ZAKKWYLDE Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 μπορεί όλοι μας να κράζουμε τους εργοδότες ότι πίνουν το αίμα των εργαζομένων, αλλά κάτι μου λέει ότι ΟΛΟΙ εμείς που κραζουμε αν αύριο ανοίξουμε μια επιχείρηση θα κάνουμε τα ίδια και χειρότερα. Υ.Γ δεν έχω επιχείρηση Πολύ πιθανό, γι'αυτό ακριβώς "υπάρχουν" οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, για να εμποδίζουν την ασυδοσία των εργοδοτών και όχι απλά να βασίζονται στην ευαισθησία τους σε σχέση με τους εργαζόμενους..
cyber_katsarida Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 και αυτο σημαινει οτι πρεπει να τους αφησουμε να αλωνιζουνε? φοβόμουν ότι κάποιος θα το πει αυτό. όχι. σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα αυτό. απλά, δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. και το λέω επειδή έχω παραδείγματα από γνωστούς που έκαναν αυτά που έκραζαν. κατα τ άλλα πιστεύω ότι εμείς φταίμε που χαλάσαμε την πιάτσα. και ειδικά μεγάλη ευθύνη έχουν οι ελληνικές υπερπροστατευτικές οικογένειες. η αμερικάνικη βοήθεια που είπε κάποιος παραπάνω. αυτό το βλέπω και στη δουλειά που είμαι τώρα.
black_widow Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 και ειδικά μεγάλη ευθύνη έχουν οι ελληνικές υπερπροστατευτικές οικογένειες. η αμερικάνικη βοήθεια που είπε κάποιος παραπάνω. αυτό το βλέπω και στη δουλειά που είμαι τώρα. Μα είναι πολύ απλό , όταν τόσα χρόνια έχει συνηθίσει ο άλλος τα λεφτά του μισθού του να τα τρώει σε διασκέδαση και ταξίδια και για τα βιοποριστικά οι γονείς να είναι καλά, σιγά μη κουνιόταν να χάσει τη βόλεψη του. Τώρα που αναγκαστικά κάποια στιγμή η αμερικάνικη βοήθεια θα εκλείψει και θα γίνει της ατομικής το κάγκελο να δω αντιδράσεις...Προς το παρόν πολλοί άνεργοι διαβιούν πολυτελή ζωή δεδομένου ότι δεν είχαν δουλέψει ποτέ τους ή το πολύ για ένα χρόνο, πολύ Μύκονος έπεσε φέτος . Το είχα αναφέρει αυτό κάποια στιγμή στο παρελθόν ότι η υπερπροστατευτικότητα της ελληνικής οικογένειας βλάπτει τους μισθούς και με είχανε κράξει ως υπέρ του δέοντος υπερβολική.
deesnider Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 κάτι μου λέει ότι ΟΛΟΙ εμείς που κραζουμε αν αύριο ανοίξουμε μια επιχείρηση θα κάνουμε τα ίδια και χειρότερα. Λάθος σου το λέει...
cyber_katsarida Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Λάθος σου το λέει... καλά ρε deesnider να το διορθώσω. όχι ΟΛΟΙ αλλά το 99%.
deesnider Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 καλά ρε deesnider να το διορθώσω. όχι ΟΛΟΙ αλλά το 99%. Δεν έκανα quote το post σου για να σου την πω, ρε 'συ! Συγνώμη ειλικρινά αν φάνηκε έτσι! Απλά μου ήρθε κάπως, διότι ήμουν 20 χρόνια υπάλληλος στην Ελλάδα, έχοντας φάει χοντρό αγγούρι (χωρίς φυσικά να είμαι ο μόνος) και τα τελευταία 5 χρόνια είμαι «αφεντικό» - επίτηδες τα εισαγωγικά, μια και σιχαίνομαι τη λέξη - με 3 αρχικά και 12 πλέον, πολύ ευχαριστημένους από 'μένα ανθρώπους, που δουλεύουν στην επιχείρησή μου...
black_widow Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δεν έκανα quote το post σου για να σου την πω, ρε 'συ! Συγνώμη ειλικρινά αν φάνηκε έτσι! Απλά μου ήρθε κάπως, διότι ήμουν 20 χρόνια υπάλληλος στην Ελλάδα, έχοντας φάει χοντρό αγγούρι (χωρίς φυσικά να είμαι ο μόνος) και τα τελευταία 5 χρόνια είμαι «αφεντικό» - επίτηδες τα εισαγωγικά, μια και σιχαίνομαι τη λέξη - με 3 αρχικά και 12 πλέον, πολύ ευχαριστημένους από 'μένα ανθρώπους, που δουλεύουν στην επιχείρησή μου... Το θέμα είναι αν μπορεί να είναι βιώσιμη μία επιχείρηση στην Ελλάδα χωρίς λαμογιές όταν δεν έχεις συμπιέσει το εργατικό κόστος και δεν έχεις ρίξει την ποιότητα σε άλλους παραγωγικούς συντελεστές. Π.χ. όταν είχε το συνεργείο ο πατέρας μου οι ανταγωνιστές έπαιρναν μόνο φτηνούς αλλοδαπούς εργάτες ( ναι υπήρχαν Έλληνες να δουλέψουν, δεν μπορώ να το ακούω συνέχεια αυτό ) και μούφα ανταλλακτικά. Ε κάποια στιγμή οι πελάτες τον θεώρησαν ακριβό και πήγαιναν στους ανταγωνιστές μη λογαριάζοντας καν την ασφάλεια των οδηγών των νταλικών που θα έπρεπε να κάνουν τα δρομολόγια. Άσε που γινόταν και ο κακός χαμός με τις ακάλυπτες, αφήναν φέσια παντού , την κάνανε από Ελλάδα και ακόμα τους ψάχνουν. Εσύ καλά κάνεις και να είναι απαραίτητο να έχεις υπαλλήλους ικανοποιημένους αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να επιβιώσεις στην Ελλάδα σκεπτόμενος επιχειρηματικά και όχι "πάω να κάνω την αρπαχτή και να εξαφανιστώ".
deesnider Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να επιβιώσεις στην Ελλάδα σκεπτόμενος επιχειρηματικά και όχι "πάω να κάνω την αρπαχτή και να εξαφανιστώ". Καλά, εγώ προσωπικά, στην Ελλάδα δε θα ξεκινούσα καν να φαντάζομαι, το ενδεχόμενο να κάνω οποιαδήποτε επιχειρηματική κίνηση, ακόμα κι αν ήμουν υπέρ τής αρπαχτής, τής λαμογιάς και του «πηδήματος» των υπαλλήλων, ό,τι κεφάλαιο κι αν είχα... ...εκατό φορές να έκανα τα ευρώ, προσάναμμα για bbq! Όχι τόσο λόγω «αθέμιτου ανταγωνισμού», όσο διότι δε δέχομαι να δουλεύω για να τα δίνω στο νταβατζή. Σε άλλο, πολύ συγκεκριμένο επάγγελμα, είναι λογικό να περιμένεις να συμβαίνει αυτό!
black_widow Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Καλά, εγώ προσωπικά, στην Ελλάδα δε θα ξεκινούσα καν να φαντάζομαι, το ενδεχόμενο να κάνω οποιαδήποτε επιχειρηματική κίνηση, ακόμα κι αν ήμουν υπέρ τής αρπαχτής, τής λαμογιάς και του «πηδήματος» των υπαλλήλων, ό,τι κεφάλαιο κι αν είχα... ...εκατό φορές να έκανα τα ευρώ, προσάναμμα για bbq! Όχι τόσο λόγω «αθέμιτου ανταγωνισμού», όσο διότι δε δέχομαι να δουλεύω για να τα δίνω στο νταβατζή. Σε άλλο, πολύ συγκεκριμένο επάγγελμα, είναι λογικό να περιμένεις να συμβαίνει αυτό! Α εκτός Ελλάδας έχεις επιχείρηση ; Πες το από την αρχή βρε άνθρωπε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα