Προς το περιεχόμενο

Data error cyclic redundancy + RAW


DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω έναν εξωτερικό 500GB USB 2,5'' (βασικά ένας απλός δίσκος που είχα βγάλει από ένα laptop και τον έβαλα σε μια θήκη USB.

 

Σήμερα μου έκανε το κουλό, πάω να τον βάλω στο USB , αργει να βρει τα drives (βγάζει ένα το παλιό μικρό που είχε restore από όταν ήταν στο laptop και ένα που χρησιμοποιώ) και ενώ με τα πολλά το 1ο το ανοίγει το δέυτερο μετά από ΠΟΛΥ ώρα όταν πας να το ανοίξεις σου λέει ότι πρέπει ν γίνει format και ότι έβγαλε (Data error cyclic redundancy).

 

Κνοντας chdsk λέει ότι το filetype του είναι RAW και το chkdsk δεν μπορεί να κάνει κάτι σε RAW.

 

Θυμάμαι και πριν πολλά χρόνια είχα πάθει κάτι πρόβλημα και είχα σώσει κάποια αρχεία (και άλλα είχα βγει "μεταλλαγμένα") αλλά δε θυμάμαι τι και πως.

 

Τι μπορώ να κάνω ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bασικά για για σου βγάζει CRC πρόβλημα, πιθανότερο = να τον έχει πιει ο σκληρός.

 

Τρέξε όμως το TD (φρήγουερ), οδηγίες για το οποίο θα βρεις στο λινκ του Άδικου, μπας και (σώσεις το partitioning και γλυτώσεις πιο "κουραστικές" διαδικασίες).

 

Αν δεν δεις προκοπή, δοκίμασε να τον συνδέσεις εσωτερικά (μπορεί κάτι αν φταίει στην θήκη, στα καλώδια κτλ. Χλωμό, αλλά). Αν κι εκεί κάνει τα ίδια - και δεν φτουράει το TD κι έχεις ελεύθερο χώρο, δοκίμασε (αν σ' ενδιαφέρουν τ' αρχεία) ανάκτηση πχ με το Active File Recovery (βρες το σπασμένο). Aν/αφού καταφέρεις να πάρεις αρχεία, "low-level-format" με το LLF Tool (φρη) μπας και σωθεί κι ο δίσκος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...