Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 235
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομιζω οτι μερικοι εισθε εντελως παραλογοι, το να τους σκιζουν σε ασκησεις το καταλαβαινω αλλα να τους κανουν συνεχως καψιονια και να τους ταπεινουν οχι.

Οσο για αυτους που λενε οτι απο το στρατο θα βγουν καλυτεροι μου θυμιζει την ατακα οτι θα παει στη φυλακη για να σωφρονιστει ή οτι ο δασκαλος πρεπει να του ριξει ξυλο για να στρωσει...

Δημοσ.

και να τους ταπεινουν οχι.

Δε τους ταπεινούν βρε, τους περιφρονώνουν!

Ούτε μια ώρα στο στρατό κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Σε λίγο θα πεταχτεί κανένας χειριστής καταπέλτη να μας κάνει καζούρα...oh wait!

Ωπα, ωπα, εσυ βλεπω πηγες πιο προσφατα, μες στην τεχνολογια ησουν :)

• Like 1
Δημοσ.

Τρομερη νοοτροπια παντως. Μου αρεσει που για ολους ειναι δεδομενο οτι ειναι ενα μπουρδελο ο στρατος αλλα κανεις δεν θελει να περασουν οι αλλοι πιο καλα, επιδη και αυτος ηταν στην πιπα. Επειδη... ετσι ειναι ο στρατος.

Μόλις απολυθείς θα εκτιμήσεις το παράλογο του στρατού και θα βγεις καλύτερος άνθρωπος. Τώρα δεν φαίνεται, αλλά ισχύει

Αρα οι αναπηροι, αρρωστοι και οι γυναικες δεν μπορουν να γινουν πιο καλοι ανθρωποι? Τι μου λες ρε παιδακι μου...

Παντως θα ηθελα πολυ να δω πως θα αντιδρουσαν οι φανταροι στην μαχη. Να πετανε με τα mirage εναντιων των Τουρκων στα συνορα και να ριχνουν βολες ακριβειας απο τα πλοια στις τουρκικες φρεγατες. Φάση θα ειχε! :P

Υ.Γ. καλα σε αντιτρομοκρατικές δεν μπορω να σκεφτω τι θα εκαναν.......

Αυτος ο γαμημενος ο πολεμος ποτε θα γινει? Εχω βαρεθει να ακουω την ιδια μαλακια. Απο το δημοτικο ακουω οτι θα γινει πολεμος, αλλα πολεμο δεν εχω δει ακομα. Αντε βαρεθηκα με τα vaporware.

• Like 1
Δημοσ.

Ας αφήσουμε κατά μέρος το αν πρέπει να υπάρχει θητεία, ποιος πέρασε χειρότερα, κλπ κλπ.

Η ουσία είναι εδώ:

Επισης τροφη για σκεψη ειναι οτι οι υπηρεσιες θα μπορουσαν να ειναι πολυ λιγοτερες αν...

1)πηγαιναν ΟΛΟΙ στρατο.

2)δεν υπηρχαν βυσματα

Αν υπηρετούσαν όλοι το ίδιο, αν οι μεταθέσεις δίνονταν με κοινωνικά κριτήρια και γενικότερα αν ο στρατός έστω και στο ελάχιστο λειτουργούσε με βάση τις αρχές για τις οποίες μας έπρηξαν τα συκώτια (ιεραρχία, πρώτα εκτελείς μετά παραπονούμενος κτλ) τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Μην αρχίσουμε "έτσι είναι η ελληνική κοινωνία, έτσι είμαστε για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε". Ας το περιορίσουμε στη στρατιωτική θητεία.

Δημοσ.

Προφανως και για αυτο το ειπα, οχι για να σταματησουν μερικοι να αναμεταδιδουν μπουρδες.

Ας αφήσουμε κατά μέρος το αν πρέπει να υπάρχει θητεία, ποιος πέρασε χειρότερα, κλπ κλπ.

Η ουσία είναι εδώ:

Αν υπηρετούσαν όλοι το ίδιο, αν οι μεταθέσεις δίνονταν με κοινωνικά κριτήρια και γενικότερα αν ο στρατός έστω και στο ελάχιστο λειτουργούσε με βάση τις αρχές για τις οποίες μας έπρηξαν τα συκώτια (ιεραρχία, πρώτα εκτελείς μετά παραπονούμενος κτλ) τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Μην αρχίσουμε "έτσι είναι η ελληνική κοινωνία, έτσι είμαστε για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε". Ας το περιορίσουμε στη στρατιωτική θητεία.

To οτι δεν χρειαζομαστε τοσα στρατοπεδα, που τα πιο πολλα απλα γινανε για τα πολιτικα παιχνιδια του καθε βουλευτη, δεν υπαρχει σαν περιπτωση?

Δημοσ.

To οτι δεν χρειαζομαστε τοσα στρατοπεδα, που τα πιο πολλα απλα γινανε για τα πολιτικα παιχνιδια του καθε βουλευτη, δεν υπαρχει σαν περιπτωση?

Φυσικά και ναι, αλλά είπα να το περιορίσω το θέμα....

• Moderators
Δημοσ.

Τρομερη νοοτροπια παντως. Μου αρεσει που για ολους ειναι δεδομενο οτι ειναι ενα μπουρδελο ο στρατος αλλα κανεις δεν θελει να περασουν οι αλλοι πιο καλα, επιδη και αυτος ηταν στην πιπα. Επειδη... ετσι ειναι ο στρατος.

"Πέρνα καλα, χώσε τον άλλον."

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ που πήγα σε πολύ άσχημη μονάδα, με δουλειές γραφείου και συχνές αγγαρίες, σπάνιες εξόδους (20ήμερες εμπλοκές) και απανωτές σκοπιές λόγω έλλειψης κόσμου, εν τέλει πέρασα πολύ καλύτερα από πολλούς φίλους και γνωστούς μου που όντας βυσματίες και παρόλο που είχαν πολύ ευνοϊκή θητεία, κλαίγονταν συνεχώς και τα βάφανε μαύρα με το παραμικρό. Γιατί μέσα από τις όποιες δυσκολίες (αν μπορούν να θεωρηθούν έτσι) συνάντησα, δενόμασταν όλο και περισσότερο με τους συμφάνταρους που τις περνάγαμε μαζί με αποτέλεσμα να περνάμε γαμάτα και να μη μας νοιάζει τίποτα. Και μιλάω για εμένα, που πριν παρουσιαστώ, είχα ψάξει όλους τους δυνατούς τρόπους που γίνεται κάποιος να μην πάει στρατό. Ούτε να ακούω για αυτό δεν ήθελα.

Φυσικά, ΔΕΝ θα ξαναπήγαινα στρατό γιατί είναι εννέα μήνες γεμάτοι με το απόλυτο μηδέν και συμβουλεύω όποιον μπορεί να μην πάει, να μην πάει.

Η δική μου, πάντως, νοοτροπία δεν είναι να περάσουν οι άλλοι χάλια, επειδή πέρασα εγώ χάλια. More like, επειδή εγώ πέρασα πολύ καλά -αν δεν μπορείς να πάρεις απαλλαγή- πέρνα κι εσύ όσο πιο καλά μπορείς. Και όσοι «φυσιολογικοί» άνθρωποι έχουμε πάει στρατό, ξέρουμε ότι τα παράπονα και οι γκρίνιες των περισσοτέρων είναι «να 'χαμε, να λέγαμε». Του κώλου κοινώς.

Δημοσ.

Πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση γιατί είναι άλλη μια εκμετάλλευση των Ελλήνων πολιτών από το ελληνικό δημόσιο.

Ας τον κάνουν μισθοφορικό.

Δημοσ.

Πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση γιατί είναι άλλη μια εκμετάλλευση των Ελλήνων πολιτών από το ελληνικό δημόσιο.

Ας τον κάνουν μισθοφορικό.

Αφού υπάρχει το τζάμπα γιατί να πληρώνουν;

"Πέρνα καλα, χώσε τον άλλον."

2vhx1du.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Το σύνολο σχεδόν του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας πάει σε μισθούς και σε συντάξεις των ΔΥ του, αντί να αγοράζουμε υλικό που χρειάζεται. Έχουμε να κάνουμε προμήθεια απ' το τέλος του 2004.

Αν (ΑΝ λέω) γίνει καμιά στραβή, τι θα τους πετάμε; Καταλόγους μισθοδοσίας; :huh:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...