Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προσωπικά δε θεωρω οτι με 190 ευρω καλύπτεις ουτε τις βασικές σου αναγκες...

Συμφωνώ απόλυτα. Παρόλα αυτά τα 190 είναι περισσότερα από το τίποτα, αν έχει ανάγκη κάποιος θα συμβιβαστεί και με τόσα. Έστω και προσωρινά.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα. Παρόλα αυτά τα 190 είναι περισσότερα από το τίποτα, αν έχει ανάγκη κάποιος θα συμβιβαστεί και με τόσα. Έστω και προσωρινά.

αυτα τα προσωρινα ειναι αδερφε που μας καταντησαν εδώ... Προσωρινά χούντα, προσωρινά 20 χρόνια πράσινοι, προσωρινα ο γκαβος ο πρωθυπουργος και προσωρινα ειμαστε ελληνες...

Ε ρε φωτια και τσεκουρι που θέλουν...

• Like 7
Δημοσ.

Για να μήν ξεχνιόμαστε όμως...και ο ζούπερ μανατζερ να συμβιβαστεί με το γεγονός οτι θα έχει στην δούλεψή του "προσωπικό των 190 ευρώ",με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οποίος νομίζει οτι έπιασε την καλή, λιώνοντας στην δουλειά προσωπικό που πληρώνει τρειςκ'εξηντα,καλό είναι να μήν βγάλει την αγγελία απ΄όπου την έχει αναρτήσει.Κάθε δεύτερη βδομάδα θα ψάχνεται για να γεμίσει κενές θέσεις...

• Like 2
Δημοσ.

Ρε μαγκες ειναι ο βασικος 380?

470 περίπου καθαρά για άνω των 25 γύρω στα 400 για κάτω των 25, προφανώς το αρχικό ποστ αναφέρεται σε εργαζόμενο κάτω των 25...

Νιωθω μια ζεστασια στην καρδια μου οταν ακουω κατι τετοια.

Οσα να 'ναι αισθανεσαι λιγο καλυτερα οταν κερδοσκοπει πανω σου Ελληνας επιχειρηματιας.

Μηπως να αρχισουμε καμια λιστα με ελληνικες επιχειρησεις που πινουν το αιμα των εργαζομενων με δικαιολογια την κριση?

Γιατι καλο ειναι να τις στηριζουμε, αλλα τουλαχιστον να στηριζουμε αυτες που το αξιζουν.

Προσωπικα δεν θελω να δινω τα λεφτα μου σε καποια επιχειρηση που για να μην μειωθει το κερδος της εκμεταλευεται την αναγκη μας για δουλεια.

Το ψήνω πραγματικά να φτιάξουμε κάτι επίσημο αλλά να ρωτήσω και μία φίλη δικηγόρο ( λεφτά για δικαστικά έξοδα δεν έχω )!

Έχω τέσσερις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να προσθέσω στη λίστα...

Για να μήν ξεχνιόμαστε όμως...και ο ζούπερ μανατζερ να συμβιβαστεί με το γεγονός οτι θα έχει στην δούλεψή του "προσωπικό των 190 ευρώ",με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οποίος νομίζει οτι έπιασε την καλή, λιώνοντας στην δουλειά προσωπικό που πληρώνει τρειςκ'εξηντα,καλό είναι να μήν βγάλει την αγγελία απ΄όπου την έχει αναρτήσει.Κάθε δεύτερη βδομάδα θα ψάχνεται για να γεμίσει κενές θέσεις...

Το έχω ζήσει , σέρνονταν κυριολεκτικά, είχαν και δεύτερη δουλειά για αυτό και είχαν δεχτεί να δουλέψουν με τόσα ( και φυσικά δούλευαν μόνο πρωί ). Μόνο ένα παλικάρι δούλευε κανονικά και ποιοτικά ( ήθελε να συμπληρώσει τα ένσημα για να βγει σε επίδομα για 12 μήνες μετά , είχε ένα κίνητρο ρε παιδί μου ). Και μιλάμε για πτυχιούχους έτσι.

Το γαμάτο που είχε ρωτήσει ο HR manager τον έναν από αυτούς πώς και δε φέρνει τίποτα να φάει ( είχε δει ότι δεν έχει τίποτα στο ψυγείο δικό του) και τους απάντησε με το μισθό που μου δίνετε δε βγαίνω και για να τρώω κιόλας, μετά κάναμε πλάκα περί " ΔΝΤ δίαιτας " , μας δώσανε στη διοίκηση φυσικά ότι " χαλάμε το κλίμα της εταιρείας", ε λέω και εγώ " το ήδη χαλασμένο" , " είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα" , απίστευτες ΔΝΤ καταστάσεις...2 μέρες μετά απολύθηκα ( καλά είχε ήδη αποφασιστεί, αυτό ήταν το αποκορύφωμα , ήταν να με απολύσουν μετά την άδεια ).

Όποιος παρόλα αυτά ψήνεται να δουλέψει να του δώσω το link για τη θέση που ήταν κάποτε για 3 άτομα και τώρα θα την κάνει ένα άτομο μόνο, θα παίρνει 470 και θα είναι πρόθυμος να δουλέψει και πέρα του 5ημερου , την έχουν βάλει στο xe.gr, έχει καμία 1000 views,με π.μ. το link.

Εγώ έχω βρει τη δεύτερη δουλειά πάντως, ψάχνω τη πρώτη τώρα .

Δημοσ.

Αυτα ειναι μαλακιες. Αν εχεις αναγκη δεν πας να δουλεψεις για 190 και γενικα για ψιχουλα. Παρανομεις ή πουλας το κορμι σου. Αλλα βλεπεις τα φιντανια οι νεοι μας επειδη εχουν απο πισω λιγο την αμερικανικη βοηθεια (γονεις) οχι μονο το δεχονται αυτο αλλα κανουν και μωκο (!!!) για οποια μαλακια γινεται στην εκαστοτε επιχειρηση εις βαρος τους. Λες και θα χασουνε το κελεπουρι.

Πραγματικα φωτια και τσεκουρι.

• Like 4
Δημοσ.

κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες μια ωραία αφισα που εκφράζει πολυ άμεσα αυτό που λες...

"Αυτοι σκατα λεφτα - εμεις σκατα δουλεια..." γραφει και αυτό τους αξίζει...

Δημοσ.

Αυτα ειναι μαλακιες. Αν εχεις αναγκη δεν πας να δουλεψεις για 190 και γενικα για ψιχουλα. Παρανομεις ή πουλας το κορμι σου. Αλλα βλεπεις τα φιντανια οι νεοι μας επειδη εχουν απο πισω λιγο την αμερικανικη βοηθεια (γονεις) οχι μονο το δεχονται αυτο αλλα κανουν και μωκο (!!!) για οποια μαλακια γινεται στην εκαστοτε επιχειρηση εις βαρος τους. Λες και θα χασουνε το κελεπουρι.

Πραγματικα φωτια και τσεκουρι.

Η ανεργία σήμερα στους νέους κάτω των 25 ετών ξεπερνά το 50%, οπότε ναι, κελεπούρι θεωρείται οποιαδήποτε δουλειά, έστω και 4ωρη, έστω και με το βασικό μισθό. Τώρα αν εσύ στη θέση τους παρανομούσες η πουλούσες το κορμί σου, δεν έχει να κάνει.

Δημοσ.

Η ανεργία σήμερα στους νέους κάτω των 25 ετών ξεπερνά το 50%, οπότε ναι, κελεπούρι θεωρείται οποιαδήποτε δουλειά, έστω και 4ωρη, έστω και με το βασικό μισθό. Τώρα αν εσύ στη θέση τους παρανομούσες η πουλούσες το κορμί σου, δεν έχει να κάνει.

Φιλε μην ακουω μαλακιες με κατι τετοια γιατι με πιανει ημικρανια. Μια εργασια θα πρεπει να ειναι ικανη να σε κανει να τα καταφερνεις μονος σου χωρις "αμερικανικες" βοηθειες. Με δικο σου ενοικιαζομενο σπιτι, οχημα κτλ κτλ. Εισαι ελευθερος λοιπον να μου πεις πως στο διαολο θα κανεις κατι τετοιο με τα 190 ευρω ή ακομα και με τα 400 (σαν full time) αν θελεις. Δεν μπαινω καν στο αλλο μεγαλο κομματι της υποθεσης που ειναι το εργασιακο περιβαλλον και συμπεριφορα. Μιλαω καθαρα για τα οικομικα του ζητηματος.

Φιλε μου, αν ειναι να γινεις ξεφτιλα (γιατι αυτο γινεσαι με αυτα) τουλαχιστον ας γινεις ξεφτιλα βγαζωντας και κανενα φραγκο. Και κοροιδο και δαρμενος πραγματικα δεν λεει.

• Like 3
Δημοσ.

Φιλε μην ακουω μαλακιες με κατι τετοια γιατι με πιανει ημικρανια. Μια εργασια θα πρεπει να ειναι ικανη να σε κανει να τα καταφερνεις μονος σου χωρις "αμερικανικες" βοηθειες. Με δικο σου ενοικιαζομενο σπιτι, οχημα κτλ κτλ. Εισαι ελευθερος λοιπον να μου πεις πως στο διαολο θα κανεις κατι τετοιο με τα 190 ευρω ή ακομα και με τα 400 (σαν full time) αν θελεις. Δεν μπαινω καν στο αλλο μεγαλο κομματι της υποθεσης που ειναι το εργασιακο περιβαλλον και συμπεριφορα. Μιλαω καθαρα για τα οικομικα του ζητηματος.

Φιλε μου, αν ειναι να γινεις ξεφτιλα (γιατι αυτο γινεσαι με αυτα) τουλαχιστον ας γινεις ξεφτιλα βγαζωντας και κανενα φραγκο. Και κοροιδο και δαρμενος πραγματικα δεν λεει.

Άλλα λέω εγώ, άλλα απαντάς εσύ. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι μπορείς να νοικιάσεις σπίτι, να συντηρείς όχημα, και και και με 190€. Ούτε με 426 γίνεται, ούτε με 700 γινόταν.

Ξέρω πολλούς πάντως που αυτή τη στιγμή δουλεύουν για 420 το μήνα και θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς επειδή έχουν δουλειά.

Ξέρω πάρα πολλούς που από πλήρη απασχόληση τους έκαναν 4ωρους, αλλά παραμένουν στην ίδια δουλειά γιατί δεν μπορούν να βρουν κάτι άλλο.

Ξέρω ακόμα περισσότερους που έχασαν τη δουλειά τους και δεν μπορούν να βρουν κάτι.

Ξέρω επίσης μερικούς που δουλεύουν και δεν πληρώνονται κανονικά, παίρνουν εδώ και μήνες έναντι αλλά συνεχίζουν να δουλεύουν. Και συνεχίζουν γιατί το έναντι είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα μια και δε μπορούν να βρουν πουθενά δουλειά.

Τώρα το τι γίνεται στο δικό σου σύμπαν δεν πολυέχει σημασία, δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αυτή που περιγράφω παραπάνω. Το πως μπορεί να διορθωθεί είναι άλλο θέμα, αλλά το να παρανομήσουν ή να πουλήσουν το κορμί τους όσοι έχουν ανάγκη για δουλειά δεν είναι λύση.

Δημοσ.

Το μονο που ειπα εγω ειναι με ολα αυτα που γινονται χαλανε ολοι τους την πιατσα και εμας τους λιγους που εχουμε και λιγοστα @@ να διεκδικουμε αυτα που μας αξιζουν. Το οτι θεωρειται οπως λες κελεπουρι η Χ, Ψ εργασια απο τους περισσοτερους εχει να κανει καθαρα με την νοοτροπια και ευκολια που δεχονται το οτιδηποτε. Αυτα λεω οτι ειναι μαλακιες. Στο "δικο μου" συμπαν λοιπον εγω ορθωνω αναστημα, τρωω φαπες, αλλαζω χωρα(ες) και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις. Ολα αυτα τα περναω εξ΄αιτιας βολεμενων, τεμπεληδων και γενικα χαμενων που δεν εχουν μαθει να πατανε μονοι τους στα 2 τους ποδια. Ευχαριστω πολυ.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό που δεν θέλεις να καταλάβεις είναι ότι η "πιάτσα" είναι ήδη χαλασμένη, δεν την χαλάνε όσοι δέχονται να δουλέψουν με μισθό που δεν φτάνει να ζήσουν αξιοπρεπώς. Είναι ήδη χαλασμένη γιατί οι ανάγκες για προϊόντα και υπηρεσίες μειώνονται, η φορολογία αυξάνεται, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Η αγορά εργασίας διαμορφώνει και τους μισθούς βάσει της προσφοράς και της ζήτησης, έτσι γινόταν και γίνεται πάντα στο σύμπαν που ζω εγώ. Με δεδομένο πως η ανεργία στους νέους έχει φτάσει πλέον στο 54,2%, ο νέος που θα βγει στην αγορά εργασίας δεν έχει και πολλά περιθώρια να αρνηθεί δουλειές που αμοίβονται με βασικό μισθό. Εκτός βέβαια αν είναι "βολεμένος" με κάποιο τρόπο δηλαδή δεν πρόκειται να πεινάσει αν δεν δουλέψει.

Εσύ πιστεύεις ότι αν δεν πάει κανείς να δουλέψει με τα 420 του βασικού, οι εργοδότες θα αναγκαστούν να πληρώσουν 700 ή 1.000? Ίσως και να γινόταν αυτό σε μια άλλη εποχή με σχεδόν μηδενική ανεργία. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Καλή σου μέρα.

Δημοσ.

Μηπως να αρχισουμε καμια λιστα με ελληνικες επιχειρησεις που πινουν το αιμα των εργαζομενων με δικαιολογια την κριση?

Εγώ λέω να κάνουμε μια λίστα με αυτές που δεν πίνουν το αίμα των εργαζομένων τους, θα είναι σαφώς πιο σύντομη!

Δημοσ.

μπορεί όλοι μας να κράζουμε τους εργοδότες ότι πίνουν το αίμα των εργαζομένων, αλλά κάτι μου λέει ότι ΟΛΟΙ εμείς που κραζουμε αν αύριο ανοίξουμε μια επιχείρηση θα κάνουμε τα ίδια και χειρότερα.

Υ.Γ δεν έχω επιχείρηση

Δημοσ.

μπορεί όλοι μας να κράζουμε τους εργοδότες ότι πίνουν το αίμα των εργαζομένων, αλλά κάτι μου λέει ότι ΟΛΟΙ εμείς που κραζουμε αν αύριο ανοίξουμε μια επιχείρηση θα κάνουμε τα ίδια και χειρότερα.

Υ.Γ δεν έχω επιχείρηση

και αυτο σημαινει οτι πρεπει να τους αφησουμε να αλωνιζουνε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...