Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους κατ' αρχήν.

Θα ήθελα να θέσω το ερώτημά μου στην κοινώτητα και ταυτόχρονα να ζητήσω την γνώμη σας και την βοήθειά σας πάνω σε αυτό.

Είμαι Έλληνας και ζώ στην χώρα μας, παντρεύτηκα λοιπον με πολιτικό γάμο με την γυναίκα μου η οποία είναι Ρωσίδα.Θέλουμε λοιπόν να πάμε σε άλλη χώρα για δουλειά και τν υπόλοιπη ζωή μας αν όλα πάνε καλά.

Το ερώτημά μου είναι τι χαρτιά κτλ και γενικα τι θα χρειαστεί να κάνω για να είμαστε καθ'όλα νόμιμοι και να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας. Όσο αναφορά χώρα της Ευρωπαικής ένωσης ή όσο αναφορά χώρα εκτός ένωσης (Canada, Australia, England).

Προς το παρών ψάχνουμε δουλειά μέσω internet αλλα υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάμε και να ψάξουμε εκει για δουλειά στην εκάστοτε χώρα που θα είμαστε.

Κλείνοντας Θεωρώ ότι το θέμα αφορά πολύ κόσμο και καλό θα ήταν να γίνει μια συζήτηση περι αυτού.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φύγε για Ρωσσία αφού έχεις κονε εκεί πέρα. Μην ψάχνεις για άλλη χώρα, μιας και η οικονομική κατάσταση γενικώς είναι δράμα.

Ρωσσία προβλέπεται να συνεχίσει να έχει σταθερή ανάπτυξη για την επόμενη δεκαετία. Διαφορετικά Κίνα.

Δημοσ.

Όσο αναφορά χώρα της Ευρωπαικής ένωσης ή όσο αναφορά χώρα εκτός ένωσης (Canada, Australia, England).

Η England εξ όσων γνωρίζω εξακολουθεί να παραμένει χώρα εντός ένωσης...

• Like 2
Δημοσ.

Ρωσία δέν είναι καλά! απο όσα μου λένε... χαμιλοί μισθοί και πρέπει να ξέρεις και την γλώσσα

Δημοσ.

Γιατί που νομίζεις ότι έχει μεγάλους μισθούς για άτομα που τώρα πάνε σε κάποια χώρα;

Αγγλία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τέλμα τουλάχιστον μέχρι το 2025 όπως λένε σήμερα. Δουλειές όσοι έχουν έχουν.

Οι άλλοι κάνουν πορείες στο Λονδίνο γιατί αύξησαν τα δίδακτρα στα uni, αλλά δεν θα υπάρχουν δουλειές μέχρι το 2020 για κανένα.

Άσε που η ξενοφοβία, ιδίως ενάντια στους Έλληνες έχει αρχίσει να πέρνει τα επάνω της. Ιδίως με την άθλια ενημέρωση των ΜΜΕ εδώ.

Καναδάς και Αμερική η κατάσταση είναι ίδια ή χειρότερη (Αμερική). Αυστραλία αν μπορείς να την κάνεις. Διαφορετικά μείνε Ελλάδα.

Αλλά δεν έχεις πει και τί πτυχεία, ειδικότητα, γνώσεις, εμπειρία έχεις.

Αν δεν έχεις τίποτα, φύγε για ναυτικός.

Δημοσ.

Έχω πτυχίο γεοτεχνολόγος περιβαλοντολόγος μηχανικός αλλα διστυχός δέν έχω εμπειρία καθως ως γνωστόν στην Ελλάδα η κλίκα των πολιτικών ΠΑΝ-μηχανικών δέν αφίνει το δικαίωμα σε εξειδικευμένους να δουλέψουν.Δέν με νοιάζει να ξεκινήσω απο χαμιλά η απο κάποια άλλη δουλειά για αρχή. και πλέων πιστεύω οτι ακόμα και οποιαδήποτε δουλειά θα είναι καλύτερα απο εδώ!

Παρόλα αυτά η δικιά μου είναι Graphic Designer οπότε και σκευτόμαστε για Ολλανδία, Καναδά η Αυστραλία, Αυστρία η Σουηδία. μέχρι τώρα αυτές οι χώρες παίζουν.Δηλαδή αν ένας απο τους δυό μας βρεί δουλειά φύγαμε και το παλεύουμε εκεί. Δέν γνωρίζω αν έχει ψάξει κάποιος περισσότερο απο εμένα η οτιδήποτε άλλη πληροφορία-γνώμη αςτο πεί.

Δημοσ.

Αμερική και Καναδά , αν δεν έχεις συγγενή εκεί , ξέχνα το.

Αυστραλία , όσοι πήγανε πήγανε.

Αγγλία , πας ελέυθερα , αλλά δεν έχει δουλειές.

Το ίδιο και Γερμανία.

Μπάρκαρε , το σκέφτομαι και εγώ πολύ σοβαρα....

Δημοσ.

Βασικά Καναδά και Αυστραλία μπορείς να πάς αλλα είναι δύσκολο μέχρι να βρείς δουλειά. άν βρεις εργοδότη να σε σπονσοράρει τότε πάς άνετα. το θέμα είναι να βρείς. Επίσης Αγγλία συμφωνώ είναι δύσκολο. Γερμανία δέν το συζητώ γιατί όπου πείς οτι είσαι Έλληνας θα σε πάρουν με τισ ντομάτες

Δημοσ.

Γιατί που νομίζεις ότι έχει μεγάλους μισθούς για άτομα που τώρα πάνε σε κάποια χώρα;

Αγγλία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τέλμα τουλάχιστον μέχρι το 2025 όπως λένε σήμερα. Δουλειές όσοι έχουν έχουν.

Οι άλλοι κάνουν πορείες στο Λονδίνο γιατί αύξησαν τα δίδακτρα στα uni, αλλά δεν θα υπάρχουν δουλειές μέχρι το 2020 για κανένα.

Άσε που η ξενοφοβία, ιδίως ενάντια στους Έλληνες έχει αρχίσει να πέρνει τα επάνω της. Ιδίως με την άθλια ενημέρωση των ΜΜΕ εδώ.

Με αρεσει που εισαι εσυ Αγγλια και λες στον αλλο να μην παει.Κλασσικος Ελληνας.Εαν ψαχνεις για δουλεια μαναντζερ με μισθο καποιες χιλιαδες λιρες ε ναι ισως να μην υπαρχουν.Αλλα ολο και κατι θα βρεις αν αρχισεις απο χαμηλα.Πληροφορικη και Υπηρεσιες πανω σε αυτη εχουν ζητηση αρκετη.Και φυσικα ο Αγγλος με πτυχιο ονειρευεται οτι και ο Ελληνας με πτυχιο διεθυντικη θεση.

Δημοσ.

Όχι εγώ δέν έχω απάιτηση να γίνω διευθυντής αμέσως, δέν με νιαζει να ξεκινήσω απο χαμηλά μιας και δεν έχω δουλεψει το πτυχίο μου οπότε και δεν έχω εμπειρία. Το βασικό για εμένα είναι να έχω έναν μισθό να ξεκινήσω να ξέρω οτι μπορώ και να κάνω αποταμίευση 200 ευρώ που λέει ο λόγος, και η εξέλιξη έρχεται σιγα σιγα, το θέμα είναι να κάνεις μια αρχή. Καθώς καμιά φορά σκεύτομαι οτι λόγο του οτι δεν έχω εμπειρία κανένας δεν θα με δεχθεί, βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάω Ολλανδία και να μείνω και εκει να ψάξω για δουλειά π.χ. (λίγο παράτολμο βέβαια αλλα στην τελική...) Εσείς τι λέτε?

Δημοσ.

Το να πας στην χώρα και να μείνεις εκεί για να ψάξεις δουλειά είναι το καλύτερο.

Αλλά χωρίς ολλανδικά, δύσκολο.

Αν σε παίρνει, τράβα και άρχισε μαθήματα γλώσσας κατευθείαν και ψάχνε για οτιδήποτε βλακεία, έστω και για ένα κομμάτι ψωμί. Κάνε υπομονή κανάν χρόνο μέχρι να αρχίσεις να παίρνεις μπρος με την γλώσσα, και μετά ψάχνεις για καλύτερα.

Δημοσ.

Το να πας στην χώρα και να μείνεις εκεί για να ψάξεις δουλειά είναι το καλύτερο.

Αλλά χωρίς ολλανδικά, δύσκολο.

Αν σε παίρνει, τράβα και άρχισε μαθήματα γλώσσας κατευθείαν και ψάχνε για οτιδήποτε βλακεία, έστω και για ένα κομμάτι ψωμί. Κάνε υπομονή κανάν χρόνο μέχρι να αρχίσεις να παίρνεις μπρος με την γλώσσα, και μετά ψάχνεις για καλύτερα.

Αυτό ακριβός σκεύτομαι, πάντος εντάξει, και με Αγγλικά πιστεύω βρίσκεις, συγκεκριμένες θέσεις αλλα βρίσκεις. Το θέμα είναι χρειάζομαι κάρτα εργασίας τί χαρτια να έχω στην κατοχή μου κτλ. Εντάξει για χώρες εκτός Ευρώπης θέλεις βίζα εργασίας, για χώρες εντός τι παίζει?

Δημοσ.

Τι κάρτα εργασίας; Η Ολλανδία στην ευρωζώνη είναι.

Το διαβατήριό σου, βγάλε και ένα πιστοποιητικό γεννήσεως και πάρτο μαζί σου, αν χρειαστείς μετάφραση θα βρεις κι εκεί μεταφραστή.

Ποινικά μητρώα δεν πιστεύω να ζητήσουν για απλή δουλειά, αν θες να είσαι σίγουρος παίρνεις ένα μαζί σου.

Οσον αφορά το πτυχίο σου, το παίρνεις μαζί σου, και αν το χρειαστείς κάνεις την ισοδυναμία εκεί.

Τώρα τι παίζει για την Ρωσίδα γυναίκα σου, θα σε γελάσω, ρώτα σε καμιά πρεσβεία.

Δημοσ.

Τι κάρτα εργασίας; Η Ολλανδία στην ευρωζώνη είναι.

Το διαβατήριό σου, βγάλε και ένα πιστοποιητικό γεννήσεως και πάρτο μαζί σου, αν χρειαστείς μετάφραση θα βρεις κι εκεί μεταφραστή.

Ποινικά μητρώα δεν πιστεύω να ζητήσουν για απλή δουλειά, αν θες να είσαι σίγουρος παίρνεις ένα μαζί σου.

Οσον αφορά το πτυχίο σου, το παίρνεις μαζί σου, και αν το χρειαστείς κάνεις την ισοδυναμία εκεί.

Τώρα τι παίζει για την Ρωσίδα γυναίκα σου, θα σε γελάσω, ρώτα σε καμιά πρεσβεία.

Συζυγός πολίτη ΕΕ/ΕΟΧ έχει τα ίδια δικαιώματα με τον πολίτη ΕΕ/ΕΟΧ όταν τα εξασκεί μαζί του. Δηλαδή θα πάει μαζί με τον σύζυγο στην ολλανδία και το πιστοποιητικό γάμου και θα έχει ισότιμα δικαιώματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...