rhomio Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Καλημερα. Θελω να ζεστανω οικονομικα ενα δωματιο 12 τετραγωνικων. Μου εχουν πει πως ενα κλιματιστικο inverter θα κανει την δουλεια. Ποιο θα μου προτεινατε γιαυτο το δωματιο (εχω καλη μονωση), οσο πιο οικονομικο γινεται φυσικα. Επισης τι κανει ακριβως αυτο το inverter? Ευχαριστω.
kfyros Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 ένα δωδεκάρι είναι υπεραρκετό. το inverter καίει λιγότερο ρεύμα , και γενικά έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής από ένα φτηνό (σε τριξίματα - θόρυβο κλπ).. η διαφορά βέβαια στο κόστος είναι μεγάλη. πρακτικά το Inverter αποσβένει το κόστος με την εξοικονόμηση μόνο σε μεγάλες καταναλώσεις (πολλές ώρες ημερησίως). διαφορετικά παίρνεις ένα φτηνό χαμηλότερης ενεργειακής κατηγορίας. αρκεί βέβαια να μην κάνει σαν αεροπλάνο..
deesnider Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 ένα δωδεκάρι είναι υπεραρκετό. Τα 12 τετραγωνικά - πόσο μάλλον όταν ο χώρος έχει και σωστή θερμομόνωση, όπως λέει ο φίλος - καλύπτονται ανετότατα και με εννιάρι. Για δωδεκάρι δε βλέπω το λόγο, εκτός κι αν ενδιαφέρεται να το βάλει αργότερα σε μεγαλύτερο δωμάτιο. Διευκρινίζω: Δε θα έχει κάποιο πρόβλημα λειτουργίας το δωδεκάρι, απλώς δε χρειάζεται για το συγκεκριμένο χώρο.
leftermann Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 επίσης, το ινβέρτερ πέραν της οικονομίας κάνει μεγάλη διαφορά στην αίσθηση/ποιότητα της θέρμανσης, ως προς το ότι το απλό κλιματιστικό δουλεύει σε στυλ on-off, οπότε στο ον ζεσταίνεσαι ενώ στο οφφ ψιλοκρυώνεις, ενώ το ινβέρτερ "κατεβάζει στροφές" και δουλεύει σχεδόν σταθερά σε χαμηλές στροφές όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. 1
phanispal Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Άραγε ένα κλιματιστικό inverter να καίει λιγότερο από έναν θερμοσυσσωρευτή που λειτουργεί με νυχτερινό ρεύμα;
lary7 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Άραγε ένα κλιματιστικό inverter να καίει λιγότερο από έναν θερμοσυσσωρευτή που λειτουργεί με νυχτερινό ρεύμα; Στανταρ αυτο. Ενα κλιματιστικο βγαζει 3-3.5 φορες περισσοτερη ζεστη απο το ρευμα που καιει. Συγκριτικα το νυχτερινο θα επρεπε να ειναι αλλες τοσες φορες φθηνοτερο απο το κανονικο για να ηταν συγκρισιμο.
phanispal Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Πώς γίνεται να αποδίδει τόσο περισσότερο απ' αυτό που καταναλώνει; Επίσης, μέχρι πόσες ώρες περίπου μπορεί να το έχει ανοιχτό κάποιος τη μέρα ώστε να παραμένει φθηνότερο του θερμοσυσσωρευτή που καίει μόνο το βράδυ και λίγο το μεσημέρι (με το νυχτερινό δηλαδή); Με τη λογική ότι δεν υπερβάλλει σε θέμα θερμοκρασίας, 22°C καλά είναι νομίζω, μην πω πολύ.
caution Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Αποδίδει περισσότερο απ' όσο καταναλώνει γιατί λειτουργεί σαν θερμική αντλία. Οπότε "πληρώνεις" ενεργειακά το κόστος της άντλησης και όχι τη θερμότητα Να αγοράσεις ένα Midea 9άρι inverter και θα είσαι μία χαρά. 12 μέτρα και μάλιστα μονωμένα θα τα ελέγχει για πλάκα και σε κρύο και σε ζέστη. Όσο και να το κάψεις δεν πρόκειται να δεις τέρατα στον λογαριασμό σου. Και επίσης τα inverter δεν μασάνε όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει στα πρώτα αρνητικά, όπως τα σταθερών στροφών.
siracos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Καλημερα. Θελω να ζεστανω οικονομικα ενα δωματιο 12 τετραγωνικων. Μου εχουν πει πως ενα κλιματιστικο inverter θα κανει την δουλεια. Ποιο θα μου προτεινατε γιαυτο το δωματιο (εχω καλη μονωση), οσο πιο οικονομικο γινεται φυσικα. Επισης τι κανει ακριβως αυτο το inverter? Ευχαριστω. Πόσο πέφτει ηεξωτερική θερμοκρασία το βράδυ εκεί που βρίσκεσαι; Το αν είναι inverter ή όχι ένα κλιματιστικό δεν έχει καμιά σχέση με την λειτουργία του και την απόδοσή του σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Μόνο η ποιότητά του παίζει ρόλο.
rhomio Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Πόσο πέφτει ηεξωτερική θερμοκρασία το βράδυ εκεί που βρίσκεσαι; Το αν είναι inverter ή όχι ένα κλιματιστικό δεν έχει καμιά σχέση με την λειτουργία του και την απόδοσή του σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Μόνο η ποιότητά του παίζει ρόλο. Δεν εχω μετρησει ποσο μειον φτανει εξω τον χειμωνα. Θελεις να πεις δηλαδη οτι και ενα κανονικο κλιματιστικο χωρις τεχνλογια inverter θα δουλεψει υπο το μειον?
siracos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δεν εχω μετρησει ποσο μειον φτανει εξω τον χειμωνα. Θελεις να πεις δηλαδη οτι και ενα κανονικο κλιματιστικο χωρις τεχνλογια inverter θα δουλεψει υπο το μειον? Ναι αρκεί να μην είναι μάρκα μέκαψες, και να μην μιλάμε για κάτω από -10 περίπου βαθμούς για πολύ καλά μηχανήματα. Ρώτα το αυτό πριν αγοράσεις κάποιο. Στα Κινέζικά σταματάς στο 0. Στα inverter έχεις πολύ καλή διαχείριση της ενέργειας γι αυτό είναι ποιό οικονομικά, για την απόδοσή τους έχει να κάνει ο συμπιεστής τους και γενικά η ποιότητά τους. Πάντως σκέψου μόνο inverter δεν αξίζει νομίζω να κοιτάξεις απλό
rhomio Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Και αυτα τα inverter ακριβα ειναι παλι οπως και τα απλα καλα κλιματιστικα. Μαλλον θα παω για καποιο μικρο πανελ με 100 ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα