CoOliO Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους..Διάβαζα για τα επιδομάτα του ΟΑΕΔ και είδα 1 που μπορεί να το δικαιούμε αλλά δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.... Να μην έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από 80 ημερομίσθια πριν την εγγραφή τους στα ειδικά Μητρώα ΕΣΠΑ. Τι εννοεί ακριβώς?? Ενημερωτικά και ολόκληρο το επίδομα επειδή μπορεί και να υπάρχουν άτομα που το έχουν ανάγκη και δεν το έχουν πάρει!!! Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 - 29 ετών, εφ’ όσον είναι άνεργοι και παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο. Το επίδομα ανέρχεται σε 73,37 ΕΥΡΩ τον μήνα και καταβάλλεται για πέντε μήνες. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ • Να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους ή να έχουν αποκτήσει πτυχίο ή να έχουν απολυθεί από το στρατό. • Η προθεσμία είναι τρίμηνη από την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας ή την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση απ’ τον στρατό. • Να μην έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από 80 ημερομίσθια πριν την εγγραφή τους στα ειδικά Μητρώα ΕΣΠΑ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 1. Αστυνομική ταυτότητα. 2. Βεβαίωση σχολής (απόκτηση πτυχίου ή διακοπή σπουδών με γνωστοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας). 3. Απολυτήριο στρατού (για όσους απολύθηκαν από τον Στρατό ή βεβαίωση στρατιωτικής αρχής ότι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. 4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία θα δηλώνει ότι : Α) Δεν πραγματοποίησε περισσότερα από 80 ημερομίσθια σε συνεχή ή διαλείπουσα απασχόληση μετά την εγγραφή του στο ειδικό μητρώο ανέργων. Β) Δεν ασκεί ελεύθερο ή άλλο επάγγελμα, ούτε εργάζεται σε επιχείρηση του πατέρα, της μητέρας ή της (του) συζύγου. Γ) Δεν συνταξιοδοτείται και δεν έχει επιδοτηθεί για ανεργία Δ) Δεν απασχολείται σε γεωργικές, δασικές ή κτηνοτροφικές εργασίες. Στ) Εφόσον αναλάβει εργασία ή ασθενήσει ή συνταξιοδοτηθεί υποχρεούται να το γνωρίσει αμέσως στην αρμόδια Υπηρεσία. 5. ΙΒΑΝ λογ/σμού ΕΤΕ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.
CoOliO Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 http://www.oaed.gr/el/2012-02-07-18-31-19/2012-02-07-18-31-52/----20-29-
pavlinara Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 εγώ τα έχω πάρει, όταν πήρα πτυχίο γράφτηκα μέσα σε ένα μήνα στον οαέδ, και όταν έκλεισα ένα χρόνο άνεργη, έπαιρνα για 5 μήνες από 73 ευρώ.
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 dld 75 € το μηνα για 5 μηνες μόνο? Σορρυ αλλά αυτό είναι ΓΥΦΤΙΑ! 1
CoOliO Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Όχι 75 φίλε μου..73!!!Τι να κάνεις??Εδώ που φτάσαμε....
jmallen3 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Εαν καποιος ειναι μέσα στο ηλικακό όριο 20-29 και ταυτόχρονα φοιτά σε σχολή (ΤΕΙ ή ΑΕΙ) δικαιούται να λάβει το επίδομα? Και αν ειναι πάω αύριο πχ καταθετω τα δικαιολογητικα και αρχίζω και το λαμβάνω ή μετά από ένα χρονο θα λάβω τα χρήματα?
CoOliO Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Φίλε μου jmallen3 χρειάζεται να είσαι άνεργος 1 χρόνο και να έχεις κάρτα ανεργίας..
jmallen3 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Φίλε μου jmallen3 χρειάζεται να είσαι άνεργος 1 χρόνο και να έχεις κάρτα ανεργίας.. δεκτόν, αλλά μπορείς να είσαι ταυτόχρονα και φοιτητής ή πρέπει είτε να έχεις κανει διακοπη σπουδών είτε να εχεις τελειωσει?
CoOliO Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 δεκτόν, αλλά μπορείς να είσαι ταυτόχρονα και φοιτητής ή πρέπει είτε να έχεις κανει διακοπη σπουδών είτε να εχεις τελειωσει? Να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους ή να έχουν αποκτήσει πτυχίο ή να έχουν απολυθεί από το στρατό. Βεβαίωση σχολής (απόκτηση πτυχίου ή διακοπή σπουδών με γνωστοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας). Ελπίζω να βοήθησα.. 1
aris1986 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Εγω τα πληρώ ολα. Θα παω αυριο-μεθαυριο να το κοιταξω.
panos2171 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Eγώ το Δεκέμβριο κλείνω 1 χρόνο με καρτα ανεργείας. Συνολικά έχω 50 ένσημα και ορκίστηκα τον Ιούνιο για το πτυχίο. Δικαιούμαι επίδομα?
Finn Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Κι εγώ το είχα πάρει το 2011 έχοντας καταθέσει το πτυχίο μου. Κάθε μήνα 45χλμ μακριά για να παίρνω 73
.::NikoS::. Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Η προθεσμία λέει είναι 3μηνη? Δηλαδή εγώ που είμαι 20 και 4 μήνες και δεν έχω πάρει ακόμα πτυχίο γιατί φοιτώ σε ΤΕΙ ακόμα δεν δικαιούμαι γιατί πέρασαν οι 3 μήνες από όταν έκλεισα τα 20?
pavlinara Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 πρέπει να γραφτείς στον οαέδ είτε μόλις κλείσεις τα 20, είτε μόλις πάρεις πτυχίο, είτε μόλις απολυθείς από φαντάρος και αφού κάνεις κάτι από αυτά να κλείσεις χρόνο άνεργίας. αν είσαι ήδη φοιτητής περίμενε να τελειώσεις. Eγώ το Δεκέμβριο κλείνω 1 χρόνο με καρτα ανεργείας. Συνολικά έχω 50 ένσημα και ορκίστηκα τον Ιούνιο για το πτυχίο. Δικαιούμαι επίδομα? έπρεπε να γραφτείς στον οαέδ τον ιούνιο. εσύ γράφτηκες νωρίτερα.γιατί βιάστηκες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα