Προς το περιεχόμενο

Νεο gaming pc


alexpro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια.Τον Δεκεμβρη θα προβω στην συνθεση ενος gaming pc και θα ηθελα την γνωμη σας για κομματια που εχω στο μυαλο μου.Παμε λοιπον :

 

Για αγορά υπολογιστή

 

 

Αναφέρουμε:

 

Ποσό που διαθέτουμε :max 900e

 

Χρήση υπολογιστή : gaming

 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Τπτ το ιδιαιτερο περα απο τα βασικα(ουτε office δλδ)

 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Oχι θα συνδεθει σε full hdtv

 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? oχι

 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Αθηνα

 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?Οχι ,ψαχνουμε τις καλυτερες δυνατες τιμες απο οποιοδηποτε καταστημα

 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?Απο μενα θα γινει

 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .Οχι

 

 

 

Cpu : amd 6300 (140ε)

gpu: ATI Radeon HD7870 OC Twin Frozr (244)

mobo Asrock Socket AM3+ 990FX Extreme3 GLan Audio Raid (102e)

ram Corsair RAM DDR3 8GB (2x4)Kit 1600MHz Low Profile Vengeance Blue (44)

hdd OCZ 120GB Agility III (102e)

psu no idea

ψυχτρα Noctua NH-D14 (94e)

tower no idea

drive: εχω

 

Για τροφοδοτικο δεν μπορω να καταληξω καπου,απλα θελω κατι που να δινει αερα στο συστημα & γιατι οχι καποια στιγμη να μπορει να υποστηριξει και ενα cf με μια ακομα 7870.Οσον αφορα το oc απλα πραματα.Οπου φτασει ο 6300 για 24/7 stable (οχι τπτ heavy) & επισης απο τον catalyst απλα ενα μικρο πουσαρισμα στην gpu.Ουτε καν afterburner η κατι αλλο.Αυτα

 

Σας ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα ελεγα να αφησεις τον amd και να πας προς i5 3470-3570κ μερια να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο για 3-4 χρονια. Max 80 ευρω διαφορα αλλα πολυ μεγαλυτερη ιπποδυναμη...κανε οικονομια απο αλλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα ελεγα να αφησεις τον amd και να πας προς i5 3470-3570κ μερια να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο για 3-4 χρονια. Max 80 ευρω διαφορα αλλα πολυ μεγαλυτερη ιπποδυναμη...κανε οικονομια απο αλλου.

 

Αυτό φίλε μου, που ακριβώς το στηρίζεις? Έχεις δει κανα review των vishera? Γιατί εγώ σε αυτά που έχω δει, βλέπω οτι σε gaming δεν βγάζουν κάποια διαφορά με τους i5. O 6300, κοντράρει ακόμα και τον απ΄ευθείας ανταγωνιστή του i5 (fx 83xx).

 

Το μόνα πράγματα που θα άλλαζα, στη σύνθεση του φίλου είναι μνήμες (1866mhz βοηθούν αρκετά τους vishera/trinity) και θα έδινα και ένα δεκάρικο παραπάνω για να πάρω vertex 4 128 αντί του agility 3

http://www.skroutz.g...-SSD-128GB.html

Aπο κει και πέρα, την noctua, την βλέπω λίγο υπερβολική, απο την στιγμή που δεν θες να κάνεις τρελό oc. Mε αυτή, θα είσαι κομπλέ

http://www.skroutz.g...ase=corsair a50

 

Κουτί και τροφοδοτικό, αυτά

http://www.skroutz.g...Knight-350.html

http://www.skroutz.g...=recommendation

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ trek

http://www.anandtech...d-fx4300-tested

 

κοιτα το πινακακι που γραφει για competitve positioning και γραψε μου τις σκεψεις σου...και επιπλεον η καταναλωση του amd ειναι κατα πολυ μεγαλυτερη απο οποιουδηποτε ι5...ποσα gaming rigs εχεις δει με ι5 και ποσα με fx? λες ολοι αυτοι να ειναι ασχετοι?

 

Δεινοσαυρε, εσυ του εβαλες ι5 στη συνθεση σου, για πες μου εχω δικιο η οχι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι είναι καλύτερος ο i5 δεν είναι θέμα δίκιου ή άδικου, είναι αντικειμενικό. Στο ότι αν πάρει amd δεν θα έχει το κεφάλι του ήσυχο (αυτό υπαινίχθηκες ουσιαστικά), όχι, δεν έχεις δίκιο.

 

Πολύ καλός επεξεργαστής είναι ο 6300 αλλά στο μπάτζετ που δινει το παιδί μπορεί να πάει σε καλύτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να πω οτι εχω μια αδυναμια σε amd-ati :-)

Η αληθεια ειναι οτι η συνθεση του φιλου δεινοσαυρου ειναι δυνατη λογω της 7950.Επισης δεν ειχα προσεξει οτι η 7950 παιζει σε τετοια τιμη...Καλο αυτο.Δεκτη & η γνωμη του trek οσον αφορα την ψυχτρα.αυτη η διαφορα μπορει να δοθει για την αγορα της 7950,Αλλα να ρωτησω παιζει το ενδεχομενο bottleneck με τον συνδιασμο 6300-7950?

Οσο για το oc του 6300 θελω να κινηθω στα επιπεδα των 4,5ghz πχ

 

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα και φυσικα ελαβα τον πρoυπολογισμο του υποψιν, εαν διεθετε λιγοτερα σαφως και ο amd θα ηταν καλυτερη επιλογη! τεσπα, γραφει οτι του αρεσει περισσοτερο ο amd οποτε ιδωμεν...δεκτον παντως στο σχολιο σου στο θεμα του ησυχου κεφαλιου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ σου έκανα την καλύτερη σύνθεση που μπορείς να πάρεις στα λεφτά σου τόσο από gpu όσο και από cpu. Από κει και πέρα εσύ θα κρίνεις πόσο βαραίνει η συμπάθεια και πόσο η αξία.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει..γνωστό το κόλπο..όποιος θέλει να βγάλει μάπα τους amd, βάζει ένα review της anandtech. Και είναι μήπως τυχαίο, οτι στο review του ο τυπάς, έχει ολο intel optimized παιχνίδια?

Στην κατανάλωση, συμφωνώ και εγώ, αλλά αν δεν παίζεις 24/7 παιχνίδια η δεν ρεντάρεις όλη μέρα δεν πιστεύω να δεις και καμμια διαφορά τρελή!.

Eνας υπολογιστής, το 90% του χρόνου είναι σε ιdle ή σε single thread χρήση και εκεί τα πράγματα είναι ίδια απο πλευρά κατανάλωσης. Στο κάτω κάτω, έχε υπόψη σου οτι ο μεν ι5 κοστίζει 185 και ο fx 140. Mπορεί η διαφορά να είναι 45 ευρώ αλλά αν το δεις αλλιώς παίρνεις έναν επεξεργαστή λίγο χειρότερο (άντε να το δεχτώ για χάρην της συζήτησης) και πληρώνεις ~25% λιγότερο.

 

Και επιπλέον, αν λάβουμε υπ'όψην μας οτι 0 6300 δεν θα ρίχνει μπουκάλι σε καμμία κάρτα, δεν βλέπω κανένα λόγο να τα δώσει αυτά τα 45ε για επεξεργαστή και να μην τα δώσει πχ σε ένα καλύτερο τροφοδοτικό ή κουτί ή οτιδήποτε τελοσπάντων

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ή κακώς το anandtech είναι από τα πιο αξιόπιστα sites του χώρου. Δεν υπάρχουν intel optimized παιχνίδια. Υπάρχουν παιχνίδια που αξιοποιούν περισσότερο από άλλα τον επεξεργαστή ακόμα και σε μεγάλες αναλύσεις. Εκεί είναι λογικό ο επεξεργαστής με την ανώτερη αρχιτεκτονική να αποδίδει καλύτερα. Δεν είναι θέμα optimization.

 

Αν το το 90% του χρόνου είναι single thread χρήση τότε υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των επεξεργαστών και όχι μικρή. Βέβαια αυτό δεν ισχύει και η διαφορά δεν είναι τόσο χαώδης.

 

Χάριν της συζήτησης δέχεσαι ότι είναι ...λίγο χειρότερος? Δλδ μέσα σου πιστεύεις ότι είναι καλύτερος? :confused: Για τα ποσοστά έχεις εν μέρει τα δίκια σου αλλά δεν μπορούνε όλα να είναι απολύτως αναλογικά και κομμένα με το μαχαίρι. Πάντα το καλύτερο το πληρώνεις κάτι παραπάνω από την πραγματική διαφορά της αξίας. Από την άλλη τον επεξεργαστή τον πληρώνεις άπαξ αλλά τον χρησιμοποιείς συνέχεια. Οπότε αυτή η ανακολουθία στην τιμή -στο βαθμό που υφίσταται- δεν είναι και τόσο σημαντική.

 

Το θέμα του φίλου έχει τη δυσκολία του λόγω του μπάτζετ. Αν μιλάγαμε για χιλιάρικο τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα καθώς θα έμπαινε ο 3570Κ με αντίστοιχη μητρική και end of story. Τώρα μπορεί μεν να πάει στον 3470 και να έχει τις ίδιες επιδόσεις αλλά δεν θα έχει το o/c. Προσωπικά θα πήγαινα στον 3470, καθώς δεν με ενδιαφέρει το o/c. Ο φίλος αν θέλει να το κάνει για το γούστο του και από εγγενή περιέργεια μπορεί να πάει είτε στον 6300, είτε να πραγματοποιήσει λίγο αργότερα την αγορά ώστε να φτάσει τον 3570Κ. Αν θέλει να πάρει τον 6300 λόγω του o/c και συναρτά τις επιδόσεις από το o/c, καλύτερα να πάρει τον 3470. Υφηλότερες επιδόσεις θα έχει overall και με τον στοκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή δεν υπάρχουν παιχνίδια που να ευνούν περισσότερο την μια αρχιτεκτονική απο την άλλη? To κατα πόσο θα αφήσεις τον επεξεργαστή να "βοηθήσει" την κάρτα γραφικών είναι θέμα κώδικα. Με ένα διαφορετικό κώδικα, μπορείς να αυξήσεις ή να μειώσεις την δυνατότητα παρέμβασης του επεξεργαστή.

 

Δέχομαι οτι είναι καλύτερος, απο την στιγμή που δεν παίζουν στην ίδια κατηγορία ρε Δεινόσαυρε. Κάτι που κοστίζει 25% λιγότερο απο κάτι άλλο δεν είναι στην ίδια κατηγορία. Είτε μιλάμε για 45, είτε για 450 είτε για 4500. Και απο την στιγμή που δεν επηρεάζει άρδην το κυρίως λόγο που το αγοράζω δλδ το gaming (η διαφορά είναι 130fps o ι5 και 110fps ο amd..σιγά τα αυγά δλδ), δεν βρίσκω κανένα λόγο να πάω ντε και καλα σε intel, ακόμα και να είχα πιο ψυλό budget. Η amd έχει κάνει πιο σωστή τιμολόγηση των fx αυτή την φορά αποφεύγοντας τις απ'ευθείας συγκρούσεις και πιστεύω θα βοηθήσει αρκετά τις πωλήσεις. Άλλοι θα το πουν κόλπο marketing..εγω το λέω πραγματικότητα.

 

Η διαφορά σε single thread κατανάλωση είναι μεγάλη? Ε δεν νομίζω.

post-98342-0-15403900-1353006259_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή δεν υπάρχουν παιχνίδια που να ευνούν περισσότερο την μια αρχιτεκτονική απο την άλλη? To κατα πόσο θα αφήσεις τον επεξεργαστή να "βοηθήσει" την κάρτα γραφικών είναι θέμα κώδικα. Με ένα διαφορετικό κώδικα, μπορείς να αυξήσεις ή να μειώσεις την δυνατότητα παρέμβασης του επεξεργαστή. Σωστό. Αλλά τι να κάνουμε τώρα? Εσένα σαν αγοραστή σε ενδιαφέρει τι ισχύει ή τι θα μπορούσε να ισχύει? Δεν ψάχνουμε δικαιοσύνη, cpu ψάχνουμε.

 

Δέχομαι οτι είναι καλύτερος, απο την στιγμή που δεν παίζουν στην ίδια κατηγορία ρε Δεινόσαυρε. Κάτι που κοστίζει 25% λιγότερο απο κάτι άλλο δεν είναι στην ίδια κατηγορία. Είτε μιλάμε για 45, είτε για 450 είτε για 4500. Και απο την στιγμή που δεν επηρεάζει άρδην το κυρίως λόγο που το αγοράζω δλδ το gaming (η διαφορά είναι 130fps o ι5 και 110fps ο amd..σιγά τα αυγά δλδ), δεν βρίσκω κανένα λόγο να πάω ντε και καλα σε intel, ακόμα και να είχα πιο ψυλό budget. Βλέπεις λάθος το θέμα νομίζω. Από το ποστ σου διακρίνω μια συμπάθεια προς τον αδύνατο, μια επαναστατικότητα που ίσως σαγηνεύει στην amd, δεν ξέρω πως να το πω. Θα σου αντιστρέψω το ερώτημα: Αφού μπορεί και εντός μπάτζετ να μείνει και να ανέβει κατηγορία όπως λες και συ γιατί να μην το κάνει? Με τη λογική σου θα μπορούσε να πάρει και phenom 965 και να γλυτώσει άλλα 50 ευρώ. Πάλι δεν θα έβλεπε ουσιαστικές διαφορές.

 

Η amd έχει κάνει πιο σωστή τιμολόγηση των fx αυτή την φορά αποφεύγοντας τις απ'ευθείας συγκρούσεις και πιστεύω θα βοηθήσει αρκετά τις πωλήσεις. Άλλοι θα το πουν κόλπο marketing..εγω το λέω πραγματικότητα. Συμφωνώ απόλυτα σ αυτό και εκτιμώ ότι θα πουλήσουν πολύ.

 

Η διαφορά σε single thread κατανάλωση είναι μεγάλη? Ε δεν νομίζω. Όχι βέβαια. Καθόλου μεγάλη. Απλά εγώ αναφερόμουνα σε single threaded απόδοση, όχι κατανάλωση.

 

Η intel είναι μπροστά για πολλούς λόγους. Ο τελευταίος από αυτούς είναι η καθαρή τεχνολογική υπεροχή της. Αν υπάρχει και τέτοια... Marketing, πατέντες, συμφωνίες με oem κατασκευαστές, όλο το boost που της δίνει η συνεργασία με την apple, πλακάκια με προγραμματιστές, εταιρίες κτλ. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά ή και να αλλάξουν στο μέλλον (αν και δύσκολο). Τώρα, όμως, έτσι είναι. Δεν βλέπω πως όλα αυτά μπορούν να αφορούν τον αγοραστή εκτός αν αντιμετωπίζει τα pc από μια φιλοσοφική σκοπιά αλα Νίκος Δήμου στο RAM.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...