω ότι το μόνο - σχεδόν - κριτήριό μου για το από που θα παραγγείλω (εφόσον έχω να επιλέξω μεταξύ μαγαζιών από τα οποία δεν έχω παραγγείλει ξανά, ώστε να έχω σχηματίσει γνώμη για τα προϊόντα τους), είναι τα περιεχόμενα του menu. Το «σχεδόν» που έβαλα πριν, πάει στο γεγονός ότι εξετάζω κάπως και τις τιμές. Ακόμα κι αν βολτάρω έξω και δω σε μια πλατεία, π.χ. τρεις πιτσαρίες (όπου μπορείς να καθίσεις σε τραπέζι, όχι αποκλειστικά ντελιβεράδικα), εκ των οποίων η μία είναι pizza hut και οι άλλες δύο άγνωστες, θα καθίσω σ' εκείνη που ο χώρος της μ' αρέσει περισσότερο. Στην ταμπέλα, ούτε ματιά δε ρίχνω. Τονίζω ξανά βέβαια, ότι αποτελώ μειοψηφία, αλλά το μόνο που πετυχαίνει σε 'μένα η διαφήμιση, είναι να μάθω ότι η «χ» φίρμα ...υπάρχει. That's all. Το αν θα την προτιμήσω κάποτε, δεν αποκλείεται φυσικά, αλλά εξαρτάται από χίλιους δυο άλλους λόγους. ...θες να ξεκινησεις πιπα... Καλά, δε ντρέπεσαι λιγάκι;... Έχει ενδιαφέρον το πώς εκείνοι που θεωρούν ότι δεν επηρεάζονται από τις διαφημίσεις, δε μπορούν να καταλάβουν για ποιο λόγο τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες ξοδεύουν γελοιωδώς αστρονομικά ποσά στη διαφήμιση. Π.χ. η Coca Cola. Για το υπογραμμισμένο, μην ορκίζεσαι! Τουλάχιστον όχι για όλους... ...άλλο είναι το να καταλαβαίνεις το λόγο για τον οποίο συμβαίνει κάτι και άλλο είναι, αυτό το κάτι να λειτουργεί επάνω σου και να επιτυγχάνει το σκοπό του. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ όσους επηρεάζονται - εν προκειμένω - από τη διαφήμιση. Απλώς η επιρροή της όσο αφορά σε 'μένα, είναι απολύτως συγκεκριμένη και περιορισμένη σε ό,τι ανέφερα πιο πριν. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2012 από deesnider
phanispal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η διαφήμιση επιτυγχάνει το σκοπό της υποσυνείδητα, οπότε σίγουρα οι περισσότεροι, οι οποίοι μάλιστα θέλουν να πιστεύουν ότι είναι κύριοι του εαυτού τους και ότι δεν επηρεάζονται εύκολα (για να μην πω από τίποτα), πιστεύουν ότι δεν επηρεάζονται. Όντως εσύ μπορεί να ανήκεις στη μειοψηφία εκείνων που δε χαμπαριάζουν από τα παιχνίδια των εταιρειών. Το ίδιο θα ισχυριστούν σχεδόν όλοι όμως. Άρα κάποιοι ψεύδονται χωρίς να το καταλαβαίνουν. Εν τω μεταξύ έχω την εντύπωση πως είσαι Apple fanboy, και αν σκεφτείς εκείνα τα βιντεάκια με τις παρουσιάσεις και τα αμέτρητα amazing, fantastic, brilliant κ.λπ., ε σου 'ρχεται κάπως όταν το συνδυάζεις με τα λεγόμενά σου ότι δεν επηρεάζεσαι.
mary Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Θα ακουστω κλισε η κακομοιριαρα αλλα ποιες διαφημισεις κλπ να κοιταζει ο κοσμος και να επηρεαζετε, οταν 9 στους 10 παν στο σουπερ και περνουν τα ιδιωτικης ετικετας προιόντα;;
phanispal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Θα ακουστω κλισε η κακομοιριαρα αλλα ποιες διαφημισεις κλπ να κοιταζει ο κοσμος και να επηρεαζετε, οταν 9 στους 10 παν στο σουπερ και περνουν τα ιδιωτικης ετικετας προιόντα;; Εγώ βλέπω ο τζίρος από τέτοια προϊόντα να κυμαίνεται στο 20% και να θεωρείται και αυξημένος. Τώρα πώς προέκυψε το «9 στους 10», δεν το γνωρίζω. Και πιστεύω πως ο κόσμος θ' αργήσει αρκετά να αλλάξει συνήθειες.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Γιατι τι αλλης ετικετας προιοντα υπαρχουν στα σουπερμαρκετ?
phanispal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Εννοεί για παράδειγμα το γάλα ΑΒ, τα προϊόντα SPAR κ.λπ.
mary Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Εγώ βλέπω ο τζίρος από τέτοια προϊόντα να κυμαίνεται στο 20% και να θεωρείται και αυξημένος. Τώρα πώς προέκυψε το «9 στους 10», δεν το γνωρίζω. Και πιστεύω πως ο κόσμος θ' αργήσει αρκετά να αλλάξει συνήθειες. οι περισσοτεροι εννοω και κυριως κατα πλειοψηφια αγοραζουν ιδιωτικης ετικετας. Σορρυ αλλα πιστευω πως εχει ηδη αλλαξει συνηθειες ο κοσμος.Μια βολτα στα σ/μ και θα το διαπιστωσεις.Οχι καροτσια πλεον και στο καλαθι τα περισσοτερα προιόντα ειναι no name.Για να μη πως πως τα lidl εχουν πιο πολυ κινηση απο οποιοδηποτε σ/μ Γιατι τι αλλης ετικετας προιοντα υπαρχουν στα σουπερμαρκετ? ειναι τα ιδιωτικης ετικετας(πχ cola carrefour) και τα επωνυμα(πχ coca cola)
phanispal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Το θέμα είναι ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του «πάω στο supermarket 3 φορές το μήνα και βλέπω ένα ελάχιστο ποσοστό καταναλωτών» και κάποιων στατιστικών. Ειδικά στα φαγώσιμα νομίζω απαιτείται κι άλλος χρόνος ώστε να εμπιστευτεί ο πολύς κόσμος προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Θα ακουστω κλισε η κακομοιριαρα αλλα ποιες διαφημισεις κλπ να κοιταζει ο κοσμος και να επηρεαζετε, οταν 9 στους 10 παν στο σουπερ και περνουν τα ιδιωτικης ετικετας προιόντα;; το ερώτημα είναι ποιος θα παραδεχτεί ότι επηρεάζεται, αν το καταλαβαίνει βέβαια... 1
mary Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Το θέμα είναι ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του «πάω στο supermarket 3 φορές το μήνα και βλέπω ένα ελάχιστο ποσοστό καταναλωτών» και κάποιων στατιστικών. Ειδικά στα φαγώσιμα νομίζω απαιτείται κι άλλος χρόνος ώστε να εμπιστευτεί ο πολύς κόσμος προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Πιστεψε με εχει στραφει κατα πολυ ο κοσμος στα ιδιωτικης ετικετας προιόντα. Τα ψωνια του σπιτιου στο σουπερ μαρκετ εγω τα κανω(1-2 φορες τη βδομαδα) και το βλεπω αυτο παντου.Εχει τυχει να παω σε σ/μ πχ μαρινοπουλο και λιγη ωρα μετα στο lidl και στο 2ο να βλεπεις τοση ουρα στα ταμεια που λες "δε παιζει! κατι τζαμπα θα μοιραζουν"
deesnider Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Το ίδιο θα ισχυριστούν σχεδόν όλοι όμως. Άρα κάποιοι ψεύδονται χωρίς να το καταλαβαίνουν. ...Προσωπικά, δε νοιώθω την ανάγκη να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, ούτε να πείσω κάποιον για οτιδήποτε...οπότε...γιατί να πω ψέμματα; Συμφωνώ ότι είναι πολύ πιθανόν κάποιοι να το κάνουν, αλλά δεν ανήκω σ' αυτούς... Εν τω μεταξύ έχω την εντύπωση πως είσαι Apple fanboy, και αν σκεφτείς εκείνα τα βιντεάκια με τις παρουσιάσεις και τα αμέτρητα amazing, fantastic, brilliant κ.λπ., ε σου 'ρχεται κάπως όταν το συνδυάζεις με τα λεγόμενά σου ότι δεν επηρεάζεσαι. ...Εγώ;;; ...Apple (ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας) fan boy;;; ...Εγώ;;; Που δεν ξέρω - αλήθεια λέω! - ούτε πως να ενεργοποιήσω έναν υπολογιστή της apple;;; ...Εγώ;;; Που δεν έχω - ούτε είχα ποτέ, ούτε και σκοπεύω ν' αποκτήσω - οποιοδήποτε smartphone, ή tablet;;; Ειλικρινά, πες μου, πώς κατέληξες σ' αυτό το συμπέρασμα; Ελπίζω, όχι από τα post μου στο thread: http://www.insomnia....-φονικές-τιμές/ έτσι; Ξέρεις, έχω δηλώσει σαφώς και επανειλημμένως σε σχετικά threads, ότι είμαι κάθετα ενάντιος στην όποιας μορφής παρανομία, ανεξαρτήτως του ποιος είναι αυτός που τη διαπράττει. Εδώ μέσα λοιπόν, κάποιοι με χαρακτήρισαν «ρατσιστή» και «φασίστα» (ούτε καν στ' αρχ... μου, φυσικά, αλλά έτσι για την ιστορία...), επειδή δεν ...εξαίρεσα(!) από τη θέση μου αυτή τους λαθρομετανάστες... Τι κι αν επανέλαβα ουκ ολίγες φορές, ότι κατά τη γνώμη μου, όποιος παραβιάζει τους νόμους ενός κράτους, είναι αξιοκατάκριτος και επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται με την ίδια ακριβώς αυστηρότητα, είτε είναι ημεδαπός είτε αλλοδαπός; Τι κι αν τόνισα ένα κάρο φορές, ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με το νόμιμο μετανάστη, αλλά με το λαθρομετανάστη; Όχι! Αφού δεν αντιμετωπίζω με διαφορετικά κριτήρια τον αλλοδαπό από τον ημεδαπό δολοφόνο π.χ., είμαι φασίστας! Αφού δεν αναγνωρίζω τα ίδια δικαιώματα στον νόμιμα ευρισκόμενο στη χώρα και σ' αυτόν που παραβίασε σύνορα και νόμους, είμαι ρατσιστής! Μη μου πεις τώρα, ότι επειδή δε θεωρώ ότι μια εταιρεία «κλέβει», όταν πουλάει ακριβότερα απ' όσο αντέχουν οι περισσότεροι, τα προϊόντα της - δεδομένης της ...ρημάδας της ελεύθερης αγοράς - έγινα ...apple fan boy!...
The_Judas Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η διαφήμιση επιτυγχάνει το σκοπό της υποσυνείδητα, οπότε σίγουρα οι περισσότεροι, οι οποίοι μάλιστα θέλουν να πιστεύουν ότι είναι κύριοι του εαυτού τους και ότι δεν επηρεάζονται εύκολα (για να μην πω από τίποτα), πιστεύουν ότι δεν επηρεάζονται. Όντως εσύ μπορεί να ανήκεις στη μειοψηφία εκείνων που δε χαμπαριάζουν από τα παιχνίδια των εταιρειών. Το ίδιο θα ισχυριστούν σχεδόν όλοι όμως. Άρα κάποιοι ψεύδονται χωρίς να το καταλαβαίνουν. Δεν νομίζω να ισχύει αυτό. Καθημερινά ακούω φίλους-γνωστούς να σχολιάζουν την κάθε βλακώδη διαφήμιση λες και είναι κάτι το σπουδαίο και γενικά να περνάνε και ατάκες στην ελληνική κοινωνία. Πράγμα που σημαίνει ότι η διαφήμιση δρα όχι μόνο υποσυνείδητα αλλά και συνειδητά. Προσωπικά ντρέπομαι για πολλές διαφημίσεις, γιατί περνάνε χαμηλού επιπέδου κοινωνικά πρότυπα. Επίσης, η διαφήμιση ενός προϊόντος είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει άμεσα την τιμή του. Αν η εταιρεία επενδύσει εκατομμύρια ευρώ σε διαφημίσεις, αναγκαστικά θα επιβαρύνει τον καταναλωτή. Πράγμα που σημαίνει ότι πολλές φορές ακόμη και τα πιο φθηνά προϊόντα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ακριβά. Όλα αυτά βέβαια εξαρτώνται και από το προϊόν. Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις που η τιμή πράγματι παίζει ρόλο, γιατί το προϊόν έχει ανώτερης ποιότητας υλικα.
firewalker Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Εγώ επηρεάζομαι πάρα πολύ από αυτές που είναι τύπου "Μπάλα Λάρα, Economizer, Ο3, Ειδικά εντομοαπωθητικά" κτλ. Τόσο πολύ που δεν μπορώ να ανασάνω από τα γέλια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα