..MementoMori.. Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Γιατι, ο ταξιαρχος που θα ψαξει σωνει και ντε να βρει κατι για να σκατωσει, ποσο καλυτερος ειναι?
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 εννοείται, απο τον ίδιο σωλήνα βγήκε και αυτός
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν πάντα το ίδιο. Ένα μάτσο ανθρώπων με τους περισσότερους να βασίζονται στην εξουσία που τους δίνει ο όποιος βαθμός έχουν και όχι στο τι ξέρουν. Μαζεύουν παράσημα βάσει του πόσο πιο "αυτοματοποιημένα" θα εκτελέσουν μία σειρά από διαδικασίες και αυτό το ονομάζουν "σχολείο". Για τους δε "εθελοντές" (ΕΜΘ, ΕΠΟΠ ή όπως αλλιώς λέγονται), ήταν ακόμα χειρότερα. Οι περισσότεροι ντουβάρια που δεν έχουν καμία τύχη στον έξω κόσμο και βρήκαν μία αγελάδα και αρμέγουν. Πόσες φορές δεν τα πήρα με το ελληνικό κράτος που εκπαιδεύει άχρηστους όταν, και ως χειριστής ραντάρ, άκουσα τις άπειρες των άπειρων βλακείες για το πως λειτουργούσε ένα laptop του στρατού που έστελνε δεδομένα από το ραντάρ στα κεντρικά ή για το πως λειτουργούσε το ραντάρ (ένα σαν all-in-one σύστημα με Λ.Σ. windows.... στο οποίο όταν με είδαν να παίζω πασιέντζα σε κάποια φάση που δεν είχαμε τίποτα να κάνουμε με κοίταζαν σαν τον ούμπερ μέγκα σούπερ ντούπερ θεό hacker). Υπάρχουν και παιδιά που τους άρεσε η πολεμική εκπαίδευση. Την υπηρετούν και την εξασκούν. Της φέρονται με σεβασμό και ξέρουν να σου πουν και δύο - τρία πράγματα παραπάνω. Είναι ελάχιστοι και φυσικά είναι όλοι από σχολές αξιωματικών και νέοι (με max 5 χρόνια μέσα). Όσοι μπαίνουν για να κάνουν την θητεία τους και μόνο, οι περισσότεροι είναι και αυτοί για τα μπάζα. Λες και εάν πουν όχι ή εάν αποφύγουν να σφουγγαρίσουν, ανεβαίνουν αυτόματα επίπεδα στην κλίμακα "γαμοσύνης" και είναι μαμάτοι από τους άλλους, τα κορόιδα, που σφουγγαρίζουν. Λες και εάν δεν κάνουν καλά αυτό που τους λένε να κάνουν, γίνονται επαναστάτες και κολλητάρια με τον Τσε. Ή εάν τους φωνάξουν τότε τραυματίζουν τον ευαίσθητο ψυχικό τους κόσμο και θα πρέπει να τρέξουν πίσω στην αγκαλιά της μανούλας τους για να γιατρευτούν. Πόσες φορές δεν έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου όταν άκουγα "Αλτ. Τ' εσύ;" Από μόνιμους, 5ετούς και φαντάρια.... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το 90% του κόσμου όταν του λένε να κάνει μία δουλειά στις ένοπλες δυνάμεις προσπαθεί να την κάνει όσο χειρότερα μπορεί... Εάν κάποιος δεν φερθεί έτσι τότε τα πράγματα αλλάζουν για αυτόν. 3
skiabox Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Timonkaipumpa : Πάντως υπάρχουν στρατοί που παράγουν κιόλας , επενδύουν στην έρευνα και άλλα τέτοια ωραία. Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και το Internet ξεκίνησε σαν Arpanet.
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δεν ξεκίνησε σαν arpanet... Σαν επικοινωνία μεταξύ δωματίων φοιτητών ξεκίνησε και μετά έγινε μία μεγαλύτερη υλοποίηση με το arpanet. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν ξέρω πως είναι οι άλλοι στρατοί οπότε δεν ξέρω εάν παράγουν ή όχι.
brickman Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν ξέρω πως είναι οι άλλοι στρατοί οπότε δεν ξέρω εάν παράγουν ή όχι. Πανω-κατω τα ιδια μονο που εκει δεν εχουν θητεια (σε καποιες χωρες) και ειναι περισσότερο μισθοφορικός ο στρατος τους. Αλλα οπως προειπα πανω-κατω τα ιδια.
MovingShadow Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Καλά , οι πιο θεικές είναι οι ΕΠΟΠινες......έχω βαρέσει σκοπια με 2 εποπίνες. Η μία ήτανε χμμμμμ..οκ , αλλά πολύ στρατόκαυλη αδερφάκι μου...έβλεπε άντρα με αστέρι , και καυλωνε , και την πήδαγε ένας ανθυπολοχαγος. Η δευτερη , ήτανε Διδυμοτιχίνα , μπάζο , και εντελώς πίου πιου. Πιο ηλίθια γκόμενα δεν έχω γνωρίσει. Όχι μονο δεν θα είχε ελπίδα στον έξω κόσμο , αλλά ούτε για να πουλάει σουβλάκια.... Τέλος , θυμάμαι στον Έβρο τις Παρασκευές , που είχαμε συντήρηση και "πέσιμο" μετά... Μας λέγανε οι ΕΠΟΠ : " φερε λάδια , φέρε ταμπέλες φερε εκεινο το άλλο...." Βάζαμε μια ταμπέλα με τα 9 βήματα συντήρησης της Καναδέζας , και το μόνο που κάνανε ήτανε να μπούνε μέσα στην Καναδέζα , και να πινουνε καφεδάκι , με το τζόκει να σκεπάζει τα μάτια..... Τον καφέ και την τυρόπιτα εννοείται τον φέρναμε εμεις , δεν μπορούσανε να πάρουνε τον κώλο τους βλέπεις..... Μετά είχαμε "πέσιμο" στους θαλάμους απο τον διοικητή.... Σφουγγάριζα εγώ , και περνάγανε τα μουνια απο κει που σφουγγάριζα , επιδεικτικά.....Όταν τους την έλεγα , μου λεγανε , "οκ , στα αρχιδια μου , ξανασφουγγάρισέ το....." Εκεί , είχα βουτήξει έναν ΕΠΟΠ Λοχία , που το έιχε κάνει , και όχι μονο αυτό , μου είπε ότι δεν σφουγγαρίζω και σωστά , και οτι θα με αναφέρει....ΠΑραλιγο στρατοδικείο τότε , καθάρισε ο Υπολοχαγός μου , ευτυχώς..... Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ , είναι τον επιλοχία μου..... Κάθε πρωί , μα κάθε πρωί , όσο τέλεια και να τον έφτιαχνα , μου έλεγε :" Ου φακιΛός σ' ίνι μπουιρδέΛο" , και φυσικά έγινε σλόγκαν σε όλο το στρατόπεδο...... 1
mphxths Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Ημουν δεκανεας...ειχα λιωσει στον εβρο..(διδυμοτειχο)...ειχαμε γαμηθει αναποδα και απο θεμα καιρου και απο θεμα υπηρεσιων και απο θεμα βλακομουτρων μονιμων με ενα καρο ιστοριες να λεμε γυρω απο την φωτια για ωρες...και τελευταιο βραδυ πριν παρω 2η μεταθεση για να απολυθω...αποφασισε ενας μονιμος λοχιας που ειχαμε στον λοχο μας να βγαλει υπηρεσιες αυτος. Πρωτη φορα στην ζωη του.7-8 μηνες τις εβγαζα εγω με πληρη επιτυχια. Και μαντεψτε! με εβαλε γερμανικο νουμερο !!!Δεν παλιωσαμε ποτε εκει περα..ουτε την τελευταια νυχτα...και ο βλακας σκαει εφοδο και οταν φτανει στην σκοπια μου και γινονται οι σχετικες διαδικασιες και πλησιαζει να υπογραψει....με βλεπει και τι λεει... "ρε δεκανεα...εσενα εβαλα σκοπια αυτο το νουμερο?!?!?!" .Το ζωον δηλ!! ουτε ποιον εβαλε σκοπια σε τι ωρα δεν ηξερε!! Με καβατζωνανε στην μοναδα ολοι..παλιοι , νεοι , εποπ , μονιμοι , διοικητες , υποδιοικητες (απο θεμα φορτου μαλακισμενης εργασιας/αγγαρειας εννοω...οσο περνουσε απο το χερι τους) ...οχι οτι δεν εφαγα την αγγαρεια της ζωης μου..αλλα λεμε τωρα....και ηρθε τελευταια νυχτα ο λοχιοβλακας..να με χωσει !!! Τι μου λετε τωρα για στρατο.. Αυτο που ειπωθηκε νωριτερα ειναι σωστο. 5-6 μηνες να μαθεις στρατιωτικη πειθαρχια και την ειδικοτητα σου και μετα στο σπιτι.Ας βαλουν πολιτικο προσωπικο να συντηρει τα στρατοπεδα ή στην τελικη τους μονιμους του καθε στρατοπεδου π.χ. εποπ. Οι εποπ σε μας κανανε 4 υπηρεσιες τον μηνα.4 περιπολα δηλ. Τις υπολοιπες μερες , μπαινανε πρωι , φευγανε μεσημερακι...δημοσιοι υπαλληλοι κανονικοι. Χωστε τους να σιγυριζουν το στρατοπεδο αφου και στο 8ωρο τους τα ψιλοξυνανε.... 1
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο στρατό δεν είναι τα στελέχη αλλά οι ίδιοι οι φαντάροι. Αυτοί είναι που το παίζουν παλιοί μετά από 3 μήνες στο στρατό, αυτοί είναι που χώνουν τους συναδέλφους τους, βάζουν βύσμα για να πάρουν άδειες ή κάνουν τους γιωτάδες για να αποφύγουν αγγαρείες και ευθύνες. Αυτο που λες για τους φανταρους ισχυει. Ειδικα σε καποια σωματα βλ. ΠΦ. Αλλα ολο αυτο γινεται με την ανοχη των αξιωματικων ε. Δεν ξεχναω που οταν μπηκαν οι νεοι στο ΜΛΑΤ μας φωναζει τους παλιους ο λοχαγος και μας λεει "βγαλτε τους την παναγια". Ε σορυ, αν εισαι λιγο μαλακας και νομιζεις πως επιασες τον παπα απο τα @@ επειδη παρουσιαστηκες 6 μηνες νωριτερα απο τους υπολοιπους, εχεις φαει τρελο βρωμοξυλο απο χτυπηματα με το Μ1 στους ωμους, ολα τα σκατα των πιτσιρικαδων που ξαφνικα στα 18 χρονια αποκτουν εξουσια και επισης σου εχουν κανει πλυση εγκεφαλου για να θεωρεις τον εαυτο σου αφροκρεμα (επειδη στην ουσια εισαι μαζορετα με στολη ) δε θελεις και πολυ για να ξεφυγεις. Βεβαια ισως το συγκεκριμενο αποτελει ειδικη περιπτωση στρατοκαυλιασης. Οφφτοπικ, εκει (Χαιδαρι) καναμε περιπολα (μαλλον λογω του οτι ο λοχος διοικητικα ειναι της ΠΦ). Τις σκοπιες τις εκαναν ΕΠΟΠ και φανταροι. Διαπιστωναμε πως το πρωι οι ΕΠΟΠ εσταζαν τους φανταρους του ΚΕΒΟΠ. Μαντεψτε τι γινοταν το βραδυ που ελεγχαμε τους ΕΠΟΠ εμεις, τα γομαρια του ΜΛΑΤ
sargio01 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δηλαδή εκεί που κοιμόσασταν εσείς δεν είχε καν πόρτες; Τι χαρντκοριά ήταν αυτή. Ποτέ στη θητεία μου δεν συνάντησα κλειστές πόρτες. Υπήρχαν, απλά δεν κλείνανε ποτέ(!)... Τώρα για το πόσο ξέφραγα ήταν τα στρατόπαιδα που πήγα, πρόσεξε: Στη Σάμο, το στρατόπαιδο ήταν ένα εγκατελειμένο μοναστήρι που είχε παραχωρηθεί στον στρατό απο την εκκλησία. Εκεί ήταν τα γραφεία, το διοικητήριο και οι αποθήκες διοικητικής μέριμνας. Οι δύο λόχοι, ο όρχος και τα μαγειρία με την αποθήκη οπλισμού, ήταν χτισμένα σε νοικιασμένα απο το κράτος(!) κομμάτια χωραφιών περιμετρικά του μοναστηριού. Τα χωράφια αυτά είχαν νοητά όρια χωρίς περίφραξη σε ορισμένα μεγάλα σημεία! Σε ανταπόδοση στους ιδιοκτήτες, μαζεύαμε οι φαντάροι τις ελιές για χάρη τους(!!). Πολλές ήταν οι φορές που το περίπολο κυνηγούσε τσακάλια που πέρναγαν μέσα απο το στρατόπαιδο... Στη Χίο που ήμουν πρίν, οι πόρτες δεν κλείνανε ποτέ ενώ παράλληλα η μοίρα χωριζόταν σε τρία στρατόπαιδα επίσης ξέφραγα. Στο χειμερινό(η έδρα της μοίρας), στο "κάτω" στρατόπαιδο(στο οποίο ήταν οι πλωτοί) και στο θερινό στο οποίο στρατοπαιδεύαμε οι του χειμερινού το καλοκαίρι και ήταν παραθαλάσσιο. Το μόνο στρατόπαιδο που δεν είχε πρόβλημα εισβολών, ήταν το "κάτω" μόνο και μόνο επειδή βρισκόταν μέσα στην πόλη της Χίου... Η αποθέωση ήταν πως επειδή στο θερινό είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα με κατσίκια, ο βοσκός τους μας είχε δείξει μια χαρακτηριστική κίνηση των χεριών για να τα διώχνουμε άμμεσα όλα και να μην τρώμε τον διάολό μας μ' αυτά(!!). Όπως καταλαβαίνεις, οι εισβολές ήταν κάτι εύκολα εφικτό αν δεν είχαμε τον νού μας συνέχεια... Γράφοντας αυτά μου άνοιξε η όρεξη, οπότε παρακολούθησε το πόσο απλό είναι να μπεί κάποιος σε στρατόπαιδο ακόμα και με κλειστές πόρτες και πλήρη περίφραξη: Την περίοδο που εκπαιδευόμασταν στις καταστροφές, μάντεψε που κάναμε πρακτική. Πηγαίναμε και παγιδεύαμε (με πυροκροτητές μόνο) το δρομολόγιο του περιπόλου, σε ένα γειτονικό φυλάκιο του πεζικού(του 649 ΜΤΠ).
LongTom Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δεν ξεκίνησε σαν arpanet... Σαν επικοινωνία μεταξύ δωματίων φοιτητών ξεκίνησε και μετά έγινε μία μεγαλύτερη υλοποίηση με το arpanet. Δεν ξέρω για φοιτητές,αλλά η αμερικάνικη αεροπορία και η αμερικάνικη στρατηγική άμυνα είχε δίκτυα ανταλλαγής δεδομένων ανάμεσα στους υπολογιστές τους από τα τέλη του '50 για συντονισμό της αεράμυνας του αμερικάνικου θεάτρου επιχειρήσεων. Έτσι είχαν τις υποδομές και τις απαιτήσεις για κάτι παραπάνω. Επίσης από όσο ξέρω(και λέει η βιβλιογραφία) το ίντερνετ άρχισε από το αμερικάνικο στρατό(ή υπουργείο άμυνας) με συνεργασία με το διαβόητο DARPA.
sargio01 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 (...)Για τους δε "εθελοντές" (ΕΜΘ, ΕΠΟΠ ή όπως αλλιώς λέγονται), ήταν ακόμα χειρότερα. Οι περισσότεροι ντουβάρια που δεν έχουν καμία τύχη στον έξω κόσμο και βρήκαν μία αγελάδα και αρμέγουν. Πόσες φορές δεν τα πήρα με το ελληνικό κράτος που εκπαιδεύει άχρηστους όταν, και ως χειριστής ραντάρ, άκουσα τις άπειρες των άπειρων βλακείες για το πως λειτουργούσε ένα laptop του στρατού που έστελνε δεδομένα από το ραντάρ στα κεντρικά ή για το πως λειτουργούσε το ραντάρ (ένα σαν all-in-one σύστημα με Λ.Σ. windows.... στο οποίο όταν με είδαν να παίζω πασιέντζα σε κάποια φάση που δεν είχαμε τίποτα να κάνουμε με κοίταζαν σαν τον ούμπερ μέγκα σούπερ ντούπερ θεό hacker). Υπάρχουν και παιδιά που τους άρεσε η πολεμική εκπαίδευση. Την υπηρετούν και την εξασκούν. Της φέρονται με σεβασμό και ξέρουν να σου πουν και δύο - τρία πράγματα παραπάνω. Είναι ελάχιστοι και φυσικά είναι όλοι από σχολές αξιωματικών και νέοι (με max 5 χρόνια μέσα). (...)Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το 90% του κόσμου όταν του λένε να κάνει μία δουλειά στις ένοπλες δυνάμεις προσπαθεί να την κάνει όσο χειρότερα μπορεί... Εάν κάποιος δεν φερθεί έτσι τότε τα πράγματα αλλάζουν για αυτόν. πολλά like στρατόπεδο ffs. Λογοπαίγνιο (στρατός και παιδί-όχι πεδίο) :mrgreen: Αίχυς δείκοιω, ίμμε αδυκεωλόγοιτως :lol:
MovingShadow Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Οι πιο ζωάρες είναι τα φυλάκια , πάει και τελείωσε.... Τα ΠΣΚ που ήμουνα στο φυλάκιο πάνω στον Υμμητό , το τι ύπνο έριχνα , το τι πινγκ-πονγκ έπαιζα , το τι φαγητά μαγείρευα , δεν λέγεται....
Προτεινόμενες αναρτήσεις